Twitter schrapt ster en introduceert hartje

Twitter heeft zijn alom bekende ster, waarmee tweets als favoriet kunnen worden bestempeld, vervangen door een hartje. Ook kunnen de berichten niet meer als favoriet worden opgeslagen, maar kunnen deze vanaf dinsdag worden 'geliket'. Met de wijziging volgt Twitter het voorbeeld van andere sociale mediabedrijven als Facebook en Instagram die al gebruikmaken van het zogeheten 'liken'.

Investeerder Chris Sacca die via zijn investeringsvehikel Lowercase Capital een behoorlijke invloed heeft in het bedrijf, vroeg in juni al om een dergelijke verandering. Volgens hem zou het symbool van een hartje twitteraars aanmoedigen vaker gebruik te maken van de berichtendienst.

Twitter is nu overstag gegaan. Volgens het bedrijf is een hartje minder verwarrend in vergelijking met een ster. "Je kunt een hoop dingen leuk vinden, maar die zijn niet allemaal favoriet", aldus Twitter in een verklaring. "Een hartje is daarbij een universeel symbool in alle landen en culturen."

Zelf maakt Twitter in zijn verklaring over de wijzigingen geen melding van de gelijkenissen met de concurrentie. Overigens onderzoekt Facebook juist alternatieven voor het 'liken' van posts.

Twitter schrapt ster en introduceert hartje
Twitter schrapt ster en introduceert hartje (Foto: ANP)