Geen sportieve gevolgen Feyenoord na rellen Rome

Feyenoord hoeft niet te vrezen dat het sportieve gevolgen ondervindt van de rellen die deze week in Rome plaatsvonden. De Europese voetbalassociatie UEFA stelt geen onderzoek in naar de Nederlandse club omdat de vernielingen buiten het stadion van AS Roma plaatsvonden.

Feyenoord speelde gisteren knap met 1-1 gelijk tegen de Romeinen, maar de wedstrijd werd overschaduwd door de vernielingen die hooligans die zich uitgaven voor Feyenoord-'supporters' pleegden in de Italiaanse hoofdstad. Zo werden veel auto's, motoren en prullenbakken vernield, terwijl ook de politie van de Italiaanse hoofdstad het moest ontgelden.

Over de sportieve gevolgen is de UEFA duidelijk: "We veroordelen alle gewelddadige incidenten die in de stad hebben plaatsgevonden. Maar het ligt niet binnen de rechtsbevoegdheid van de UEFA om daar maatregelen tegen te nemen, omdat het niet tijdens de wedstrijd in het stadion gebeurde. Omdat het buiten het stadion gebeurde, kan alleen de Italiaanse politie hier maatregelen tegen treffen. Niet de UEFA."

Volgens Feyenoord-directeur Eric Gudde hebben er mogelijk 600 'Feyenoordfans' zonder officieel kaartje in het stadion van AS Roma gezeten. Hij weet niet of deze groep voor de ellende gezorgd heeft of de supporters die via de officiële weg met de club zijn meegereisd.