PSV - Feyenoord opnieuw uitgesteld

De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord, die aanvankelijk voor dinsdagavond op het programma stond, gaat niet door. De topper zou in eerste instantie morgenmiddag worden gespeeld, maar ook dit was niet mogelijk.

PSV speelde gistermiddag namelijk de tweede helft van de Europa League-wedstrijd tegen GD Estoril Praia. Dit duel begon donderdagavond, maar door overvloedige regenval was het niet mogelijk om de tweede helft te starten. Normaal gesproken moeten tussen twee duels 48 uur rust zitten, maar dat was door de uitgestelde Europese wedstrijd niet meer het geval.

Na overleg tussen PSV, Feyenoord en de Nederlandse voetbalbond (KNVB) werd als alternatief dinsdagavond 20.45 uur aangedragen. Nu blijkt echter dat de NS te weinig materieel kan leveren. Bovendien gaat de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel, niet akkoord met busvervoer van de Feyenoord-fans.

"Wij vinden dit zeer spijtig en betreuren dat deze topper niet kan doorgaan op de geplande datum. Ons programma zal hierdoor behoorlijk in elkaar worden geschoven en dat is jammer", liet de algemeen directeur van PSV, Toon Gerbrands, op de officiële website van PSV weten.

Eric Gudde, preses van Feyenoord, was op het digitale thuis van de Rotterdammers minder mild. "Het is in mijn ogen buitengewoon triest dat we er in dit land niet in slagen om zo'n wedstrijd op maandag of dinsdag te organiseren. Iets wat in andere voetballanden gewoon een abc’tje is omdat instanties daar blijkbaar wel flexibiliteit tonen als de omstandigheden daar om vragen. Dit is echt weer Holland op z’n smalst."

Ook de KNVB baalt van de nieuwe tegenvaller. "We hebben ons er met alle betrokkenen maximaal voor ingespannen om het op deze korte termijn te realiseren. Toen we het duel gisteren naar dinsdag verplaatsten, leken alle seinen op groen te staan. Met de kennis van nu blijkt dat tot onze grote teleurstelling anders te liggen."

Het is nog onduidelijk wanneer de wedstrijd gespeeld zal worden. Alle partijen gaan aan het begin van de week met elkaar om de tafel zitten.