PSV - Feyenoord naar dinsdag 20.45 uur

De KNVB heeft in verband met de gestaakte wedstrijd tussen PSV en Estoril besloten om de competitiewedstrijd PSV – Feyenoord te verplaatsen van zondagmiddag 16:45 uur naar dinsdag 2 december, 20.45 uur. Dit is besloten na overleg met beide clubs en de gemeente Eindhoven. 

PSV trapt vandaag om 17.00 uur af tegen Estoril voor het restant van hun gestaakte Europa League-duel. Door het verplaatsen van de wedstrijd in de Eredivisie krijgt PSV voldoende rust in aanloop naar het competitieduel.

De KNVB probeert bij het opstellen van het competitieschema zoveel mogelijk rust voor clubs tussen de Europese wedstrijden en de wedstrijden in de nationale competitie. "Dat is een sportief uitgangspunt dat we heel belangrijk vinden", zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. "We hopen dat fans die zondag zouden gaan ook dinsdagavond de mogelijkheid hebben om te gaan. Vanzelfsprekend hebben we begrip voor de teleurstelling van fans die de wedstrijd liever zondagmiddag 16.45 uur hadden gezien."

De Jong vervolgt: "Tegelijkertijd vinden we het vanuit sportief oogpunt van belang dat de fans twee goed voorbereide teams aan de aftrap zien. Een bijkomend voordeel is dat alle Nederlandse voetballiefhebbers nu een extra voetbalavond hebben waarop ze kunnen genieten van deze topper in de Eredivisie."

Een belangrijke voorwaarde voor de KNVB bij het verplaatsen van de wedstrijd was dat het voor fans van Feyenoord ook de mogelijkheid zouden krijgen om naar Eindhoven af te kunnen reizen. Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven zegde donderdagavond direct toe daar medewerking aan te verlenen.

"De KNVB wil aan alle betrokkenen, in het bijzonder de gemeente Eindhoven en Feyenoord, een compliment maken voor hun flexibiliteit en hun voetbalgezinde instelling", besluit De Jong.