Coach Rostov wil geen zwarte spelers vanwege ebola

De coach van de Russische voetbalclub FC Rostov wil niet nog meer zwarte spelers in zijn team. Igor Gamula grapte vrijdag op een persconferentie dat ebola de club heeft bereikt. Rostov heeft 'genoeg zwarte spelers, we hebben zes van die dingen', zei hij volgens lokale media.

De 54-jarige Gamula reageerde op een gerucht dat Rostov zich wil versterken met de Kameroense verdediger Benoit Angbwa. Hij vertelde ook dat vijf van zijn Russische spelers koorts hebben. "Ik ben bang dat het ebola is." Om daar vervolgens aan toe te voegen: "Dat is een grap natuurlijk."

Rostov-middenvelder Moussa Doumbia komt uit Mali, waar een enkeling is getroffen door het dodelijke virus. De middenvelder kwam vrijdag gewoon in actie tijdens de 1-0 zege van zijn ploeg op Oeral Jekaterinenburg.

Het is niet de eerste keer dat Gamula, die in september werd aangesteld, uit de bocht vliegt. Eerder stelde de Russische voetbalbond een onderzoek naar hem in, nadat hij een verslaggever had uitgescholden en kritiek leverde op een scheidsrechter. Een straf kreeg hij echter niet.