Gullit hekelt 'laffe beslissing' KNVB

Ruud Gullit had liever gezien dat Ronald Koeman nu aan het roer zou staan van het Nederlands elftal. De oud-international is ervan overtuigd dat de KNVB met Koeman beter af was geweest. Laatstgenoemde vertrok echter bij Feyenoord om zijn geluk te beproeven bij het Engelse Southampton. Guus Hiddink werd bereid gevonden om bondscoach te worden.

Na de dramatische start als keuzeheer van Oranje krijgt Hiddink veel kritiek op zijn werkwijze. Dat kan Gullit begrijpen. Hij stelt in De Telegraaf dat de bondscoach niet de geschikte persoon is om het Nederlands elftal naar nieuwe successen te leiden.

"De bond heeft de kans om te verjongen laten liggen. Ik had voor Koeman gekozen", aldus de analyticus. "Deze generatie voetballers kent hem. Ik snap niet waarom de bond voor Hiddink koos. Dat was een laffe beslissing en dat neem ik de KNVB kwalijk."

"Ik zeg al jaren dat we niet goed verdedigen. De mensen vinden dat een vies woord, maar een huis kun je pas bouwen met een goed fundament en dan begin je niet bij het dak. Als verdedigers zo kinderlijk worden weggezet en klungelige beslissingen nemen, dan wordt het lastig."