Uitslag Nederland - Kazachstan

Het Nederlands Elftal heeft het EK-kwalificatieduel tegen Kazachstan met 3-1 gewonnen. In de Amsterdam Arena keek Oranje lang tegen een 0-1 achterstand aan, maar wist het de wedstrijd uiteindelijk toch binnen te slepen.

De wedstrijd was een kwartier oud toen de Kazakken hun eerste, en naar later bleek ook enige mogelijkheid, van de wedstrijd kregen. Uit de hoekschop die ze mochten nemen werd echter wel raak gekopt door Abdulin. In de rest van de eerste helft was het eenrichtingsverkeer richting het Kazachse doel. Oranje stuitte echter op een muur van verdedigers waar het een gaatje in moest zien te vinden.

Van Persie scoorde wel, maar deed dat vanuit buitenspel positie. Verder kopte de spits nog achterwaarts over en schoot van dichtbij tegen de keeper aan. toen Nederland na bijna een uur nog steeds op achterstand stond kwam breekijzer Klaas-Jan Huntelaar erin. Kort daarna schoot Van Persie rakelings naast en zag daarbij de net ingevallen Huntelaar over het hoofd. Even later was was het alsnog raak voor Huntelaar. Uit een voorzet van Afellay kopte hij de 1-1 binnen.

Niet veel later moesten de Kazakken met tien man verder. Dzolchiyev kreeg rood grove overtreding op Afellay. Nederland was vlak bij de 2-1 dankzij Robben, maar zijn vrije trap belandde op de lat. Uiteindelijk was het Afellay die zijn rentree in het Nederlands elftal bekroonde met een doelpunt na een van richting veranderd schot. Uiteindelijk was het Van Persie die in de slotfase uit een penalty de eindstand op 3-1 bepaalde.


Nederlands elftal-speler Klaas Jan Huntelaar kopt de 1-1 binnen met rechts Kazachstan speler Ilia Vorotnikov. (Foto: PRO SHOTS / Peter Lous)

Nederland

3 - 1

Kazachstan

 61' Huntelaar
 82' Afellay
 89' van Persie (pen)
   17' Abdoelin 
 
 Gele kaart: Abdulin, Dmitrenko, Shomko (Kazachstan)
 Rode kaart: Dzolchiyev (64) (Kazachstan)
 
Stadion: Amsterdam Arena
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Jug (Slo)
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Van der Wiel
De Vrij
Martins Indi (Fer/81)
Blind
Afellay
De Jong (Huntelaar/56)
Sneijder
Robben
Van Persie
Lens
  Mokin
Miroshnichenko
Dmitrenko (Gurman/72)
Vorotnikov
Abdulin
Suyumbayev
Dzolchiyev
Karpovich (Korobkin/79)
Bogdanov
Shomko
Khizhnichenko (Nurgaliyev/90)