Fifty Shades-acteur zondert zich af bij succes

Jamie Dornan bereidt zich voor op een leven als kluizenaar. Als de verfilming van Fifty Shades of Grey, waarin Dornan de hoofdrol vertolkt, de verwachtingen waarmaakt en een groot succes wordt, zondert de 32-jarige acteur zich af. "Als het echt zo'n nachtmerrie wordt, verkassen we naar Mongolië of zo en gaan we in een yurt wonen", vertelt Dornan in de Britse editie van Vogue.

Fifty Shades of Grey, gebaseerd op de wereldwijde bestseller van E.L. James, verschijnt rond valentijnsdag in de bioscopen. Hoewel hij in de film een meesterverleider speelt, wond Dornan in zijn jongere jaren de vrouwen helemaal niet makkelijk om zijn vingers. "Ik was heel verlegen. Ik zeg niet dat dat de enige reden was dat ik geen succes had, maar goed ging het niet."

Dornan, die in het verleden jarenlang een relatie had met Keira Knightley, trouwde vorig jaar april met de Engelse actrice en singer-songwriter Amelia Warner. Zeven maanden na de bruiloft kwam Dornans eerste kind, een dochter, ter wereld. "Op mijn 32e heb ik eindelijk m'n zooi een beetje op orde. Ik ben blij dat ik dat geregeld heb en zie nu wel wat gebeurt."