Anthony Hopkins lyrisch over Breaking Bad

Anthony Hopkins is zwaar onder de indruk van de serie Breaking Bad. Dat valt te lezen in een brief aan hoofdrolspeler Bryan Cranston, die medeacteur Steven Michael Quezada op Facebook heeft gezet. Het is niet helemaal duidelijk of de brief, ondertekend met Tony Hopkins, werkelijk van Hopkins afkomstig is. Hopkins en Cranston zijn beiden aangesloten bij castingagentschap UTA.

De acteur laat weten de gehele serie van zes seizoenen in een lange marathonsessie te hebben bekeken. "Ik heb nog nooit zoiets gezien", valt te lezen. "Briljant."

"Ik weet dat deze industrie aan elkaar hangt van slijmballen en andere misselijkmakende bullshit", vervolgt hij. "Ik geloof zelf vrijwel nergens meer in." De 75-jarige Hopkins heeft al vaker laten weten een grote hekel te hebben aan de manier waarop Hollywood steeds weer voor formulefilms kiest, en de gedwongen relatie met de vaak hijgerige pers.

"Maar jouw rol als Walter White is adembenemend." Ook wordt de rest van de cast en de makers geprezen. "Vanaf de eerste tot de laatste aflevering is het resultaat fantastisch. Het begon als een zwarte komedie en verwerd tot een hels doolhof vol bloed en vernietiging, vergelijkbaar met een Shakespeariaanse of Griekse tragedie."

"Dank jullie wel. Dit soort werk is zeer zeldzaam en als het dan gebeurt, dan wordt mijn vertrouwen weer een beetje hersteld. Jullie zijn de beste cast die ik ooit heb gezien. Dit kan slijmerig overkomen, maar dat is het niet. Het is hier nu middernacht in Malibu, en ik moest dit gewoon schrijven."

Breaking Bad gaat over een leraar scheikunde op een middelbare school bij wie longkanker wordt geconstateerd. Om zijn gezin van een goede oude dag te verzekeren, begint hij met een voormalig leerling de beste crystal meth ter wereld te fabriceren en te verkopen. De eerste serie verscheen in 2008 op de televisie. De laatste aflevering werd 29 september uitgezonden op de Amerikaanse tv en was de beste bekeken ooit.