'Meisje overleden door vervuilde xtc'

In Sliedrecht is afgelopen weekeinde een meisje van 16 jaar overleden dat mogelijk gevaarlijke xtc heeft geslikt. Een familielid zei maandag tegen de website hetkompas.nl dat het meisje 'een verkeerd pilletje' had genomen.

De politie bevestigt dat zondag een meisje van 16 is overleden in een ziekenhuis, maar benadrukt dat de doodsoorzaak nog moet worden vastgesteld. Een zegsvrouw sluit niet uit dat het meisje is overleden aan de gevolgen van drugsgebruik. "Maar we sluiten op dit moment niets uit." Sectie moet meer duidelijkheid brengen.

Het Trimbos Instituut waarschuwde vrijdag nog voor gevaarlijke xtc. In twee pillen die bij het instituut werden ingeleverd, zijn hoge doseringen van de risicovolle stof PMMA aangetroffen.

In juni overleed een 21-jarige inwoner van Den Bosch na het gebruik van xtc. Onderzoek wees toen uit dat de inwoner een beige xtc-tablet met een doodshoofdlogo had ingenomen, waarin niet de werkzame stof MDMA maar PMMA zat. Ook een bezoeker van Lowlands zou eerder deze maand zijn overleden aan de gevolgen van xtc-gebruik.