Meisje (17) overleden in Tilburg, mogelijk door xtc

In Tilburg is zondag een meisje van 17 jaar overleden, mogelijk als gevolg van xtc-gebruik. Ze bezocht zaterdagavond poppodium 013 in de Brabantse stad en werd daar onwel. Ze stierf zondag in een ziekenhuis in Tilburg. Het Openbaar Ministerie heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar de oorzaak van haar dood, laat de politie maandag weten.

Ook een andere bezoeker van 013, een man, werd onwel. Beiden hadden waarschijnlijk xtc-pillen ingenomen. Toxicologisch onderzoek moet uitwijzen of de dood van het meisje, dat niet uit Tilburg kwam, is veroorzaakt door de pillen of dat een andere oorzaak is te benoemen. Ook wordt onderzocht of er een verband is tussen beide gevallen. De herkomst van de pillen is onduidelijk.

Popcentrum 013 betreurt de gebeurtenissen ten zeerste. "Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van een van onze bezoekers, nadat zij onwel was geworden zaterdagavond in 013", meldt het popcentrum ion een verklaring. "Ons medeleven gaat uit naar de familie, vrienden en bekenden."

De EHBO-ploeg verleende direct eerste hulp en alarmeerde onmiddellijk de ambulancedienst, meldt 013 verder.