FOK!filmtips van de dag: Lang leve de koningin

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Als Paco plotseling zijn vader verliest, staat zijn leven op z'n kop. Vooral omdat hij denkt dat het zijn schuld is. Paco klust niet meer aan zijn bus en zijn vriendin Floor laat hem keihard zitten. Zijn schuldgevoel wordt alleen maar groter, hierdoor raakt hij net zo in de problemen als zijn klasgenote Yara. Yara wil het liefst naar de kunstacademie, maar haar moeder pusht haar om model te worden. Yara voelt zich dik tussen de broodmagere modellen en doet er alles aan om dunner te worden om zo haar onzekerheid te verbergen. Kunnen Paco en Yara elkaar helpen en steun bij elkaar vinden?

Dave Schram was al jaren een bekend producent in de Nederlandse filmwereld. Radeloos is de opvolger van zijn bioscoopdebuut Timboektoe.

De 8-jarige Sara, gespeeld door Tiba Tossijn, is niet blij. Ze kent haar vader niet en op school gaat het ook niet al te best. Ze vindt zichzelf dom totdat ze via Victor, een slim klasgenootje, de wondere wereld van het schaakspel ontdekt. In haar fantasie verdwijnt ze in het spel waar ze bevriend raakt met de witte koningin, gestalte gegeven door Monique van de Ven en de andere stukken. Zo voorkomt ze spelenderwijs oorlog tussen het witte en zwarte rijk én leert Sara schaken als de beste. Lang leve de koningin is te zien om 20.30 uur op RTL8.

Al ruim tienduizend jaar regeert Satan over de hel. Hij begint er een beetje moe van te worden en besluit zijn troon af te geven. Hij passeert zijn twee zoons en uit woede vertrekken zij naar de aarde om daar een nieuwe hel te creëren. Hun vertrek zorgt ervoor dat Satan zijn macht verliest. Om een grote ramp te verkomen stuurt hij zijn jongste zoon Nick naar de aarde. Nick moet dan noodgedwongen leren hoe het is om een mens te zijn. Zijn gezelschap is een pratende bulldog. Little Nicky is te zien om 22.30 uur op Veronica.

The Aviator vertelt het waargebeurde verhaal van Hollywoodlegende en vliegtuigmagnaat Howard Hughes (1905-1976), die al vroeg interesse kreeg in de filmbusiness en mooie, jonge actrices. Hughes was niet alleen actief als producent van onder andere Scarface uit 1932, maar regisseerde ook twee keer. Door zijn filmproducties kwam hij in aanraking met de vliegerij. Hughes haalde zijn brevet en ging zich verdiepen in het ontwerpen en bouwen van vliegtuigen. Hij werd multimiljonair, maar leidde op latere leeftijd een geïsoleerd bestaan. Hoofdrolspeler Leonardi DiCaprio werkte al eerder met regisseur Martin Scorsese aan het gangsterepos Gangs of New York. Te zien om 00.05 uur op BBC1.

The Prince & Me, The Prince & Me: The Elephant Adventure, Anger Management, Black Sheep, Reno 911!: Miami  en Sphere zijn vanavond ook op de televisie te zien.