Toro Rosso heeft gemengde gevoelens

Vandaag presteerde Daniel Ricciardo het om voor het eerst dit seizoen in de top tien te rijden. De Toro Rosso-coureur kwalificeerde zich als zevende in China.

Sinds Bahrein vorig jaar heb ik niet meer in Q3 gestaan, dus het is mooi dat ik nu weer in de top-tien sta. Ik kijk er naar uit om morgen een sterke race te rijden. Je zag vandaag al wel dat iedereen zoveel mogelijk zijn banden spaarde door zo laat mogelijk naar buiten te gaan. Het zal morgen dan ook een spannende race worden en ik kan niet wachten tot de lampen uitgaan,” aldus Ricciardo.

Stalgenoot Jean-Eric Vergne zal vanaf de vijftiende plek starten morgen. De Fransman werd zestiende maar wint een plaatsje door de straf van Mark Webber. “Dit was teleurstellend, want de snelheid was sinds vrijdag in orde. Vanmiddag voelde de auto echter niet zo goed aan. Ik verwacht echter dat we dat vanavond kunnen oplossen. De auto presteert duidelijk goed, dat heeft mijn teamgenoot wel bewezen en ik heb dan ook nog kansen genoeg om er iets van te maken in de race. Het zal erg belangrijk zijn de juiste strategie te bepalen.