SNS Reaal doet aangifte tegen vastgoeddirecteur

SNS Reaal heeft aangifte gedaan tegen een voormalig directielid van de geplaagde vastgoedtak Property Finance vanwege mogelijke belangenverstrengeling. Vijf andere ingehuurde medewerkers zijn afgelopen maandag op non-actief gesteld. Dat bevestigt een woordvoerder van SNS Reaal woensdag.

Het gaat om het voormalige directielid Buck Groenhof. In november berichtte Het Financieele Dagblad al over een mogelijk aangifte tegen de in oktober afgetreden interim-manager. SNS Reaal zegt in een verklaring sinds vorig jaar onderzoek te doen naar mogelijke belangenverstrengeling van Groenhof. De bank en verzekeraar doet 'in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen'.

De vijf op non-actief gezette medewerkers waren allen werkzaam op de afdeling van de vastgoedafdeling die zich bezighield met probleemleningen. Ze zouden allen nauw verbonden zijn met Groenhof. Volgens De Telegraaf is een van de medewerkers inmiddels zelf opgestapt.

Volgens de ochtendkrant heeft de mogelijke belangenverstrengeling te maken met Herstructeringsgroep Nederland. Via die stichting zouden Groenhof en de andere in opspraak geraakte medewerkers zijn ingehuurd om orde op zaken te stellen bij Property Finance. De via de stichting ingehuurde medewerkers zouden te veel hebben gedeclareerd en tonnen aan persoonlijke vergoedingen hebben opgestreken.

Die betalingen zouden de ondergang van Property Finance hebben versneld. De grote verliezen op de vastgoedtak waren de reden dat minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (PvdA) zich anderhalve week geleden genoodzaakt zag SNS Reaal te nationaliseren. De bezittingen van Property Finance zijn ondergebracht in een 'vuilnisbank'.