[WRC] Loeb gaat minder rally's rijden

Veelvoudig rallywereldkampioen Sébastien Loeb heeft aangekondigd dat hij volgend seizoen maar een beperkt programma zal gaan rijden. De Citroën-coureur zal in ieder geval in Monte Carlo deel gaan nemen, maar de rest van het seizoen staat nog niet vast. Voor de toekomst zouden hij en Citroën een overstap naar het World Touring Car Championship overwegen.

Ondertussen lijkt de toekomst van het WRC er rooskleuriger uit te gaan zien. Volkswagen wil volgend seizoen met twee Polo R's deel gaan nemen en ook andere merken lijken de handschoen op te pakken. Ford blijft actief in de rallysport, terwijl Hyundai met de gloednieuwe i20 enkele evenementen zal rijden om vanaf 2014 de auto volledig in te gaan zetten.

Ford geeft ondertussen de nieuwe R5-klasse een boost door M-sport een R5 Fiësta te laten bouwen. Deze auto's gaan voornamelijk in regionale en intercontinentale rally's rijden. Ook Peugeot heeft met de 208 R5 haar deelname toegezegd. Het doel van deze klasse is om het rallyrijden betaalbaar te houden.