'Plet op huurbasis naar N.E.C.'

Glynor Plet zal naar verwachting snel zijn opwachting maken bij N.E.C. Nijmegen. De Nijmegenaren willen de spits een seizoen huren van FC Twente, waar hij overbodig is. De 25-jarige Plet kwam afgelopen winter over van Heracles Almelo als de vervanger van Marc Janko, maar mag nu alweer vertrekken.

Met de komst van Dmitry Bulykin en Luc Castaignos is er voor Plet geen plek in de aanval van de Tukkers. N.E.C. wil de aanvaller dolgraag aan de selectie toevoegen en heeft hem volgens AD Sportwereld binnen.

N.E.C. zou Plet voor één seizoen huren. Met Melvin Platje, Danny van de Meiracker en Ricky Ten Voorde heeft de Nijmeegse club al drie spitsen, maar het ziet in de lange Plet een directe versterking. Eerder haalde N.E.C. al onder meer Sören Rieks (Esbjerg fB), Michel Breuer, Geert Arend Roorda (beiden sc Heerenveen) en Evander Sno (RKC Waalwijk).

Plet staat te boek als een laatbloeier. Pas op zijn 23e kwam hij in de Eredivisie terecht bij Heracles, daarvoor voetbalde hij SC Telstar. Telstar pikte hem in 2008 op bij amateurclub FC Lisse, waar hij terechtkwam na een mislukt avontuur bij FC Den Bosch.