Artsen willen minder bezoeken aan Friso

Het medische team dat prins Friso behandelt, heeft verzocht het aantal bezoeken aan de prins de komende tijd beperkt te houden. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). In de gezondheidssituatie van Friso is geen verandering, wat betekent dat zijn toestand nog altijd stabiel is, maar dat de prins nog niet buiten levensgevaar is.

Koningin Beatrix, Friso's vrouw Mabel en broers kroonprins Willem-Alexander en prins Constantijn zijn met hun vrouwen en alle kinderen in Oostenrijk. Prins Friso raakte vrijdag in de omgeving van het Oostenrijkse Lech bedolven onder een lawine. Hij lag ruim twintig minuten onder de sneeuw voordat hij werd gevonden en kon worden uitgegraven.

De prins ligt op de intensive care van een ziekenhuis in Innsbruck en wordt kunstmatig in slaap gehouden. De artsen die de prins behandelen kunnen volgens de RVD pas over enkele dagen een prognose geven over de toestand van Friso.

Oostenrijkse media meldden vrijdag dat Friso een schedelbasisfractuur heeft, maar zijn behandelend arts zou tegen een verslaggever van NRC Handelsblad hebben gezegd dat dit niet zo is. Neurochirurg Claudius Thomé zou hebben verteld dat het enige serieuze probleem de ademnood is waarin de prins twintig minuten heeft verkeerd nadat hij werd bedolven onder de sneeuw. Het ziekenhuis weerspreekt het verhaal van de NRC-verslaggever overigens en noemt de berichtgeving incorrect.