BN'ers grappen over prins Friso

Het skiongeluk van prins Friso is voor sommige BN'ers voer voor grappen. Zo twitterde Mental Theo vrijdagmiddag 'koud hè' en maakte ook cabaretier Guido Weijers grappen ten koste van de prins. Friso is vrijdag in Oostenrijk bedolven onder een lawine, volgens lokale media vecht hij in het ziekenhuis voor zijn leven.

"Oké. Ik ben voor het afschaffen van het koningshuis, maar dit vind ik wel erg rigoureus", twitterde Weijers. Theo Nabuurs, zoals Mental Theo officieel heet, kwam al snel terug van zijn woorden. "Schijnt fucking ernstig te zijn, sorry. Dacht dat het een grapje was van een maatje van me."

Andere BN'ers reageren iets genuanceerder. "Schrik even van het nieuws van prins Friso. Hoop dat het goed afloopt", twittert musicalster William Spaaij. "Ik bid voor prins Friso en zijn familie dat alles goed komt. Sterk zijn", voegt zijn collega Kim-Lian van der Meij toe.

Prins Friso werd vrijdagmiddag tijdens het skiën bedolven onder een lawine. Hij heeft twintig minuten onder het pak sneeuw gelegen en is overgebracht naar een ziekenhuis in Innsbruck. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst is de toestand van de prins stabiel, maar verkeert hij niet buiten levensgevaar.

Veel BN'ers vinden die verklaring vreemd. "Hoe kan je toestand stabiel, maar niet buiten levensgevaar zijn", vraagt Waylon zich af.