Geen nieuwe informatie over toestand prins Friso

Tot zaterdagochtend is er geen nieuwe informatie bekendgemaakt over de toestand van prins Friso, die vrijdag in Oostenrijk werd bedolven onder een lawine. De prins ligt nog altijd op de intensive care van een ziekenhuis in Innsbruck. Zijn toestand is stabiel, maar hij is nog niet buiten levensgevaar.

Friso lag ruim twintig minuten onder de sneeuw voordat hij werd gelokaliseerd en kon worden uitgegraven. Vrijdag liet de Rijksvoorlichtingsdienst al weten dat de artsen die de prins behandelen pas over enkele dagen een prognose kunnen geven over zijn toestand. Oostenrijkse media meldden vrijdag dat de prins een schedelbasisfractuur heeft opgelopen en dat hij hersendood is als gevolg van zuurstoftekort. Dit laatste is inmiddels ontkent.

Het ongeval vond plaats in de omgeving van Lech, waar de koninklijke familie al jaren op wintersportvakantie gaat. Vrijdagavond reisden kroonprins Willem-Alexander en prins Constantijn af naar Oostenrijk om hun broer bij te staan. Ook prinses Máxima, prinses Laurentien en alle kinderen zijn mee. Koningin Beatrix en Friso's vrouw Mabel waren al in Oostenrijk.


Geen nieuwe informatie over toestand prins Friso (Foto: Novum)