Junker denkt aan vertrek bij Roda JC

Roda JC Kerkrade dreigt na dit seizoen afscheid te moeten nemen van aanvaller Mads Junker. Hij denkt aan een vertrek naar zijn vaderland Denemarken. De aanvaller hoopt ooit nog uit te komen voor een club uit zijn geboorteland. Gelet op zijn aflopende contract en zijn wens van een transfer naar de Deense competitie is de kans op een langer verblijf in Limburg klein. "Ik ben nu aan mijn zevende seizoen in Nederland bezig", vertelt hij tegen het Deense medium TV2.

De 30-jarige Junker lijkt geen heil te zien in een achtste seizoen. "Als ik nog in Denemarken wil spelen, moet ik niet te lang meer wachten." In zijn geboorteland wil de aanvalsleider nog eens actief zijn. "Ik denk dat mijn niveau nu nog op de top van de Deense Superligaen ligt. Het liefst zou ik bij een club uit de buurt van Kopenhagen of het eiland Funen willen spelen."

Junker kwam in de winterstop van het seizoen 2005/2006 naar Nederland. Hij tekende een contract bij Vitesse, waar hij de opvolger van Matthew Amoah moest worden. Na drie-en-een-half jaar bij de Arnhemse club maakte hij de transfer na Roda JC. Daar kwam hij beter tot zijn recht, de afgelopen twee seizoenen scoorde hij maar liefst 41 keer. Dit seizoen gaat het iets moeizamer in Kerkrade, de teller staat pas op één treffer.

Mads Junker
Junker denkt aan vertrek bij Roda JC (Foto: Pro Shots)