FOK!filmtip van de dag: Hellboy

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Hellboy.

Hellboy is bizar, maar een goed actiespektakel waarin aan het einde van de Tweede Wereldoorlog de nazi's door middel van zwarte magie de zaak proberen te redden. De Geallieerden bestormen het nazi-kamp waar de ceremonie plaatsvindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Deze rode, sigarenrokende demoon (een rol van Ron Perlman) - een product van een pact tussen Raspoetin en de duivel - moet hierbij helpen, maar hij besluit zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad.

De regie is in handen van Guillermo del Toro, onder meer bekend van Pan's Labyrinth. Dit maakt de film tot een duistere film maar het is daardoor aantrekkelijk om te zien. Wat betreft de actie trekt del Toro de trucendoos goed open. Het creature-design is goed te noemen en ook de actiescènes zijn mooi geschoten. Verder is er voldoende humor in de film aanwezig waardoor de film zeker de moeite waard is.

Hellboy is vanavond om 20:30 te zien op RTL 7.

Een andere goede filmkeus voor vanavond is Titanic. Het epos met Leonardo di Caprio en Kate Winslet is vanavond te zien om 20:30 op RTL 5.