[EL] Uitslag Sporting Braga - Benfica

Sporting Braga heeft zich ten koste van Benfica weten te plaatsen voor de finale van de Europa League. Het won thuis met 1-0, waarmee de 2-1 nederlaag in de heenwedstrijd werd goedgemaakt.

In het eerste duel in Lissabon richtte Braga zich vooral op het verdedigen, maar donderdag werd vanaf het begin de aanval gezocht. Ook Benfica zocht de aanval, waardoor er een leuke wedstrijd ontstond. Na enkele kleine kansjes was het in de 19e minuut raak, Custiódio kopte ondanks zijn geringe lengte raak. Benfica kreeg nog voor rust een goede kans op de gelijkmaker, maar de inzet van Saviolo belandde op de paal.

Na rust was het gedaan met de attractiviteit. De aanvallen van Braga hadden veel energie gekost en de ploeg richtte zich nu op het verdedigen. Benfica moest wel, maar leek niet in staat door de muur van Braga te breken. Toch waren er wel kansen op de 1-1. Een schot van Gaitan werd gered door Artur, een minuut later kon Saviola net niet zijn knie tegen de bal krijgen. In de slotfase greep Artur nog naast een bal, maar die werd door zijn ploeggenoten van de lijn gehaald.

In de finale treft Braga FC Porto, dat weliswaar met 3-2 verloor van Villareal, maar de heenwedstrijd al met 5-1 had gewonnen.