[EL] Uitslag Villarreal - FC Porto

FC Porto heeft zich zoals verwacht geplaatst voor de finale van de Europa League. De Portugese club verloor donderdag weliswaar de tweede halve finale van Villarreal met 3-2, maar omdat vorige week in eigen huis met 5-1 werk gewonnen, verzekerde de club zich van een plek in de finale op 18 mei in Dublin.

Villarreal had aangekondigd om in de thuiswedstrijd tegen Porto de aanval te zoeken en de ploeg begon via Ruben en Cani furieus. Na zeventien minuten wist laatstgenoemde doel te treffen. De nummer drie van Spanje ging door en bracht Porto in moeilijkheden, maar wist niet door te drukken, omdat onder meer Rossi voor eigen succes ging, waar afspelen een betere optie was geweest.

Nog voor rust kwamen de Portugezen via Hulk langszij, waardoor de wedstrijd wat betreft het bereiken van de finale gespeeld was. Falcao bracht de bezoekers net na rust zelfs op voorsprong. De thuisclub wilde niet van opgeven weten en Nilmar had tussen de Portugese doelpunten door nog twee grote kansen verprutst. Via Capdevilla en Rossi werd de eer uiteindelijk toch nog gered.