[EL] Uitslag Benfica - Sporting Braga

Donderdagavond werden de halve finales van de Europa League afgewerkt. In een Portugees onderonsje nam Benfica, de bedwinger van PSV in de vorige ronde, het in eigen huis op tegen Sporting Braga. De thuisploeg won met 2-1. Hieronder een verslag en de karakteristieken van deze wedstrijd.

Benfica was de gehele wedstrijd in aanvallend opzicht de betere partij, maar Braga hield zich knap staande. Voor rust kreeg de thuisploeg de beste kansen. Saviola en Cardozo, die de paal raakte, wisten het vijandelijke doel echter niet te treffen en daarom gingen beide ploegen zonder doelpunten de rust in.

In de tweede helft duurde het niet lang voordat de score werd geopend. Cardozo trof, op aangeven van Pereira, weliswaar opnieuw de paal. Ditmaal werd de bal opgepikt door Jardel die de bal wel binnen wist te werken. De blijdschap van Benfica was van korte duur, want drie minuten later was de stand weer gelijk. Uit een vrije trap wist Vandinho de gelijkmaker te scoren.

Toch stond deze stand ook niet lang op het scorebord. Vijf minuten na de gelijkmaker werkte Cardozo een vrije trap keihard in de kruising. Benfica, de huidige nummer twee van Portugal, kreeg vervolgens kansen om de score uit te breiden. Braga, nummer drie in de competitie, hield de schade echter beperkt en verschafte zich daarmee nog een redelijke uitgangspositie voor de return.


 

Benfica

2 - 1

Sporting Braga

 50' Jardel
59' Cardozo
  53' Vandinho
 
 Gele kaart: Aimar, (Benfica),Rodríguez, Vandinho, García (Sporting Braga)
 
Stadion: Estádio da Luz, Lissabon
Toeschouwers: 57.792
Arbiter: Thomson (Sch)
 
Opstelling:   Opstelling:
Roberto
M. Pereira
Luisão
Jardel
Coentrão
Martins (Jara/65)
García
Aimar
Peixoto (Gaitán/66)
Saviola (Airton/86)
Cardozo
  Artur
García
Rodríguez
Paulão
Sílvio
Alan
Vandinho
Viana (Mossoró/63)
Salino
Meyong (Custódio/56)
Lima (Kaká/84)