Capello heeft de opstelling al in zijn hoofd

Engeland neemt het zaterdag in Rustenburg op tegen de Verenigde Staten. Bondscoach Fabio Capello heeft zijn basiselftal al in zijn hoofd.

In Engeland is er veel discussie over de eerste doelman. David James, Robert Green en Joe Hart komen allen in aanmerking. Capello weet al wie hij onder de lat zal plaatsen. "Ik heb al een beslissing genomen. Ik weet welke elf spelers er zaterdag zullen spelen en ik hoop dat de komende twee dagen iedereen fit blijft op de training.

Door een knieblessure kan aanvoerder Rio Ferdinand niet spelen op het eindtoernooi. Capello hoopt dat zijn ploeg schadevrij blijft tot aan de eerste wedstrijd.
Engeland leeft relaxed toe naar de eerste wedstrijd. "Ik begrijp de druk die iedereen voelt omdat er veel beveiliging is, er veel journalisten rondlopen en overal waar wij gaan zien we politie. Daarnaast begrijpt iedereen dat dit een heel belangrijk moment is voor Engeland."

Capello vindt dat zijn team enorm is gegroeid sinds hij aan het roer kwam in februari 2008. Onder zijn leiding wonnen de Engelsen achttien van de 24 interlands."We zijn erg vooruit gegaan. We hebben de juiste spirit gevonden en kunnen overschakelen op verschillende speelstijlen tijdens de wedstrijd. Iedereen kent mij nu ook een stuk beter.

Veel ogen zullen gericht zijn op de sterspeler van Engeland: Wayne Rooney. "Hij zit in een goede vorm. Hij traint hard en scoort veel op de training, dat is erg belangrijk voor hem. Ik denk dat hij een fantastisch WK tegemoet gaat."