Sato krijgt tweede test bij STR

Takuma Sato krijgt een tweede kans bij Scuderia Toro Rosso, hij mag een tweede keer testen voor het team. De Japanner hoopt dat zijn kansen op een stoeltje bij het Italiaanse team groter worden.

Sato moest afgelopen seizoen noodgedwongen stoppen in de Formule 1 omdat zijn team Super Aguri failliet ging in mei 2008. Sindsdien is hij op zoek naar een nieuwe werkgever. Dat hij het wel ziet zitten bij STR bleek uit de eerste test in september, waar hij het volgens eigen zeggen naar zijn zin had, al gooide het weer wat roet in het eten en kon Sato niet zoveel kilometers maken. Hij is erg blij dat hij een tweede kans krijgt: "We zijn verheugd te kunnen meedelen dat Takuma in Barcelona opnieuw voor Toro Rosso zal testen", staat op zijn website.

STR zou nog geen enkele rijder hebben vastgelegd, aldus diezelfde site. Dat vreesde Sébastien Bourdais al, en de Fransman zei zelf niet te lang te kunnen wachten op een beslissing. Bourdais hoopt wel dat hij een plekje houdt. Er is sowieso een stoeltje vrij van Sebastian Vettel, die naar Red Bull Racing is vertrokken. Of het één of twee lege plekken zijn die bij Toro Rosso opgevuld moeten worden, is nog niet bekend.

Naast Sato circuleren ook de namen Bruno Senna, Sébastien Buemi
en Rubens Barrichello, die laatste is niet zeker van zijn plaats bij Honda.