FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 8 november 2008

Veel doden na ongeluk kernonderzeeër

Bij een ongeluk met een kernonderzeeër in Rusland zijn zeker meer dan twintig doden gevallen. Onder de doden zijn militairen en arbeiders van een scheepswerf.

De onderzeeër was bezig met een testvaart in de Grote Oceaan toen er waarschijnlijk iets misging met het brandblussysteem. De onderzeeër zou zelf niet beschadigd zijn geraakt volgens een verantwoordelijke van de Russische Marine. Met het kernreactor-gedeelte was niks mis. Er is bij het ongeval waarschijnlijk geen straling vrijgekomen. 

Man sterft in sauna in Wierden

Een 80-jarige man uit Almelo is gistermiddag overleden in een sauna in Wierden. Politieagenten die in de buurt waren van het zwembad probeerden de man nog te reanimeren, maar dit was tevergeefs. Ook het ambulancepersoneel kon weinig voor de alleenstaande man betekenen.

Het drama gebeurde in zwembad De Kolk. Omstanders zagen de man levenloos in de cabine liggen. Waarschijnlijk overleed hij aan een hartaanval. Volgens medewerkers van het zwembad was de man een vaste bezoeker van de sauna.

Uitslag Willem II - Roda JC

Om 20.45 uur begon de wedstrijd tussen Willem II en Roda JC, hieronder vind je de uitslag.

Willem II - Roda JC 2-1
28' Boutahar 1-0
74' Boutahar 2-0
88' Yulu Matondo 2-1

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: Willem II Stadion
Gele kaart: Demouge (Willem II), Kah, Vormer, Janssen, De Fauw (Roda JC)

Opstellingen

Willem II: Aerts, v.Eijden, Schenkel, Swinkels, Veloso, Akgün, Janse (Mathijssen/27), Boutahar, Kargbo (Nieuwendaal/62), Muhamadu (Zijler/71), Demouge

Roda JC: Castro, Saeijs (De Man/46), De Fauw, Kah, De Jong, Vormer, Meeuwis, Hadouir (Yulu Matondo/75), Bodor (Janssen/61), Oper, Cissé

Uitslag Heracles Almelo - Vitesse

Om 19.45 begon de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse. De uitslag vind je hieronder.

Heracles Almelo - Vitesse 0-0

Toeschouwers: 8.500
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Polman Stadion
Gele kaart: Wuytens, Breukers, Pieckenhagen, Steur, De Vries (heracles Almelo), Sansoni, Hofs, Verhaegh, v.d. Struijk (Vitesse)

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Wuytens, Looms, De Vries, Bridji (Dost/75), Klavan, Overtoom (Steur/24), Everton, Douglas (Bajer/27)

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Sansoni (v.Diermen/59), v.d.Struijk, Kolk, Claudemir, Hofs, Molhoek, Büttner (Jenner/86), v.Wolfswinkel (Tarvajärvi/ 80)

Daders bomaanslag Bali geëxecuteerd

Indonesische autoriteiten hebben bekendgemaakt dat de drie daders van de bomaanslagen op Bali zijn geëxecuteerd. De drie mannen zijn door een vuurpeloton om het leven gebracht. Familieleden van de daders berichtten tv-stations al eerder over de executies. Eerder werd al gezegd dat de daders begin november geëxecuteerd zouden worden, maar een precieze datum was nog niet bekend.

De daders hoorden bij de militante islamgroep Jemaah Islamiyah, met als doel Westerlingen weg te jagen. Ruim dertig mensen werden veroordeeld voor de aanslagen op Bali.

Bij de aanslagen op een Balinese nachtclub op 12 oktober 2002 kwamen 202 mensen om het leven, met name jonge toeristen en Australiërs. Ook kwamen vier Nederlanders om het leven door de aanslagen.

 

Aanhanger ramt pompstation

Een losgeschoten aanhangwagen heeft vanmiddag voor flinke ravage gezorgd. De aanhanger ramde een brandstofpomp bij een tankstation in het Limburgse Bunde, bij Maastricht. De pomp raakte zwaar beschadigd.

De omgeving werd afgezet, omdat er een grote hoeveelheid brandstof over het terrein van het bedrijf aan de Maastrichterlaan stroomde. Het spul is zoveel mogelijk opgeruimd door de brandweer. Er wordt nog onderzocht hoe de aanhanger, waarop een autowrak werd vervoerd, kon losschieten.

Uitslag NEC - PSV

Om kwart voor zeven begon de competitiewedstrijd tussen NEC en PSV. Hieronder vind je de uitslag.

NEC - PSV 1-0
12’ Wisgerhof 1-0

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Luinge
Gele kaart: Bouaouzan (NEC), Dzsudzsák (PSV)

Opstellingen

NEC: Babos, Fernández, Wisgerhof (Otten/72), Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Schöne, Davids, Ntibazonkiza, Janssen (Tshibamba /70), Bouaouzan (Worm/80)

PSV: Isaksson, Marcellis (Kromkamp/57), Simons, Salcido, Pieters, Méndez, Culina, Afellay, Wuytens (Nijland/62), Dzsudzsák, Koevermans (Lazovic/57)

Beau van Erven Dorens scheurt uit broek

Beau van Erven Dorens heeft een behoorlijk pleefiguur geslagen op de landelijke tv door uit zijn te strakke broek te scheuren. Vanavond kon men namelijk weer genieten van een nieuwe aflevering van 'Ik hou van Holland'. In deze oubollige spelshow, die wordt gepresenteerd door Linda de Mol en uitgezonden op RTL4, moet men vragen beantwoorden over Nederland.

Ook moeten de BN'ers 'moeilijke' woorden foutloos spellen. Toen Beau het woord 'aluminiumfolie' spelde als 'alluminiumfolie' met dubbel 'l', ging de presentator door de knieën. Als een moslim boog hij geknield voorover, maar bemerkte ineens een vreemd gevoel bij zijn achterste. Toen van Erven Dorens eenmaal weer op de been was, bleek zijn fluwelen broek finaal te zijn uitgescheurd.

Ratten met dieven mee op rooftocht

Bij het oppakken van twee jeugdige winkeldieven, stuitte de politie van Heerlen op twee bijzondere handlangers. De twee negentienjarige dieven hadden iets gestolen bij een Heerlense platenboer. Toen de gealarmeerde politie het duo fouilleerde, bleken beide heren een witte rat bij zich te dragen.

De Limburgse politie heeft het stelende tweetal voor nader onderzoek vastgezet. Ook de twee knaagdiertjes zijn opgesloten. De agenten hebben ze in een doos gestopt met het doel ze terug te geven indien het onderzoek is afgerond.

FOK!Blog Babe Battle #95

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 19.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Alisa en in de rechterhoek Zoe. Wie willen jullie morgen om 19.30 uur zien?

Huizinga sluit loopbaan af als kampioen

Mark Huizinga heeft vandaag, tijdens het Nederlands kampioenschap judo, met een titel afscheid genomen van de wedstrijdsport.

In de klasse tot 90 kg pakte hij in Rotterdam zijn tiende nationale titel. In de finale versloeg de 35-jarige luchtmachtkapitein Jeffrey Meeuwsen binnen enkele seconden.

In 2000 won Huizinga de gouden medaille in de gewichtsklasse tot 90kg bij de Olympische Spelen in Sydney. Bij de Spelen van 1996 en 2004 won hij brons. In april van dit jaar won hij de Europese titel in dezelfde klasse.

Technische problemen met EPD

Er zijn grote technische problemen met het Elektronische Patiëntendossier (EPD). Bij een proef in Twente is gebleken dat er vaak  technische storingen zijn, waardoor de gegevens niet te bereiken zijn. Ook wordt getwijfeld aan de veiligheid.

Het tempo waarin minister Klink (VWS) het Elektronisch Patiëntendossier wil invoeren, leidt tot vraagtekens bij projectleider Ard Leferink. In september moet het dossier al landelijk ingevoerd worden. "Probleem is dat huisartsen verschillende computersystemen gebruiken voor de patiëntgegevens; wij hebben nu met één ervan ervaring. Uit de proef is gebleken dat softwareleveranciers veel tijd nodig hebben om de systemen aan te passen. Er zijn er die daarmee nog niet eens zijn begonnen."

Huisartsen in Twente zijn ontevreden, omdat veel kinderziektes na twee jaar testen nog niet verholpen zijn.

Palyama naar finale Russian Grand Prix

Dicky Palyama heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de Russian Grand Prix 2008. De badmintonner won in de halve finale van de Fransman Brice Leverdez.

De eerste game ging alle kanten op. Halverwege stond Palyama, die als eerste geplaatst is in Moskou, nog op achterstand. Maar de 8-10 werd via een schitterende serie omgezet in een 14-10 en later een 19-13 voorsprong. Maar Leverdez, als derde geplaatst, kwam gevaarlijk dichtbij op 19-18 en 20-19. Palyama wist hierna de set met 21-19 naar zich toe te trekken.

In de tweede set kwam Palyama maar één keer op achterstand op 2-3. Hij liet Leverdez hard werken voor maar een paar punten en won uiteindelijk met 21-15. In totaal duurde de partij 35 minuten.

In de finale moet Palyama het opnemen tegen de Rus Stanislav Pukhov. Pukhov won zijn halve finale van Vladislav Druzchenko uit de Oekraïne met 21-14 en 21-18.

Atkinson door, Naudé uitgeschakeld in New York

Vanessa Atkinson heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de Carol Weymuller Open 2008. De 32-jarige squashster wist in de kwartfinale te winnen van de Amerikaanse Latasha Khan.

De als derde geplaatste en voormalige wereldkampioene Atkinson leek lang te gaan verliezen van de 35-jarige Khan. Nadat ze de eerste twee sets verloren had schakelde ze echter een paar tandjes bij en is daarna niet meer in de problemen gekomen. Uiteindelijk won de nummer acht van de wereld met 8-11, 4-11, 11-5, 11-6 en 11-5.

In de halve finale stuit Atkinson wederom op een Amerikaanse, de nummer twee van de plaatsingslijst Natalie Grainger. De andere halve finale gaat tussen de Australische favoriete Rachael Grinham, die Nederlands kampioene Annelize Naudé uitschakelde met 11-6, 11-5 en 11-3, en de Nieuw-Zeelandse Shelley kitchen.

Wotherspoon breekt arm

De Canadese sprinter Jeremy Wotherspoon heeft bij wereldbekerwedstrijden in Berlijn zijn arm gebroken. Dat bleek bij onderzoek in het ziekenhuis.

Op de 500 meter ging de Canadees, die vorig seizoen de wereldbeker op deze afstand won, in de laatste bocht onderuit en sloeg hard tegen de kussens. Het is nog onbekend of hij onder het mes moet of dat de arm van Wotherspoon alleen in het gips gezet moet worden. Ook is nog onduidelijk hoe lang hij is uitgeschakeld.

Anjema mist finale

Het is Laurens Jan Anjema niet gelukt de finale te halen van het squashtoernooi van Santiago de Compostela. Hij verloor in de halve eindstrijd van de lokale favoriet Borja Golan.

De als eerste geplaatste Anjema verloor met 11-6, 11-7, 1-11, 7-11 en 7-11 van Golan. De nummer zestien van de wereld werd flink aangemoedigd door het thuispubliek tegen de twee plaatsen hoger staande Anjema. Borjan moet het in de finale opnemen tegen de Australiër Stewart Boswell.

Anjema moet zich nu richten op de open kampioenschappen van Hong Kong, die op 19 november van start gaat. De nationaal kampioen moet het daar in de openingsronde wederom opnemen tegen Golan.

Verstandelijk gehandicapte verkoopt tuinkabouters van buren

De Almelose wijk Windmolenbroek heeft momenteel last van een bijzondere huis-aan-huisverkoper. De waarschijnlijk verstandelijk gehandicapte man belt bij de mensen aan en biedt tuinkabouters en bloempotten aan.

De handel blijkt geen zuivere koffie, want de tuinaccessoires blijken te zijn gejat uit de tuinen van omwonenden, zo ontdekte mevrouw Stevelink. "Ik tuinde er met open ogen in", klaagt ze. "Ik gaf hem één euro voor de pot met een bolchrysant. Die bleek van de buren te zijn. Hij liet ook enkele tuinkabouters achter, van wie die zijn weet ik echter niet. Ook onze buren hebben enkele tuinkabouters gekregen. De man loopt hier wel vaker door de wijk, waarbij hij spullen aan de deur probeert te verkopen."

De Almelose politie weet nog van niets. Zij hebben naar eigen zeggen nog geen klachten over de man ontvangen.

Man neergestoken in Groningen

Gistermiddag rond 15:15 uur is er een man neergestoken op het Martinikerkhof in Groningen. Volgens ooggetuigen is de man tot zes maal toe in zijn been en romp gestoken. Volgens de politie gaat het om twee dakloze mannen die ruzie kregen op het kerkhof.

Door de intense ruzie trok een van hen een mes en stak de ander neer. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd. De dader vluchtte na de daad snel weg, maar kon later worden aangehouden op het Damsterdiep. 

[WB] Kramer wint ook de 1.500 meter

Sven Kramer heeft na zijn 5 km zege van gisteren vandaag ook de 1.500 meter gewonnen. In Berlijn domineerden de Nederlanders.

Kramer won in een tijd van 1.45,69 en eindigde zo voor Erben Wennemars, Simon Kuipers en Mark Tuitert. Shani Davis was op de vijfde plaats de beste niet-Nederlander. Wereldrecordhouder Denny Morrison eindigde pas als achtste.

Kramer pakte zijn winst vooral in de slotronde. Tot 1.100 meter waren Kuipers, Wennemars en Tuitert nog sneller, maar moesten uiteindelijk Kramer toch voor laten gaan. Davis was bij het ingaan van de slotronde zelfs 0,58 seconde sneller dan Kramer, maar moest na een slotronde van 29,21 genoegen nemen met een plek achter de Nederlanders.

Uitslag:

PlaatsNaamLandTijd
1Sven KramerNederland1.45,69
2Erben WennemarsNederland1.45,84
3Simon KuipersNederland1.45,95
4Mark TuitertNederland1.46,03
5Shani DavisVerenigde Staten1.46,27
6Havard BøkkoNoorwegen1.46,52
7Chad HedrickVerenigde Staten1.46,52
8Denny MorrisonCanada1.46,58
9Jevgeni LalenkovRusland1.46,79
10Stefan GroothuisNederland1.46,93

Rogge: "Nog zeven dopinggevallen in pijplijn"

Jacques Rogge, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, heeft gezegd dat er nog zeven positieve dopinggevallen van de Olympische Spelen afgelopen zomer in Peking zullen komen.

"We hebben 39 gevallen voor de Spelen gehad, acht tijdens Peking en er zitten er nog zeven in de pijplijn. Het aantal gevallen tijdens de Spelen zou dus vijftien kunnen worden, maar alles wordt uiterst zorgvuldig onderzocht. Ik verwacht binnen vier tot zes weken duidelijkheid", aldus Rogge

Rogge predikt een keiharde strijd tegen doping, desalniettemin acht hij een levenslange schorsing bij een eerste vergrijp onmogelijk. "Geen enkele rechter in de wereld gaat daarmee akkoord. Een crimineel wordt na een eerste fout ook niet meteen doodgeschoten. Ik ben persoonlijk voor een vierjarige schorsing bij het gebruik epo en anabolen."

Dodental ingestorte school Haïti veel hoger

De gisteren ingestorte school op Haïti heeft meer levens geeist dan de eerder geschatte tien. Het bouwen van een extra verdieping bovenop het gebouw is mogelijk de oorzaak van de instorting.

Op het moment dat de school instortte, waren er ruim 700 mensen in het gebouw aanwezig. Volgens regeringsfunctionarissen zijn er in de school 82 kinderen en volwassenen om het leven gekomen. 

Hulpverleners en reddingswerkers troffen vandaag nog 21 scholieren en docenten aan onder het puin in een klaslokaal. Er zijn meer dan honderd gewonden gevallen.

Maradona: "Ik wil de wereldtitel in 2010 winnen"

In een interview met de Duitse krant Express heeft Diego Maradona, die afgelopen week officieel werd aangesteld als bondscoach van Argentinië, gezegd dat hij met het Zuid-Amerikaanse land de wereldtitel in 2010 wil pakken.

"Daarom gaat het toch, niet dan? Als dat niet het doel zou zijn, had ik beter thuis kunnen blijven voor gezellige avonden voor de buis. We willen die trofee," aldus pluisje. "Ik heb grote plannen en ik wil dat de jongens weten dat ze op mij kunnen rekenen. Ik wil dat ze zich voelen zoals dat bij mij was in mijn tijd als speler: geliefd en onbezorgd. Ik wil ze een luisterend oor bieden."

Uitslag verkiezing FOK! album top 100 2008

In het muziek-subforum is de afgelopen maand de verkiezing van de FOK! Album top 100 aller tijden gehouden. 

Vorig jaar werd het album 'OK Computer' van Radiohead verkozen tot het beste album aller tijden. Een goede tweede was 'The Queen is dead' van The Smiths uit 1986. Ook dit jaar verkozen de FOK!ers het album 'OK Computer' van Radiohead tot het beste album aller tijden. 

Op de tweede plaats is verkozen: 'The Dark Side of the Moon' van Pink Floyd. Dit album steeg twee plaatsen op de lijst, vorig jaar stond het nog als vierde genoteerd. Derde is geworden; Interpol met 'Turn On the Bright Light. Eveneens twee plaatsen gestegen. 

Bekijk hier de gehele top 100. De top 10 ziet er zo uit:

001 Radiohead - OK Computer (1997) - 1820
002 Pink Floyd - The Dark Side of the Moon (1973) - 1791
003 Interpol - Turn On the Bright Lights (2002) - 1600
004 Jeff Buckley - Grace (1994) - 1505
005 The Beatles - The Beatles (1968) - 1491
006 Pink Floyd - Wish You Were Here (1975) - 1436
007 The Beatles - Revolver (1966) - 1413
008 Joy Division - Unknown Pleasures (1979) - 1320
009 Arcade Fire - Funeral (2004) - 1173
010 The Doors - The Doors (1967) - 1135

De Jonge vindt De Vries mediageil

Cabaretier Freek de Jonge liet in het tv-programma Pauw en Witteman weten dat hij Peter R. de Vries maar 'een mediageil mannetje' vindt. De Jonge kan niet begrijpen dat De Vries vrolijk met een Emmy Award boven zijn hoofd danst en blij is met zijn onderscheiding, terwijl er nog steeds een meisje vermist is.

De Jonge beschuldigt De Vries er ook van dat de misdaadverslaggever alleen maar Joran Deel 2 maakt voor de kijkcijfers. "Jij gaat over lijken, het is gewoon misselijk", aldus de cabaretier.

De Jonge pakte de zaak van 'Sam Klepper' er ook nog bij en vond dat De Vries alleen maar de 'kruimeldieven' aanpakt en de zware criminelen laat lopen. De Vries pikte de kritiek van De Jonge niet en ging er hard tegenin: "Je weet niet eens waar je het over hebt, man! Je bedoelt Steve Brown. Wat zit je nu te kletsen? Moet ik hier nu echt serieus op in gaan?"

Het tweede deel van De Vries' verhaal over Joran wordt zondagavond uitgezonden door SBS 6.



Met dank aan Tinuzzz_Talpa voor het herschrijven en de submit

Uitslag Arsenal - Manchester United

Arsenal heeft de topper tegen Manchester United in het eigen Emirates Stadium zonder Robin van Persie weten te winnen. Samir Nasri was aan de zijde van Arsenal de grote man. De 21-jarige Fransman zorgde voor twee treffers, waardoor Arsenal het duel met 2-1 won.

Arsenal bleek de sterkere ploeg in de topper tegen Manchester United. Gedurende de eerste helft bracht Samir Nasri zijn ploeg in de 22e minuut op voorsprong. Met deze 1-0 voorsprong ging Arsenal de rust in.

De ploeg van Arsène Wenger breidde na rust de voorsprong uit. Drie minuten na het beginsignaal voor de tweede helft stond de 2-0 op het scorebord. Wederom was het Samir Nasri die voor de treffer zorgde.

Manchester United wist de spanning in de slotfase enigzins terug te brengen. Rafael zorgde voor de 2-1.

[WB] Sábliková wint 3.000 meter

Martina Sábliková heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Berlijn de 3.000 meter gewonnen.

De Tsjechische was duidelijk de sterkste. Ze bleef met een tijd van 4.03,70 de Duitse Daniele Anschütz meer dan drie seconden voor. De Nederlandse vrouwen stelden teleur. Renate Groenewold was op een zesde plaats de beste Nederlandse. Diane Valkenburg eindigde als zevende, Gretha Smit werd elfde.

uitslag:

PlaatsNaamLandTijd
1Martina Sábliková Tsjechië4.03,70
2Daniela AnschützDuitsland4.07,08
3Masako Hozumi Japan4.07,91
4Kristina GrovesCanada4.07,93
5Claudia PechsteinDuitsland4.08,41
6Renate GroenewoldNederland4.08,58
7Diane ValkenburgNederland4.08,95
11Gretha SmitNederland4.11,43

Dief heeft spijt en stuurt brief met geld

Een dief die zeven jaar geleden in het Britse Bristol sigaretten stal uit een winkel, heeft alsnog spijt gekregen van zijn daad. In een brief bood hij de winkelier zijn excuses aan en hij voegde, omgerekend, 130 euro als schadeloosstelling bij. Dit meldde de Western Daily Press vandaag.

De dief vertelt in de brief dat hij in 2001 verslaafd was aan drugs. Toen hij die bewuste avond langs de winkel liep zag hij dat anderen daar al hadden ingebroken. Hij zag zijn kans schoon om naar binnen te gaan en stal vierhonderd sigaretten. Met het geld dat hij bij zijn brief voegde, wilde hij de sigaretten alsnog betalen. De winkelier heeft besloten het geld aan een liefdadigheidsinstelling voor verslaafden die weer op het rechte pad willen komen te doneren.

El Hamdaoui: "Scoren zit in je, of niet"

AZ-spits Mounir El Hamdaoui is op het moment in zeer goede doen. De Marokkaan is echter niet verrast door zijn goede optreden van de afgelopen periode.

"Scoren zit in me, zelf ben ik niet verrast," zo meldde de aanvaller tegenover De Telegraaf.

"Dit is voor het eerst sinds lange tijd dat ik weer fit ben en veel wedstrijden speel. Voorheen heb ik het ook laten zien en heb ik er veel meer gemaakt. Zoiets zit in je, of het zit niet in je. Bij Excelsior een keer zeventien, en een seizoen elf in veertien duels. Dat zit in je, of het zit niet in je," aldus El Hamdaoui.

De aanvaller is met twaalf treffers momenteel topscorer van de Eredivisie.

Duitser beroofd van honderd mobieltjes

In Rotterdam is afgelopen nacht een Duitser (49) beroofd van ruim honderd mobiele telefoons. Hij had een afspraak om de telefoons kort na middernacht te leveren voor een totaalbedrag van ongeveer 20.000 euro, meldde de politie zaterdag.

Toen de man op de afgesproken plaats arriveerde werd hij meegenomen naar een portiek. Hier werd hij door meerdere mannen bedreigd met een vuurwapen. Deze mannen gingen er met de mobiele telefoons, een horloge en de Mercedes van het slachtoffer vandoor.

Uitslagen Jupiler League speelronde 15

Dit weekend werd in de Jupiler League de 15e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

RKC kwam gisteravond goed weg bij RBC Roosendaal. Lange tijd leek het erop dat de Waalwijkse formatie voor het eerst deze competitie zou verliezen, maar door twee late goals deed de club alsnog waar het goed in is: gelijkspelen. Door doelpunten van Schot en De Leeuw stond RBC bij de rust met 2-0 voor. In de 77e minuut zorgde Berger voor de 2-1, en pas in de 92e minuut maakte RKC via Benson de aansluitingstreffer. Het was alweer het achtste gelijkspel voor RKC deze competitie. Door dit gelijkspel zakt de club wel weer naar de derde plaats, aangezien Excelsior met 4-1 won van BV Veendam.

Fortuna Sittard wist vrij verrassend de Limburgse derby bij MVV te winnen. Vanek zorgde in de 65e minuut voor de voorsprong, en Schreurs verdubbelde die score vlak voor tijd (92e minuut): 0-2. De 92e minuut was ook belangrijk voor Cambuur Leeuwarden, dat op bezoek ging bij FC Eindhoven. Laatsgenoemde club, die net als RKC beroemd is om zijn gelijke spelen, kwam met 1-0 voor, maar twintig minuten na rust stond het 2-1 achter. Een klein kwartier later nam het brutaal de leiding weer terug, 3-2, maar toen de 92e minuut aanbrak was het Cambuur weer die langszij kwam: 3-3.

Telstar won met 3-1 van FC Omniworld door drie goals van Glynor Plet. De spits stijgt daardoor naar de gedeelde tweede plek van de topscorerslijst, samen met Serhat Koc van FC Eindhoven. Beide maakten elf doelpunten tot dusver. Sandro Calabro van VVV-Venlo maakte er net eentje meer en staat dus bovenaan in de lijst.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
Excelsior BV Veendam 4-1
FC Dordrecht FC Den Bosch 0-1
FC Eindhoven SC Cambuur-Leeuwarden 3-3
FC Emmen HFC Haarlem 2-0
FC Zwolle Helmond Sport 0-1
MVV Fortuna Sittard 0-2
RBC Roosendaal RKC Waalwijk 2-2
Telstar FC Omniworld 3-1
TOP Oss Go Ahead Eagles 0-2
VVV-Venlo AGOVV Apeldoorn 3-1

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 15 12 2 1 38 38-12
2 Excelsior 15 10 1 4 31 28-15
3 RKC Waalwijk 15 7 8 0 29 25-12
4 Helmond Sport 15 7 5 3 26 25-18
5 SC Cambuur-Leeuwarden 15 8 2 5 26 30-24
6 FC Den Bosch 15 7 4 4 25 27-18
7 MVV 15 6 5 4 23 21-16
8 FC Zwolle 15 5 5 5 20 21-19
9 HFC Haarlem 15 6 2 7 20 23-28
10 BV Veendam 15 5 5 5 20 20-25
11 Go Ahead Eagles 15 5 5 5 20 13-20
12 AGOVV Apeldoorn 15 5 3 7 18 23-29
13 FC Eindhoven 15 3 8 4 17 28-31
14 RBC Roosendaal 15 4 4 7 16 19-22
15 TOP Oss 15 4 4 7 16 18-24
16 Fortuna Sittard 15 3 6 6 15 15-24
17 FC Emmen 15 4 3 8 15 18-32
18 Telstar 15 3 5 7 14 21-26
19 FC Dordrecht 15 3 3 9 12 13-17
20 FC Omniworld 15 2 2 11 8 15-29

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Sandro Calabro VVV-Venlo 12
2Serhat Koc FC Eindhoven 11
=Glynor Plet Telstar 11
4Gunther Thiebaut MVV 8
=Sjoerd Ars RBC Roosendaal 8
=Ruud Berger RKC Waalwijk 8
7Michiel Hemmen BV Veendam 7

Programma:

DatumThuisUit
vr 14/11AGOVV Apeldoorn TOP Oss
vr 14/11FC Den Bosch Helmond Sport
vr 14/11FC Omniworld FC Dordrecht
vr 14/11Go Ahead Eagles HFC Haarlem
vr 14/11RKC Waalwijk Excelsior
za 15/11FC Eindhoven RBC Roosendaal
za 15/11FC Emmen VVV-Venlo
za 15/11Fortuna Sittard FC Zwolle
za 15/11SC Cambuur-Leeuwarden MVV
za 15/11Telstar BV Veendam

Boonen ongedeerd na auto-ongeluk

Tom Boonen is vandaag met zijn auto tegen een vangrail geknald in de buurt van het Belgische Mol. De wielrenner raakte daarbij niet gewond, wel liep zijn auto schade op.

Het is overigens niet voor het eerst dat Boonen in de problemen komt door zijn rijgedrag. Vorig jaar reed hij tegen een elektriciteitspaal. Dit jaar kreeg hij een boete wegens een zware snelheidsovertreding. Ook werd hij betrapt op rijden onder invloed.

Bouwtekeningen Auschwitz gevonden in Berlijnse flat

In Berlijn zijn in een flat bouwtekeningen gevonden van het concentratiekamp Auschwitz. De 28 tekeningen werden ontdekt toen het appartement waarin de tekeningen lagen, leeg werd geruimd.

De tekeningen dateren uit de periode tussen 1941 tot 1943. De bouwtekeningen zijn authentiek omdat ze zijn ondertekend door verscheidene hoge SS-officieren. Eén van de 28 bouwtekeningen is ondertekend door SS-chef Heinrich Himmler.

Op enkele documenten wordt er naar Auschwitz verwezen als een opvangkamp voor 'oorlogsgevangenen'. Verder is een plan te zien voor de bouw van een grote gaskamer. Deze gaskamer zou een oppervlakte van ongeveer 130 vierkante meter hebben. Deze tekening is ondertekend door 'gevangene nr. 127' en is gedateerd op 8 november 1941.

Op dat moment werd er al 'geëxperimenteerd' met het gas zyklon B. Dit zwaar giftige gas werd gebruikt in de gaskamers van Auschwitz om meer dan een miljoen mensen te vergassen. Het merendeel van hen was joods.

Foto's van de bouwtekeningen zijn hier te zien.

Timmermans voelt niets voor nul coffeeshops

PvdA-staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) voelt niets voor een sluiting van alle coffeeshops in Nederland, zoals CDA-leider Pieter van Geel voorstelt.

De bewindsman erkent dat er problemen zijn rondom het gedoogbeleid van softdrugs. Hij wees erop dat hij zelf uit de grensstreek komt. Maar er zijn volgens hem ook grote voordelen op het gebied van de volksgezondheid en beheersing van criminaliteit.

Dat heeft Timmermans vandaag gezegd in het radioprogramma Tros Kamerbreed in reactie op het pleidooi dat zijn coalitiegenoot CDA houdt tijdens het CDA-congres. De PvdA-bewindsman zei ook dat hij zich niet "verkrampt" verzet tegen een aanpassing van beleid als het beter kan, zelfs als dat een aanpassing vergt van het regeerakkoord tussen CDA, PvdA en ChristenUnie. Maar hij benadrukte dat het dan wel een genuanceerd verhaal moet zijn.

Frans Timmermans  (foto: ANP)

Polen: Obama zet bouw raketschild voort

De nieuwe president van de Verenigde Staten Barack Obama zal doorgaan met de aanleg van een raketschild in Oost-Europa. Dat heeft Obama de Poolse president Lech Kaczynski telefonisch laten weten, meldde Warschau.

"Obama heeft het belang van de strategische samenwerking tussen de VS en Polen benadrukt. Hij sprak zijn hoop uit op voortzetting van de politieke en militaire samenwerking tussen onze twee landen", aldus een verklaring van de Poolse overheid. "Hij zei ook dat het raketschildproject zal doorgaan."

De Amerikaanse raketschildinstallatie moet het Westen beschermen tegen raketaanvallen van 'schurkenstaten', stelt de VS. Rusland is zeer tegen de plaatsing van het systeem, zo dicht bij de grens van het eigen territorium. Het raketschild zal bestaan uit tien onderscheppingsraketten in Polen en een radarstation in Tsjechië. De raketinstallatie moet omstreeks 2012 gereed zijn.

VS sturen reddingswerkers naar Haïti

De Verenigde Staten hebben vandaag circa veertig gespecialiseerde reddingswerkers met vier speurhonden naar Haïti gestuurd om slachtoffers te redden in de ruïnes van een ingestorte school. Het Amerikaanse officiële hulporgaan USAID heeft dit in een verklaring laten weten.

In een voorstad van de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince, Pétionville, stortte vrijdag een schoolgebouw plotseling in. Zeker vijftig kinderen en leerkrachten zijn om het leven gekomen. Bijna honderd mensen raakten gewond.

In het puin zijn er nog overlevenden volgens reddingswerkers ter plaatse. Er zijn ook reddingswerkers uit het Franse Guadeloupe (Franse Antillen) naar Pétionville gegaan.

Ingestorte school Petionville, Haiti  (foto: ANP)

Rihanna onwel tijdens concert

Tijden haar concert gisterenavond in het Australische Sydney is Rihanna onwel geworden. De populaire zangeres wilde net haar laatste liedje zingen, toen ze naar haar maag greep en snel het podium verliet.

Samen met haar lover Chris Brown wilde ze het aanstekelijke "Umbrella" zingen, maar Rihanna viel bijna flauw nog voordat ze de eerste noot kon zingen. Brown had niet snel in de gaten wat er aan de hand was, en zong gewoon vrolijk verder.

Volgens de woordvoerder van Rihanna, werd ze bevangen door de hitte. Een fan van de zangeres was aan het filmen op dat moment, en heeft dat natuurlijk gelijk op YouTube gezet.

 

[WB] Nieuw baanrecord Kato

De Japanner Joji Kato heeft de tweede 500 meter voor mannen gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn. Kato kwam tot een tijd van 34,70 en was daarmee de enige die onder de 35 seconden wist te blijven. Bovendien was zijn tijd een nieuw baanrecord.

Fengtong Yu eindigde als tweede in 35,07, de derde plek was voor de Fin Mika Poutala. De Nederlanders wisten net als gisteren geen potten te breken. Jan Smeekens was met een tijd van 35,52 op de twaalfde plaats de beste. Jeremy Wotherspoon wist niet te finishen. De schaatser ging in de laatste bocht onderuit en sloeg hard tegen de kussens. Daarbij heeft hij volgens de eerste berichten een fikse armblessure opgelopen.



Uitslag 500 meter:
#NaamLandTijd
1Joji KatoJapan34,70
2Yu FentongChina35,07
3Mika PoutalaFinland35,13
4Keiichiro NagashimaJapan35,17
5Kang-Seok LeeZuid-Korea35,28
12Jan SmeekensNederland35,52
14Simon KuipersNederland35,53

Actiegroep bezet McDonalds in IJsselstein

De McDonalds aan de Lorentzlaan in IJsselstein is bezet door de volksnationalistische actiegroep Voorpost. Op het dak van de fastfood-keten staan twee leden van de groep. Ze hebben spandoeken vast.

Rondom de McDonalds staan nog meer leden van Voorpost. Ze voeren actie tegen de veramerikanisering van de samenleving en de wijze waarop het milieu uitgeput wordt om het voedsel van de McDonalds te bereiden.

MotoGP zeker nog vijf jaar in Brno

De MotoGP-klasse rijdt nog zeker tot en met 2013 op het circuit van Brno. Het contract van het Tsjechische circuit zou eigenlijk in 2011 eindigen, maar dat is nu met twee jaren verlengd.

Op het eerdere stratencircuit, in het begin nog bijna veertien kilometer lang, werd in 1965 voor het eerst een Grand Prix verreden. De huidige baan is sinds 1987 een thuishaven voor de hoogste motorsportklasse. Komend seizoen zal de Grand Prix van Tsjechië gehouden worden van 14 tot en met 16 augustus. Dit jaar was Valentino Rossi, de latere wereldkampioen, de winnaar van die GP.

In 1999, 2004 en 2007 is organistator Automotodrom Brno uitgeroepen tot de Best georganiseerde GP en werd het bedrijf beloond met de IRTA-trofee (International Road Racing Teams Association).

[WB] Wang nu wel Wolf te snel af

Bexing Wang heeft de tweede 500 meter voor vrouwen gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Berlijn. De Chinese, die gisteren nog Jenny Wolf voor moest laten gaan, zegevierde in een tijd van 37,91.

Wolf eindigde met een tijd van 37,94 als tweede. Sang-Hwa Lee pakte met een tijd van 38,26 de derde tijd. Beste Nederlandse was Annette Gerritsen, die met een tijd van 38,36 vierde werd en sneller dan gisteren was. Marianne Timmer, die gisteren nog buiten de top 10 eindigde, werd vandaag met een tijd van 38,81 achtste.



Uitslag 500 meter:
#NaamLandTijd
1Beixing WangChina37,91
2Jenny WolfDuitsland37,94
3Sang-Hwa LeeZuid-Korea38.26
4Annette GerritsenNederland38,36
5Nao KodairaJapan38,62
7Margot BoerNederland38,78
8Marianne TimmerNederland38,81

Henry populairste Franse sporter

Uit het jaarlijkse onderzoek van L’Équipe blijkt dat Thierry Henry de populairste Franse sporter is.

42 procent van de respondenten noemden de aanvaller van Barcelona tussen hun favorieten. Voetballer Franck Ribéry (38,7 procent) en zwemster Laure Manaudou (34,3 procent) eindigden als tweede en derde. Met Manaudou, wielrenster Jeannie Longo (zevende) en tennisster Amélie Mauresmo (achtste) staan er drie vrouwen in de top tien.

Van der Zande: "Had meer verwacht"

Renger van der Zande mocht op vrijdag testen voor het team van Prema in de World Series by Renault. Hij reed rondjes op het voormalig Formule 1-circuit Paul Ricard in Frankrijk, al was hij aan het eind van de dag niet helemaal tevreden over het verloop.

De Nederlandse coureur reed eerder in de Nederlandse Formule Renault 2.0 en de Duitse Formule 3, in 2008 kwam hij uit in de F3 Euroseries en testte hij voor de DTM-klasse. "Hier had ik wel wat meer van verwacht. De auto was gewoon niet snel genoeg op dit circuit. Paul Ricard is een circuit dat een volledig andere afstelling dan normaal vereist en dat vertaalde zich in tegenvallende tijden", vertelde Van der Zande, die de tiende tijd van de dag liet noteren.

"Ik heb wel genoten van het rijden in deze auto en ik was ook wel sneller dan mijn teamgenoot, maar daar koop je verder niet zoveel voor. Wat wel erg lekker is, is dat ik even goed heb kunnen trainen in een auto met flink wat vermogen. Dat is natuurlijk een goede oefening voor de GP2-race die ik in december in Dubai zal rijden", keek Van der Zande terug op zijn testdag.

Heavy Rain niet voor september 2009?

Heavy Rain is een titel van Quantic Dream die hoge ogen gooit. Sinds kort weten we meer en meer over de game. Wat we echter nog niet weten is wanneer Heavy Rain uit gaat komen. We weten dat hij 2008 niet meer gaat halen, maar haalt de game 2009 wel?

Echt specifieke informatie over de release datum hebben we niet. Op een Franse banensite is nu een vacature te vinden voor een gametester. Deze gametester moet, zoals de functie al verklapt, de game gaan testen. Wat opvallend is, is dat de vacature een contract met zich mee brengt tot 30 september 2009. Het lijkt er dus op dat Heavy Rain pas eind 2009 in de winkels ligt.

'Panprakkie favoriet bij kinderen'

Je zou het niet snel zeggen, maar negen op de tien kinderen vinden een stamppot erg lekker. Hun favoriete stamppot is boerenkool met een lekker stuk rookworst. Dat is uit onderzoek gebleken.

Kennelijk houden de meeste ouders niet zo van die variant, want die kiezen meestal voor de andijviestamppot. Wel komen ze de kinderen tegemoet door er wat extra's bij te serveren, zoals ananas, spekjes of stukjes kaas.

Het liefst zouden kinderen hun eigen 'prakkie' bereiden. Zo zouden ze heel graag eens een familielid in de stamppot willen verwerken. Andere, iets mindere drastische variaties zijn: gestampte appel met knakworstjes, ook wel bekend als hete bliksem, of een lekkere prak met koek, slagroom en vlokken. 

Dat kinderen erg creatief kunnen zijn, blijkt wel uit de talloze namen die ze voor hun stamppot bedenken. Namen zoals: stimpstamp, hutsefluts, ijzerman-eten, smiksel smaksel en natuurlijk het panprakkie zijn erg populair.

Het onderzoek werd gedaan door Direct Research, in opdracht van een grote worstenfabrikant.

Twee maanden rust voor Van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy zal niet onder het mes hoeven. De spits van Real Madrid zal wel zes tot acht weken rust moeten houden vanwege beschadigingen aan de buitenmeniscus van zijn rechterknie. In 2000, toen hij nog bij PSV in dienst was, werd Van Nistelrooy aan dezelfde knie geopereerd.

Richard Steadman, de Amerikaanse orthopeed die Van Nistelrooy destijds opereerde, heeft met artsen uit Madrid de knie bekeken.

Afgelopen woensdag, in het Champions League-duel met Juventus, viel de Nederlandse spits uit. Ondanks dat hij nog niet volledig hersteld was van een slijmbeursontsteking in zijn knie, speelde hij toen toch.

Politie Flevoland op scherp na reeks overvallen

De politie in Flevoland is sinds vandaag in de hoogste staat van paraatheid om een golf van gewapende overvallen in de provincie te stoppen. Dat meldt het korps vandaag.

In de afgelopen drie maanden zijn er meer dan veertig overvallen gepleegd in Flevoland. De politie zet de komende periode een politiehelikopter in en er wordt extra gesurveilleerd. Verloven van politiepersoneel zijn ingetrokken voor de "drastische maatregelen".

"Het heeft onze hoogste prioriteit", aldus een woordvoerster van het Flevolandse korps. De maatregelen zijn erop gericht de pakkans van de overvallers te vergroten. Sinds augustus zijn er in Flevoland meer dan veertig gewapende overvallen gepleegd. In Almere alleen al staat de teller sinds september op 22 overvallen. Het gaat vooral om berovingen bij winkels en supermarkten.

Het rechercheteam is inmiddels uitgebreid en tientallen politiemensen worden ingezet voor extra surveillances. De politie vraagt via sms-alerts ook de hulp van de Flevolandse burger. De politie blijft in de hoogste staat van paraatheid "zolang als nodig is". De komende weken zullen er zichtbaar maar ook niet zichtbaar meer agenten, rechercheurs, surveillanten, motordienders en ook een politiehelikopter in de regio aanwezig zijn.

Karl Noten maakt een kleine

Heugelijk babynieuws in huize Noten. Voormalig fitnessgoeroe Karl Noten is onlangs getrouwd met zijn vriendin én wordt ook nog eens vader. Na een jaar vol diepe dalen eindelijk weer een zonnetje in het leven van de fitnessdwerg.

Noten heeft al twee kinderen uit een eerder huwelijk. Overigens kwam het blijde nieuws naar buiten via een nieuwsbrief van Notens nieuwe fitnessclub. Deze brief verscheen namelijk in de inbox van alleskunner Patty Brard. Zijn vorige sportschool heeft Noten verkocht aan zijn toenmalige compagnon wegens de commotie rond de personal trainer vorige zomer. Noten werd toen veroordeeld voor het downloaden van kinderporno. Naast zijn club raakte hij ook zijn programma Nederland in Beweging kwijt.



Karl Noten de fitnessdwerg.

KLM vervangt Fokker-toestellen

Luchtvaartmaatschappij Air France-KLM gaat op termijn al haar Fokker-toestellen vervangen. Dat liet een woordvoerster vandaag weten naar aanleiding van een bericht hierover in het NRC Handelsblad.

"De oudste toestellen worden als eerste vervangen", aldus de zegsvrouw. Om hoeveel toestellen het in eerste instantie gaat, kon de woordvoerster niet zeggen.

De eerste toestellen die vervangen worden zijn de F100-vliegtuigen. Deze worden vervangen door een Braziliaans vliegtuig, de Embraer 190. Op den duur moeten ook de F70 en F50 verdwijnen. Hoe lang de vliegtuigen nog in de lucht blijven, is niet bekend. "Het zijn dure toestellen", aldus de woordvoerster.

De Nederlandse vliegtuigbouwer Fokker ging in 1996 failliet. Toestellen worden meestal na zo'n twintig jaar vervangen.


Een van de Fokker 70's van KLM

Iran boos op Obama

Iran heeft voor het eerst woedend gereageerd op een uitspraak van Barack Obama, die woensdag gekozen werd als de nieuwe president van de Verenigde Staten. Had de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad donderdag Obama nog gefeliciteerd, vandaag ontstak parlementsvoorzitter Ali Larijani in woede.

Obama noemde gisteren Irans zoektocht naar nucleaire wapens 'onacceptabel'. Het Iraanse persbureau IRNA meldde dat Larijani reageerde met de uitspraak dat verandering niet alleen kleur behelst, maar ook een strategische basis nodig heeft. "Dit is een teken van de voortzetting van hetzelfde verkeerde beleid als voorheen", aldus de parlementsvoorzitter.

"Als de VS zijn status wil veranderen in deze regio, moeten ze eens goede signalen afgeven", stelde Larijani.

Iran en de VS hebben al sinds 1980 geen diplomatieke betrekkingen meer. De landen reageren dan ook regelmatig heftig op elkaars uitspraken, waarbij sterke taal geuit wordt.

Iran is boos op Obama  (foto: ANP)

Nintendo maakt verkoopcijfers 2008 Europa bekend

Nintendo heeft de verkoopcijfers over 2008 van haar handhelds en consoles in Europa bekend gemaakt tijdens het bekendmaken van de financiële resultaten.

De Wii heeft het best verkocht: meer dan 10,4 miljoen stuks zijn in Europa over de toonbank gegaan, waarbij de console in April 2008 haar piek bereikte door een kleine 180.000 stuks te verkopen in Europa. De concurrentie verkocht die maand ongeveer half zo veel om een context te scheppen.

Ook qua handhelds stond Nintendo aan kop in 2008. Gedurende het hele jaar verkocht de Nintendo DS veel beter dan Sony's PlayStation Portable, met een piek in juli waarin ongeveer 225.000 stuks van de DS verkocht werden in vergelijking met de ongeveer 50.000 stuks van Sony's handheld.

PSV weert FIFA-spelersmakelaar uit Eindhoven

PSV heeft besloten dat FIFA-makelaar Arie Treffers van Sportconsult Nederland zich niet meer mag vertonen op jeugdcomplex De Herdgang. De algemeen directeur van de club uit Eindhoven, Jan Reker, heeft gezegd dat Treffers spelers onder de zestien jaar probeert te werven voor zijn bedrijf, iets wat is niet toegestaan.

"Hij probeert spelers van twaalf, dertien, veertien en vijftien jaar aan zijn bedrijf te binden en dat is verboden. Daarom hebben we dit gedaan. Wij zullen de KNVB bewijzen tonen dat dit bedrijf niet goed bezig is en rekenen er op dat zij dit oplossen," aldus Reker tegenover De Telegraaf.

Treffers zelf weet van niets en wil graag een gesprek aangaan met Reker. "Ik zit daar niet op te wachten," is echter de reactie van Reker.

De Eindhovenaren zijn overigens de enige club die problemen met de spelersmakelaar heeft. Feyenoord en NAC zijn positief over ‘de totaal nieuwe manier van begeleiden’.

Electronic Arts stopt met EA Casual

Electronic Arts heeft bekend gemaakt dat ze hun Casual Label zullen samenvoegen met hun The Sims Label na het vertrek van de vorig jaar aangestelde voorzitter van de twee jaar bestaande EA Casual, Kathy Vrabeck. Vrabeck was voor haar functie bij Electronic Arts voorzitter van Activision Publishing.

Volgens de uitgever hebben ze de afgelopen twee jaar veel geleerd over casual entertainment en hebben ze geconstateerd dat casual gaming een apart genre is en zijn eigen doelgroep heeft. Electronic Arts gaat reorganiseren om de ontwikkeling en marketing van casual games in andere divisies van het bedrijf integreren.

Electronic Arts: "We are merging our Casual Studios, Hasbro partnership, and Casual marketing organization with The Sims Label to be a new Sims and Casual Label, where there is a deep compatibility in the product design, marketing and demographics."

Stekelenburg speelt dit jaar niet meer

Ajacied Maarten Stekelenburg zal in 2008 niet meer in actie komen. De goalie staat sinds eind september aan de kant met een schouderblessure en trainer Marco van Basten gaat er vanuit dat hij pas na de jaarwisseling weer een beroep kan doen op de keeper.

Sinds de wedstrijd tegen Vitesse op 28 september (3-0 winst voor de Amsterdammers) speelde Stekelenburg niet meer. Het herstel zou aanvankelijk zes tot acht weken in beslag nemen, maar volgens Van Basten zal de doelman langer zoet zijn met zijn schouderblessure.

"We rekenen in het nieuwe jaar pas weer op Maarten," zei de oefenmeester tegen de Telegraaf. "Wat dat betreft is het alleen maar goed dat Kenneth Vermeer hem uitstekend vervangt."

Customizen in Need for Speed: Undercover

Het is bekend dat je in Need for Speed auto's kunt pimpen, of tegenwoordig weer customizen. Hoe dit in Need for Speed: Undercover werkt wordt in onderstaande video uit de doeken gedaan. Je hebt bijna weer een oneindigheid aan mogelijkheden om je bolide aan te passen: van grootte en vorm van je velgen tot de lak en allerhande bestickering die tot in de puntjes te finetunen is. Need for Speed: Undercover moet 21 november in de Nederlandse schappen liggen en komt uit voor de 360, PS3, PS2, PSP, PC, Wii en DS.

'Jort Kelder aangeklaagd door Quote'

Voormalig hoofdredacteur van Quote, Jort Kelder, ligt weer eens met zijn oude werkgever overhoop. Kelder heeft in navolging van het blad Quote, zijn eigen Quote 500 opgesteld. Kelder, die tegenwoordig voor 925.nl werkt, is van mening dat de lijst met de 500 rijkste Nederlanders niet up-to-date is vanwege de kredietcrisis. 925 heeft de vermogens opnieuw berekend en hun 'Rijken Rekenmachine' op de site gezet.

Quote eist nu dat 925.nl hun aangepaste lijst van de site haalt. De rechter heeft bepaald dat Kelder inbreuk maakt op de databankrechten van Quote. Op straffe van € 50.000 euro per dag, moet de 'Rijken Rekenmachine' verwijderd worden.

"We begrijpen dat de collega's van Kwoot zich gebruskeerd voelen door onze actualisering van hun ietwat -mogen we het zeggen- gedateerde rekenlijst. Het gaat ons echter niet om de Quote 500, maar de stelselmatige ontkenning van de rijken dat ze niet hebben geleden onder de kredietcrisis De door ons gebruikte indices van Stoxx liegen niet; het is een slagveld", aldus de redactie van 925.nl op hun website.

Kelder zegt zelf: "Ik ben niet eens gehoord in deze zaak. Met mij is nooit gesproken. Ik schrik toch niet van zo'n briefje van een advocaat?! Het staat er morgen en overmorgen ook nog op."

Shell-topman: CO2-beleid is onhoudbaar

De ambitie om de komende jaren minder kooldioxide uit te stoten is onhoudbaar. Dat zegt scheidend bestuursvoorzitter Jeroen van der Veer van Shell vandaag in een interview in Het Financieele Dagblad.

Volgens Van der Veer produceert de wereld de komende jaren meer olie, meer gas en meer kolen, terwijl CO2-technologie nog in de kinderschoenen staat. "Politici willen het misschien niet horen, maar het percentage CO2 gaat voorlopig keihard stijgen", aldus Van der Veer.

De Shell-topman noemt de CO2-problematiek een ondernemingskans voor de oliemaatschappij. "De hele wereld denkt dat er een probleem aankomt met CO2. Dat is prachtig voor Shell. Wij zijn goed in technologie, in research en wetenschap en weten veel van CO2." Zo lanceerde Shell onlangs een eigen pleidooi voor de aanpak van de CO2-uitstoot.

Kampioen Puerto Rico in AHBW

De organisatie van de Amsterdam Haarlem Basketball Week (AHBW) is er in geslaagd om een zeer sterk team uit Puerto Rico naar het toernooi te halen. Van 21 tot en met 30 december wordt het jaarlijks in de Sporthallen Zuid in Amsterdam gehouden.

Capitanes de Arecibo komt met zeven spelers van het nationale team van Puerto Rico en drie Amerikanen naar het toernooi. De ploeg van het Caraïbische eiland neemt de plaats in van Budivelnyk Kiev. Het totale deelnemersveld bestaat nu uit acht teams.

De Nederlandse inbreng bestaat uit het nationale team en de topclubs EclipseJet/MyGuide Amsterdam en EiffelTowers uit Den Bosch. Ook de kampioen van het vorig jaar Minas Tenis Clube uit Brazilië en de verliezend finalist van 2007, Israel, komen naar Amsterdam. Andere deelnemers zijn Astana Tigers uit Kazachstan en Francis Marion University uit de VS. Er wordt gespeeld in twee poules van vier. In totaal zullen er twintig wedstrijden worden gespeeld, op eerste kerstdag wordt er niet gespeeld.

Poule-indeling:
Poule A: EiffelTowers B1 (Nederland), Capitanes de Arecibo (Puerto Rico), Minas Clube Tenis B3 (Brazilië), NL team B4 (Nederland)

Poule B: Eclipsejet/MyGuide (Nederland), Israel, Astana Tigers (Kazachstan), Francis Marion University (VS)


Programma AHBW 2008

0
Datum TijdWedstr.nr.Team 1Team 2 
21 dec16:00 Game 1Francis Marion Eclipsjet/Myguide
"18:30 Game 2Minas Clube Tenis Capitanes De Arecibo
22 dec.18:30 Game 3EiffelTowers Nederland
"21:00 Game 4Astana Tigers Francis Marion
23 dec.18:30 Game 5Nederland Minas Clube Tenis
"21:00 Game 6Astana Tigers Eclipsjet/Myguide
24 dec.12:00 Game 7Capitanes de Arecibo Nederland
"14:30 Game 8Francis Marion Israel
25 dec.Geen wedstrijden
26 dec.12:00 Game 9EiffelTowers Minas Clube Tenis
"14:30 Game 10Israel Eclipsjet/Myguide
27 dec.16:00 Game BRolstoelbasketball interland
"21:00 Game 12Astana Tigers Israel
28 dec.14:30 Game 13Nr 2 A Nr 3 B
"16:00 Game 14Nr 2 B Nr 3 A
29 dec.16:00 Game 15Nr 4 A Nr 4 B7e pl.
"18:30 Game 16Nr 1 A Winner 14HF
"21:00 Game 17Nr 1 B Winner 13HF
30 dec.15:00 Game 18Loser 13 Loser 14 5e pl.
"17:30 Game 19Loser 16 Loser 173e pl.
"20:00Game 20Winner 16 Winner 17FIN

Korfballers tot 23 wéér wereldkampioen

Voor de vijfde achtereenvolgende keer is het Nederlands korfbalteam, met spelers onder de 23 jaar, wereldkampioen geworden. In de finale werd gastland Taiwan met 23-11 verslagen.

Oranje won de vijf wedstrijden in de voorrondes en klopte in de kruisfinales België met 27-8. De strijd om de derde plaats tussen Rusland en België eindigde in een 26-10 overwinning voor België.

BioShock krijgt vanaf 20 november nieuwe content

Er was al een tijdje bekend dat de PlayStation 3-versie van de shooter BioShock exclusieve downloadbare content zou krijgen die de levensduur van de game zou verlengen. 2K games heeft bekend gemaakt wat je van deze add-on kunt verwachten, wanneer hij uitkomt en wat voor gat hij in je portemonnee zal gaan slaan.

De add-on zal zich gaan afspelen buiten de verhaallijn van de game zelf. Je krijgt drie nieuwe challenge rooms voorgeschoteld waar je je doorheen mag worstelen. In de eerste zit een Little Sister vast in een reuzenrad ergens in Rapture. Het is aan de speler om de stroom weer aan de praat te krijgen en de Little Sister te redden. In de tweede room moet je proberen een Big Daddy te verslaan, maar dan zonder lekker veel vuurwapens. Het enige wat je krijgt zijn een paar basisbenodigdheden en je gezond verstand. De laatste room belooft de moeilijkste in heel Rapture te worden. Je zult door acht kamers moeten lopen vol met Big Daddies, Splicers en meer van dat soort vervelende vijanden. Het doel is om de Little Sisters aan het einde te bevrijden.

Door het goed doorspelen van de add-on zijn ook nieuwe Trophies te verdienen. Deze haal je door slim en innovatief te werk te gaan (aldus 2K). De nieuwe content is vanaf 20 november te downloaden vanaf het PlayStation netwerk voor de prijs van €7,99.

Retro toffigheid: Grim Fandango puzzel design doc

Grim Fandango is een oude adventure waarin Manny Caldera gevolgd wordt tijdens zijn vier-jaar durende reis door de onderwereld. Nu had Tim Schafer het oorspronkelijke design-document van de game online gezet, waarin alle puzzels en het plot uitgebreid uitgelegd staan. Niet alleen een leuk stuk leesvoer voor fans van de game, maar voor eenieder met een gevoel voor humor. Helaas is het weer offline gehaald van de officiële Double Fine-website, maar Kotaku is zo aardig geweest om een mirror online te zetten. De originele post van Tim Schafer las als volgt:

In a temporary fit of Cake-induced Grim nostalgia, I dug up the old puzzle document for the game. It’s 72 pages long and this file is 2.3M so it’s not for the faint of heart, or low of bandwidth. Click on this picture to check out the pdf version.

[For Educational purposes only! Not to be used for pleasure or profit.]
Things I noticed:

-Man, game documentation sure has changed since 1996!
-People said the puzzles in Grim were super hard, and I’ve always maintained that this was due to a deep character flaw or mental illness on the part of the player. But now, reading this again, I’ve realized that holy smokes--Some of them puzzles were nuts. Obscure. Mean, even. I blame Peter Chan, because he will never read this post to know that I blamed him.

-Look how much stuff we had to cut just to get that game done in three years. The Pizza Demon! Giraffe Lady! Bernard, and my beloved Dillopede. And the five-puzzle action climax with Hector LeMans! If only we had one or two more years! Well, reading about them ten years later is just as good, right?

-We didn’t have the last puzzle designed when I wrote that document, so I wrote two nonsense paragraphs and then overlapped them in the file so it would look like the final puzzle description was in there, but obscured by a print formatting error. That way I could turn the document in by the deadline. As if anybody was going to read it all the way to the end anyway. Ha ha. Obfuscation triumphs again! I delight in Evil!



All Your Base Are Belong To Obama

De Obama-hype tikt lekker door en wie zijn wij om daar tegenin te gaan? Kotaku rapporteert dat ergens op het internet, in een forum-post, iemand vertelt over een vriend die meewerkte aan de Obama-campagne, waar het volgende verhaal zich afgespeeld zou hebben. Kotaku geeft zelf ook toe dat de betrouwbaarheid niet erg hoog is, doordat het niet te valideren is, maar het is toch een leuk verhaal.

The job involves getting him something to eat, maybe playing a little basketball with him, and basically chatting and getting whatever he needs between important things. During the conversation, apparently Zero Wing came up.

You know, the Sega Genesis video game. I don't know how.

And apparently, my friend made the off-hand comment of "All your base are belong to us".

And Obama leaned forward in his chair, quirked his eyebrow a bit, and responded "What you say?"

Huisartsen krijgen een eigen keurmerk

Ook voor huisartsen wordt het mogelijk een keurmerk te krijgen. Zij moeten dit wel zelf aanvragen. Dit maakte kennisbedrijf KEMA, waardoor de kwaliteitscontrole uitgevoerd gaat worden, vandaag bekend.

Het keurmerk zal in kaart brengen hoe de huisartsen in een praktijk samenwerken en hoe patiëntendossiers worden overgedragen. Ook de bereikbaarheid van de praktijk in het weekend zal een rol spelen bij de keuring.

Huisartsen die het certificaat in de wacht slepen, mogen dit drie jaar behouden. Vallen de resultaten in die drie jaar tegen, dan bestaat er de mogelijkheid dat het keurmerk voor het aflopen van die periode al wordt ingetrokken.

Rock Band Track Pack 2 tracklist bekend

Harmonix heeft de tweede retail-dvd met tracks aangekondigd voor Rockband. De Amerikaanse lancering staat gepland voor 17 november en moet 30 dollar, voor 20 nummers, kosten. Alhoewel de nummers al beschikbaar zijn als DLC (In Amerika tenminste) is de hele dvd goedkoper dan het los downloaden van de nummers. De tracklist is als volgt:

* "Afterlife" -- Avenged Sevenfold
* "Call Me" -- Blondie
* "El Scorcho" -- Weezer
* "Girl U Want" -- Devo
* "Girls Who Play Guitars" -- Maximo Park
* "Indestructible" -- Disturbed
* "It Hurts" -- Angels & Airwaves
* "Just What I Needed" -- The Cars
* "Message in a Bottle" -- The Police
* "Monkey Gone to Heaven" -- Pixies
* "Rio" -- Duran Duran
* "Saints of Los Angeles" -- Motley Crue
* "Simple Man" -- Lynyrd Skynyrd
* "Snow (Hey Oh)" -- Red Hot Chili Peppers
* "The Perfect Drug" -- Nine Inch Nails
* "This Ain't a Scene, It's an Arms Race" -- Fall Out Boy
* "Time Is Running Out" -- Papa Roach
* "Why Do You Love Me" -- Garbage
* "You've Got Another Thing Comin'" -- Judas Priest
* "Zero" -- Smashing Pumpkins

Verkoop T-shirts steunt daders aanslag Bali

De familie van de daders van de aanslag op Bali in 2002 hebben T-shirts op de markt gebracht met teksten die de drie mannen steunen. "Zelfs als Amrozi en zijn vrienden geëxecuteerd worden, gaat de heilige oorlog door", staat op de shirts, die 1,40 euro kosten.

De drie moslimfundamentalistische daders Imam Samudra, Amrozi en diens oudere broer Ali Gufron van terreurnetwerk Jemaah Islamiyah worden binnenkort ter dood gebracht. Wanneer precies is onbekend, maar de openbaar aanklager zei eerder dat het moment van de executie nabij is.

In het gebied waar de daders vandaan komen zijn dagelijks protesten van enkele tientallen mensen. De terreurorganisatie heeft laten weten dat dat aantal betogers veel hoger kan worden als de daders echt gedood worden.

In de avond van 12 oktober 2002 ontplofte een bom bij de Eks Sari Club in Kuta op Bali. De bom kostte het leven aan 202 mensen, onder wie vier Nederlanders. De drie veroordeelden zeiden eerder geen spijt te hebben van de aanslag. Wel betreurden zij dat ook enkele moslims omkwamen door hun daad.

De overblijfselen na de aanslag  (foto: ANP)

Waterniveau Drieklovendam bijna op hoogste punt

In het stuwmeer van de gigantische Drieklovendam in de Chinese Yangtze-rivier, is de hoogste waterstand van dit jaar bereikt. Het water staat op dit moment 172 meter hoog. In 2009 moet het water een niveau van 175 meter bereiken; de grootste waterkrachtcentrale ter wereld zou dan voltooid moeten zijn, meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua vandaag.

Sinds september hebben Chinese ingenieurs het water meer dan 27 meter laten stijgen, zodat ze de dam konden testen. Er ligt nu meer dan 19 miljard kubieke meter water achter de gigantische dam.

Elektriciteit

De dam wordt gebouwd om China te kunnen voorzien van een grote hoeveelheid elektriciteit en kosten noch moeite worden gespaard om de dam af te krijgen. Tot nu toe is er ongeveer 17 miljard euro uitgegeven en moesten meer dan een miljoen mensen verkassen, zodat hun huizen plaats konden maken voor het gigantische stuwmeer. Daarnaast hebben tal van cultuurhistorische bezienswaardigheden moeten wijken voor de gigantische dam.

Landverschuivingen

Niet alleen de bevolking kreeg een enorme opdonder door de aanleg van de dam, ook de natuur moest eraan geloven. Bij het laten vollopen van het 630 kilometer lange meer zijn landverschuivingen en erosie ontstaan, daarnaast is er vervuiling opgetreden.

De bouw van de dam is begonnen in 1993. Wanneer deze klaar is, zal hij 2300 meter lang en 181 meter hoog zijn. Er liggen al plannen om de dam in 2012 uit te breiden met zes generatoren.

Left 4 Dead splitscreen ook op de PC mogelijk

De lancering van Left 4 Dead nadert met rasse schreden en mensen met een pre-order kunnen de game zelfs al spelen. Nu is er één voordeel van de 360-versie, namelijk dat die game splitscreen heeft. Een gewilde feature voor bankzitters overal. Gelukkig is dit voordeel, dankzij wat slimme aanpassingen van scripts, nu ook beschikbaar voor de pc. In het volgende Steam-forumtopic zie je hoe je een paar scriptjes moet aanpassen waardoor ook de pc een gespleten beeld kan krijgen. Je hebt er wel een controller voor nodig, zowel 360 als ps3 moet werken, en daarna kan je gewoon een server met twee man joinen. Hoe Valve hierop gaat reageren valt niet te zeggen - misschien patchen ze het er compleet uit, misschien voegen ze splitscreensupport voor de pc wel officieel toe.

CDA: op naar de nul coffeeshops

Het CDA wil dat er een einde komt aan het gedogen van drugs. Volgens CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel heeft het gedoogbeleid gefaald. Het doel moet volgens hem zijn om alle coffeeshops in Nederland te sluiten.

Van Geel wijst erop dat op veel zolders in achterstandswijken illegale kwekerijen van softdrugs zijn waar vervolgens grote criminelen veel geld aan verdienen. Zolang dit getolereerd wordt, zullen volgens hem de problemen in die wijken nooit opgelost worden.

Tijdens het partijcongres vandaag in Utrecht zal Van Geel aangeven dat volgens hem de samenleving de gevolgen van het gedoogbeleid niet langer pikt. Tevreden stelt hij vast dat ook binnen partijen als de PvdA en de VVD steeds meer stemmen opgaan voor een hardere lijn. In ons land is de verkoop van softdrugs in coffeeshops toegestaan, de aanlevering ervan is verboden maar wordt gedoogd.

Afgelopen week bleek nog de onvrede in de Tweede Kamer dat het kabinet pas begin 2010 met een nieuwe drugsnota komt. Het kabinet zal in de nota terugblikken op het gedoogbeleid van de afgelopen dertig jaar en aangeven hoe het drugsbeleid moet worden voortgezet.

Binnenkort niet meer gedoogd?  (foto: ANP)

Kramer: "Een goede vijf kilometer"

Gisteren won Sven Kramer de wereldbekerwedstrijd op de 5 kilometer bij de mannen. Desalniettemin verlieten zijn concurrenten Enrico Fabris en Havard Bøkko met een goed gevoel de ijshal. De 22-jarige Fries deelde namelijk slechts een tikje uit in plaats van de gebruikelijke mokerslag.

In een direct duel bleef Kramer zijn Noorse rivaal Bøkko meer dan vier seconden voor. "Vorig seizoen was de achterstand vaak zo'n acht seconden, dus we komen dichterbij. En Sven had echt geen plezier in de laatste twee ronden," aldus de coach van de Noren, Peter Mueller.

Kramer zelf moest glimlachen om de opmerkingen van Mueller. "Ze vinden altijd wel wat, hè." Kramer leed een jaar geleden zijn laatste nederlaag op de 5.000 meter. Toen ontnam Fabris hem in Salt Lake City het wereldrecord op de vijf kilometer, dat hij een week later overigens weer terugpakte.

"Ik was inderdaad gebrand op een goed resultaat. Ik kon makkelijk rondjes van 29 schaatsen. Het was gewoon een goede vijf kilometer, maar niet super," aldus Kramer over gisteren. "Op een gegeven moment weet je dat je genoeg voorsprong hebt. Dan hoef je niet alles te geven."

Activision blokkeert Brutal Legend?

Een paar maanden geleden werd bekend dat Activision enkele games zou laten vallen. Denk aan Ghostbusters en 50 cent: bloed aan het zand. Brutal Legend, het nieuwe geesteskindje van Tim Schafer, had hier ook onder te leiden. Ondanks het bericht dat Brutal Legend "fine" zou zijn, komen er nu wat verontrustendere berichten vrij. Bronnen binnenin Double Fine zouden zeggen dat ze nog steeds geen nieuwe uitgever hebben gevonden. Niet omdat er geen interesse is door uitgevers, maar omdat Activion Blizzard moeilijk doet.

Waarom Activision Blizzard moeilijk zou doen kan slechts bij speculatie blijven. Bobby Kotick, CEO van Activision, zei gisteren dat Activision minder interesse had in franchises die niet exploiteerbaar waren. De vraag is dan waarom ze alsnog vasthouden aan Brutal Legend. Als andere uitgevers interesse hebben maar Activision doet inderdaad moeilijk, willen ze waarschijnlijk te veel geld. Hoe het ook zit, Double Fine is niet tevreden en de launch van de game kan daardoor nog wel een tijd van ons verwijderd zijn.

Oude WoW spelers keren massaal weer terug

President en co-founder van Blizzard Enternainment, Michael Morhaime, heeft bekend gemaakt dat veel mensen die zijn gestopt met World of Warcraft met de reden Age of Conan en Warhammer Online te gaan spelen weer World of Warcraft spelen.

Maar liefst 68% van de mensen die gestopt zijn met de reden om Age of Conan te spelen is inmiddels weer terug bij World of Warcraft. Ook is 46% van de mensen die als reden gaven Warhammer Online te spelen ook weer te vinden in Azeroth.

Hier is Blizzard Entertainment achtergekomen doordat je een reden op kan geven als je je account opzegt. Dus bovenstaande percentages zijn minimaal en kunnen nog veel hoger liggen.


Speel jij alweer WoW?

Amoah hoopt tussen de 20 en 25 goals te maken

NAC Breda-aanvaller Matthew Amoah was gisteren voor het eerst sinds een aantal weken weer eens trefzeker voor zijn club. Met twee treffers schoot hij NAC langs de Graafschap: 0-2.

De afgelopen drie wedstrijden had de Ghanees het net niet weten te vinden. Ongerust was hij hierdoor echter niet geworden, verklaarde hij na afloop tegenover de camera van Eredivisie Live. "Als het team maar wint, vind ik het niet erg als ik niet scoor. Het gaat om het elftal, niet om mij," aldus de goaltjesdief, die in de eerste helft niet in het stuk voorkwam maar in het tweede bedrijf levensgevaarlijk was. "De eerste helft deden zij het goed, maar in de tweede helft kreeg ik meer ruimte."

Amoah heeft nu elf keer gescoord in tien wedstrijden en is hard op weg zijn persoonlijk record te verbeteren. "Bij Vitesse scoorde ik ooit eens vijftien keer. Dit seizoen denk ik tussen de 20 en 25 doelpunten uit te komen," aldus de Ghanees.

Link achtervolgd door Spaanse Zombies

Nintendo heeft zojuist een nieuwe Zelda-game aangekondigd. In deze game komt Link door een portaal terecht in onze wereld, waar hij in Spanje op zoek moet naar prinses Zelda, die gedwongen in de prostitutie moet werken. Helaas komt Ganon ook door het portaal en creëert hij een leger van ondoden. Shigeru Miyamato noemde het "een logische volgende stap voor de serie". Om Link wat meer karakter te geven, zal zijn stem ingesproken worden door Steven Seagal.

Het bovenste filmpje staat daar compleet los van. Hier is te zien hoe iemand er in geslaagd is het model van Leon Kennedy te vervangen met Link uit Twilight Princess. Als je Link nog eens met een shotgun wilde zien, dan is dit je dag!

Boek: Mark Sarvas - Harry, de verbeterde versie

Harry, de verbeterde versie is een typisch en opmerkelijk boek, geschreven door Mark Sarvas. Het boek vertelt het verhaal van Harry Rent, een man op leeftijd. Harry zit precies zó in elkaar als je niet zou verwachten, een anti-held zeg maar. Wanneer zijn vrouw aan het begin van het boek overleden is, toont hij geen enkele emotie. Het lijkt hem koud te laten, hij heeft alleen maar oog voor de serveerster Molly die hij vlak voor de uitvaart in een 'diner' ontmoet heeft. Het is het begin van een strijd die Harry vooral met zichzelf voert.

Sleutels van Liberty City eindelijk onderweg

Misschien kunnen jullie het nog wel herinneren - hoe in het verre verleden (eind april) GTA IV gelanceerd werd. Er is veel over geschreven en veel over gezegd. Wat minder bekend was, was dat als je de game binnen zeven dagen tot 100% zou uitspelen, je een sleutel van de stad zou krijgen. En dan geen cd-key, maar een sleutel gemaakt van zware metalen. Dit kon tot 120 dagen duren, en de eerste mensen krijgen (nu al!) hun sleutels binnen. Hieronder een paar foto's van dit item dat waarschijnlijk snel zal verschijnen op e-bay.



[A1GP] Uitslag kwalificatie China

Vanmorgen werden de kwalificatietrainingen verreden in de A1GP die dit weekend in Chengdu, China is neergestreken. Hieronder vind je de uiteindelijke opstellingen van de de sprintrace- en hoofdracegrids.

Robert Doornbos wist zijn goede vorm van de laatste vrije training op zaterdag net niet te behouden voor de sprintracekwalificatie, een slordige zeven honderdsten kwam hij tekort om Ierland voor te blijven. Een prima ronde wist hij er wel uit te persen, waardoor de Nederlander Team Zwitserland achter zich liet staan op de grid.

In de hoofdrace mag Danny Watts, net als Doornbos een debutant voor Team Groot-Brittannië, van pole starten. De Brit pakte met 1:15.325 de eerste plek voor Adam Carroll weg De tijd was slechts drie honderdsten van een seconde minder dan de nummer twee en 44 honderdsten sneller dan de nummer drie, Filipe Albuquerque voor Portugal.


Uitslag kwalificatie Sprintrace

Pos Land TijdVerschil
1Ireland 1:15.423
2Netherlands 1:15.492 0.069
3Switzerland 1:15.683 0.191
4Great Britain 1:15.799 0.116
5Portugal 1:16.124 0.325
6France 1:16.164 0.040
7South Africa 1:16.268 0.104
8New Zealand 1:16.505 0.237
9India 1:16.553 0.048
10Monaco 1:16.794 0.241
11Australia 1:17.054 0.260
12Brazil 1:17.131 0.077
13Lebanon 1:17.143 0.012
14Malaysia 1:17.171 0.028
15Italy 1:17.288 0.117
16USA 1:17.437 0.149
17Mexico 1:18.025 0.588
18China 1:18.126 0.101
19Indonesia 1:19.479 1.353
20Korea 1:20.102 0.623


Uitslag kwalificatie Hoofdrace

Pos Land TijdVerschil
1Great Britain 1:15.325
2Ireland 1:15.356 0.031
3Portugal 1:15.400 0.044
4Switzerland 1:15.621 0.221
5South Africa 1:15.947 0.326
6Malaysia 1:15.963 0.016
7Monaco 1:16.016 0.053
8Netherlands 1:16.124 0.108
9Australia 1:16.289 0.165
10Brazil 1:16.403 0.114
11USA 1:16.557 0.154
12France 1:16.604 0.047
13Lebanon 1:16.702 0.098
14Mexico 1:16.985 0.283
15New Zealand 1:17.176 0.191
16India 1:17.218 0.042
17China 1:17.299 0.081
18Indonesia 1:17.759 0.460
19Italy 1:17.845 0.086
20Korea 1:18.875 1.030

Andere trainingspakken schaatsers

Vanaf volgende week zullen de Nederlandse schaatsers in alternatieve pakken trainen om op die manier hun eigen wedstrijdpak te 'sparen'.

De Nederlanders zullen bij internationale wedstrijden voorlopig de outfits van vorig seizoen gebruiken, omdat de onlangs geleverde nieuwe Swiftskin-suits van Nike bij lange na niet voldoen. De schaatsers zijn vooral ontevreden over de pasvorm.

De KNSB heeft besloten om als noodgreep extra pakken te bestellen bij een Nederlands bedrijf omdat de voorraad Nike-pakken van vorig seizoen beperkt is.

KNVB keurt kunstgras AGOVV af

Het pas twee jaar oude kunstgrasveld van AGOVV Apeldoorn is door de KNVB afgekeurd voor betaald voetbal. De club krijgt tot het einde van dit seizoen de tijd om de nodige aanpassingen te doen.

Wanneer men er niet in slaagt deze aanpassingen op tijd door te voeren, dreigt de club uit Apeldoorn zijn proflicentie kwijt te raken. Slecht nieuws derhalve voor AGOVV, temeer daar er nog een schuld van 700.000 euro rust op het veld.

De profs mogen het seizoen afmaken op het huidige, afgekeurde veld omdat de club anders in de problemen komt. "Eigenlijk is het veld nu al niet geschikt, maar we begrijpen dat een club de tijd nodig heeft om aanpassingen te doen. Maar het moet wel verbeterd worden," aldus KNVB-woordvoerder Renske Bruinsma tegenover de Stentor.

Van Gaal geen problemen met seks voor wedstrijd

Louis van Gaal is een opvallende voorstander van seks voor de wedstrijd.

"Daar heb ik helemaal geen bezwaar tegen”, aldus de trainer van AZ. "Dat standpunt heeft te maken met mijn persoonlijke ervaringen, dat het helemaal niet vermoeiend is. Sterker, het geeft je een roes,” aldus Van Gaal die toch wel een kleine beperking had in de activiteiten: "Het kan wel, want het duurt toch geen zes uur? En het ligt er natuurlijk ook aan, wat je doet.”

Bij de constatering dat doelman Sergio Romero in de wedstrijd tegen Heerenveen vorig weekend een paar keer verkeerd timede, kwam de opvallende uitspraak van Van Gaal naar voren. "Hij is onlangs getrouwd”, aldus Van Gaal die dat als mogelijke verklaring naar voren bracht.

Voorraad stierensperma gestolen op boerderij

Op een boerderij in het Schotse Brydekirk hebben dieven een voorraad stierensperma gestolen. Het zaad was opgeslagen in een speciaal daarvoor bestemde koelbox.

Volgens de politie is er niets anders gestolen op de boerderij. Ook zijn zij van mening dat de dieven het op het sperma gemunt hadden en een auto bij zich hadden, aangezien de container met sperma zeker dertig kilogram woog.

[A1GP] Uitslag 3e vrije training China

Vanmorgen is de derde vrije training voor de A1GP in China verreden. Hieronder vind je de uitslag.

Robert Doornbos heeft de snelste ronde neergezet op het circuit van Chengdu in China tijdens de laatste vrije training. Het veld zat erg dicht bij elkaar: de nummer twee, Adam Carroll, was slechts negen duizendsten langzamer. Carroll had wel pech want meteen nadat hij de snelle ronde op de klokken had gezet raakte de Ier van de baan en waarna de rode vlag werd gezwaaid.

Uitslag 3e vrije training

Pos Coureur Land Laps TijdVerschil
1Robert Doornbos Netherlands 24 1:15.999
2Adam Carroll Ireland 19 1:16.008 0.009
3Danny Watts Great Britain 20 1:16.044 0.036
4Neel Jani Switzerland 24 1:16.093 0.049
5Filipe Albuquerque Portugal 28 1:16.102 0.009
6Adrian Zaugg South Africa 23 1:16.137 0.035
7Edoardo Piscopo Italy 29 1:16.453 0.316
8Nicolas Prost France 25 1:16.557 0.104
9Clivio Piccione Monaco 26 1:16.581 0.024
10Felipe Guimaraes Brazil 33 1:16.607 0.026
11Marco Andretti USA 22 1:16.621 0.014
12Narain Karthikeyan India 19 1:16.929 0.308
13Daniel Morad Lebanon 11 1:16.983 0.054
14John Martin Australia 18 1:17.028 0.045
15Ho-pin Tung China 31 1:17.051 0.023
16Chris Van Der Drift New Zealand 28 1:17.084 0.033
17Fairuz Fauzy Malaysia 30 1:17.103 0.019
18David Garza Mexico 19 1:17.259 0.156
19Satrio Hermanto Indonesia 25 1:18.367 1.108
20Jin-woo Hwang Korea 21 1:19.175 0.808

Van Buyten zinspeelt op terugkeer naar Marseille

Daniël van Buyten heeft openlijk zijn voorkeur uitgesproken voor een terugkeer naar zijn oude club Olympique Marseille. De Belgische verdediger houdt bij zijn huidige werkgever Bayern München regelmatig de bank warm.

"Marseille is de ploeg die me gemaakt heeft tot wat ik nu ben," zegt Van Buyten in het magazine Le 10 Sport. "Vorige winter en ook in de lente hebben ze contact met me opgenomen. Toen kwamen we niet tot een akkoord."

Desondanks wil de verdediger nog altijd terug naar Zuid-Frankrijk. "Vandaag de dag weet niemand wat er zal gebeuren, maar terechtkomen bij de troepen van Erik Gerets zou me niet moeilijk vallen. Het zou integendeel een heel interessante uitdaging zijn om terug te keren naar het Stade Vélodrome."

Darcheville wil terug naar Frankrijk

Jean-Claude Darcheville heeft aangegeven graag te willen terugkeren naar zijn vaderland Frankrijk. De aanvaller, die momenteel onder contract staat bij het Schotse Glasgow Rangers, staat naar verluidt in de belangstelling van Olympique Marseille.

De Fransman, die bezig is aan zijn tweede jaar bij de Rangers, heeft momenteel te maken met hevige concurrentie. Het lijkt er dan ook op dat Rangers wel wil meewerken aan een vertrek van de geblokte spits.

Sinds de terugkeer van Kris Boyd en de goede prestaties van Kenny Miller en Kyle Lafferty is Darcheville gedaald in de pikorde op Ibrox Park.

Tegenover de Franse pers laat Darcheville weten dat hij een overstap naar Marseille wel ziet zitten."Marseille is een legendarische club, ik denk dat ik een aanbod als dit niet kan laten schieten."

Als in januari de transferperiode start, aast de 33-jarige spits dan ook op een vertrek."De trainer wil in deze transferperiode zijn selectie wat uitdunnen en halverwerge het seizoen kan de club nog wat geld voor mij vragen. Ik heb immers een aflopend contract," aldus de aanvaller die vorig seizoen nog goed was voor twaalf competitietreffers.

Python verslikt zich in kangoeroe

Een python in Cairns, in het noordoosten van Australië, zag in een wallabie, een kleine kangoeroe, wel een lekker maaltje. Zijn ogen bleken echter groter dan zijn bek toen hij zich verslikte in het beestje.

De kop van de wallabie, die even daarvoor door de python gewurgd was, had de python al in zijn bek toen hij erachter kwam dat de rest van het dier niet zou gaan passen. De schranspartij vond plaats op een parkeerplaats van de universiteit van Cairns en heeft veel indrukwekkend beeldmateriaal opgeleverd.

Axel Witsel begeerd door Engelse top

Standard is 'hot' deze dagen in Europa. Na Marouane Fellaini (Everton) verliest de kampioen van België mogelijk nog een sterkhouder aan de Premier League.

Volgens Engelse bronnen hebben zowel Bolton, Middlesbrough als Manchester United immers een oogje op Axel Witsel.

Standard maakte indruk op het Europese podium tegen achtereenvolgens Liverpool, Everton en Sevilla, en dat is de verschillende Europese scouts niet ontgaan. Volgens The Daily Mirror zien Premier League clubs Middlesbrough en Bolton een aanwinst in de 19-jarige middenvelder. The Sun meldt dat ook Manchester United het ziet zitten in de international.

Zorgpremies gaan fors omhoog

De premies voor de aanvullende zorgverzekeringen gaan aankomend jaar weer fors omhoog. Onderzoek van adviesorganisatie Independer heeft dit uitgewezen.

Een aanvullend pakket zal in prijs gemiddeld acht procent stijgen. Ook zijn er zorgverzekeraars die hun polissen volledig uitkleden, waardoor consumenten genoodzaakt zijn extra bij te verzekeren om dezelfde behandelingen vergoed te krijgen. De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie vindt het 'niet kunnen' dat een verzekeraar zo met de consument omgaat.

Strenge controle autolicht

Op het landelijke wegennet zal de komende twee weken extra streng op autoverlichting worden gecontroleerd door de verkeerspolitie. Automobilisten die met een kapotte autolamp rondrijden of onterecht hun mistlampen aan hebben, riskeren een boete van gemiddeld negentig euro.

Kapotte autolampen worden door de agenten alleen door de vingers gezien, wanneer de automobilist een reservelampje bij zich heeft dat ter plaatse vervangen kan worden. "Een lamp kan tijdens het rijden natuurlijk kapot gaan. Het is wel pure coulance. Het mag dus niet zo zijn dat we op een wegenwachter moeten wachten of dat het nog snel even bij een benzinepomp kan worden gehaald", aldus een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Coffeeshops Eindhoven dicht na drugsvangst

In Eindhoven hebben gisteren twee coffeeshops hun deuren moeten sluiten, nadat er een grote hoeveel drugs aangetroffen was. De gezamenlijke straatwaarde was ruim twee miljoen euro. Dit heeft de politie vanochtend laten weten.

De politie was bezig met een reguliere controle van acht coffeeshops in de stad. Naast de twee coffeeshops die te veel drugs op voorraad hadden, waren er drie coffeeshops die hun administratie niet op orde hadden. De twee eigenaren van de coffeeshops met een te grote 'voorraad' zijn meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft ook ruim 31.000 euro aan contant geld in beslag genomen.

De controle van de politie was in samenwerking met de Belastingdienst, het Openbaar Ministerie (OM) en de gemeente Eindhoven.

CD: High School Musical III - Soundtrack

Dat een film in Amerika gehyped kan worden weten we allemaal. Zo gebeurt dat op dit moment met High School Musical 3. Er is geen ontkomen aan. Om deze hype een klein beetje over te brengen naar ons nuchtere Nederlanders is vanaf 7 november de soundtrack van deze film verkrijgbaar. Een cd met 13 nummers die in de film worden gebruikt. Deze film draait natuurlijk helemaal om de muziek en dus zou je zeggen dat een soundtrack geheel terecht is. Toch valt dat in dit geval te betwijfelen...

Schaatsen: Uitslagen dag 1 WB Berlijn

Het schaatsseizoen is weer begonnen. Dit weekend vinden de eerste wereldbekerwedstrijden plaats. De schaatsers zijn neergestreken in Berlijn. Op de openingsdag stond voor zowel dames als heren een 500 meter op het programma. Verder schaatsten de dames nog de 1500 meter, terwijl de heren de vijf kilometer reden.

500 meter dames

Op de openingsafstand van het wereldbekerseizoen zegevierde de Duitse Jenny Wolf. De nummer twee, de Chinese Beixing Wang, had op hondersten dezelfde tijd. Dit seizoen is het eerste seizoen dat dan op duizendsten wordt gekeken, en daarbij kwam Wolf dus als snelste uit de bus. Haar tijd was 37,75 seconden. Sang-Hwa Lee eindigde met een tijd van 38,12 op ruime achterstand als derde. Beste Nederlandse was Annette Gerritsen, die een tijd van 38,62 reed en daarmee vijfde werd. Margot Boer eindigde als zevende en Marianne Timmer kwam met een tijd van 38,92 net buiten de top 10 terecht.

500 meter heren

De kortste afstand bij de heren werd een prooi voor de Japanner Keiichiro Nagashima. Hij kwam na 34,92 seconden over de meet. Pekka Koskela bleef met een tijd van 34,99 ook onder de 35 seconden en eindigde als tweede. De derde plaats was voor de Koreaan Kyou-Hyuk Lee. De winnaar van de wereldbeker vorig seizoen, de Canadees Jeremy Wotherspoon, kwam met een tijd van 35,33 niet verder dan plek zeven.

De Nederlanders eindigden allen buiten de top 10. Oud-Europees kampioen allround Mark Tuitert eindigde met 35,60 als elfde. Stefan Groothuis werd twaalfde, Beorn Nijenhuis dertiende en Jan Smeekens kwam niet verder dan de zeventiende plaats. Simon Kuipers tenslotte werd 23e.

1500 meter dames

Op de schaatsmijl was het podium geheel Canadees. Kristina Groves was in 1.57,65 de snelste, gevolgd door haar landgenotes Brittany Schussler (1.57,74) en Shannon Rempel (1.58,04). Beste Nederlandse was marathonrijdster Elma de Vries. Met een tijd van 1.59,49 werd De Vries zevende. Ireen Wüst pakte met een tijd van 2.00,05 de achtste plaats.

5000 meter heren

De langste afstand van vandaag werd een prooi voor Sven Kramer. De schaatser van TVM legde de vijf kilometer af in 6.15,74, iets minder dan 4,5 seconden sneller dan de nummer twee, Håvard Bøkko. De derde plaats was voor Carl Verheijen in 6.20,87. Ook de andere Nederlanders eindigden in de top 10: Bob de Jong werd vierde, Wouter Olde Heuvel zevende en Ted-Jan Bloemen reed de achtste tijd.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Blinden pesten met Marokkaantjes

Toen ook de man met de blindenstok en de bril met donkerbruine glazen bij de paal was aangekomen, rekte hij zijn arm uit in voorwaartse richting en begon met platte hand te zoeken. Hij zocht kennelijk naar het brailleschrift dat moest aanduiden waar hij zich ophield. De man hoorde het gelach van de groep Marokkaanse kansenjongeren en begon uit pure wanhoop met zijn stok in het rond te slaan. Hierbij raakte hij vooral onschuldige mensen, die aan het wachten waren op een bus.

Sato krijgt tweede test bij STR

Takuma Sato krijgt een tweede kans bij Scuderia Toro Rosso, hij mag een tweede keer testen voor het team. De Japanner hoopt dat zijn kansen op een stoeltje bij het Italiaanse team groter worden.

Sato moest afgelopen seizoen noodgedwongen stoppen in de Formule 1 omdat zijn team Super Aguri failliet ging in mei 2008. Sindsdien is hij op zoek naar een nieuwe werkgever. Dat hij het wel ziet zitten bij STR bleek uit de eerste test in september, waar hij het volgens eigen zeggen naar zijn zin had, al gooide het weer wat roet in het eten en kon Sato niet zoveel kilometers maken. Hij is erg blij dat hij een tweede kans krijgt: "We zijn verheugd te kunnen meedelen dat Takuma in Barcelona opnieuw voor Toro Rosso zal testen", staat op zijn website.

STR zou nog geen enkele rijder hebben vastgelegd, aldus diezelfde site. Dat vreesde Sébastien Bourdais al, en de Fransman zei zelf niet te lang te kunnen wachten op een beslissing. Bourdais hoopt wel dat hij een plekje houdt. Er is sowieso een stoeltje vrij van Sebastian Vettel, die naar Red Bull Racing is vertrokken. Of het één of twee lege plekken zijn die bij Toro Rosso opgevuld moeten worden, is nog niet bekend.

Naast Sato circuleren ook de namen Bruno Senna, Sébastien Buemi
en Rubens Barrichello, die laatste is niet zeker van zijn plaats bij Honda.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.