Timmy Simons wil excuses KBVB

Het Belgisch Elftal eist bij monde van Timmy Simons excuses van de Belgische voetbalbond (KBVB) voor de uitlatingen van KBVB-directeur Jean-Marie Philips. Volgens Philips had onder andere Timmy Simons zijn rugblessure verzonnen zodat hij niet mee hoefde te doen in de wedstrijden tegen Polen en Azerbeidzjan.

Simons heeft een brief opgesteld waarin hij de excuses van de KBVB eist. De brief is door het complete Belgische elftal ondertekend. "Philips is te ver gegaan," aldus de PSV'er. "Iedereen die geblesseerd afhaakte had liever gespeeld. Zo door een bondsman gepakt worden doet pijn."

Philips weigert op zijn beurt om excuses te maken aan de Belgische spelers. "Als ze denken dat ik me ga excuseren dan kunnen ze nog lang wachten," aldus de KBVB-directeur. "Ik heb niets verkeerd gedaan en heb niemand beschuldigd. Ik vind dat er anderen zijn die zich zouden moeten excuseren."

Het rommelt al langer bij 'De Rode Duivels'. Bondscoach René Vandereycken ligt onder vuur vanwege de tegenvallende prestaties en lijkt te moeten vertrekken. Door een slechte kwalficatiereeks gaat België niet naar het EK in Zwitserland en Oostenrijk en ook het WK in 2010 lijkt voor de huidige selectie onhaalbaar.