Kardinaal geeft Mexico speciale hulp voor WK

Voordat de het nationale elftal van Mexico in het vliegtuig stapte op weg naar het WK, volgde er nog een laatste onderdeel van de voorbereiding in eigen land. Bondscoach Ricardo Lavolpe en zijn team brachten een bezoek aan de Basiliek van Guadalupe, waar kardinaal Norberto Rivera Carrera de ploeg zijn zegen gaf.

De kardinaal hield een speciale mis, waarin hij de foto's van de selectie aan de Maagd van Guadelupe overhandigde voor extra steun. "In de komende dagen zal het feest van het WK voetbal in Duitsland beginnen. De Mexicanen voelen zich blij en solidair met onze broeders die ons land vertegenwoordigen."

"Jullie, jonge sporters, staan in het middelpunt van de belangstelling van de velen die jullie adoreren, jullie worden beoordeeld op jullie sportieve kwaliteiten en hoe goed jullie een ploeg vormen. Draag de kleuren van onze vlag met trots."

Mexico is nu op weg naar Saint-Etienne en zal later oefenen tegen Frankrijk. Daarna zal het nationale team naar Eindhoven vertrekken en een interland tegen Nederland spelen, waarna ze naar Duitsland afreizen.