Finales ATP toernooien week 5

De finales van de drie ATP toernooien die afgelopen maandag zijn begonnen zijn bekend. Hieronder een overzicht.

Milaan:
In Milaan gaat de finale tussen de Zweed Robin Soderling en de Tsjech Radek Stepanek. Soderling bereikte de finale door in de halve finale Max Mirny te verslaan in drie sets: 6-7, 6-3 en 6-4. Stepanek won eenvoudig zijn halve finale door Ivan Ljubicic simpel te verslaan: 6-4 en 6-2.

De finale is in drie sets gewonnen door Soderling. De setstanden waren 6-3, 6-7 en 7-6. Het is de tweede titel op de ATP Tour voor de Zweed.

Vine Del Mar:
In Chili gaat de finale tussen de nummer één en twee geplaatst. De thuisspelende Fernando Gonzalez (2) haalde de finale door Filippo Volandri (3) te verslaan met 6-4, 5-7 en 6-2. Roland Garros winnaar Gaston Gaudio lijkt alweer vroeg in vorm te zijn op het gravel. Hij won in de halve finale van de Spanjaard David Ferrer: 6-3, 4-6 en 6-2.

De als eerste geplaatste Gaston Gaudio heeft het toernooi gewonnen. Hij won overtuigend met 6-3 en 6-4 van Fernando Gonzalez.

Delray Beach:
In Amerika gaat de finale tussen de Belg Xavier Malisse en de Tsjech Jiri Novak. Malisse versloeg de als eerst geplaatste Vincent Spadea met 6-4 en 7-5. Novak won gemakkelijk met tweemaal 6-3 van Wesley Moodie.

Xavier Malisse wist de finale te winnen door Novak in twee sets te verslaan: 7-6 en 6-2. Het is de eerste ATP overwinning voor de Belg.