FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 februari 2005

'Openheid over geweld op school'

calvobbes had ons via de nieuws-submit te melden:

Inspecteur-generaal K. Kervezee van de Onderwijsinspectie vindt dat scholen, leerkrachten en schoolbesturen openhartiger moeten zijn over geweld binnen hun instelling. Deze uitspraak deed ze vandaag in tv-programma Buitenhof.

Geweldsincidenten komen volgens haar steeds vaker voor. De incidenten variëren van schelden tot stelen en fysieke bedreiging. Ook ouders zijn vaak boosdoeners: in de vier grote steden heeft de helft van de scholen met scheldende ouders te maken. Zes procent wordt geconfronteerd met "ouders die de boel komen verbouwen".

Volgens Kervezee worden problemen nauwelijks naar buiten gebracht. Om dit tegen te gaan zou er een systeem moeten komen, dat de veiligheidssituatie op scholen moet rapporteren. Kervezee vergeleek dit met de arbo-rapportage,. Als scholen geweldsincidenten beter naar buiten brengen, kan geweld op scholen veel effectier aangepakt worden.

Vooruitblik ATP toernooien in week 6

Deze week gaat de derde ‘ATP week’ van start met toernooien in San Jose, Buenos Aires en Marseille. Wie spelen er en waar zijn de Nederlanders te bewonderen? Bekijk hieronder het overzicht.

SAP Open:
Na de Australian Open hielden de echte toppers als Andy Roddick en André Agassi een weekje rust, maar morgen verschijnen zij ook aan de start bij een nieuw toernooi. In San Jose wordt het SAP Open gespeeld. Titelverdediger is Roddick die vorig jaar zijn vriend Mardy Fish versloeg. Hij is dit jaar weer één van de kanshebbers, naast Agassi, Mirnyi en Haas. Voor Nederland verschijnt alleen Peter Wessels aan de start. Raemon Sluiter moest afhaken door een blessure die hij opliep tijdens de Australian Open.

Plaats: San Jose, Californië, USA.
Datum: 7 – 13 Februari 2005.
Deelnemers: 32.
Ondergrond: Indoor Hard.
Prijzengeld: $ 380,000.
Officiële site.

ATP Buenos Aires:
Het tweede graveltoernooi van dit jaar vind plaats in de hoofdstad van Argentinië: Buenos Aires. Het deelnemersveld bestaat uit echte gravelbijters zoals Cañas, Corretja, Costa, Gaudio, González en Mantilla. De kans is zeer groot dat één van deze spelers er met de titel vandoor gaat, maar laten we hopen op een verrassing van een outsider.

Plaats: Buenos Aires, Argentinië.
Datum: 7 – 13 Februari 2005.
Deelnemers: 32.
Ondergrond: Gravel.
Prijzengeld: $ 380,000.
Officiële site.

Open 13:
Het tweede Europese toernooi op de ATP Tour wordt gespeeld in Marseille. Dit toernooi is qua bezetting het beste toernooi van deze week. Spelers als Davydenko, Dent, Hrbaty, Kiefer, Ljubicic, Johansson, Ferrero, Coria, Nalbandian en Schuettler maken hier hun opwachting. Voor Nederland doet enkel Sjeng Schalken mee. Hij speelt morgen tegen Davydenko en zal het daar erg lastig mee krijgen.

Plaats: Marseille, Frankrijk.
Datum: 7 – 13 Februari 2005.
Deelnemers: 32.
Ondergrond: Indoor Hard.
Prijzengeld: ¤ 510,250.
Officiële site.

[Upd] Finales ATP toernooien week 5

De finales van de drie ATP toernooien die afgelopen maandag zijn begonnen zijn bekend. Hieronder een overzicht.

Milaan:
In Milaan gaat de finale tussen de Zweed Robin Soderling en de Tsjech Radek Stepanek. Soderling bereikte de finale door in de halve finale Max Mirny te verslaan in drie sets: 6-7, 6-3 en 6-4. Stepanek won eenvoudig zijn halve finale door Ivan Ljubicic simpel te verslaan: 6-4 en 6-2.

De finale is in drie sets gewonnen door Soderling. De setstanden waren 6-3, 6-7 en 7-6. Het is de tweede titel op de ATP Tour voor de Zweed.

Vine Del Mar:
In Chili gaat de finale tussen de nummer één en twee geplaatst. De thuisspelende Fernando Gonzalez (2) haalde de finale door Filippo Volandri (3) te verslaan met 6-4, 5-7 en 6-2. Roland Garros winnaar Gaston Gaudio lijkt alweer vroeg in vorm te zijn op het gravel. Hij won in de halve finale van de Spanjaard David Ferrer: 6-3, 4-6 en 6-2.

De als eerste geplaatste Gaston Gaudio heeft het toernooi gewonnen. Hij won overtuigend met 6-3 en 6-4 van Fernando Gonzalez.

Delray Beach:
In Amerika gaat de finale tussen de Belg Xavier Malisse en de Tsjech Jiri Novak. Malisse versloeg de als eerst geplaatste Vincent Spadea met 6-4 en 7-5. Novak won gemakkelijk met tweemaal 6-3 van Wesley Moodie.

Xavier Malisse wist de finale te winnen door Novak in twee sets te verslaan: 7-6 en 6-2. Het is de eerste ATP overwinning voor de Belg.

Doornbos blijft zich richten op F1

Robert Doornbos blijft zich, ondanks het mislopen van een racestoeltje bij Jordan, richten op een plaats in de Formule 1. Mocht het in 2005 niet lukken, dan maar in 2006.

Ondanks dat Doornbos zich relatief stil hield, geloofde iedereen in de goede kansen van de coureur bij Jordan. De overname van het team door Midland lijkt deze kansen echter uiteindelijk teniet te hebben gedaan. Een paar dagen na de teleurstellende mededeling, dat het team Narain Karthikeyan en Tiago Monteiro heeft gecontracteerd, reageert de Nederlander op zijn website.

Hij geeft aan dat hij geloofde in zijn kansen: "Toen het nieuws mij afgelopen donderdagochtend bereikte, was ik er door overweldigd. In de laatste paar maanden heeft mijn managementteam alles gegeven om mij van een stoeltje bij het team (Jordan, red.) te verzekeren. Vorige week dachten we alle ingrediënten om de deal af te ronden te hebben. Ondanks dat de beslissing natuurlijk bij het team lag, was ik redelijk zelfverzekerd dat ik in Melbourne aan de start zou staan."

"Nu Kolles en Carlin hebben besloten voor Kartikeyan en Monteiro te kiezen, moeten we verder met Plan B. Op dit moment wil ik me op F1 blijven focussen voor 2005. Mijn managementteam heeft de gesprekken met het Jordan-team al gestart voor de mogelijkheid van een positie als testrijder, maar we kijken eveneens naar de toekomstige mogelijkheden bij andere teams. Mocht het in 2005 niet lukken, dan wordt het doel 2006. In de laatste dagen heb ik aanbiedingen gekregen uit andere klasses, maar mijn gevoel zegt me dat ik me moet blijven richten op Formule 1."

Boek: Hoe dan, Jan? - Karel Glastra van Loon en Kees Slager

Geen politiek leider zonder manifest en geen visie zonder boek. 'Hoe dan, Jan?' is alweer het achtste boek van SP-leider Jan Marijnissen en is een vervolg op, of beter, een uitleg van zijn vorige boek; 'Nieuw Optimisme'. Eigenlijk is het niet eens zijn boek, want het is geschreven door de twee journalisten en schrijvers; Karel Glastra van Loon en Kees Slager. Maar kunnen twee kritische mensen een boek over nieuwe optimistische politiek interessant genoeg maken om het in één keer uit te lezen?


Krajicek wint toernooi in Ordisei

Michaella Krajicek heeft haar Australian Open debuut een uitstekend vervolg gegeven door het ITF toernooi van het Noord-Italiaanse Val Gardena/Ordisei op haar naam te schrijven.

Krajicek moest het in de finale opnemen tegen de Duitse Sandra Klösel, die een aantal plaatsen lager op de wereldranglijst genoteerd staat. Na onder meer goede zeges op de hoger genoteerde Martina Sucha en Sandra Kleinova, rekende Krajicek in de finale in straight sets af met de Duitse (6-3 6-3) Gesteund door een goede service, werd haar vierde ITF titel zo een feit. Verleden jaar won ze al de toernooien van Brussel, Koksijde en Bergamo.

Het aanstormende talent verdiende zo naast prijzengeld 55 kostbare punten voor de WTA wereldranglijst. De pas zestienjarige is er bij gebaat zich zo snel als mogelijk bij de beste 128 speelsters van de wereld te spelen. Als gevolg van haar leeftijd mag Krajicek een beperkt aantal proftoernooien spelen -tien stuks. Bij een voldoende hoge ranglijstnotering zal ze bij wijze van uitzondering echter enkele toernooien meer mogen spelen. Een plek in de 'top 128' verzekert haar bovendien van directe toegang tot de Grand Slam toernooien.

18 doden in Spaanse vakantieboerderij

Icoon Buitenlands nieuwsAchttien personen zijn omgekomen in een vakantieboerderij in het Spaanse plaatsje Todolella, in de bergen ten noorden van de stad Valencia. De slachtoffers, tussen de 20 en 40 jaar, zijn volgens de politie vrijwel zeker omgekomen door koolmonoxidevergiftiging. Deze was waarschijnlijk het gevolg van een kapotte gaskachel.

De omgekomen personen waren afkomstig uit de omgeving. Ze hadden zaterdagavond een verjaardagsfeest in het gehucht bezocht, en bleven overnachten in de boerderij. De slachtoffers zijn vermoedelijk in hun slaap overleden. De lichamen werden pas aan het eind van de middag gevonden.

Gemengde reacties na WK Schaatsen

Zowel uit het Nederlandse als Amerikaanse kamp is met gemengde gevoelens gereageerd na het WK allround schaatsen. Twee man, Shani Davis en Sven Kramer, keken met blijdschap terug op het toernooi.

Vanuit het Amerikaanse kamp was er natuurlijk de vreugde van wereldkampioen Shani Davis. Verheugd riep hij uit: "I did it! Ik zou het mezelf nooit hebben vergeven als het me niet gelukt was. En ik ben blij dat mijn ploeggenoot en ik net als vorig jaar één en twee zijn geworden."

Nummer twee, Chad Hedrick, was echter een stuk minder blij: "Dit is natuurlijk een grote teleurstelling. Ik kwam tekort op de lange afstanden. Mijn tien kilometer viel tegen, mijn vijf kilometer was middelmatig."

Vanuit het Nederlandse kamp kwamen de verheugde woorden slechts uit één mond, die van Sven Kramer: "Op de EK heb ik het op de 500 meter laten liggen, hier heb ik het nergens laten liggen. De eerste en tweede plek waren onhaalbaar. Ik heb alles eruit gehaald wat erin zat."

Bij de rest van de Nederlandse schaatsers was er vooral verbazing. "Ik verlies daar ruim twee seconden. Dat is godallemachtig veel. Dan ga je wel achter je oren krabben. Op dit moment ben ik gewoon niet in staat een 25-er te produceren. Vorig jaar had ik nog moeite om een 26-er te schaatsen. Mijn progressie blijft beduidend achter op die Amerikanen.", aldus Uytdehage.

Onmiddellijk werd echter ook vooruit gekeken naar de Olympische Spelen van volgend jaar. Topsportcoördinator Ab Krook wil daar nu snel de blik op gaan richten: "Je moet ervoor zorgen dat een aantal toppers goed naar de Winter Spelen kunnen toewerken. Dat je bijvoorbeeld de eerste WB-reeks in dienst stelt van de tweede seizoenshelft. Want dan moet je oogsten."

Kramer heeft wel geloof dat hij het gat kan dichten: "Als het aan mij ligt,is het gat binnen een jaar overbrugd. Gezien mijn leeftijd hoef ik me ook minder zorgen te maken dan Carl of Jochem; die zijn wat ouder." Bij Uytdehaage overheersen echter vooral de twijfels: "Misschien zijn er nu weer mensen die gewoon beter zijn dan de Nederlanders."

Rusinov testrijder voor Jordan

Jordan heeft de Russische coureur Roman Rusinov als testrijder aangetrokken. Hij zal dit jaar de wagen van Midland F1 voor 2006 gaan testen, die gebouwd zal gaan worden door Dallara.

Het contract met Rusinov is vooral een idee van de eigenaar van Midland, de Canadese Rus Alex Shnaider. Shnaider heeft verder een contract met Dallara afgesloten als chassisbouwer voor Jordan. Voor 2006 zal het team worden omgedoopt tot Midland F1.

Roman Rusinov was vooral actief in de GT-klasses, waar hij afgelopen jaar Le Mans wist te winnen in een Ferrari 360 Modena. Zijn carrière startte hij in de Formula Campus, een raceschool in Frankrijk.

Pistons verliezen in New Jersey

Regerend kampioen Detroit heeft het dit seizoen moeilijk. In New Jersey werd vannacht verloren van de Nets; 107-85.

Detroit, met de op één na beste verdediging in de NBA, konden het duo Vince Carter en Jason Kidd niet stoppen. Carter scoorde 41 punten voor de Nets, zijn beste score dit seizoen. Kidd had 14 assists en twaalf punten. De Nets beslisten de wedstrijd in het derde kwart, waarin de Pistons maar tot elf punten kwamen.

Bucks verliezen van Wizards
Gilbert Arenas scoorde 22 van zijn 31 punten in de eerste helft en hielp de Washington Wizards voor het eerst in vijf wedstrijden weer eens aan een overwinning. De Milwaukee Bucks werden met 112-94 aan de kant gezet. Michael Redd werd topscorer bij de Bucks met 26 punten. Dan Gadzuric kwam niet tot scoren, maar pakte wel acht rebounds.

Cavs moeizaam langs Magic
Na een moeizaam begin slaagden de Cleveland Cavaliers er toch in om de Orlando Magic te verslaan; 101-92. In de eerste helft schoten de Cavs maar 36% van hun schoten raak, tegenover 56% van de Magic. Toch gingen ze de kleedkamer in met maar één punt achterstand. De tweede helft was voor Lebron James. Hij scoorde 18 van zijn 30 punten in de laatste 24 minuten. Drew Gooden had zijn zevende double-double op rij met tien rebounds en 14 punten. Grant Hill, die naast James zal starten in de All-star game, scoorde 17 punten voor de Magic. Steve Francis liet 15 punten en negen assists noteren.

Overige uitslagen:

Atlanta Hawks - Indiana Pacers: 79-84
Miami Heat - Chicago Bulls: 108-97
Denver Nuggets - Golden State Warriors: 107-91
Utah Jazz - New Orleans Hornets: 108-92
Phoenix Suns - New York Knicks: 114-106
Portland Trailblazers - Sacramento Kings: 114-108
Seattle Supersonics - Charlotte Bobcats: 113-99

Inter door het oog van de naald

De enige ploeg in de Italiaanse Serie A die nog ongeslagen is, Internazionale, heeft zondag voor de vijftiende maal dit seizoen gelijk gespeeld.

De nummer vier van de Italiaanse competitie kroop in de uitwedstrijd tegen Parma wel door het oog van de naald. De ploeg van trainer Mancini kwam met 2-0 achter door doelpunten van Simplício (uit een penalty) en Alberto Gilardino. Bovendien moest Internazionale het na een half uur spelen met een man minder doen, nadat Marco Materazzi een rode kaart kreeg van de scheidsrechter.

Maar een kwartier voor tijd bracht de Colombiaan Iván Córdoba zijn ploeg weer terug in de wedstrijd. En acht minuten tijd maakte Christian Vieri de gelijkmaker vanaf elf meter, en nam de Milanese club alsnog een punt mee terug naar huis.

Bob Marley met concert in Ethiopië herdacht

Bob Marley is vandaag met een megaconcert in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba herdacht. De reggaezanger zou vandaag 60 jaar zijn geworden. De organisatie verwacht dat meer dan 200.000 bezoekers de herdenking hebben bijgewoond. Behalve de Senegalese zanger Youssou N'Dour traden onder meer Marley's weduwe Rita en zoon Ziggy op.

Het was voor het eerst dat een herdenking van Bob Marley buiten zijn geboorteland Jamaica werd gehouden. De zanger behoorde tot de Rastafaribeweging, een geloof dat Ethiopië als het beloofde land ziet en de in 1975 overleden Ethiopische keizer Haile Selassie (Ras Tafari Makonnen) als een heilige vereert. Addis Abeda werd dit weekend overspoeld door de reggaekleuren rood, groen en goud. Fans uit alle werelddelen togen voor de herdenking naar het Afrikaanse land.

"Dit is Zion man, God is zwart", zei een fan. Sommige Ethiopiërs, waarvan een gedeelte orthodox-christelijk is, hebben moeite met de voorliefde van de Rastafaris voor marihuana en de referentie naar hun voormalige keizer, maar voor één dag werden die verschillen vandaag opzij gezet. "Door middel van zijn muziek streed hij voor heel Afrika. One love", liet een bezoeker weten.

Bob Marley overleed op 11 mei 1981 op 36-jarige leeftijd, enkele maanden nadat kanker bij hem werd geconstateerd. Hij is onder meer bekend van reggaehits als 'Jammin', 'No Woman, No Cry' en 'I Shot the Sheriff'.

Bob Marley Memorial

Politie zet acteurs in voor infiltratie

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie heeft dit jaar acteurs ingezet als infiltranten bij jeugdgroepen in de Friese gemeente Kollumerland en Achtkarspelen. De acteur die zich onder de jongeren begeeft probeert allerlei informatie te verzamelen.

De inzet van acteurs maakt deel uit van een nieuwe werkwijze van de politie om zo drugsoverlast en vandalisme bij de bewuste groep aan te pakken. Na een eerste evaluatie van de politie blijkt dat de inzet van de acteurs zijn vruchten afwerpt. In de betrokken gemeenten is de overlast het afgelopen jaar afgenomen.

Schaatsen: Shani Davis wint WK allround

Basschie had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaan Shani Davis is in Moskou wereldkampioen allround schaatsen geworden. Davis won met een kleine voorsprong op zijn landgenoot Chad Hedrick. In 2004 werden beide Amerikanen ook één en twee, alleen toen in omgekeerde volgorde. Davis is de eerste donkere atleet die de allroundtitel bij het schaatsen heeft veroverd.

De 22-jarige schaatser uit Chicago maakte vooral indruk op de 1500 meter, waar hij met grote voorsprong op de rest als eerste eindigde. Op de 5000 en 10.000 meter werd Davis vijfde. De Noor Øystein Grødum won de beide langste afstanden, de Japanner Takahiro Ushiyama de 500 meter.

Beste Nederlander in het eindklassement was de 18-jarige Sven Kramer, die als derde eindigde. Carl Verheijen (vierde), Jochem Uytdehaage (vijfde) en Bob de Jong (zevende) moesten het afleggen tegen de Fries, die later deze maand bij de juniorenwereldkampioenschappen wel de eerste plaats hoopt te halen. Davis reageerde na afloop dolgelukkig met zijn winst. "I did it!", jubelde hij. "Ik ben ook blij dat Amerika, evenals vorig jaar, één en twee is geworden. We hebben bewezen geen toevalstreffers te zijn."

Shani Davis
Shani Davis is de nieuwe allroundkampioen

-
Meer sportnieuws lees je op FOK!Sport!

Clown berooft Oldenzaalse taxichauffeur

Een man gekleed in een clownspak en met schmink op heeft in Oldenzaal een taxichauffeur overvallen. De clown had de taxirijder gevraagd naar het nabijgelegen De Lutte te rijden, maar zette onderweg plotseling een mes op de keel van de chauffeur. De overvaller verdween met driehonderd euro.

De politie doorzocht kort na de overval met honden de omgeving. De clown bleef echter vooralsnog spoorloos. Het politie-onderzoek loopt nog. De man had een rode pruik op zijn hoofd, en droeg een blauwe broek en een geruite jas.

Overzicht HCE (week 5)

De twintigste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 5)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
wo20.00PSVRBC Roosendaal4 - 1
.
vr20.00De GraafschapFeyenoord2 - 7
vr20.00Willem IINEC3 - 1
.
za19.30sc HeerenveenAZ1 - 3
za19.30ADO Den Haag FC Den Bosch2 - 0
.
zo14.30AjaxFC Twente1 - 2
zo14.30FC UtrechtNAC Breda2 - 0
zo14.30VitesseRoda JC3 - 0
zo14.30RKC WaalwijkFC Groningen3 - 0

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1PSV201631515412
2AZ201541494914
3AFC Ajax201253414419
4Feyenoord201055355027
5Vitesse201037333427
6FC Utrecht20956322521
7SC Heerenveen20956323433
8Roda JC20857293631
9RKC Waalwijk20767272627
10NAC Breda20767272840
11FC Twente20749252426
12FC Groningen20749252836
13Willem II20749252533
14NEC20479192228
15ADO Den Haag205411192331
16De Graafschap202513112151
17RBC Roosendaal203215112151
18FC Den Bosch20231591148

Martinez en Sharapova winnen titels

Conchita Martinez en Maria Sharapova hebben hun finales in Azië gewonnen.

Tijdens de Volvo Women's Open in Thailand won de Spaanse Martinez haar eerste titel sinds vier jaar. De voormalige Wimbledon winnares rekende in drie sets af met de Duitse Anna Lena Groenefeld: 6-3, 3-6, 6-3.

In Tokyo was de Russische Maria Sherapova de huidige nummer één van de wereld, Lindsay Davenport in drie sets te sterk af: 6-1, 3-6, 7-6 (5). Vorig jaar won zij het Pan Pacific Open ook al.

Nuenense jongeren keren zich tegen politie

Users psv, 112 en Calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Zondagochtend rond 2.30 uur, na sluitingstijd van een horecagelegenheid aan de Soeterbeekseweg in Nuenen, ontstond er grote onrust toen de politie twee vechtende jongeren uit elkaar wilde halen. Bij de daarop volgende commotie werd een agent in zijn nek geslagen, waarna de dader hiervan werd aangehouden door de politie. Op dat moment keerde echter een groep van circa 50 jongeren zich als één man tegen de politie, waardoor de verdachte door omstanders uit de handen van de politie kon worden bevrijd.

Toen hij even later opnieuw onder hevig verzet in de boeien werd geslagen en in een politiewagen werd gezet, sloeg de vlam opnieuw in de pan. De jongeren negeerden de waarschuwingen van de politie en zagen kans om de verdachte weer uit de politieauto te bevrijden, waarbij ook de politieauto schade opliep. De verdachte wist door het tumult geboeid en wel te ontkomen; van hem ontbreekt tot op heden elk spoor.

De politie moest de wapenstok en de hondenbrigade inzetten om de rust definitief te laten terugkeren. Bij deze inzet is een andere jongeman, een 20-jarige inwoner van Nuenen, gebeten door een diensthond. Hij werd daarop aangehouden. Bij alle ongeregeldheden raakten vier agenten gewond, waarbij de verwondingen variëerden van een gescheurde lip tot diverse kneuzingen. De politie heeft een onderzoek opgestart naar de aanstichters van de onrust en verwacht binnenkort meer aanhoudingen te doen.

World of WarCraft Final Beta sluit morgen

Morgen, maandag 7 februari, sluit de Final Beta van World of WarCraft om 21:00 (GMT +1). Nadat de servers worden gesloten zullen de dagen tot 11 februari worden gebruikt om de servers van alle data te ontdoen, zodat iedereen weer op nul begint.

Het einde van de Final Beta wordt met de Day of Judgement afgesloten. Dit evenement zal een paar uur voordat de stekker uit de servers wordt gehaald van start gaan. Het officiële bericht van Blizzard kan je hier lezen.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 5)

Icon Sport - Holland Casino EredivisieDe twintigste speelronde van de Holland Casino Eredivisie is gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen van het afgelopen weekeinde en de nieuwe tussenstand.


Woensdag 2 februari
PSV - RBC Roosendaal (4-1)

Vrijdag 4 februari
De Graafschap - Feyenoord (2-7)
Willem II - NEC (3-1)

Zaterdag 5 februari
sc Heerenveen - AZ (1-3)
ADO Den Haag - FC Den Bosch (2-0)

Zondag 6 februari
Ajax - FC Twente (1-2)
FC Utrecht - NAC Breda (2-0)
Vitesse - Roda JC (3-0)
RKC Waalwijk - FC Groningen (3-0)



Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. PSV 2016315154-12
2. AZ 2015414949-14
3. Ajax2012534144-19
4. Feyenoord2010553550-27
5. Vitesse 2010373334-27
6. FC Utrecht 209563537-35
7. sc Heerenveen209563234-33
8. Roda JC 208572936-31
9. RKC Waalwijk207672726-27
10. NAC Breda 207672728-40
11. FC Twente 207492524-26
12. FC Groningen207492528-36
13.Willem II207492525-33
14. NEC204791922-28
15. ADO Den Haag2054111923-31
16. De Graafschap2025131121-51
17. RBC Roosendaal 2032151121-51
18. FC Den Bosch 202315911-48

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Freire wint Trofeo Mallorca

Oscar Freire laat meteen in 2005 zien dat ook hij het winnen niet verleerd is. In de Trofeo Mallorca wist hij de eerste wedstrijd van de wielerweek van Mallorca te winnen.

In de landen waar de temperaturen aangenaam zijn, begint de wielerwereld weer volledig op stoom te geraken. In de Trofeo Mallorca, officiële wedstrijdnaam Challenge Illes Balears, liet ook de Rabobank-ploeg zich niet onbetuigd. Waar een ontsnapping van Erik Dekker nog mislukte, wist Oscar Freire in de eindsprint de overwinning te pakken.

De komende dagen kunnen de Rabobank-renners zich daar nog uitleven. Tot en met vrijdag staan er op Mallorca nog vier eendaagse wielerwedstrijden op het programma. Tezamen wordt over de vijf wedstrijden ook nog een klassement opgemaakt.

Voor de Rabobank betekent de overwinning van Freire een bekroning van een succesvol weekend. In de Continental-ploeg van Rabobank konden namelijk ook successen worden gevierd. Sven Nys won in de veldrit van Lille en Marc de Maar won de Troféu RDP/Algarve in Portugal.

Uitslag Trofeo Mallorca:
1. Oscar Freire Spa 1:32:59
2. Isaac Galvez Spa 0:00
3. Vicente Reynes Spa 0:00
4. Dimitri de Fauw Bel 0:00
5. Erik Zabel Dui 0:00
6. Unai Elorriaga Spa 0:00
7. Paolo Bettini Ita 0:00
8. Aitor Perez Spa 0:00
9. Rodrigo Garcia Spa 0:00
10. Ricardo Serrano Spa 0:00

Bierbrouwer Duvel is rechts imago beu

DLTF had ons via de nieuws-submit te melden:

De Belgische brouwerij Duvel Moortgat, bekend van onder andere de biermerken Duvel, Steendonk en Maredsous, heeft aangifte gedaan bij justitie wegens laster. De brouwer doet dit om de telkens terugkerende geruchten over vermeende steun aan de extreem-rechtse partij Vlaams Belang voor eens en voor altijd de kop in te drukken. Deze geruchten bestaan al vele jaren, maar worden al die tijd al met klem door de brouwer ontkend. De bekende druppel was een Franstalige e-mail die de laatste maanden op internet circuleerde, waarin andermaal gewag werd gemaakt van de vermeende politieke voorkeur van Duvel.

Directeur Michel Moortgat verklaarde gisteren tegenover dagblad De Morgen dat deze geruchten zeer schadelijk zijn voor de reputatie en de omzet van de brouwerij. Sommige consumenten boycotten hierom het bier van de brouwerij. Het e-mail bericht waar nu tegen wordt opgetreden wordt vooral verspreid in Wallonië en Brussel, maar heeft inmiddels ook Frankrijk, een belangrijke exportmarkt voor het bedrijf, bereikt.

Moortgat vermoedt dat de geruchten mogelijk terug te voeren zijn op het feit dat de brouwerij vlak bij Breendonk ligt, een vroeger doorgangskamp in de Tweede Wereldoorlog. Daarbij was de broer van de grootvader van de huidige directeur in die tijd burgemeester van deze plaats.

Uitslagen HCE (06/02/05)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Ajax - FC Twente (1-2)
6' Escudé 1-0
36' N'Kufo 1-1
68' Touma 1-2

Rood: Zomer (Twe, 2x geel/83')
Geel: Van der Vaart (Aja), Touma, Schuurman, N'Kufo (allen Twe)

RKC Waalwijk - FC Groningen (3-0)
9' Hoogendorp 1-0
22' Molhoek 2-0
23' Oost 3-0

Geel: Molhoek (RKC), Putter (RKC)

Vitesse - Roda JC (3-0)
24' Hersi 1-0
36' Jansen 2-0
84' Amoah 3-0

Geel: Knopper (Vit), Kah (Rod), Sonko (Rod)

FC Utrecht - NAC Breda (2-0)
1' Van den Bergh 1-0
60' Keller 2-0

Rood: Zonneveld (NAC, 2x geel/57')

Bekijk de huidige stand

Automobilist valt fietsende agenten aan

calvobbes en Scootmobiel hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tot drie keer toe heeft een 42-jarige man uit Nijmegen gisteravond geprobeerd fietsende surveillanten van de politie van de weg te rijden met zijn auto. Volgens een politiewoordvoerder is het niet bekend waarom de man dit deed.

De man reed in zijn auto achter de fietsende agenten. Hij draaide z'n raampje naar beneden, keek de agenten aan en stuurde vervolgens met z'n auto naar rechts. De agenten gingen in de remmen en wisten daardoor een aanrijding te voorkomen. Even verderop keerde de man zijn auto en reed hij recht op de politiemensen af, die aan de kant moesten springen. Weer wat later viel de automobilist de politieagenten opnieuw aan.

Met een surveillanceauto die een straat blokkeerde werd vervolgens geprobeerd de automobilist tot stoppen te dwingen, maar deze reed er langs en vluchtte een bedrijventerrein op. Uiteindelijk werd de man op dat terrein toch aangehouden, door de fietsende agenten. Zijn auto is in beslag genomen.

Paus ondanks ziekte weer in openbaar

Paus Johannes Paulus II heeft vanochtend vanuit het ziekenhuis in Rome waar hij verblijft toegestroomde gelovigen gezegend en toegezwaaid. De 84-jarige paus, die dinsdag na benauwdheidsklachten in allerijl werd opgenomen, bleef ongeveer tien minuten voor het open raam zitten. De paus liet weten ook vanuit het ziekenhuis de 'kerk en de mensheid' te dienen.

De toespraken, het gebed en de zegen waren buiten het ziekenhuis en op het Sint-Pietersplein via een videoscherm te volgen. Het gebed werd uitgesproken door een aartsbisschop. Een medewerker van de paus dankte namens de kerkvorst de mensen voor de de belangstelling die ze voor zijn gezondheid hebben getoond. Johannes Paulus II zal woensdag niet bij de traditionele plechtigheid ter ere van het begin van de vastentijd kunnen zijn. Kardinaal James Francis Stafford zal de dienst in de Sint-Pieter leiden.

Paus Johannes Paulus II
De paus zwaait naar de toegestroomde gelovigen

Hamstring Grygera speelt op

Na Tomás Galásek is nu ook Zdenek Grygera door een hamstringblessure geveld. De verdediger moet enige weken rust houden.

Ajax trainer Ronald Koeman zal Grygera nu twee tot vier weken moeten missen. In die periode treft de club onder meer AJ Auxerre voor de UEFA Cup. De inzet van Grygera daarbij is nu twijfelachtig. John Heitinga zal voorlopig zijn positie in het centrum van de verdediging overnemen.

Capcom heeft moeite met porten van Resident Evil 4

Op Games Are Fun is te lezen dat Capcom problemen heeft om Resident Evil 4 ook naar de PlayStation 2 te brengen. Het grootste probleem waar het team van Capcom tegen aan is gelopen is dat de texture memory van de PS2 een stuk lager is dan die van de GameCube. Door dit geheugentekort zijn de textures teruggebracht van 24bit naar 8bit of zelfs 4bit textures.

In de GameCube versie bestaat het character Leon uit 10.000 polygonen en PS2 bezitters zullen genoegen moeten nemen met ongeveer 5.000 polygonen, dit is net iets meer dan Snake in Metal Gear Solid 3. Het aantal frames per seconde is op de GameCube een stabiele 60 fps en op de PS2 wordt 30 fps verwacht.

WK Allround: uitslag 10.000 meter mannen

De laatste afstand van het WK allround, de 10.000 meter, is een prooi geworden voor Oystein Grodum. In een tijd van 13.06,79 was hij een klasse apart op de langste afstand.

De tijd van Grodum was de vierde tijd ooit. Alleen Uytdehaage, houder van het wereldrecord, Romme en Hedrick waren ooit sneller dan de Noor.

Carl Verheijen werd op de laatste afstand tweede in een tijd van 13.17,47, en Sven Kramer eindigde in een tijd van 13.18,03 als derde. Jochem Uytdehaage werd zesde in een tijd van 13.26,21 en Bob de Jong schaatste naar de zevende plek met een tijd van 13.30,68.

De nieuwe wereldkampioen bij de mannen is de Amerikaan Shani Davis, die daarmee de opvolger is van zijn landgenoot Chad Hedrick die nu als tweede eindigde. Het brons gaat naar debutant Sven Kramer. Carl Verheijen eindigde als vierde, Jochem Uytdehaage als vijfde en Bob de Jong werd zevende.

Eindklassement WK allround mannen :

1. Shani Davis (VSt) 150.777
2. Chad Hedrick (VSt) 150,961
3. Sven Kramer (NED) 152.244
4. Carl Verheijen (NED) 152.715
5. Jochem Uytdehaage (NED) 152.793
6. KC Boutiette (VSt) 153.532
7. Bob de Jong (NED) 153.859
8. Oystein Grodum (Noo) 154.123

Pa Tokkie hoeft niet naar de bajes

Gerrie Ruijmgaart, alias Pa Tokkie, hoeft niet naar de gevangenis. Dat heeft de rechter afgelopen week bepaald. De vader van de bekendste aso-familie van Nederland bleek een werkstraf van 120 uur niet te hebben volbracht. Hij dreigde daarom voor drie maanden achter de tralies te belanden.

Ruijmgaart stelde dat hij de alternatieve straf door alle commotie en aandacht in de afgelopen periode helemaal vergeten was. De rechter bleek gevoelig voor die argumentatie. Volgens advocaat Groeneveld van Plasman Advocaten hield de rechtbank ook rekening met het feit dat Hannah Tokkie niet zonder haar echtgenoot, van wie ze overigens formeel gescheiden is, kan. "Mijn cliënt krijgt nu een tweede kans. Formeel zou hij nu drie maanden de cel in moeten, maar gelet op de persoonlijke omstandigheden mag hij alsnog met een alternatieve straf aan de slag", verklaarde Groeneveld.

Pa Tokkie was de rechter zeer dankbaar. "Kijk, achter de tralies kost ik alleen maar geld, met een werkstraf maak ik me verdienstelijk voor de maatschappij", reageerde hij. Samen met zijn gezin vertrekt Ruijmgaart overigens deze maand voor een vakantie naar Lloret de Mar in Spanje. Daar hoopt de familie na alle drukte weer een beetje op adem te komen.


Pa Tokkie (rechts) blijft vooralsnog op vrije voeten

Brandweer gebruikt dienstbus voor vakantie

Icoon Binnenlands nieuwsEen groep brandweerlieden uit de regio Alkmaar is in opspraak gekomen omdat ze een gloednieuwe brandweerbus zouden hebben gebruikt om op skivakantie te gaan. De zaak kwam uit toen de gemeente Alkmaar vorige week werd gebeld door een Brabantse vakantieganger die de wagen in Oostenrijk had gezien.

Burgemeester Van Rossen van Alkmaar wil de betrokkenen ter verantwoording roepen. Bij welke kazerne de gesnapte vuurbestrijders horen is niet bekend gemaakt. De korpsleiding heeft van Van Rossen tot maandagochtend de tijd gekregen om opheldering te geven in de kwestie.

-
Met dank aan ons aller pberends, die zo vriendelijk was dit bericht te submitten.

'Premier had Amélie niet moeten meenemen'

Icoon Politiek Binnenland nieuwsEen meerderheid van de Nederlanders vindt dat premier Balkenende zijn dochter Amélie niet had moeten meenemen bij zijn kennismakingsbezoek aan de Antillen deze week. Dat blijkt uit een onderzoek van Maurice de Hond. Tweederde van de ondervraagden vindt dat de politicus een voorbeeldfunctie heeft, en zijn dochter op school had moeten laten.

Uitgesplitst naar politieke achtergrond blijkt dat alleen CDA'ers in meerderheid achter de beslissing van de minister-president staan. Op de vraag of het voor iedereen makkelijker zou moeten zijn een kind buiten de reguliere schoolvakanties mee op reis te nemen antwoordde 44 procent instemmend. 55 procent is het hier niet mee eens.

Eerder deze week stelde de Landelijke Vereniging van Leerplichtambtenaren (LVLA) al dat de premier een slecht voorbeeld geeft door zijn zesjarige dochter een week van school te houden. Balkenende heeft overigens toestemming van de school van Amélie gevraagd en gekregen. De minister-president en zijn gezin keren vandaag terug naar Nederland.

Jan Peter Balkenende en dochter Amélie
De premier en Amélie poseren op de Antillen voor de media

Häkkinen wil weer racen

Voormalig wereldkampioen Formule 1 Mika Häkkinen is zich aan het voorbereiden op zijn eerste seizoen in het DTM kampioenschap. De Fin is in deze klasse meteen de oudste coureur met zijn 36 jaar, dit seizoen zal ook het eerste zijn waarin hij als full-time coureur zal gaan rijden sinds zijn afscheid uit de F1 in 2001.

In de tussentijd heeft hij wel meegereden in een aantal rally’s, dit kwam vooral omdat hij niet zonder de lol van het racen kon. “ Toen ik ophield met de F1 kwam ik er al snel achter dat ik nog niet definitief met racen kon stoppen.” Nadat er was nagedacht over een comeback in de Formule 1 maakte Häkkinen een testrit met een Mercedes-Benz DTM wagen, en de Fin genoot van deze nieuwe ervaring.

Hierop besloot hij zijn carrière een nieuwe impuls te geven door een contract voor 2005 te tekenen waarbij hij in de DTM uitkomt voor Mercedes-Benz. Häkkinen over zijn verwachtingen: “Ik zal me aan moeten passen aan een DTM auto voordat ik een kans heb om voor de beste posities te strijden. Maar de AMG-Mercedes C-klasse is een geweldige auto om mee te rijden, en ik ben gebrand om zeer snel competitief te zijn met deze wagen.”

Dit vertrouwen groeit alleen maar nadat hij de auto nog een keer had getest. “Hoe meer kilometers ik maak, des te meer leer ik. Ik ben al vertrouwd met de oude auto en ik denk dat ik mezelf verder kan verbeteren met de nieuwe 2005 C-klasse. De samenwerking binnen het HWA team is geweldig en ik kijk uit naar een spannend seizoen.”

Nina Brink sleept Quote voor de rechter

Nina Brink gaat het tijdschrift Quote voor de rechter slepen. Het blad van hoofdredacteur Jort Kelder schreef onlangs dat de topvrouw van internetbedrijf World Online een kinky seksrelatie onderhield met haar toenmalige president-commissaris Michael Schulhof. Toen de relatie was beëindigd zou Brink Schulhof tot aftreden hebben gedwongen door hem te compromitteren met zijn bordeelbezoek.

Brink wil dat de Amsterdamse officier van Justitie Kelder en Quote-redacteur Eric Smit strafrechtelijk vervolgd wegens belaging, laster, smaad en belediging. Volgens de zakenvrouw wordt er door het tijdschrift een hetze tegen haar gevoerd. "Alle uitlatingen die in het verleden over mij door Quote zijn gedaan, hebben mij diep in het hart geraakt. Het artikel uit het februarinummer is voor mij de druppel geweest", stelt Brink in een schriftelijke verklaring.

Jort Kelder zegt niet wakker te liggen van de aanklacht, zo liet hij zaterdag weten. Hij raadde Brink aan een kort geding aan te spannen in plaats van het justitieel apparaat te belasten. "Dat heeft zij al genoeg belast", sneerde Kelder.

WK Allround: uitslag 5000 meter vrouwen

De laatste afstand tijdens het WK Allround bij de vrouwen, de 5000 meter, is gewonnen door Anni Friesinger in wederom een nieuwe baanrecord van 7.04,61. Hierdoor wist ze alle vier de afstanden van het vrouwentoernooi te winnen.

Tweede op de 5000 meter werd Pechstein en als derde eindigde de Canadese Clara Hughes. Beste Nederlandse op de laatste afstand was Ireen Wust, die met een tijd van 7.11,99 als zesde eindigde. Renate Groenewold werd zevende met 7.12,42, Moniek Kleinsman schaatste de negende tijd en Wieteke Cramer eindigde als elfde.

Zoals al verwacht, is de Duitse Anni Friesinger voor de derde maal wereldkampioene geworden. Ze ontroonde daarmee de wereldkampioene van vorig jaar, Renate Groenewold, die nu niet verder kwam dan de zevende plek.

Beste Nederlandse in het eindklassement werd Ireen Wust op de vijfde plaats, Moniek Kleinsman werd achtste en Wieteke Cramer eindigde als elfde.

Eindstand WK Allround vrouwen :

1. Anni Friesinger (Dui) 161.557
2. Cindy Klassen (Can) 163.214
3. Claudia Pechstein (Dui) 163.418
4. Daniela Anschütz (Dui) 163.719
5. Ireen Wust (NED) 164.047
6. Kristina Groves (Can) 165.068
7. Renate Groenewold (NED) 165.453
8. Moniek Kleinsman (NED) 166.399
11.Wieteke Cramer (NED) 167.051

WK Allround: uitslag 1500 meter mannen

De 1500 meter bij de mannen tijdens het wereldkampioenschap allround schaatsen in Moskou is gewonnen door Shani Davis in een nieuw baanrecord van 1.46,60.

De Amerikanen waren heer en meester op deze afstand, ze nemen de plaatsen 1,2,3 en 4 in. Achter de Amerikanen eindigde Jochem Uytdehaage als vijfde in 1,49,07. Sven Kramer werd zesde in 1,49.28, en de andere twee Nederlanders, Verheijen en de Jong eindigden respectievelijk als negende en tiende.

Uitslag 1500 meter mannen :

1. Shani Davis (VSt) 1.46,60
2. Chad Hedrick (VSt) 1,47,50
3. KC Boutiette (VSt) 1.48,79
4. Derek Parra (VSt). 1.48,98
5. Jochem Uytdehaage (NED) 1.49,07
6. Sven Kramer (NED) 1.49,28
7. Jevgeni Lalenkov (Rus)1.49,32
8. Ivan Skobrev (Rus) 1.49,40
9. Carl Verheijen (NED) 1.49,81
10.Bob de Jong (NED) 1.50,22

Condoleezza zoekt vriendjes

Een zwarte, vrouwelijke, liefst ook nog homoseksuele president. Die zou eens de leiding moeten krijgen van de VS. Het zou de wereld goed doen als de ‘stupid white men’ een tijdje zouden worden vervangen door iemand die minder conservatief en kortzichtig is. Er was een tijd dat ik er vurig op hoopte. Dat was voordat ik Condoleezza Rice kende, de nieuwe Amerikaanse minister die momenteel een vriendschappelijke tour door Europa houdt.

WK Allround: uitslag 1500 meter vrouwen

De 1500 meter bij de vrouwen op de tweede dag van het WK allround in Moskou is gewonnen door Anni Friesinger.

De Duitse was de snelste in een nieuw baanrecord van 1.57,35. Als tweede eindigde verrassend Ireen Wust in 1.58,17, en Cindy Klassen werd derde. Renate Groenewold eindigde als zevende in 1.59,42, Moniek Kleinsman werd tiende en Wieteke Cramer eindigde als 18e.

Anni Friesinger voert het algemeen klassement aan, voor Klassen. De Canadese twijfelt nog of zij deelneemt aan de slotafstand, de 5000 meter, omdat ze zich niet zo lekker voelt. Anschutz staat derde, met veertien honderdsten voorsprong op Wust. Claudia Pechstein staat vijfde.

Uitslag 1500 meter vrouwen :

1. Anni Friesinger (Dui) 1.57.35
2. Ireen Wust (NED) 1.58,17
3. Cindy Klassen (Can) 1.58,23
4. Daniela Anschütz (Dui) 1.58,31
5. Claudia Pechstein (Dui) 1.58,597
6. Kristina Groves (Can) 1.59,04
7. Renate Groenewold (NED) 1.59,42
8. Olga Tarasova (Rus) 1.59,69

10.Moniek Kleinsman (NED) 2.00,40
18.Wieteke Cramer (NED) 2.05,05

Vijf gewonden bij schietpartij Rotterdam

mista en macromarkt.nl hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Vijf mensen zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een schietpartij in Rotterdam. Deze vond plaats voor discotheek Hollywood in het centrum van Rotterdam. Een verdachte is inmiddels door de politie aangehouden.

Wat de preciese toedracht van de schietpartij is, zal nog worden onderzocht. De schietpartij vond plaats op het parkeerterrein voor de discotheek aan de Delftselaan. Bij het verlaten van de discotheek, rond 05.40 uur, werden alle gewonden in hun benen geraakt. Een persoon heeft een slagaderlijke bloeding in zijn been.

Nieuwe Bond-film heet Casino Royale

De 21e James Bond-film gaat terug naar de basis. De titel wordt namelijk 'Casino Royale', gebaseerd op het allereerste boek dat geestelijk vader Ian Flemming ooit schreef. De regie is in handen van Martin - Golden Eye -Campbell.

'Casino Royale' is al tweemaal eerder verfilmd geweest. In 1954 betrof het een pilot voor een tv-serie. Tien jaar later speelden David Niven, Peter Sellers en Woody Allen in de gelijknamige Bond-parodie. Dit kon omdat producent Broccoli de rechten van dit boek niet in handen had.

Het is overigens nog maar de vraag wie Bond gaat spelen. Pierce Brosnan wilde de rol van Bond alleen spelen als Quentin Tarantino de regie mocht doen. De Pulp Fiction-regisseur had aangeboden om 'Casino Royale' naar het witte doek te vertalen, maar wilde dan wel de vrije hand krijgen. Zo wilde hij terug naar de spion die Flemming had bedacht: rauw en hard. Uma Thurman zou Bond-girl worden. De producenten durfden het echter toch niet aan, hoewel Tarantino zei dat hij heus de serie niet zou verpesten. De makers zijn overigens op zoek naar een jongere James Bond.

 Bond met David Niven

Informatie over Touch! Kirby: The Magical Paintbrush

In het laatste nummer van het Japanse tijdschrift Famitsu wordt iets meer onthuld over de nieuwste Kirbygame, welke op de Nintendo DS uit zal komen. De titel, Touch! Kirby: The Magical Paintbrush, ontwikkeld door Hal Laboratories, zal compleet nieuwe gameplay-elementen bevatten. Het doel is namelijk om Kirby met behulp van de stylus voort te bewegen door lijnen met kleuren te tekenen, waarlangs hij zich zal bewegen. Het zal hierbij noodzakelijk zijn om een techniek te ontwikkelen, zodat Kirby alle in-game objecten kan verzamelen en alle vijanden kan doden. Wat voor objecten dit zijn en op welke wijze de vijanden gedood moeten worden, is nog niet duidelijk. Het onderste scherm zal dus gebruikt worden voor de in-game aktie, terwijl het bovenste scherm van de DS gebruikt zal worden om een kaart van het level te tonen en om informatie te geven over de toestand van Kirby.


Een scan uit Famitsu

Sylvesterrr wordt Coördinator FP-moderatie

Zoals sommigen wellicht al gezien hadden aan zijn tagje, is sylvesterrr sinds vandaag (gisteren inmiddels) Coördinator FP-moderatie. Dit houdt simpel gezegd in dat hij het hele moderatiegebeuren op de Frontpage zal gaan coördineren. De FP kent op dit moment ruim tien speciale FP-moderators, naast de nieuwsposters die zelf ook meemodden, waar sylvesterrr de leiding aan zal gaan geven.

Naast die taak zal hij de mailtjes over bans op de FP gaan beantwoorden, handmatige bans gaan zetten voor notoire policy-overtreders en hij zal het moderen op de langere termijn gaan verbeteren. Voorheen vielen deze taken onder de Eindredactie Nieuws (Meiske78 en ondergetekende), die zich nu meer op het nieuwsgedeelte kunnen gaan richten.

Wij wensen sylvesterrr, die hiervoor al ruim twee jaar FP-moderator is geweest, veel succes toe met zijn nieuwe taak!

Juventus verliest voor tweede keer op rij

In Italië heeft koploper Juventus de tweede nederlaag op rij opgelopen. Uit bij Palermo verloor het met 1-0.

Franco Brienza was de matchwinnaar bij Palermo door de enige goal van de wedstrijd te scoren. Hij werkte de vrije trap van Eugenio Corini binnen. Vorige week verloor Juventus ook al verrassend met 1-0 van Sampdoria en zag concurrent AC Milan drie punten dichterbij komen. Morgen kan Milan dit herhalen als het thuis weet te winnen van Lazio Roma.

Valeri Bojinov, de spits van Fiorentina die vorige week overgestapt was van Lecce beleefde een slecht debuut. Uit tegen Sampdoria moest hij al na negen minuten het veld verlaten met een rode kaart. Daniele Delli Carri volgde hem een minuut later en met twee spelers meer won Sampdoria gemakkelijk met 3-0.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.