Boom Blox geen verkoopsucces ondanks hoge cijfers

Steven Spielberg, misschien wel een bekende naam in de entertainmentindustrie, kwam onlangs met het spel Boom Blox voor de Wii. Zoals hier te zien is kreeg het spel van ons een dikverdiende 83%. Op Gamerankings scoort het spel gemiddeld een 85%. Voor een nieuw spel met een compleet nieuw concept is dat natuurlijk een droomscore en uiteraard hoop je dan dat deze scores meewerken aan het verkopen van je spel, van scores kun je uiteraard je kinderen niet voeden.

In Amerika wist het spel 60.000 keer de winkels te verlaten, maar op een 10.2 miljoen verkochte Wii's blijft daar nog maar 0,6% van over... niet zo'n mooie score... Het bedrijf NPD, een marktonderzoekend bedrijf, geeft aan dat de tegenvallende verkopen waarschijnlijk te maken hebben met de overvloed aan titels in de afgelopen periode, waaronder Mario Kart Wii, GTAIV, Wii Fit, Smash Bros Brawl en het toen nog verwachte Metal Gear Solid 4.



Ook Blokito was zichtbaar teleurgesteld na dit nieuws...

Steven Spielberg had voor de release al aangegeven met zoveel plezier aan het project te hebben gewerkt dat hij al over een vervolg liep na te denken. Of deze plannen hierdoor gewijzigd of beinvloed worden is niet bekend.