Atelier Iris: Eternal Mana website + details

Website
Er is een Engelstalige website voor Atelier Iris: Eternal Mana op het web verschenen. Je vindt de website hier. Nog niet alle secties van de website werken op dit moment (zoals het movie-gedeelte en het gedeelte met uitleg over de magie- en wapensystemen), maar de screens en het verhaal geven al een redelijk beeld over de game.

Verhaal
Het verhaal in Atelier Iris gaat over een wereld die bestaat uit Mana en beheerd wordt door de Great Spirit Mana. De mensen leven onder de begeleiding van de Mana en ze beschouwen Mana als een natuurlijk iets, net als wind en bomen. Een selecte groep kan echter met behulp van Mana dingen uit het niets creëren. Dit zijn de alchemisten.


Zoals je ziet is de worldmap 3D en zijn de characters 2D

Karakters
In Atelier Iris zit een groot aantal characters dat je tegen kan komen. De hoofdpersoon in deze game is Klein Kiesling, een 17-jarige jongen die ervan droomt om een groot Alchemist te worden. Zijn huidige alchemy kennis heeft hij van zijn grootmoeder Daphne. Na haar dood trekt Klein erop uit. Onderweg komt hij Lita Blanchmont tegen, een 16-jarig meisje. Samen gaan ze naar Avenberry: the city in the sky. Hier begint het echte avontuur.


Uiteraard geen RPG zonder gezellige gesprekken met andere characters

Gevechten
De gevechten vinden plaats in een battlescherm en zullen real-time zijn, vergelijkbaar met Tales of Symphonia dus. Ondanks deze real-time gevechten is Atelier Iris wel een echte strategische RPG. Er zit een diepgaand Mana-, wapen- en combineersysteem in.


Bring it on!

Screens

De rest van de screens vind je op de screenshotspagina van de game.

Atelier Iris: Eternal Mana staat gepland voor mei 2005 in de USA. Een Europese release is nog niet bevestigd.