FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 6 december 2014

Yakuza 5 krijgt westerse release

Action/adventuregame Yakuza 5 krijgt een westerse release. De game kwam eind 2012 al uit in Japan voor PlayStation 3, maar tot nu toe was er nog geen internationale uitgave beschikbaar.

Vorige delen uit de Yakuza-serie kwamen allemaal uit in het Westen, maar het laatste deel liet een behoorlijke tijd op zich wachten. Yakuza 5 moet ergens in 2015 uitkomen en zal alleen digitaal beschikbaar zijn (niet klagen!).

Vier minuten verkenning in No Man's Sky

De opkomende scifi verkenning/avonturengame No Man's Sky heeft weer wat van zich laten zien tijdens de PlayStation Experience. In de trailer zien we verschillende planeten en hun inwoners, alsmede een scala een verschillende ruimtevaartuigen.

In No Man's Sky ben je een planetair verkenner die met een ruimtevaartuig planeten moet verkennen. Je komt op de verschillende planeten allerlei buitenaardse flora en fauna tegen. De planeten en hun omgevingen zijn procedureel gegenereerd. Informatie over nieuwe planeten en levensvormen kan online gedeeld worden, maar de game is offline ook speelbaar.

No Man's Sky komt ergens in 2015 uit voor PlayStation 4 en pc.

 

Hattrick Ronaldo leidt Real langs Celta

Met zijn 23e hattrick in de Primera División heeft Cristiano Ronaldo Real Madrid zaterdag aan de overwinning op Celta de Vigo geholpen. De Portugese voetballer maakte alle doelpunten in het met 3-0 gewonnen duel. Door de zege blijft Real riant aan kop.

Ronaldo opende na 36 minuten de score uit een strafschop. Na iets meer dan een uur spelen maakte de sterspeler zijn tweede, waarna hij de hattrick in de 81e minuut completeerde. Dat betekende tevens zijn 23e doelpunt in de dertien competitiewedstrijden die hij dit seizoen speelde.

Eerder zaterdag boekte Cordoba de eerste overwinning van het seizoen. Uit bij Athletic Bilbao was het raak: 1-0. Atlético Madrid won met 2-0 bij Elche.

Rowling verwent fans met Potter-cadeautjes

J.K. Rowling heeft in de aanloop naar Kerstmis dagelijks een verrassing in petto voor Harry Potter-fans. Op de officiële fansite Pottermore wordt vanaf vrijdag 12 december elke dag nieuw materiaal geplaatst.

Tot en met 23 december kunnen fans van de boeken en films over de tovenaarsleerling de kerstcadeautjes van de Britse schrijfster op Pottermore vinden. Wat ze precies kunnen verwachten, is niet bekend. Er wordt gerept over 'prachtige nieuwe verhalen van J.K. Rowling, blinkende gouden galjoenen en zelfs een nieuw toverdrankje of twee'.

Volgens The Telegraph wordt de Potter-fanschare onder meer getrakteerd op nieuwe informatie over Draco Malfidus, die in de boeken Harry's rivaal op Zweinstein is. Rowling publiceert wel vaker nieuwe verhalen over Harry Potter-karakters via Pottermore. Zo kwam ze rond Halloween met een stuk over de wrede heks Dorothea Omber.

Grim Fandango Remastered naar PS4 en PS Vita

De zwarte komedie-/film noir-game Grim Fandango wordt in herziene versie uitgebracht voor PlayStation 4 en PlayStation Vita. Dit liet gameontwikkelaar en grapjurk Tim Schafer weten tijdens de PlayStation Experience in Las Vegas. 

Grim Fandango Remastered bevat betere graphics en beter geluid. Naast PS4 en PS Vita worden ook pc, Mac en Linux bediend met deze nieuwe uitgave. De game komt in januari uit.

Horrorgame Until Dawn op PlayStation Experience

Supermassive Games heeft op de PlayStation Experience zijn nieuwste actie/survival/horrorgame Until Dawn laten zien. De game heeft veel weg van een typische Hollywood-horrorfilm.

In Until Dawn volg je een groep tieners die een nachtje doorbrengen in een huisje in het bos, niet wetende dat ze gestalkt worden door een gestoorde seriemoordenaar. De horrorgame is een PlayStation-exclusive en komt in de zomer van 2015 uit.

Uitslagen Eredivisie 06/12/2014 II

PSV en Ajax hebben in de Eredivisie drie punten gepakt. De koploper uit Eindhoven won uit met 1-3 van FC Dordrecht, terwijl de Amsterdammers in eigen huis Willem II met 5-0 oprolden. Ook NAC Breda boekte weer eens een overwinning. De geplaagde ploeg uit Breda won uit bij Cambuur met 0-1.

Luuk de Jong maakte pal voor rust de belangrijke 1-2 (Pro Shots/Stanley Gontha)
Luuk de Jong maakte pal voor rust de belangrijke 1-2 (Pro Shots/Stanley Gontha)

FC Dordrecht

1 - 3

PSV

 6' Lieder    21' Wijnaldum
 45+1' De Jong
 58' Wijnaldum
 
 Gele kaart: Ojo (FC Dordrecht), Depay, Willems (PSV)
 Rode kaart: Haddad (57/2xg) (FC Dordrecht)
 
Stadion: Riwal Hoogwerkers Stadion, Dordrecht
Toeschouwers: 3.902
Arbiter: Higler
Bijzonderheden: Depay (PSV) mist strafschop (36)
 
Opstelling:   Opstelling:
Kurto
Fortes
Haddad
Lima
Pisas (Gosens/15,
Van Deelen/46)
Van Overeem
Van Haaren
Ojo
Koolwijk
Lieder (Troost-Ekong/71)
Ten Voorde
  Zoet
Arias
Bruma
Rekik
Willems (Brenet/80)
Wijnaldum
Hendrix (Ritzmaier/88)
Maher
Narsingh
De Jong
Depay (Locadia/71)

Milik was weer op dreef met twee doelpunten (Pro Shots/Peter Lous)
Milik was weer op dreef met twee doelpunten (Pro Shots/Peter Lous)

AFC Ajax

5 - 0

Willem II

 14' Sigthórsson
 27' Milik
 31' Veltman
 43' Milik
 57' Klaassen
   
 
 Gele kaart: Messaoud, Dijks, S.Wuytens, Ippel (Willem II)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 50.455
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Van Rhijn
Veltman
Moisander
Viergever
Klaassen
Serero
Andersen (Bazoer/65)
Schöne
Sigthórsson (Milik/18)
Kishna (Menig/76)
  Lamprou
Van der Struijk
D.Wuytens
Peters
Dijks
Haemhouts (Ippel/51)
Messaoud
S.Wuytens (Heerkens/65)
Sahar
Armenteros
Andrade (Ondaan/77)

Matchwinner Falkenburg (rechts) vocht verbeten duels uit met El Makrini (Pro Shots/Henk Jan Dijks)
Matchwinner Falkenburg (rechts) vocht verbeten duels uit met El Makrini (Pro Shots/Henk Jan Dijks)

sc Cambuur Leeuwarden

0 - 1

NAC Breda

     27' Falkenburg
 
 Gele kaart: Ogbeche (sc Cambuur Leeuwarden), De Kamps (NAC Breda)
 
Stadion: Cambuur Stadion, Leeuwarden
Toeschouwers: 9.523
Arbiter: Mulder
 
Opstelling:   Opstelling:
Nienhuis
Mac Intosh
Reijnen
Bijker (Droste/59)
Andriuskevicius (Schepers/81)
Van de Streek
El Makrini (Bakker/77)
Rusnák
Schet
Ogbeche
Barto
  Ten Rouwelaar
De Roover
Swerts
Van der Weg
Amieux
Sarpong (Damcevski/90+1)
De Kamps
Suk
Matic
Falkenburg (Seuntjens/65)
Hooi (Tighadouini/77)

Killing Floor 2 naar PlayStation 4

De coöperatieve shooter Killing Floor 2 komt naar PlayStation 4. Dat maakte ontwikkelaar Tripwire Interactive bekend tijdens PlayStation-evenement PlayStation Experience. Er is nog geen releasedatum, maar een trailer voor de PS4-versie staat hieronder.

In Killing Floor 2 neem je het net zoals in de voorganger op tegen de zogenaamde Zeds, een stel mutants die gezorgd hebben voor totale wanorde onder de mensheid. In de trailer zien we de veelzijdigheid aan mogelijkheden om deze gefaalde experimenten in de pan te hakken.

Skeletonster Bos pakt vijfde plek in Winterberg

Skeletonster Kimberley Bos heeft bij de Europa Cup in het Duitse Winterberg de vijfde plek veroverd. Het is dit seizoen al de derde keer in vijf wedstrijden dat de 21-jarige Nederlandse zich bij de beste zes weet te sleeën in de sport waar men liggend op de buik op een bobsleebaan naar beneden raast. In het klassement van de Europa Cup staat Bos door haar knappe prestaties inmiddels op de vierde plek.

Vooral de eerste run van Bos was erg sterk. Vanuit een vierde starttijd wist ze de derde tijd aan de finish neer te zetten. Bos gaf 1,08 seconden toe op Elisabeth Vathje, maar dat mag zeker geen schande heten. De Canadese zette de snelste tijd ooit neer voor een vrouw in Winterberg en maakt zich al op om vanaf volgende week mee te doen aan het World Cup-circus. Op de nummer twee, Kendall Wesenberg uit de Verenigde Staten, hoefde Bos maar 0,21 seconden toe te geven.

De tweede run ging voor de Nederlandse zeker niet slecht, maar een aantal concurrentes deed het net wat beter. Dit keer had Bos de gedeeld zesde starttijd en ze kwam dan ook met een iets mindere snelheid over de finish dan in de eerste afdaling. Vooral de Russin Renata Khuzina kwam sterk opzetten en zij nam dan ook de derde plek in. De Amerikaanse Gracie Clapp ging Bos ook nog voorbij, maar de Nederlandse hield wel ruim genoeg over op de Zweedse Sandra Andriainen om plaats vijf vast te houden. Vathje won met overmacht, terwijl Wesenberg, de enige niet-juniore in de top, haar tweede positie verzilverde.

Hieronder is een trainingsrun te zien van Bos, donderdag opgenomen met de webcams die langs de baan in Winterberg staan:

 

Bondscoach Reijners: "Lastige, maar mooie poule"

Bondscoach Roger Reijners van de Nederlandse voetbalvrouwen is tevreden met de loting voor het WK. In Ottawa werd Oranje zaterdag aan gastland Canada, China en Nieuw-Zeeland gekoppeld. "Een lastige, maar mooie poule", reageerde Reijners op de loting. "En spelen tegen thuisland Canada betekent hoogstwaarschijnlijk een vol stadion, dat is toch geweldig?"

Tegen Canada en China heeft Nederland de meeste historie. Beide landen speelden tien keer tegen de Oranjevrouwen. Tegen Canada speelde Nederland twee keer gelijk en verloor het acht keer. China won vijf keer van Nederland, terwijl Oranje vier keer de Aziaten de baas was. Vier keer was er een remise.

Alleen tegen Nieuw-Zeeland slaat de balans in het voordeel van Nederland door. Oranje versloeg de tegenvoeters twee keer en incasseerde een keer een nederlaag. In een geval was er een gelijkspel.

Horrorgame The Forest ook naar PS4

De survival/horrorgame The Forest komt naar PlayStation 4. De game is al sinds mei dit jaar beschikbaar voor pc, maar maakt nu dus zijn debuut als console-exclusive op PlayStation 4. Of de game later ook naar andere consoles komt is niet bekend.

In The Forest moet je zien te overleven in een bos (goh), na een vliegtuigcrash als enige te hebben overleefd. Je moet op zoek gaan naar materialen om wapens, gereedschappen, vallen en onderdak mee te maken. In het bos huist naast de gebruikelijke fauna een stam van nachtelijke, kannibalistische mutants. Bekijk hieronder een trailer van de PlayStation 4-versie. 

Hefner vindt Cosby-beschuldigingen droevig

Playboy-baas Hugh Hefner heeft de beschuldigingen aan het adres van zijn vriend Bill Cosby in Amerikaanse media 'droevig' genoemd. Cosby zou in 1974 een meisje van 15 hebben gedrogeerd en verkracht in het beroemde Playboy Mansion in Los Angeles. Hefner is teneergeslagen door de hele situatie.

"Bill Cosby is al jaren een goede vriend van mij en alleen al de gedachte aan deze beschuldigingen stemt me zeer droevig", staat in een verklaring van de 88-jarige oprichter van het mannenblad. Hugh benadrukt dat hij destijds absoluut geen oogje heeft dichtgeknepen. "Ik zou dergelijk gedrag nooit tolereren, om wie het ook ging."

Meer dan vijftien vrouwen beweren dat Cosby hen heeft misbruikt. Eén van hen is Judy Huth. Zij zegt dat de nu 77-jarige komiek haar in een slaapkamer in het Playboy-landhuis tot een seksuele handeling dwong. De vrouw deed woensdag alsnog aangifte. De advocaat van Cosby stelt dat zijn cliënt door Huth is gechanteerd. Zij zou tienduizenden dollars aan zwijggeld hebben geëist.

Vrijdag werd Cosby nogmaals beschuldigd, dit keer door een oud-medewerker van de Playboy Club. P.J. Masten vertelde hoe ze in 1979 naakt en met blauwe plekken wakker werd in een bed in Chicago. Cosby, die naast haar lag, zou haar hebben verkracht. De vrouw zou te horen hebben gekregen dat ze beter geen aangifte kon doen omdat Hefner en Cosby erg close waren.

Hoewel Cosby niet strafrechtelijk wordt vervolgd, is zijn reputatie ernstig beschadigd. Diverse televisieprojecten van Cosby zijn van de baan en ook zag hij zich genoodzaakt meerdere shows af te zeggen. Verder heeft de Amerikaanse marine een eretitel van hem afgepakt en werd zijn ster op de Hollywood Walk Of Fame beklad met rapist, het Engelse woord voor verkrachter.

The Order: 1886-gameplay

The Order: 1886 is een PlayStation 4-exclusieve action/adventuregame die wordt ontwikkeld door studio Ready at Dawn. De game speelt zich af in een alternatieve geschiedenis in Londen, waar een orde van krijgers de wereld tracht te behoeden van monsterachtigen. Tijdens de PlayStation Experience zijn nieuwe gameplaybeelden getoond, bekijk ze hieronder.

De releasedatum van The Order: 1886 is 20 februari 2015.

Vonn domineert tweede wedstrijd na rentree

Lindsey Vonn heeft tijdens de World Cup-afdaling in Lake Louise ouderwets uitgehaald. In pas de tweede wedstrijd na haar rentree na lang blessureleed liet ze met een duidelijke zege zien dat de Canadese plaats niet voor niks Lake Lindsey heeft als bijnaam.

Een dag eerder deed Vonn eindelijk weer mee aan een wedstrijd, nadat ze in december vorig jaar haar tweede zware knieblessure in zeer korte tijd opliep. Haar achtste plaats op vrijdag leverde de Amerikaanse duidelijk zelfvertrouwen op, want ze stortte zich zoals vanouds naar beneden op zaterdag. 

Ze wist haar landgenote Stacey Cook van de eerste plaats te stoten met 0,49 seconden verschil, terwijl een derde Amerikaanse, Julia Mancuso, het voorlopige podium op 0,57 seconden van Vonn compleet maakte. Het afwachten was op de overige toppers, maar Tina Maze (+0,89 seconden), Anna Fenninger (+0,91), Tina Weirather (+1,16) en Lara Gut (+1,37) konden allemaal geen serieuze bedreiging vormen.

De Canadese Larisa Yurkiw leek even voor een daverende verrassing te zorgen en het podium te bedreigen, maar met 0,74 seconde achterstand strandde ze op een toch erg knappe vierde plek, haar beste resultaat ooit. Het 1-2-3'tje van de Amerikaanse dames was uniek, want nooit eerder bestond een World Cup-podium uit louter Amerikanen, man of vrouw.

Skiër Jansrud eindelijk verslagen

Skiër Kjetil Jansrud is er niet in geslaagd om vier World Cup-wedstrijden op rij te winnen. Tijdens de super-G in Beaver Creek wilde hij de eerste man worden die daarin slaagde sinds Hermann Maier in 1998, maar de Oostenrijker Hannes Reichelt stond hem in de weg.

Reichelt ging voor de grootste favorieten naar beneden, maar liet een sterke run zien. Topfavoriet Jansrud won een dag eerder de afdaling in Beaver Creek en een week eerder de afdaling en super-G in Lake Louise, maar dit keer lukte het niet. Aan de finish moest hij 0,52 seconden toegeven op de Oostenrijker. Reichelt boekte zo zijn eerste zege sinds de afdaling in Kitzbühel eerder dit jaar, waarna hij vanwege een rugblessure de Olympische Spelen moest laten schieten.

De grootste pechvogel van de dag was misschien wel de Fransman Alexis Pinturault. Hij ging bijna onderuit, skiedde vervolgens dwars door een poortje waardoor hij even overeind moest komen, maar gaf slechts 0,62 seconden toe op Reichelt. Ondanks zijn zeer moeilijke run wist hij zo toch het podium te halen met de derde plek, vlak voor de Italiaan Peter Fill.

Honderden bij stille tocht straatmuzikant

Honderden mensen hebben zaterdagavond in Zwolle meegelopen in een stille tocht voor de straatmuzikant die dinsdagavond werd doodgestoken bij een vestiging van supermarktketen Jumbo. Over het aantal deelnemers lopen de schattingen uiteen van negenhonderd tot 1500.

Ook de vrouw, de drie dochters en de zoon van het slachtoffer liepen mee. "Ze waren heel verdrietig", zegt Joop van Ommen van Stichting Vrienden van de Herberg, een daklozenopvang. Naast muziek maken verkocht het slachtoffer, een 54-jarige Bulgaar, ook het krantje van de stichting.

De stille tocht begon en eindigde bij de plek waar de Bulgaar met 25 messteken dodelijk werd verwond. Mensen legden er bloemen en briefjes neer en staken kaarsen aan.

Nabestaanden MH17: leg onderzoek bij VN neer

Een groep nabestaanden van de slachtoffers van vlucht MH17 wil dat een speciale VN-gezant het onderzoek naar de toedracht gaat leiden. Dat hebben ze in een brief geschreven die vrijdag naar premier Mark Rutte is gestuurd. Volgens persbureau Reuters, dat inzage had in de brief, vinden de nabestaanden dat Nederland zowel het strafrechtelijke onderzoek als het feitenonderzoek heeft verpest.

De twintig nabestaanden, afkomstig uit Nederland, België, Duitsland en de Verenigde Staten, vinden dat Nederland nog steeds geen goed dossier heeft opgebouwd. Het Openbaar Ministerie en de onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid hebben lang geen toegang gehad tot de rampplek. Ook nu het verzamelen van wrakstukken is afgerond, liggen er nog grote stukken van het vliegtuig verspreid in de velden in Oost-Oekraïne.

Dat er nog steeds geen conclusie is over waarom het vliegtuig neerstortte steekt de nabestaanden. "Niemand weet wie wat aan het doen is", laat advocaat Bob van der Goen aan Reuters weten. "Er is geen coördinatie, er is geen leiderschap van Nederland." Nederland leidt het onderzoek namens alle elf betrokken landen.

De nabestaanden zien in een door de VN geleid onderzoek de enige mogelijkheid om de onderste steen boven te krijgen en duidelijkheid te krijgen wie het vliegtuig van Malaysia Airlines neerschoot. Ook moeten zo de daders voor de rechter worden gebracht.

Van der Goen vertegenwoordigde al eerder nabestaanden van vliegrampen. Onder meer bij de KLM-ramp op de Canarische Eilanden in 1977, bij de Bijlmerramp in 1992 en bij de vliegramp in Libië in 2010 was hij als advocaat betrokken. Zaterdagavond was er niemand beschikbaar voor commentaar, maar het advocatenkantoor uit Soest verwijst op de website door naar Reuters.

Roma profiteert niet, Strootman terug in basis

AS Roma heeft zaterdag niet kunnen profiteren van het puntenverlies dat koploper Juventus vrijdag leed bij Fiorentina (0-0). De Romeinen, met Kevin Strootman voor het eerst sinds zijn knieblessure in de basis, speelden op eigen veld eveneens gelijk. Tegen middenmoter Sassuolo werd het 2-2.

De laatste keer dat Strootman in de basis begon bij Roma was negen maanden geleden. Hij scheurde toen een kruisband in het duel met Napoli, wat hem onder meer het WK in Brazilië kostte. Hij maakte als invaller zijn rentree enkele weken geleden al.

Lang kon Strootman niet genieten. Simone Zaza zette Sassuolo na een kwartier op 1-0 en verdubbelde drie minuten later de marge. Adem Ljajic deed twaalf minuten voor tijd wat terug en tekende diep in blessuretijd voor de gelijkmaker. Toen was Strootman al gewisseld en Daniele de Rossi bij Roma met rood van het veld gestuurd. Sime Vrsaljko van de opponent werd na de 2-2 nog uit het veld gestuurd.

Het gat tussen koploper Juve en Roma blijft drie punten.

Nipte zege met gemengde gevoelens voor City

Manchester City heeft zaterdag het gat met koploper Chelsea verkleind tot drie punten. City won thuis met 1-0 van Everton. Chelsea leed eerder op zaterdag de eerste seizoensnederlaag, bij Newcastle United (2-1). Yaya Touré bezorgde zijn ploeg de zege op Everton. De middenvelder uit Ivoorkust schoot halverwege de eerste helft raak uit een strafschop.

City moest ondanks de overwinning ook een behoorlijke tegenslag incasseren. Sergio Agüero, topscorer met veertien doelpunten, moest het veld al na zeven minuten verlaten. De Argentijnse aanvaller liep, zoals het op het eerste oog leek, een zware blessure aan zijn linkerknie op.

Bayern wint topper van Leverkusen

Bayer Leverkusen is het ook niet gelukt om Bayern München de eerste nederlaag toe te brengen. De thuisploeg uit München won de topper in de Bundesliga zaterdag met 1-0. De Fransman Franck Ribéry zorgde vlak na rust voor het enige doelpunt.

Bayer maakte het Bayern aanvankelijk zeer lastig. De Spanjaard Juan Bernat moest al binnen vijf minuten een bal van de lijn halen om een vroege achterstand voor de koploper te voorkomen. Daarna nam Bayern het initiatief over. Arjen Robben, het hele duel in het veld, kwam veel aan de bal, maar kon weinig forceren.

Vlak na rust volleerde Ribéry de 1-0 achter doelman Bernd Leno. Dat bleek het enige doelpunt, waardoor Bayern drie punten uitliep op Leverkusen. De koploper heeft 36 punten na veertien duels. Wolfsburg volgt met 29 punten op plek twee. Leverkusen is vierde.

Almere City houdt zicht op periodetitel

Almere City heeft zicht gehouden op de tweede periodetitel. De ploeg van coach Fred Grim won zaterdag thuis met 3-0 van Fortuna Sittard. De Armeniër Norair Aslanyan-Mamedov had vlak voor rust als eerste succes. In de slotfase gaf Vincent Janssen de eindstand met twee doelpunten een florissantere aanblik.

Almere heeft na acht wedstrijden in het periodekampioenschap twintig punten, twee meer dan Roda JC. De Limburgers hebben wel een duel minder gespeeld. Ook FC Emmen maakt nog kans. Beide clubs komen zondag in actie. NEC is al zeker van deelname aan de nacompetitie na winst van de eerste periode.

KNWU-baas Kloosterhuis boos op Kazachstan

Huib Kloosterhuis, directeur van de Nederlandse wielerbond KNWU, heeft zaterdag met ontzetting gereageerd op de deelname van Nikita Panassenko aan de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Londen. De Kazach fietst normaal gesproken voor de opleidingsploeg van Astana. Die ploeg is door de Kazachse wielerbond geschorst na de recente dopinggevallen, maar Panassenko wordt door zijn land wel opgesteld in de koppelkoers in Londen.

"Kazachstan schorst hele continentale ploeg, maar neemt renner mee naar baanwedstrijd in Londen", liet Kloosterhuis zaterdag via Twitter weten. Hij voegde daar de woorden poppenkast en schaamteloos aan toe.

Een week geleden verklaarde de KNWU al bij monde van Kloosterhuis dat het zijn opleidingsploeg niet meer zal laten starten in koersen waar de opleidingsploeg van Astana aan mee doet.

Leenstra twijfelt aan EK in Rusland

Schaatsster Marrit Leenstra heeft in navolging van haar coach Jan van Veen serieuze bedenkingen bij het EK allround in januari in Rusland. "Ik vind het moeilijk", gaf de 25-jarige rijdster van Team Corendon zaterdag bij de NOS te kennen. "Rusland is niet het meest sympathieke land met niet de meest sympathieke president. Ik heb er eigenlijk nog niet zo goed over nagedacht of ik daar voor het schaatsen consequenties aan wil verbinden."

Van Veen liet in de aanloop naar de wereldbeker dit weekeinde in Berlijn weten dat hij om persoonlijke redenen niet naar Rusland gaat. Hij vindt onder meer de naar eigen zeggen agressieve rol van de Russen op het politieke toneel zeer verwerpelijk en wil met zijn boycot een signaal afgeven.

"Ik denk dat iedereen gewoon gaat", besefte Leenstra. "Dan denk ik: wat heeft het dan voor zin om als enige niet te gaan? Maar als iedereen maar gewoon doorgaat alsof er niets aan de hand is, dat vind ik ook wel weer een beetje raar."

Fox en Green geschrokken van auto-ongeluk

Megan Fox en Brian Austin Green zijn behoorlijk van slag geraakt door het auto-ongeluk waar ze donderdag bij betrokken waren. Dat vertelt Green aan People.

Het acteurskoppel reed door Los Angeles toen een dronken automobilist op hun Range Rover knalde. Green en Fox, die onder meer te zien was in twee Transformers-films, raakten niet gewond. "Met mij gaat goed en met mijn vrouw ook", zegt de Anger Management-acteur. "Ik ben natuurlijk geen arts, dus ik weet niet of alles echt in orde is, maar we kunnen allebei nog lopen."

Ook de dronken bestuurder kan het navertellen, dankzij zijn airbag. De politie van Los Angeles heeft de man wel opgepakt voor rijden onder invloed. Green heeft het ongeluk nog niet helemaal verwerkt. "Je beleeft dat moment in je gedachten telkens opnieuw en je vraagt je af of je het anders aan had moeten pakken", legt hij uit.

Toch heeft het ongeval volgens Green ook iets positiefs teweeggebracht. Na de botsing was hij erg opgelucht omdat het stel er zonder kleerscheuren vanaf was gekomen. "Het was een moment van dankbaarheid. Een moment waarop ik het gevoel had dat ik iets terug wilde geven. Een moment om God te bedanken. En daarna dacht ik: dit soort momenten moet ik vaker hebben."

Green (41) en Fox (28) zijn sinds de zomer van 2010 getrouwd. Ze hebben samen twee zoons, de negen maanden oude Bodhi en de tweejarige Noah, die tijdens het ongeluk niet in de auto zaten. Dat laatste gold ook voor hun grote stiefbroer Kassius (11), een zoon van Green uit een eerdere relatie.

Lichte verbetering voor Luiten in Sun City

Golfer Joost Luiten heeft zich zaterdag licht verbeterd bij de Nedbank Golf Challenge in het Zuid-Afrikaanse Sun City. De enige Nederlandse deelnemer aan het toernooi in het vakantieoord voltooide zijn derde ronde in 73 slagen, één boven par. Vrijdag had Luiten nog 74 slagen nodig voor de achttien holes op het Gary Player-complex.

Ondanks de lichte verbetering, speelt Luiten geen rol van betekenis in het klassement. De Bleiswijker vindt zichzelf na drie ronden terug op de twintigste plaats, die hij moet delen met drie anderen. Luiten had in totaal 219 slagen nodig.

Drie Engelsen gaan zondag waarschijnlijk uitmaken wie het toernooi op zijn naam schrijft. Luke Donald gaat na zaterdag met 203 slagen aan de leiding. Hij wordt op één slag gevolgd door Danny Willett, die zijn ronde zaterdag in 65 slagen voltooide. Ross Fisher staat derde met 206.

Michiel Huisman keert terug in Orphan Black

De Nederlandse acteur Michiel Huisman keert terug in het derde seizoen van de hitserie Orphan Black. De nieuwe afleveringen van de Britse thriller zijn volgend jaar te zien, zo heeft zijn agent bevestigd.

De 33-jarige Huisman vertolkte ook al een rol in het tweede seizoen, maar het was lange tijd onduidelijk of hij zijn rol zou prolongeren. Orphan Black vertelt over een kleine crimineel (Tatiana Maslany) die het leven overneemt van een vrouw die exact op haar lijkt. Vanaf dat moment is zij echter haar leven niet meer zeker. Huisman speelt haar ex, met wie zij samen een kind heeft. De eerste twee seizoenen zijn onlangs in Nederland op dvd en blu-ray verschenen.

Het is niet de eerste buitenlandse serie waarin de acteur te zien is. Hij speelde ook al een hoofdrol in Treme en is vorig jaar toegevoegd aan de vaste cast van fantasyfenomeen Game of Thrones.

Huisman speelt ook steeds meer in Engelstalige films. Hij draaide recent de speelfilm The Age of Adaline, met Harrison Ford en Blake Lively. En de Nederlander is binnenkort te zien in een bijrol in de roadmovie Wild, over een getroebleerde vrouw (Reese Witherspoon) die te voet langs de westkust van de Verenigde Staten reist.

Disney's Eye-Capture Tech

De grafische kwaliteiten van games zijn tegenwoordig al kunst te noemen. Toch wilt Disney, in samenwerking met het Institute of Technology in Zürich het nog een stapje verder nemen door realistische ogen te creëren met 'Eye-Capture tech'.

Hoewel de ogen van elk mens uniek zijn worden ze in games toch vaak vereenvoudigd, wat resulteert in zogenaamde "dode ogen". Met deze technologie word er geprobeerd om alle zichtbare details, met name het oogwit, hoornvlies en de iris, zo precies mogelijk na te maken. Het zijn vooral deze onderdelen van het oog die veel verschillende eigenschappen vertonen. De technologie die hiervoor gebruikt wordt heeft hetzelfde principe als de motion capture-techniek die steeds vaker in games gebruikt wordt. Deze nieuwe methode is zo nauwkeurig dat net als bij een echt oog de iris van een personage automatisch verwijdt en samentrekt afhankelijk van de hoeveelheid licht. De onderzoekers zeggen dat dit bijzonder bruikbaar is bij het creëren van digitale kopieën van acteurs, zoals ze deden in Call of Duty: Advanced Warfare met Kevin Spacey.

Volgens de onderzoekers heeft deze techniek niet alleen veel te bieden op het gebied van computer graphics maar heeft het uiteindelijk ook toepassingsmogelijkheden in de oogheelkunde. Je kan de paper van dit project hier lezen.

Ryu en Chun-Li in Street Fighter V-gameplay

Gister lekte de aankondigingstrailer van Street Fighter V al, maar Capcom heeft de game nu officieel aangekondigd. Daarnaast is er op het PlayStation Experience-evenement enkele gameplay gepresenteerd.

In de korte gameplaybeelden zien we Ryu en Chun-Li,  die elkaar op ouderwetse wijze in elkaar beuken. Er wordt duidelijk vermeld dat het gaat om 'work in progress gameplay'. Een opvallend detail aan de nieuwste editie van Street Fighter, is dat het nu mogelijk is om cross-platform tegen elkaar te knokken. Met andere woorden, PlayStation 4-gamers kunnen het in de game opnemen tegen pc-gamers.

Street Fighter V wordt een console-exclusive voor PlayStation 4 en komt daarnaast uit voor pc.

Extreme bazen in informatieve Bloodborne-trailer

From Software-topman Hidetaka Miyazaki heeft tijdens de PlayStation Experience zijn nieuwste paradepaardje Bloodborne gedemonstreerd. De beelden worden ondersteund door Miyazaki (zijn tolk), waarbij hij enkele interessante feiten benoemd.

Zo maakt Blooborne gebruik van zogenaamde 'procedurele generatie', een techniek die we vaker zien in games. Deze techniek zorgt er voor dat content binnen games op algoritmische wijze wordt gegenereerd, in plaats van op handmatige wijze. Bekende games die hier gebruik van maken zijn bijvoorbeeld Diablo, waarbij levels nooit hetzelfde zijn.

In de trailer zien we verder nog het benodigde co-op-geweld tegen veel te grote monsters, bekende traps en een niet eerder geziene locatie, de Chalice Dungeon. Bloodborne komt in maart uit, exclusief voor PlayStation 4.

Uitslagen Eredivisie 06/12/2014 I

In de Eredivisie stonden vanavond om 18.30 uur twee wedstrijden op het programma. Feyenoord won met 2-5 in de Rotterdamse stadsderby tegen Excelsior, terwijl AZ al weer de vierde zege op rij boekte door in eigen huis Go Ahead Eagles met 2-0 te verslaan.

Excelsior

2 - 5

Feyenoord

 51' Stans
 86' Van Beek (e.d.)
   6' Kazim-Richards
 17' Boëtius
 26' Immers
 57' Toornstra
 62' Immers
 
 Gele kaart: Van Diermen, Auassar (Excelsior), Kazim-Richards, Boulahrouz (Feyenoord)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.600
Arbiter: Van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Bovenberg
Fischer
Van Diermen (Mattheij/34)
Kuipers
Bruins
Kruys
Stans
Auassar (Gouriye/68)
Vermeulen (De Reuver/74)
Botaka
  Vermeer
Boulahrouz (Karsdorp/78)
Van Beek
Kongolo
Nelom (Vilhena/74)
El Ahmadi
Immers
Clasie
Toornstra
Kazim-Richards
Boëtius (Manu/68)

AZ

2 - 0

Go Ahead Eagles

 25' A.Jóhannsson
 70' Dos Santos
   
 
 Gele kaart: Johansson, Gudelj (AZ), Van der Linden, De Sa (Go Ahead Eagles)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 15.188
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Esteban
Johansson
Gouweleeuw
Hoedt
Haps
Gudelj
Ortíz
Dos Santos (Berghuis/87)
Haye (Elm/79)
A.Jóhannsson
Tankovic (Hupperts/79)
  Van der Hart
Nieuwpoort
Vriends
Van der Linden
Schenk
Rijsdijk
Overgoor
Turuc
Reimerink (De Sa/61)
Schalk (Kolder/61)
Lewis

Sony kondigt f2p-spel Kill Strain aan

Sony brengt komend jaar een nieuw free-to-playspel naar PlayStation 4. Het spel gaat Kill Strain heten. Dat heeft Sony zojuist aangekondigd tijdens de keynote op de PlayStation Experience. Het spel wordt, volgens Sony, een free-to-playspel dat niet ten koste gaat van de gameplayervaring.

Hoe Kill Strain er uit komt te zien heeft de studio nog niet laten zien. Wel wist de studio te vertellen dat het een topdownactiespel wordt dat zicht richt op een vijf-tegen-twee-tegen-vijf multiplayer. Het spel is dit weekend in een alphaversie te spelen tijdens de PlayStation Experience in Amerika en gaat binnenkort van start met een bètatest. Aanmelden voor de bèta kan via killstrain.com.

Kill Strain komt ergens in 2015 exclusief uit op PlayStation 4.

Kill Strain

Kill Strain

Goblins vs Gnomes nu speelbaar in de arena van Hearthstone

Het duurt nog minder dan een week voor de Goblins vs Gnomes-uitbreiding in Hearthstone voor iedereen beschikbaar is, maar iedereen die nu al niet meer kan wachten op de explosie van maar liefst 123 nieuwe kaarten kan nu al aan de slag met Goblins vs Gnomes. Blizzard heeft namelijk alle kaarten al toegevoegd aan de arenamodus van Hearthstone.

In de arena van Hearthstone moet je een deck samenstellen uit een aantal willekeurige kaarten, en vervolgens probeer je zo veel mogelijk menselijke tegenstanders te verslaan. Hoe meer tegenstanders je verslaat met dat deck, hoe hoger je beloning aan het einde. De toegang tot de arena kost normaal gesproken 150 gold, maar om iedereen een kans te geven de nieuwe kaarten uit te testen geeft Blizzard iedereen die tot 8 December op Hearthstone inlogt één keer gratis toegang tot de arena.

Goblins vs Gnomes komt op 8 December uit in de Verenigde Staten, Oceanië en Zuidoost-Azië. Europa, Korea, Taiwan en China volgen een dag later. 

Goblins vs Gnomes nu speelbaar in de arena van Hearthstone

Oranje op WK in groep bij thuisland Canada

Het Nederlands vrouwenelftal zal het op het WK voetbal 2015 onder meer op gaan nemen tegen thuisland Canada. Dat bleek zaterdag uit de loting in het Canadian Museum of Nature in Ottawa. Nederland zal op het WK in Canada haar debuut maken.

Nederland werd geloot in groep A, met naast Canada ook Nieuw-Zeeland en China. Het thuisland is het hoogst geklasseerde land van de groep als gekeken wordt naar de wereldranglijst: Achtste. China staat op de 14e plaats, Nederland op plek 15 en Nieuw-Zeeland neemt de 19e positie in.

Canada haalde in 2003 de beste prestatie door vierde te worden op het WK. Nieuw-Zeeland zal voor de vierde keer meedoen, maar wist nog nooit potten te breken. China deed op vijf van de vorige zes WK's mee en haalde daarin steeds minstens de kwartfinale. In 1999 verloren ze de finale.

Regerend wereldkampioen Japan lijkt het getroffen te hebben: Zij spelen tegen Zwitserland, Kameroen en Ecuador, stuk voor stuk debutanten op het WK. Groep B kent twee voormalig wereldkampioenen. Duitsland pakte de titel in 2003 en 2007, terwijl de Noorse vrouwen zich in 1995 tot kampioen lieten kronen.

Wereldrecords Hosszu en Amerikaanse zwemmers

Katinka Hosszu heeft tijdens het WK kortebaan in Doha nog maar eens een wereldrecord gezwommen. Ze deed dat al op de 100 en 200 meter rugslag en de 100 meter wisselslag, zaterdag verbeterde de Hongaarse haar eigen wereldrecord op de 200 meter wisselslag.

Hosszu tikte aan na 2:01,86 minuten, ver voor de concurrentie. De Britse Siobhan-Marie O'Connor greep op grote afstand het zilver in 2:05,87, voor de Amerikaanse Melanie Margalis (2:06,68).

Op de 4x50 meter gemengde vrije slag ging het goud naar de Verenigde Staten in ook een nieuw wereldrecord. Josh Schneider, Matt Grevers, Madison Kennedy en Abbey Weitzeil sprintten naar een eindtijd van 1:28,57 minuten, bijna een seconde sneller dan de oude toptijd. 1:29,13 bracht het Russische kwartet het zilver, vlak voor de Brazilianen (1:29,17). 

Dekker als derde naar WK-finale, toptijd Sjöström

Op de voorlaatste dag van het WK kortebaanzwemmen in Doha heeft Inge Dekker zich als derde geplaatst voor de finale van de 100 meter vlinderslag. De Nederlandse tikte in de halve finales aan in een tijd van 56,17 seconden.

De snelste tijd was voor de Zweedse Sarah Sjöström, eerder al goed voor de wereldtitel op de 50 meter vlinderslag. Ze tikte al aan na 55,13 seconden, waarmee ze slechts een fractie van een seconde boven het uit 2009 stammende wereldrecord van de Française Diane Bui Duyet bleef: 55,05. De tweede tijd was voor de Deense Jeanette Ottesen in 56,05.

Stoke troeft Arsenal af

Tot groot ongenoegen van de fans is Arsenal tot dusver in de Premier League wisselvallig. Stoke City profiteerde daarvan zaterdag door het onderlinge duel voor eigen publiek met 3-2 te winnen. Bij rust leidde de bescheiden middenmoter met 3-0 door treffers van Peter Crouch, Bojan Krkic en Jonathan Walters. De lange spits opende de score na welgeteld negentien seconden, eerder dan wie ook dit seizoen.

De stand halverwege leidde tot twitterberichtjes waarin vriendelijk om het afscheid van Arsène Wenger werd gevraagd, de Franse coach voor het leven bij de Londense club. Deze kwam halverwege de tweede helft in twee minuten tijd terug tot 3-2 door toedoen van Santi Cazorla (strafschop) en Aaron Ramsey. Daar bleef het bij. Erik Pieters maakte bij Stoke de negentig minuten vol.

Queens Park Rangers - Burnley was de enige andere om 16.00 uur Nederlandse tijd gestarte wedstrijd waarin werd gescoord. De Londense ploeg won met 2-0 en Leroy Fer scoorde de eerste goal. Hull City - West Bromwich Albion, Liverpool - Sunderland en Tottenham Hotspur - Crystal Palace eindigden alle drie in 0-0.

Atlético wint en houdt druk op Real

Atlético Madrid heeft het gat met koploper Real Madrid zaterdag, in ieder geval voor even, verkleind tot één punt. De regerend landskampioen van Spanje deed wat het moest doen bij laagvlieger Elche en won met 2-0. Atlético kan dan ook rustig toekijken wat stadgenoot Real later op zaterdag doet tegen Celta de Vigo.

De Uruguayaan José María Giménez brak na een kwartier de ban voor de formatie van trainer Diego Simeone. Kort na het begin van de tweede helft verdubbelde de Kroatische spits Mario Mandzukic de marge.

Door de zege heeft Atlético 32 punten na veertien wedstrijden. FC Barcelona, dat derde staat, heeft een punt minder. Net als Real heeft ook Barça nog een wedstrijd te goed. Barcelona speelt zondag de stadsderby tegen Espanyol.

Stevens hard onderuit met Stuttgart

Huub Stevens heeft zijn glorieuze rentree bij VfB Stuttgart tegen Schalke 04 geen passend vervolg kunnen geven. De Nederlandse trainer die de Duitse club moet behoeden voor degradatie begon vorige week met een 4-1-overwinning op SC Freiburg. Een zege zat er zaterdag geen moment in. De gasten uit Gelsenkirchen wonnen afgetekend met 4-0.

Stevens was in het verleden de eindverantwoordelijke bij Schalke en zag bij zijn voormalige club vooral Eric Maxim Choupo-Moting uitblinken. De Kameroener tekende voor de openingstreffer en zorgde ook voor de 0-3 en 0-4. Tussendoor had Max Meyer voor de tweede treffer gezorgd. Klaas-Jan Huntelaar speelde het hele duel bij Schalke.

Stuttgart is na veertien wedstrijden hekkensluiter in de Bundesliga. Schalke is vijfde.

Bas Dost had een belangrijk aandeel in de 3-1 zege van nummer twee VfL Wolfsburg bij Hannover 96. De aanvaller viel in de 66e minuut in en zette Wolfsburg drie minuten later op 2-1. Wolfsburg had eerder al een voorsprong uit handen gegeven.

Borussia Mönchengladbach blijft in het spoor van Schalke dankzij een 3-2 thuiszege op Hertha BSC. FC Köln verloor met 2-1 van FC Augsburg dat voorlopig derde staat. Bayer Leverkusen kan de Beierse ploeg echter weer passeren als de ploeg zaterdagavond tegen Bayern München speelt. SC Paderborn en SC Freiburg speelden met 1-1 gelijk.

Ebolapatiënt in ziekenhuis Utrecht

Een Nigeriaanse hulpverlener met de ernstige ziekte ebola is zaterdagmiddag rond 16.45 uur aangekomen in het Calamiteitenhospitaal van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft dat gezegd. Ruim een uur daarvoor was de patiënt geland op de luchthaven Schiphol.

Het gaat om een militair van de Verenigde Naties Vredesmacht in Liberia (UNMIL), die een bijdrage levert aan de bestrijding van ebola door te zorgen dat hulpverleners veilig hun werk kunnen doen. Het is de eerste keer dat een buitenlandse ebolapatiënt in Nederland wordt verpleegd

Verhaaltrailer geeft inzicht in Dying Light

Dying Light is een open-wereld, first-person, zombie-apocalypse, freerunning survivalgame waarin jij, undercoverspecialist Kyle Crane, een stad moet infiltreren die is begeven met zombies. Onderstaande trailer vertelt wat achtergrondverhaal.

In Dying Light heb je toegang tot meer dan 100 wapens om zombies mee te lijf te gaan, wat nog eens uitgebreid wordt wanneer je zelf je wapens in elkaar knutselt. Er is sprake van een dynamisch dag-en-nachtsysteem, waarbij zombies 's nachts een stuk behendiger, sneller en agressiever zijn.

De game staat voor eind januari gepland voor release op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Puzzelen met z'n vieren in Temple of Osiris

Onderstaande trailer laat zien wat we kunnen verwachten van de nieuwste Lara Croft-spin-off Temple of Osiris. De game focust voornamelijk op co-op, net als de voorganger, Lara Croft and the Guardian of Light.

In Lara Croft and the Temple of Osiris kun je met vier spelers tegelijk spelen. Je kunt spelen als Lara, als archeologist Carter Bell, de Egyptische god Horus en de godin Isis.

De game komt volgende week dinsdag uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Moslim blijkt een jood te zijn

Na bijna zijn hele leven te zijn geïndoctrineerd te zijn geweest met rabiate jodenhaat, kwam een islamitische man uit Koeweit erachter dat hij eigenlijk zelf de vijand was. Hij ontdekte namelijk dat hij zelf een lid was van deze in de Arabische wereld gedemoniseerde bevolkingsgroep.

Opgevoed als moslim in Koeweit en je hele leven horen dat joden een soort werktuig van de duivel zijn; het overkwam Mumtaz Halawa. In Koeweit is het dagelijkse leven doordrenkt van Jodenhaat. De koran staat er vol mee, maar ook in het onderwijs in het olieproducerend landje is er niet vies van. Niet alleen met wiskunde, maar ook tijdens Engelse- en Arabische les, waren regelmatig antisemitische geluiden te vinden in het lesmateriaal. En wanneer je er dan zelf achterkomt dat je zelf een afstammeling van de tweede zoon van Abraham bent, dan kan dat een beetje zeer doen.

Thuis was de familie Halawi niet erg gelovig. Mumtaz wist dat zijn oma een bekeerde aanhanger van het Judaïsme was, maar stond daar verder nooit bij stil. Wel viel het hem op dat zijn grootmoeder soms boeken las in een taal die hij niet machtig was, waarbij oma soms stilletjes zat te huilen.

Op latere leeftijd ging Mumtaz studeren. Hij veranderde zijn voornaam in Marc en toog naar Canada. Daar in een bibliotheek, tijdens het leren, sprak hij een kerel met een keppeltje, die blijkbaar verlegen zat om een dialoog tussen joden en moslims. Van deze man leerde Marc (voorheen Mumtaz) dat wanneer je moeder Jodin is, jij dat ook bent! Wist Marc (Mumtaz) veel!

"Mijn oma is joods", vertelde Marc (eerst had hij een andere naam) aan de man. "Maar zij is hartstikke lief en in haar herken ik niet de verhalen die over joden de ronde gaan." De man vertelde hem vervolgens hoe het 'jood zijn' in elkaar stak. Mumt… Marc geloofde hem eerst niet, maar na een moeilijk gesprek kwam hij erachter dat hij inderdaad zelf jood zou zijn.

Halawa had even een cognitieve dissonantie. "Dit was te veel. Mij was net verteld dat ik de geïnstitutionaliseerde vijand was. Het voelde alsof mijn hele leven een droom was, waaruit ik net ontwaakt was", sprak de Koeweiti. "Ik heb nooit iets geleerd over de Tweede Wereldoorlog. Sterker nog: ik weet niet eens wie de goeie- en slechteriken waren."

Een bezoek aan de vernietigingskampen in Polen deden bij hem zijn ogen open.

Het duurde niet lang of Marc/Mumtaz veranderde opnieuw zijn naam. Deze keer nam hij de stereotiepe naam Mordechai aan. Vervolgens ging hij in Israel wonen en trouwde daar een leuke blonde Jodin. Tot op de dag van vandaag weet de vader van Mordechai (voorheen bekend als Marc) van niets. "Misschien is het beter hem er niet mee lastig te vallen. Zowel het jodendom als de islam leren dat je respect moet hebben voor je ouders en ze in hun waarde te laten", aldus de kersverse jood.

Kromowidjojo veruit als snelste naar WK-finale

Ranomi Komowidjojo heeft zaterdag met groot machtsvertoon de finale gehaald van de 50 meter vrije slag op het WK kortebaan in Doha. Met 23,43 seconden kwam ze zelfs in de buurt van haar vorig jaar gezwommen wereldrecord van 23,24.

Hoewel het de kortste afstand op het programma is, kon zelfs niemand binnen een halve seconde blijven. De Amerikaanse Madison Kennedy werd tweede, maar op liefst 0,53 seconde. Met 24,01 werd Bronte Campbell derde, voor Dorothea Brandt (24,03) en de Nederlandse Inge Dekker (24,08).

Op de 50 meter vlinderslag bij de mannen pakte Chad le Clos de wereldtitel. Hij nam revanche op de Braziliaan Nicholas Santos, die hem twee jaar geleden nog met 0,04 seconde versloeg in de finale. Dit keer moest Santos buigen, want met 22,08 kwam hij net tekort. Le Clos benaderde met zijn 21,95 zelfs het vijf jaar oude wereldrecord (21,80) en pakte zo al zijn derde gouden medaille van het WK in Doha. Europees kampioen Andrii Govorov uit Oekraïne sprintte in 22,49 seconden naar het brons.

Licht op groen voor Duitse olympische ambitie

Niets staat Duitsland nog in de weg om een kandidatuur voor de Olympische Spelen van 2024 in te dienen. De algemene ledenvergadering van de Duitse Olympische Sportbond (DOSB) stemde zaterdag in met de vorige maand gepresenteerde plannen. Berlijn en Hamburg zijn in de race om als gastheer te fungeren. De DOSB zal op 21 maart bekendmaken met welke stad de kandidatuur zal worden gesteld.

"Meer dan een halve eeuw na de laatste Spelen in Duitsland wordt het weer eens tijd om de wereld uit te nodigen", aldus de DOSB in een verklaring. De Spelen van 1972 werden in München gehouden. Daarvoor had Duitsland met Berlijn en Garmisch-Partenkirchen in 1936 zowel de Zomer- als de Winterspelen binnen de landsgrenzen.

Duitsland stelde zich met München ook kandidaat voor de Winterspelen in 2018, maar dit evenement werd toegewezen aan het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.

Newcastle brengt Chelsea eerste nederlaag toe

Newcastle United heeft de spanning in de Engelse Premier League teruggebracht door koploper Chelsea de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. The Magpies zegevierden zaterdag, met Daryl Janmaat in de basis en Vurnon Anita op de bank, voor eigen publiek met 2-1.

De Senegalese invaller Papiss Demba Cissé maakte beide treffers van de thuisclub. Didier Drogba deed in de slotfase, toen de Londenaren sterk aandrongen, iets terug. Chelsea blijft de ranglijst wel aanvoeren maar naaste concurrent Manchester City kan de achterstand terug brengen tot drie punten.

Levenslange schorsing wielrenner Benedetti

De Italiaanse wielrenner Luca Benedetti is niet meer welkom in koersen. De internationale wielrenunie UCI heeft de 26-jarige renner een levenslange schorsing opgelegd omdat hij voor de tweede keer in zijn carrière is betrapt op doping.

Benedetti werd dit jaar positief bevonden op het verboden middel darbepoetin, een soort super epo, bij een dopingcontrole in de Grand Prix Cycliste de Saguenay. In 2011 en 2012 zat hij al een dopingschorsing van twee jaar uit.

Benedetti reed voor Amore & Vita, een team dat zich inzet in de strijd tegen doping en dat de paus als sponsor heeft.

Wereldrecords Manaudou en Russische zwemmers

De Russische sprinters hebben op het WK kortebaanzwemmen in Doha het wereldrecord op de 4x50 meter vrije slag verbroken. Vladimir Morozov, Evgeny Sedov, Oleg Tikhobaev en Sergei Fesikov sprintten naar de wereldtitel in een tijd van 1:22,60 minuten, ruim drie tienden sneller dan de Fransen die tijdens het EK van 2009 de vorige snelste tijd ooit zwommen.

Het zilver was er voor Josh Schneider, Tom Shields, Jimmy Feigen en Ryan Lochte uit de Verenigde Staten in 1:23,47 minuten. Luca Dotto, Marco Orsi, Filippo Magnini en Marco Belotti zwommen Italië in 1:24,56 naar het brons.

Op de 50 meter rugslag brak de Fransman Florent Manaudou weer een wereldrecord, nadat hij dat een dag eerder al deed op de 50 meter vrije slag. Dit keer tikte de rassprinter aan na 22,22 seconden, waarmee hij het ruim vijf jaar oude wereldrecord van Peter Marshall (22,61) aan gort zwom. Op grote afstand werd de Amerikaan Eugene Godsoe tweede (23,05), vlak voor de Rus Stanislav Donetc (23,10).

Eerste wereldtitel zwemmen ooit voor Jamaica, brons Nijhuis

Alia Atkinson heeft op het WK kortebaanzwemmen in Doha voor een unicum gezorgd. Op de 100 meter schoolslag bezorgde de Jamaicaanse haar land de eerste wereldtitel ooit in het zwemmen. De Nederlandse Moniek Nijhuis veroverde brons, net als op de 50 meter schoolslag.

De Litouwse topfavoriete Ruta Meilutyte leek hard op weg naar het verdedigen van haar wereldtitel en vertrok in een schema onder het wereldrecord. In de tweede helft van de wedstrijd kwam Atkinson echter toch nog langszij. Met 1:02,36 minuten evenaarde ze bovendien het wereldrecord en was ze 0,10 seconden sneller dan Meilutyte. Nijhuis tikte in 1:04,03 als derde aan en veroverde zo opnieuw brons.

Goud Bergsma, brons De Vries op 5000 meter

Schaatser Jorrit Bergsma heeft zaterdag bij het derde wereldbekertoernooi in Berlijn goud veroverd op de 5000 meter. De Friese stayer zette in de eerste rit een tijd neer van 6.17,59. Daarmee was hij alle andere deelnemers de baas. Douwe de Vries eindigde met een tijd van 6.23,50 op de derde plaats. Het zilver ging naar de Noor Sverre Lunde Pedersen (6.20,97).

Voor Bergsma was het zijn vijfde wereldbekerzege op de 5000 meter. Hij staat nu op negen individuele overwinningen in het wereldbekercircuit.

Uitslag 5.000 meter:

# Naam Tijd
1 Jorrit Bergsma 6.17,59
2 Sverre Pedersen (Noo) 6.20,97
3 Douwe de Vries 6.23,50
4 Bob de Jong 6.25,27
5 Bart Swings (Bel) 6.25,50

Stand wereldbekerklassement 5.000/10.000m:

# Naam Punten
1 Bob de Jong 220
2 Aleksandr Roemjantsev (Rus) 195
3 Sverre Pedersen (Noo) 175
4 Bart Swings (Bel) 155
5 Douwe de Vries 155

Tienermeisjes woedend op Humberto Tan

Fans van One Direction zijn woedend op Humberto Tan. De tv-presentator kreeg er zaterdag op Twitter flink van langs nadat het veel fans niet gelukt was om kaartjes te bemachtigen voor de opnames van RTL Late Night waarin de Britse boyband te gast is.

Maandag 8 december komt de boyband op de buis bij RTL Late Night. Je zou denken dat het programma de gillende bakvisjes die de boyband adoreren daarmee van hun stoel zouden doen glibberen, maar niets bleek helaas minder waar. Zaterdagochtend bleek dat er maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar was waardoor veel fans van het vijftal, voornamelijk tienermeisjes, buiten de boot vielen.

Humberto Tan was zo dom om onder meer te twitteren dat de teleurgestelde fans klagen en dat het pas echt een wereldramp zou zijn als de mannen van One Direction helemaal niet meer zouden komen. Inmiddels weet hij wel beter, tienermeisjes aan het huilen maken die niks beters te doen hebben dan de hele dag haattweets de wereld inslingeren, dat is pas een wereldramp.

Een greep uit de tweetstorm die losgebarsten is:

Hockeyers openen met zege op Argentinië

De Nederlandse hockeyers zijn het toernooi om de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar begonnen met een solide overwinning. De ploeg van bondscoach Max Caldas zette Argentinië met 3-0 opzij.

Mink van der Weerden maakte de eerste goal na twaalf minuten uit een strafcorner, Robbert Kemperman sloeg raak in de negentiende minuut. In het derde kwart wist Oranje niet te scoren, maar in het vierde en laatste kwartier tikte Diede van Puffelen het derde doelpunt binnen. Het was zijn eerste interlandgoal.

Nederland speelt in de groepsfase van het achtlandentoernooi nog tegen Duitsland en gastland India.

Zatlap rijdt Megan Fox aan

Megan Fox en haar man Brian Austin Green zijn donderdagavond in Hollywood aangereden door een dronken automobilist. Dat meldt Los Angeles Times.

De dronken bestuurder zwenkte en belandde op de weghelft van Megan en Brian. De auto's schuurden langs elkaar heen en de band van de auto van het acteurskoppel klapte. Gelukkig raakte niemand gewond en zaten Megans zoontjes Noah (2) en Bodhi (10 maanden) niet in de auto.

De dronkelap werd aangehouden, maar was een paar uur later al weer op vrij voeten. Hij moet op 5 januari voor de rechter verschijnen.

Pakistaanse leger doodt kopstuk Al-Qaida

Pakistaanse troepen hebben zaterdag een kopstuk van Al-Qaida gedood. Adnan Shukrijumah, op wiens hoofd een beloning van vijf miljoen dollar stond, was het hoofd buitenlandse operaties van het terreurnetwerk.

Shukrijumahs dood is de zoveelste klap voor Al-Qaida, dat sinds de liquidatie van zijn grote leider Osama bin Laden een krachteloze indruk maakt. Al-Qaida lijkt overvleugeld door Islamitische Staat. Voor het Pakistaanse leger is de uitschakeling van Shukrijumah een flinke opsteker.

De 39-jarige Saudiër was een opvolger van Khalid Sheikh Mohammed, het brein achter de aanslagen van 11 september 2011. Hij is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor zijn aandeel in een plan om de metro van New York op te blazen. Shukrijumah studeerde in Florida en gold binnen het terreurnetwerk als een van de belangrijkste pionnen in de voorbereidingen voor een nieuwe aanslag op Amerikaans grondgebied.

Behalve Shukrijumah kwamen bij de aanval van het Pakistaanse leger op een toevluchtsoord van Al-Qaida-militanten in Zuid-Waziristan nog twee extremisten om. De militairen hebben volgens een legerwoordvoerder vijf 'terroristen' gevangen genomen.

Shukrijumah was volgens het leger kort tevoren van Noord-Waziristan naar Zuid-Waziristan uitgeweken. Het zou hem te heet onder de voeten zijn geworden sinds het regeringsleger in de zomer in het noordwestelijke stammengebied de jacht op Al-Qaida had geopend.

Fabiola komende vrijdag begraven

De Belgische koningin Fabiola wordt komende vrijdag begraven. Dat heeft het Belgische koninklijk huis zaterdag bekendgemaakt. Fabiola overleed vrijdag op 86-jarige leeftijd.

De uitvaart begint om 10.00 uur in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel, meldt het Paleis. Hoe de plechtigheid zal verlopen en wie die zullen bijwonen is nog onduidelijk.

Fabiola was de weduwe van koning Boudewijn en de tante van de huidige koning Filip. Ze stond erop dat de gasten bij de begrafenis van haar man in 1993 wit of in ieder geval geen zwart droegen.

Film over eerste date Obama's

Een film over de eerste date van de Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw Michelle is in de maak. Dat schrijft The Hollywood Reporter.

De film krijgt de titel Southside With You en gaat over de dag in 1989 waarop Barack zijn Michelle het hof maakte door haar rond te leiden door Chicago. Tijdens hun eerste date brachten ze een bezoek aan het Art Institute of Chicago, liepen ze rond in de stad en keken ze in de bioscoop naar de film Do the Right Thing van de toen nog relatief onbekende regisseur Spike Lee.

Tika Sumpter (Get on Up) kruipt in de huid van Michelle. Het is nog onduidelijk wie de rol van Barack op zich gaat nemen. Richard Tanne gaat de film regisseren.

Studentenleider Hong Kong beëindigt hongerstaking

De belangrijkste voorman van de demonstraties voor de democratisering van Hong Kong heeft zijn hongerstaking beëindigd. Studentenleider Joshua Wong gaf er na vierenhalve dag de brui aan op aandringen van zijn arts, zei hij zaterdag. Na het afhaken van Wong resteren er nog drie volhouders.

Wongs beslissing is het zoveelste signaal dat de protestbeweging haar elan heeft verloren. De demonstranten zijn na twee maanden van betogingen en protestacties uitgeput en de steun voor hun campagne onder de inwoners van Hong Kong taant. Het stadsbestuur opereert ondertussen behoedzaam en lijkt erop te rekenen dat de klok in zijn voordeel tikt. De wijk Mong Kok, een belangrijke protesthaard, is al ontruimd en komende week wordt de ontruiming van de straten rond het bestuurscentrum van de stadstaat verwacht.

De 18-jarige Wong leidt Scholarism, een beweging van middelbare scholieren die zich verzet tegen het nationalistische lesprogramma dat Beijing scholen oplegt. De groep is een van de belangrijkste motoren van de protestcampagne van de laatste maanden. De deelnemers eisen dat de nieuwe leider van Hong Kong vrij wordt gekozen, en dat de keus niet beperkt wordt tussen kandidaten die zijn goedgekeurd door een ballotagepanel dat op de hand is van Beijing.

Joshua Wong waarschuwde zaterdag dat hij de strijd voortzet. ''Ook al stop ik met mijn hongerstaking, dat betekent niet dat de regering onze eisen naast zich neer kan leggen'', liet hij weten.

Eurlings ziet weer perspectief voor Spelen

IOC-lid Camiel Eurlings vindt dat Nederland weer moet nadenken over het binnenhalen van de Olympische Spelen. "Voor de overheid ziet het olympisch plan er nu een stuk goedkoper uit. Wat mij betreft wordt waakvlam weer aangewakkerd", zegt de voormalige KLM-topman zaterdag in De Telegraaf.

Het Internationaal Olympisch Comité bespreekt deze maand in Monaco de veertig voorstellen van voorzitter Thomas Bach om de Spelen aantrekkelijker te maken. Speerpunt is dat het voor steden veel goedkoper moet worden om het sportevenement te organiseren.

"Kleine landen als Nederland wordt de ruimte geboden doordat de Spelen goedkoper en flexibeler worden. Die aanpak gaat meer uit van de accommodaties die er al zijn en is veel interessanter dan wanneer je in één stad verplicht allerlei nieuwe stadions moet bouwen", zegt Eurlings.

Duits succes op kilometer, brons voor Otterspeer

Bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Berlijn is de 1000 meter bij de mannen uitgelopen op een feestje voor het gastland. De Duitsers legden beslag op de eerste en tweede plaats. Het goud ging naar Nico Ihle met een tijd van 1.09,49. Samuel Schwarz had 0,04 seconde meer nodig en werd tweede. Hein Otterspeer werd met een tijd van 1.09,56 derde.

De Rus Pavel Kulizhnikov werd vijfde na zijn landgenoot Aleksey Yesin. Stefan Groothuis werd zesde met 1.09,90.  Kai Verbij noteerde met 1.10,14 de tiende tijd. Kjeld Nuis (twaalfde) en Koen Verweij (dertiende) staan in het rechterrijtje.

Uitslag

Klassement

# Schaatser Land Punten
1 Pavel Kulizhnikov Rus 250
2 Samuel Schwarz Dui 195
3 Kjeld Nuis Ned 171
4 Nico Ihle Dui 164
5 Stefan Groothuis Ned 157
6 Shani Davis VS 124
7 Hein Otterspeer Ned 122
8 Kai Verbij Ned 109
9 Koen Verweij Ned 103
10 Aleksey Yesin Rus 96

Bowe wint 1000 meter in Berlijn, Leenstra vierde

Marrit Leenstra is er zaterdag bij de wereldbekerwedstrijd in Berlijn niet in geslaagd om voor de derde keer dit seizoen op het podium te eindigen bij de 1000 meter. Zij kwam in de Duitse hoofdstad tot een tijd van 1.15,96 en moest genoegen nemen met plek vier.

De zege ging naar Brittany Bowe. De Amerikaanse schaatste in de eerste rit naar 1.14,81 en zag vervolgens iedereen zich op die tijd stukbijten. Zij reed in de openingsrit tegen haar landgenote Heather Richardson naar 1.15,14, wat genoeg was voor zilver. Brons was er voor de Chinese Qishi Li (1.15,94).

Laurine van Riessen zette 1.16,68 op het bord en eindigde daarmee als zesde. Roxanne van Hemert werd met 1.17,42 veertiende. Eerder op de dag trok Janine Smit aan het langste eind in de B-groep. Letitia de Jong legde daar beslag op plaats twee. Ireen Wüst liet deze afstand in Berlijn lopen.

Uitslag

# Schaatser Land Tijd
1 Brittany  Bowe VS 1:14.81
2 Heather  Richardson VS 1:15.14
3 Qishi  Li Chi 1:15.94
4 Marrit  Leenstra Ned 1:15.96
5 Lee Sang-Hwa   ZKo 1:16.40
6 Laurine  van Riessen Ned 1:16.68
7 Vanessa  Bittner Oos 1:16.83
8 Karolina  Erbanová Tsj 1:16.85
9 Park Seung-Hi   ZKo 1:16.93
10 Nao  Kodaira Jap 1:17.05
14 Roxanne  van Hemert Ned 1:17.42

Klassement

# Schaatser Land Punten
1 Qishi Li Chi 240
2 Marrit Leenstra Ned 240
3 Karolina Erbanová Tsj 151
4 Ireen Wüst Ned 125
5 Nao Kodaira Jap 124
6 Brittany Bowe VS 100
7 Lee Sang-Hwa  ZKO 100
8 Hong Zhang Chi 92
9 Vanessa Bittner Oos 81
10 Heather Richardson VS 80
13 Laurine van Riessen Ned 76
19 Roxanne van Hemert Ned 46
26 Janine Smit Ned 25
29 Letitia de Jong Ned 19

Kort geding tegen staat om opslag van gegevens

De massale opslag van communicatiegegevens moet per direct worden gestopt. Dat eisen de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten, de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en stichting Privacy First in een kort geding dat zij hebben aangespannen tegen de Nederlandse staat.

De drie organisaties willen dat de Wet Bewaarplicht Telecommunicatie wordt afgeschaft. Die wet is volgens hen 'in strijd met fundamentele grondrechten die privéleven, communicatie en persoonsgegevens beschermen'. Tot die conclusie kwamen de Raad van State en het Europese Hof van Justitie eerder al. De Nederlandse regering weigerde de wet tot nu toe buiten werking te stellen.

"Door deze mass surveillance worden de privacyrechten van burgers massaal geschonden", zegt Vincent Böhre van Privacy First in een verklaring. "Het is onacceptabel dat de Nederlandse regering hier aan vast blijft houden nadat de hoogste Europese rechter al in april duidelijk heeft gezegd dat deze privacyschending niet is toegestaan."

België neemt afscheid van Luc De Vos

België heeft zaterdagochtend afscheid genomen van Gorki-zanger Luc De Vos. De Sint-Pieterskerk in Gent zat helemaal vol voor de dienst.

Om 09.30 uur gingen de deuren van de kerk open en toen stonden al honderden mensen in de rij voor een van de achthonderd publieksplaatsen. Voor familie en genodigden waren 250 stoelen gereserveerd. Rouwenden die geen stoel in de kerk wisten te bemachtigen konden de plechtigheid via een geluidsinstallatie op het Sint-Pietersplein volgen.

Meerdere prominenten waren afgekomen op de afscheidsdienst, die om 11.00 uur begon. Zo waren de Gentse burgemeester, de Oost-Vlaamse gouverneur en de muzikanten van Triggerfinger aanwezig.

Gorki (dat eerst Gorky heette) bracht elf albums uit en had in België hits als Mia, Lieve Kleine Piranha en Anja. De Vos (52) was ook actief als columnist en schreef diverse boeken. Hij werd 29 november gevonden in een flat in Gent die hij als werkplaats gebruikte. Hij overleed aan acuut falen van een aantal vitale organen.

[pic] Nippleslip voor Josje van K3

Josje heeft gisteren iets te veel van zich laten zien tijdens een dansoptreden met haar vriendje. De toeschouwers werden getrakteerd op een heuse nippleslip.

Het blonde mokkel van K3 deed namelijk met haar vriendje mee aan een danswedstrijd. Tijdens de generale repetitie ging het echter mis.

Helaas zijn de Vlamingen nog preutser dan de Engelsen. Ze waren er dan ook als de kippen bij om de boel te censureren.

Opnieuw vechtpartij in asielzoekerscentrum Budel

Bij een vechtpartij in het asielzoekerscentrum in Budel-Dorplein is een 17-jarige bewoner zwaargewond geraakt. Hij is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Een 37-jarige bewoner is aangehouden. Dat meldde de politie zaterdag.

Vorige maand was er ook al een vechtpartij in het asielzoekerscentrum. De politie werd ingeschakeld toen een ruzie tussen twee bewoners dreigde te escaleren, 35 bewoners waren betrokken bij de opstoot.

Kort daarvoor ging het ook mis in het asielzoekerscentrum in de voormalige gevangenis in Overloon. Bij een vechtpartij gingen tientallen bewoners van diverse nationaliteiten elkaar te lijf, onder meer met stokken en ijzeren pijpen. Vijftien mensen raakten gewond. De politie hield drie mensen aan.

Dode bij vechtpartij in Maastricht

Bij een vechtpartij bij een daklozenopvang in Maastricht is zaterdagochtend een man om het leven gekomen. Er is een verdachte aangehouden, meldt de politie.

Twee mannen gingen rond 8.30 uur op straat met elkaar op de vuist bij de opvang van het Leger des Heils aan de Statensingel in de Limburgse stad. De gealarmeerde hulpdiensten probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar dat mocht niet baten. Wat de aanleiding is geweest, is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek.

Gevonden baby Alkmaar is een meisje

De baby die woensdag werd gevonden in een park in Alkmaar is een meisje. Het kind was al dood toen ze werd achtergelaten. Vermoedelijk was ze al enige tijd overleden. Dat blijkt uit sectie, zo meldt de politie zaterdag.

Wie de ouders zijn is nog niet duidelijk. Ook is nog onduidelijk wie het kind heeft achtergelaten en waarom. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. Ze zoekt nog steeds naar mensen die informatie hebben met betrekking tot de zaak.

De baby werd woensdag aan het begin van de avond in het Rekerhoutpark gevonden na een melding van een voorbijganger.

Wilde katten geboren in Nederland

Voor het eerst sinds eeuwen zijn er in Nederland waarschijnlijk wilde katten in de vrije natuur geboren. Volgens Ark Natuurontwikkeling gaat het om minstens twee wilde katten, die dit jaar in de Vijlenerbossen bij Vaals zijn geboren.

In de Eifel en de Ardennen leven veel van deze dieren. Waarschijnlijk is een koppel overgestoken naar Zuid-Limburg. In totaal zijn er vijf wilde katten ontdekt rond Vijlen.

De woordvoerster van Ark zei dat het niet helemaal zeker is of ze in Zuid-Limburg of net over de grens zijn geboren. Maar dat laatste acht ze onwaarschijnlijk, omdat er recente video's zijn van een jonge wilde kat in het Vijlenerbos. "Zo'n jonkie heeft geen reden om aan de wandel te gaan, weg van moeder en de plek waar het geboren is", aldus de woordvoerster. "Daarom kan worden aangenomen dat ze in het Vijlenerbos zijn geboren."

In Jemen gegijzelde Amerikaan 'vermoord'

Een Amerikaanse fotograaf die was gegijzeld door de Jemenitische tak van Al-Qaida is omgekomen bij een mislukte poging hem te bevrijden. Dat heeft zijn zus zaterdag naar eigen zeggen van de FBI vernomen. Volgens minister van defensie Chuck Hagel is de fotojournalist 'vermoord' door terroristen.

De 33-jarige Luke Somers werd in september 2013 ontvoerd uit de Jemenitische hoofdstad Sanaa, waar hij werkte voor de Yemen Times. Donderdag verscheen er een filmpje op internet waarin zijn gijzelnemers dreigden Somers binnen drie dagen te doden als de Verenigde Staten hun eisen niet zouden inwilligen.

''We vragen u voor al Lukes verwanten de gelegenheid in alle rust om hem te rouwen'', zei Somers' zus Lucy zaterdag.

'Miley Cyrus zoent Paris Hilton'

Miley Cyrus mag dan een vriend hebben, dat weerhoudt de zangeres er niet van om te zoenen met andere vrouwen. De Wrecking Ball-ster heeft afgelopen week tijdens een nacht stappen in Miami Paris Hilton gekust.

Miley zoende Paris terwijl haar nieuwe liefje Patrick Schwarzenegger toekeek. Aan het eind van de avond vertrokken de drie samen, vertelt een bron aan Fox News.

Het was een wilde nacht voor Miley en Patrick. De twee begonnen de avond bij een feestje van ontwerper Jeremy Scott. Vervolgens trokken ze naar Shore Club, waar Cyrus nog een plaatje draaide met David Arquette. Daarna waren Patrick en Miley te vinden bij de hippe club 1OAK, voordat ze naar E11EVEN gingen. Hier feestten ze met Paris tot 06.00 uur 's ochtends.

Tout Hollywood zit momenteel in Miami voor de kunstbeurs Art Basel. De hippe gebeurtenis gaat gepaard met veel feestjes.

'Woningcorporaties worden niet rijker'

Woningcorporaties worden niet rijker en hebben zeker niet 12,8 miljard euro extra in kas. Dat zegt de koepelorganisatie van de corporaties Aedes.

Aedes reageert hiermee op het eerder deze week verschenen rapport van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV), waarin staat dat het vermogen van woningcorporaties met 12,8 miljard euro is gestegen tot 45,3 miljard euro.

Minister voor Wonen Stef Blok (VVD) zei vrijdag naar aanleiding van deze cijfers dat woningcorporaties nu flink moeten gaan investeren in goed onderhoud en het isoleren van hun huurwoningen. Maar Aedes zegt dat het door CFV geschetste beeld van rijker wordende woningcorporaties niet juist is. "Het is een rekenkundige kwestie, waarmee het CFV een papieren vermogensstijging weergeeft", meldt de organisatie op haar website.

Eredivisie: Preview speelronde 15

Dit weekend is het alweer tijd voor de vijftiende speelronde in de Eredivisie. Traditiegetrouw blikken we ook vandaag weer vooruit op de wedstrijden, die op het programma staan. Het is in elk geval weer tijd voor twee derby's.

De vijftiende speelronde wordt afgetrapt met een onvervalste Rotterdamse derby. Op Woudestein strijden Excelsior en Feyenoord vanaf 18.30 uur om drie punten. In het verleden stonden beide teams zeventien keer tegenover elkaar op Kralingen. De club uit Zuid won liefst veertien keer, terwijl de thuisploeg slechts drie keer de beste was. Excelsior kende dit seizoen een prima start, maar is inmiddels afgezakt naar plaats veertien. Feyenoord verloor al zeven wedstrijden niet meer en won er van deze serie zes.


Dit weekend staat de Derby van het Noorden op de rol. (PRO SHOTS / Jan Kanning)

Later op de avond is het ook de beurt aan sc Cambuur Leeuwarden en NAC Breda, waarbij arbiter Mulder zijn debuut in de Eredivisie maakt. Voor de Bredanaars verloopt het seizoen uitermate teleurstellend. Uit de laatste negen duels werden maar twee punten gepakt, waarbij ook organisatorisch één en ander niet lekker loopt. Bij de Friezen draait het beter, aangezien zij nog in het linkerrijtje staan. Toch zijn de verschillen in de middenmoot erg klein en zullen beide ploegen dus vol op de winst moeten spelen.

Dit weekend is het ook weer tijd voor de Derby van het Noorden tussen FC Groningen en sc Heerenveen. Vorig seizoen wisten de Friezen met 3-1 in de Groene Hel te winnen. Ook thuis was de formatie te sterk: 4-2. Het duel tussen beide ploegen lijkt overigens garant te staan voor rode kaarten. Vorig seizoen vielen liefst vijf rode kaarten in de twee onderlinge duels, die werden gespeeld. Danny Hoesen kan in elk geval geen rode kaart pakken. Dat deed hij vorige week en is daarom geschorst.


Vitesse neemt het in eigen huis op tegen FC Twente. (PRO SHOTS / Ronald Bonestroo)

Ook FC Utrecht en Heracles Almelo nemen het dit weekend tegen elkaar op. Beide ploegen lijken het tegengestelde van elkaar te zijn. De Domstedelingen verloren drie van hun laatste vier wedstrijden, terwijl de Heraclieden drie van de laatste vier duels wonnen. Een groot verschil met het begin van het seizoen. Toen stonden de zwart-witten geruime tijd onderaan, maar het tij lijkt nu gekeerd te zijn. FC Utrecht lijkt daarom de perfecte ploeg te zijn om de vierde zege in vijf wedstrijden te pakken.

Tot slot wordt de speelronde afgesloten met het duel tussen Vitesse en FC Twente. De Arnhemmers spelende laatste weken onder de maat en pakten slechts drie punten uit de laatste vijf wedstrijden. Deze matige reeks zorgde ervoor dat de ploeg naar de elfde plaats afzakte. Ook de Tukkers zijn lichtelijk in mineur. Afgelopen zondag verloor de ploeg in eigen huis van FC Groningen, waarmee een einde kwam aan een ongeslagen thuisreeks van bijna twee jaar. Voor beide ploegen zijn drie punten dus van harte welkom.

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender
6 dec om 18.30 uur Excelsior - Feyenoord FOX Sports 1
6 dec om 18.30 uur AZ - Go Ahead Eagles FOX Sports 3
6 dec om 19.45 uur sc Cambuur Leeuwarden - NAC Breda FOX Sports 5
6 dec om 20.45 uur Ajax - Willem II FOX Sports 1
6 dec om 20.45 uur FC Dordrecht - PSV FOX Sports 3
6 dec om 22.40 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
7 dec om 01.10 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 3
7 dec om 10.30 uur De Tafel Van Kees FOX Sports 1
7 dec om 12.30 uur PEC Zwolle - ADO Den Haag FOX Sports 1
7 dec om 14.30 uur FC Groningen - sc Heerenveen FOX Sports 1
7 dec om 14.30 uur FC Utrecht - Heracles Almelo FOX Sports 3
7 dec om 16.45 uur Vitesse - FC Twente FOX Sports 1
7 dec om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
7 dec om 22.15 uur NOS Studio Voetbal NPO 1

Levenslange schorsing Estse topscorer aller tijden en 8 anderen

De Estse voetbalbond heeft zaterdag bekend gemaakt dat het liefst 26 spelers bestraft heeft naar aanleiding van een groot matchfixingschandaal. Negen spelers hebben een levenslange schorsing opgelegd gekregen. Alle geschorste spelers worden ervan verdacht betrokken te zijn bij het verkopen van wedstrijden in de Estse competities en de Europa League.

Onder de levenslang geschorste spelers bevindt zich ook Maksim Gruznov, die inmiddels al is gestopt. Hij is de topscorer aller tijden in de Estse Meistriliiga. Hij speelde bijna 500 wedstrijden op het hoogste niveau en scoorde daarin 304 keer. Bijna 250 van zijn treffers scoorde hij voor Narva Trans, de club waar hij meer dan tien jaar voor uitkwam.

Ook andere oud-spelers van Narva Trans zijn levenslang geschorst. Daaronder bevindt zich ook de 27-jarige Rus Sergei Leontovits, goed voor meer dan 100 wedstrijden, en de Oekraïnse keeper Sergiy Ussoltsev, die meer dan 200 wedstrijden speelde in de Meistriliiga. Ook de 22-jarige voormalig jeugdinternational Silver Lätt mag nooit meer terugkeren op de velden. Daarnaast zijn ook Anton Sereda, Dennis Jõgiste, Marten Mütt en Indrek en Andres Sista voor het leven verbannen.

Aleksandr Kulik speelde ruim 260 wedstrijden in de Meistriliiga, vooral voor Narva Trans, en is tot en met 2020 geschorst. Keeper Stanislav Prins mag twee jaar daarvoor weer spelen. Hij kwam vaak uit voor Estland onder 21 en speelde één interland voor het nationale elftal. Sinds 2007 komt hij uit voor topclub Flora Tallinn, waarmee Prins onder meer in de Champions League-kwalificatie speelde.

Ook verdediger en veelvoudig jeugdinternational Aleksandr Kulinits mag pas eind 2018 weer voetballen. Hetzelfde geldt voor Albert Taar, Eron Krillo en Alan Ventsel, beiden ook voormalig jeugdinternationals in Estland. De 22-jarige verdediger Maksim Podholjuzin van Levadia Tallinn, die dit jaar zijn debuut maakte in het nationale elftal, is tot eind 2016 geschorst. Aleksandr Tarassenkov (34) speelde sinds 1998 bijna 350 keer in de Meistriliiga, vooral voor Narva Trans. De volledige lijst met schorsingen is hier te vinden.

"Jaren aan onderzoek hebben uiteindelijk honderden pagina's aan resultaten opgeleverd. Een onderzoek als dit is nog nooit uitgevoerd in de sport in Estland, waar we nu hebben samengewerkt met de politie, justitie, UEFA en andere voetbalbonden", legt Aivar Pohlak uit als president van de Estse voetbalbond. "Het gaat over een enorm aantal pogingen om wedstrijden in zowel Estse als Europese competities om te kopen. We vermoeden dat het in zeker twintig gevallen ook gelukt is om een wedstrijd om te kopen."

Volgens Pohlak ligt de schuld niet binnen een club, ook al wordt Narva Trans heel vaak genoemd, maar vooral bij de spelers zelf. "We zijn echter ook op de hoogte van zaken waarbij betrokken spelers ernstig bedreigd werden. Dat is een hele serieuze zaak en daar hebben we de politie ook voor ingeschakeld", aldus Pohlak, die verder zegt dat deze zaak een teken af moet geven: "Geen enkele zaak blijft onopgemerkt, vroeg of laat komt het naar buiten."

Brons judoka Van Emden in Tokio

Judoka Anicka van Emden heeft zaterdag op de sterk bezette grand slam van Tokio brons veroverd in de klasse tot 63 kilogram. De 29-jarige Rotterdamse was in de strijd om de derde plaats sterker dan de Duitse Martyna Trajdos.

Van Emden, die vorige maand ook al brons won in de grand prix van het Chinese Qingdao, maakte een lange dag in Tokio. Ze won haar eerste partij van de Japanse Nozomi Hirai, maar door een nederlaag tegen de Italiaanse Edwige Gwend was ze aangewezen op de herkansingen. Daarin bedwong ze eerst de Oostenrijkse Kathrin Unterwurzacher, om vervolgens de bronzen medaille zeker te stellen tegen Trajdos.

Kim Polling (-70 kg) en Dex Elmont (-73 kg) werden beiden in de eerste ronde uitgeschakeld. Het duo was al eerste geplaatst, maar waren niet opgewassen tegen oud-wereldkampioenen. Polling verloor van de Française Gevrise Emane en Elmont moest zijn meerdere erkennen in de Japannen Shohei Ono.

Pensioenfederatie vreest premieverhoging

Als de Eerste Kamer niet nog dit jaar de nieuwe pensioenspelregels goedkeurt, zullen pensioenfondsen in nood hun premie volgend jaar moeten verhogen. Daarvoor waarschuwt de Pensioenfederatie, de koepelorganisatie van de fondsen. Ze voorziet 'dramatische gevolgen'.

De fondsen hebben hun premies voor volgend jaar al vastgesteld. Volgens de Pensioenfederatie is het 'ondoenlijk om ze weer te veranderen', zo schrijft ze op haar website.

De nieuwe pensioenregels moeten ervoor zorgen dat de fondsen niet weer in financiële problemen komen. Ze moeten hogere buffers aanhouden. Om de pensioenfondsen de kans te geven zich op de nieuwe situatie voor te bereiden, hoeven ze in 2015 hun premies niet te verhogen. Maar dat laatste geldt alleen als de nieuwe regels ook per 1 januari in werking treden.

Tiësto genomineerd voor Grammy Award

De Nederlandse dj Tiësto maakt kans op een Grammy Award. Zijn remix van het nummer All Of Me van John Legend is genomineerd in de categorie Best Remixed Recording, Non-Classical.

De nominaties werden vrijdagavond via sociale media bekendgemaakt. Tiësto, de artiestennaam van Tijs Verwest, neemt het in deze categorie onder meer op tegen de remix die zijn collega Robin Schulz maakte van de Mr. Probz-hit Waves. De Duitse dj krijgt op Twitter felicitaties van de Nederlandse zanger.

Zelden wint een Nederlandse artiest deze prestigieuze prijs, de Oscars van de muziekwereld worden ze ook wel genoemd. In 2011 wist Afrojack een felbegeerd beeldje mee te nemen voor zijn remix van Madonna's nummer Revolver. Vorig jaar was Armin van Buuren nog genomineerd maar hij zag de prijs aan zijn neus voorbij gaan.

De Grammy Awards worden op 8 februari in 83 categorieën uitgereikt in Los Angeles. Beyoncé, Pharrell Williams en Sam Smith hebben de meeste nominaties voor de belangrijke internationale muziekprijzen in de wacht gesleept: zij zijn elk in de race voor zes Grammy's.

De vijf genomineerden voor beste plaat zijn Girl (Pharrell Williams), Morning Phase (Beck), In The Lonely Hour (Sam Smith), X (Ed Sheeran) en het titelloze vijfde studioalbum van Beyoncé.

'Moszkowicz stuurde crimineel op Jort Kelder af'

Voormalig advocaat Bram Moszkowicz wilde in 2007 dat presentator en journalist Jort Kelder werd aangepakt. Hij vroeg zijn toenmalige cliënt Donald G. om hem 'een pak rammel' te geven. Dat zegt G. zaterdag in NRC Handelsblad. Moszkowicz had destijds een conflict met Kelder, die de advocaat een maffiamaatje noemde en hem beschuldigde van het aannemen van koffers vol zwart geld.

G., een bekende in het criminele circuit, had een vertrouwensband met zijn advocaat opgebouwd. Hij werd naar eigen zeggen vaker gebeld voor allerlei 'probleempjes'. Zo moest hij ook bemiddelen in een ruzie tussen crimineel Stanley Hillis en Moszkowicz.

G. heeft inmiddels zelf ook een conflict met Moszkowicz. Hij zou hem 35 duizend euro hebben geleend maar de ex-strafpleiter weigert dat terug te betalen. Moszkowicz ontkende eerder deze week dat hij geld heeft geleend. Hij reageerde tegenover NRC niet op verzoeken tot commentaar.

Weer minder kijkers voor The Voice

The Voice of Holland heeft vrijdagavond opnieuw kijkers ingeleverd. Naar de talentenjacht keken bijna 1,9 miljoen kijkers, blijkt zaterdag uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Volgens Mediacourant zakte de RTL-show daarmee voor het eerst sinds de allereerste aflevering in 2010 door de grens van twee miljoen kijkers.

Het vijfde seizoen van The Voice is veruit het minst succesvolle tot nu toe. Al sinds de start noteert het programma regelmatig laagterecords. Mogelijk heeft het nieuwe record te maken met pakjesavond, waardoor veel gezinnen vrijdag niet voor de buis zaten.

Het best bekeken programma was vrijdag het achtuurjournaal met eveneens bijna 1,9 miljoen kijkers. Goede Tijden, Slechte Tijden maakt de top drie vol met 1,6 miljoen. De speciale sinterklaasuitzending van Paul de Leeuw op NPO 1 trok 1,3 miljoen kijkers.

Dekker als derde naar halve finale WK

Zwemster Inge Dekker heeft zich op het WK kortebaan in Doha als derde geplaatst voor de halve finales van de 100 meter vlinderslag. De drievoudig Europees kampioene won op die afstand nog nooit een WK-medaille. Zaterdagmiddag kan ze zich plaatsen voor de finale.

Dekker kwam in de series tot 56,83 seconden, waarmee ze nog acht tienden boven haar snelste tijd van het seizoen bleef. Net als op de 50 meter vlinderslag waren Jeanette Ottesen en Sarah Sjöström sneller dan Dekker. De Deense Ottesen liet 56,54 noteren, 0,02 seconden voor de Zweedse Sjöström.

Godzilla gaat los op PlayStation

Bandai Namco heeft de klassieke Godzilla een facelift gegeven. In de zomer van 2015 komt de gigant uit in een videospel op PlayStation 3 en PlayStation 4.

In Godzilla ben jij het wezen dat steden plattrapt en in de fik steekt. De bedoeling is om in elke regio de energiecentrale plat te leggen terwijl je zelf zoveel mogelijk G-Energy verzamelt. Deze energie gebruik je om Godzilla nog groter en sterker te maken en meer vaardigheden te leren. Je hebt niet alleen tegen menselijke tegenstanders te maken, want Mothra, King Ghidorah en Mechagodzilla komen ook langs.

"Godzilla heeft een lange historie en is een van de meest beroemde en culturele exportproducten van Japan die miljoenen mensen in het westen heeft geentertaind. We zijn blij deze historie voort te zetten door Godzilla de videogame voor PS4 en PS3 in onze regio's uit te geven", zegt Herve Hoerdt, vicepresident van IP Strategy-afdeling bij Bandai Namco Games Europa.

Godzilla krijgt meerdere speelmodi, waaronder een missiemodus met meer dan twintig levels, een diorama-modus om spelers hun eigen vernietigde gebieden te laten ontwerpen en King of Monsters-modus waarin Godzilla zich moet meten met klassieke vijanden om zich zo de King of Monsters te noemen.

Speel je klassieke Game Boy-spellen in full HD

Toevallig een oude Game Boy thuis liggen? Dan is het tijd voor een upgrade. Met de hdmyboy, een Game Boy-mod, is het mogelijk om jouw favoriete Game Boy-klassiekers op je tv te spelen in full HD.

Hdmyboy is een upgrade die je op je eigen Game Boy installeert. Het werkt op het orginele model DMG-01 die in 1989 uit kwam. Hdmyboy geeft je de de beste beeld kwaliteit die je ooit uit je Game Boy hebt zien komen. Omdat de digitale data zelf direct bewerkt wordt en niet alleen het beeld wat er uit de Game Boy komt, wordt elke pixel hertekend. Dit zorgt voor geweldige kwaliteit zonder vervagingen.

Hoewel 1080p wordt aangeraden, wordt 720p ook ondersteund. Er zijn twee manieren: HD7, wat het Game Boy-scherm 7 keer hertekent, en HD712, die elke pixel iets wijder hertekent waardoor de graphics het scherm vullen. Technisch gezien geeft de HD7 je 1120x1007 en de HD712 geeft je 1920x1007. De orginele Game Boy heeft vier tinten groen maar met HD zijn er 17 miljoen kleuren om uit te kiezen, dat geeft ons de optie om te kiezen uit 32 verschillende kleurpaletten.

Bij de hdmyboy zit een replica van de oude NES-controller met extra lange kabel zodat je gewoon op de bank kunt zitten terwijl je speelt. Dit maakt de Game Boy tot een soort mobiele console, je kan wel gewoon nog je Game Boy gebruiken om te spelen mocht je dit fijner vinden. Hdmyboy is een lopend Kickstarter-project, het doel is €65.000.

De winnaars van The Game Awards 2014

Natuurlijk zijn er naast tig trailers een aankondigingen ook daadwerkelijk prijzen te verdienen geweest tijdens The Game Awards. De winnaars in de verschillende categorieën staan hieronder in bold aangegeven.

De Industry Icon Award ging naar veteranen Ken en Roberta Williams, de bedenkers van King's Quest en stiichters van Sierra Online Entertainment.

Best Shooter

  • Call of Duty: Advanced Warfare – Sledgehammer/Activision
  • Destiny – Bungie/Activision
  • Far Cry 4 – Ubisoft Montreal/Ubisoft
  • Titanfall – Respawn/EA
  • Wolfenstein: The New Order – MachineGames/Bethesda

Best Action/Adventure

  • Alien: Isolation – Creative Assembly/Sega
  • Assassin’s Creed Unity – Ubisoft
  • Bayonetta 2 – Platinum Games/Nintendo
  • Middle-earth: Shadow of Mordor – Monolith/Warner Bros.
  • Sunset Overdrive – Insomniac/Microsoft

Best Role Playing Game

  • Bravely Default – Square Enix
  • Dark Souls II – From Software/Bandai Namco
  • Divinity: Original Sin – Larian Studios
  • Dragon Age: Inquisition – Bioware/EA
  • South Park: The Stick of Truth – Obsidian/Ubisoft

Best Fighting Game

  • Killer Instinct: Season Two – Iron Galaxy Studios/Microsoft
  • Persona 4 Arena Ultimax – Arc System Works/Atlus
  • Super Smash Bros. 3DS – Nintendo
  • Super Smash Bros. Wii U – Nintendo
  • Ultimate Street Fighter IV – Capcom

Best Family Game

  • Disney Infinity 2.0 – Avalanche Software/Disney Interactive Studios
  • Fantasia: Music Evolved – Harmonix/Disney Interactive Studios
  • Mario Kart 8 – Nintendo
  • Skylanders: Trap Team – Toys for Bob/Activision
  • Tomodachi Life – Nintendo

Best Sports/Racing Game

  • FIFA 15 – EA Canada/EA Sports
  • Forza Horizon 2 – Playground Games/Turn 10 Studios/Microsoft
  • Mario Kart 8 – Nintendo
  • NBA 2K15 – Visual Concepts/2K Sports
  • Trials Fusion – RedLynx/Ubisoft

Best Online Experience

  • Call of Duty: Advanced Warfare – Sledgehammer Games/Activision
  • Dark Souls II – From Software/Bandai Namco
  • Destiny – Bungie/Activision
  • Hearthstone: Heroes of Warcraft – Blizzard
  • Titanfall – Respawn/EA

Best Mobile/Handheld

  • Bravely Default – Square Enix
  • Monument Valley – Ustwo
  • Hearthstone: Heroes of Warcraft – Blizzard
  • Super Smash Bros. for 3DS – Nintendo
  • Threes – Asher Vollmer, illustrator Greg Wohlwend, and composer Jimmy Hinson

Best Remaster

  • Grand Theft Auto V – Rockstar Games
  • Halo: The Master Chief Collection – 343 Industries/Microsoft
  • Pokemon Omega Ruby and Alpha Sapphire – Game Freak/Nintendo
  • The Last of Us – Naughty Dog/Sony
  • Tomb Raider: Definitive Edition Crystal Dynamics/Square Enix

Best Narrative

  • South Park: The Stick of Truth – Obsidian/Ubisoft
  • The Walking Dead Season 2 – Telltale Games
  • The Wolf Among Us – Telltale Games
  • Valiant Hearts – Ubisoft
  • Wolfenstein: The New Order – Machine Games/Bethesda

Best Score/Soundtrack

  • Alien: Isolation – Christian Henson, Joe Henson and Alexis Smith, The Creative Assembly/Sega
  • Child of Light – Coeur de pirate, Ubisoft Montreal
  • Destiny – Marty O’Donnell, Bungie/Activision
  • Sunset Overdrive – Boris Salchow, Insomniac Games/Microsoft
  • Transistor – Darren Korb, Supergiant Games

Best Independent Game

  • Broken Age Part 1 – Double Fine
  • Monument Valley – Ustwo
  • Shovel Knight – Cellar Door
  • Transistor – Supergiant Games
  • The Vanishing of Ethan Carter – The Astronauts

Games for Change

  • Mountain – David O’Reilly/Double Fine Presents
  • Never Alone – Upper One Games
  • The Last of Us: Left Behind – Naughty Dog/Sony
  • This War of Mine – 11bit Studios
  • Valiant Hearts: The Great War – Ubisoft

eSports Player of the Year

  • Martin ‘Rekkles’ Larsson – League of Legends
  • Xu “Fy” Linsen – Dota 2
  • James “Firebat” Kostesich – Hearthstone
  • Christopher “GeT_RiGhT” Alesund – Counter-Strike: GO
  • Matt “NaDeSHoT” Haag – Call of Duty

eSports Team of the Year

  • Samsung White – League of Legends
  • Evil Geniuses – Dota 2
  • Edward Gaming – League of Legends
  • Newbee – Dota 2
  • Ninjas in Pajamas – Counter-Strike: GO

Trending Gamer

  • Evan “Vanoss” Fong
  • Jeff Gerstmann
  • PewDiePie
  • StampyLongHead
  • TotalBiscuit

Best Fan Creation

  • BEST Zelda Rap EVER!! By Egoraptor
  • Luigi Death Stare by CZBwoi and Rizupicorr
  • Mine the Diamond (Minecraft Song) by Tobuscus
  • Minecraft – TITAN City by Colonial Puppet
  • Twitch Plays Pokemon by Anonymous

Developer of the Year

  • Blizzard
  • Monolith
  • Nintendo
  • Telltale Games
  • Ubisoft Montreal

Best Performance

  • Adam Harrington as Bigby Wolf, The Wolf Among Us – Telltale Games
  • Kevin Spacey as Jonathan Irons, Call of Duty: Advanced Warfare – Sledgehammer Games/Activision
  • Melissa Hutchison as Clementine, The Walking Dead: Season Two – Telltale Games
  • Trey Parker as Various Voices, South Park: The Stick of Truth – Obsidian/Ubisoft
  • Troy Baker as Talion, Middle-earth: Shadow of Mordor – Monolith/Warner Bros.

Most Anticipated Game – (To be voted on by fans)

  • Batman: Arkham Knight – Rocksteady/Warner Bros.
  • Bloodborne – FROM Software/Sony
  • Evolve – Turtle Rock/2K Games
  • The Witcher 3: Wild Hunt – CD Projekt
  • Uncharted 4: A Thief’s End – Naughty Dog/Sony

Game of the Year

  • Bayonetta 2 – Platinum Games/Nintendo
  • Dark Souls 2 – FROM Software/Bandai Namco
  • Dragon Age: Inquisition – BioWare/EA
  • Hearthstone: Heroes of Warcraft – Blizzard
  • Middle-earth: Shadow of Mordor – Monolith/Warner Bros.

Voortvluchtige drugscrimineel opgepakt

De politie heeft vrijdag een 49-jarige man uit het Brabantse Sint Willebrord in zijn woonplaats opgepakt. Hij werd gezocht omdat hij nog tien jaar cel moet uitzitten.

De man was in België veroordeeld vanwege de handel in harddrugs en deelname aan een criminele organisatie. Hij was tijdens zijn voorarrest gevlucht.

De Belgische politie schakelde Nederlandse collega's in om de man te vinden. Hij moet vermoedelijk in Nederland zijn straf uitzitten en wordt maandag voorgeleid.

'Ook ouderen genieten van vuurwerk'

In verscheidene gemeenten mogen dan vuurwerkvrije zones rond verpleeg- en verzorgingshuizen zijn ingesteld, veel ouderen genieten juist van het spektakel rond de jaarwisseling. Dat zegt een woordvoerster van de brancheorganisatie voor zorgondernemers Actiz zaterdag.

"Probeer niet alles voor ouderen te regelen. Laat ze zoveel mogelijk de kwaliteit van het leven behouden dat ze altijd al hadden." Volgens de woordvoerster is vuurwerkoverlast rond verpleeg- en verzorgingshuizen nooit 'een ding' geweest. Toch stelden afgelopen weken verschillende gemeenten vuurwerkvrije zones in rond deze instellingen, met het idee ouderen daar een plezier mee te doen. Volgens Actiz is dat niet het geval. "Veel mensen op leeftijd genieten juist van de pracht en praal en zitten bij het afsteken van vuurwerk voor de ramen. Ze zijn blij dat er een beetje reuring is", aldus de woordvoerster.

Bij het Nationaal Ouderenfonds denken ze er heel anders over en zien ze het niet als ongevraagde betutteling door gemeenten. "Ouderen schrikken zich de blubber van het geknal rond oud en nieuw. Sommigen durven op die dagen niet meer de straat op om boodschappen te doen. Ze kunnen natuurlijk ook niet meer zo snel wegduiken als ze het gevaar van een rotje zien aankomen", zegt de woordvoerster van het Nationaal Ouderenfonds.

De gemiddelde leeftijd van de 150 duizend ouderen die in de verpleeg- en verzorgingshuizen wonen is 86 jaar. "Zij maken dus al 86 jaar vuurwerk mee", zegt Actiz. "Er zijn wel andere onderwerpen in de zorg voor ouderen waar we ons druk over moeten maken. Dat is bij ons niet het onderwerp vuurwerk. Bovendien moeten we met elkaar ook niet de illusie wekken dat het leven zonder risico's is. Zo'n leven bestaat niet."

Van Agt noemt drugsgedoogbeleid absurd

De teelt, handel en het gebruik van wiet moet strafrechtelijk irrelevant worden. Dat zegt voormalig premier Dries van Agt zaterdag in NRC Handelsblad. Volgens de CDA'er is dat de enige oplossing in het debat over het gedoogbeleid van softdrugs. Het huidige beleid noemt hij 'absurd'.

Van Agt, die als minister van Justitie in 1976 verantwoordelijk was voor de invoering van het onderscheid tussen harddrugs en softdrugs, reageert daarmee op een reeks recente uitspraken in drugszaken. Zo kreeg een coffeeshop in Terneuzen geen straf voor een te grote voorraad hasj en wiet omdat dat nodig was voor de exploitatie, aldus het gerechtshof.

Volgens Van Agt is er na veertig jaar gedoogbeleid 'een absurde situatie' ontstaan. "Dit is een kraakhelder signaal aan de politiek. Los het probleem van de illegale bevoorrading van coffeeshops op."

'Afperser De Mol werd alleen maar dreigender'

De afperser van de familie De Mol heeft zich er weinig van aangetrokken dat de zaak in de publiciteit kwam. Sterker nog, de 70-jarige man uit Zeist werd alleen maar dreigender van toon toen John en Linda de Mol de publiciteit zochten. Dat zei Peter R. de Vries, betrokken bij het onderzoek, vrijdag in het televisieprogramma RTL Late Night.

Begin oktober, niet lang nadat de politie de zaak in de openbaarheid bracht, stuurde de man een brief. Daarna volgden er nog twee, zei De Vries. "Het is de laatste kans met geld onheil af te kopen", zo stond te lezen. "Als je niet betaalt, komen we in actie."

Ook eiste de man, die volgens De Vries een onberispelijke carrière in de financiële wereld achter de rug heeft, dat er in De Telegraaf een advertentie werd geplaatst. Daarin zou moeten staan dat aan de eisen van de man zou worden voldaan.

"Het was toch een dilemma, een moeilijke afweging", aldus De Vries. "Op een gegeven moment is besloten op geen enkele eis in te gaan."

De man werd gepakt na klassiek speurwerk. Een van de aanwijzingen voor de politie waren de opvallende velgen die de man onder zijn auto had.

Vrouwelijk personage speelbaar in The Witcher 3

Ontwikkelaar CD Project RED teaset in onderstaande video naar een speelbaar vrouwelijk personage in de actieRPG The Witcher 3: Wild Hunt. Naast de mannelijke hoofdrolspeler Geralt zou er nog een tweede personage speelbaar zijn. Wie het daadwerkelijk is, is nog niet bekendgemaakt. In de trailer komen onder andere Ciri en Yennefer voor. Bij de eerder aangekondigde gratis DLC-pakketten zit een alternatief kostuum voor Yennefer, dus daar zetten wij ons geld op in.

The Witcher 3: Wild Hunt komt 27 februari uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Kromowidjojo en Dekker sprinten naar halve finales WK

Zwemsters Ranomi Kromowidjojo en Inge Dekker hebben zich op het WK kortebaan in Doha zonder grote problemen geplaatst voor de halve finales op de 50 meter vrije slag. Kromowidjojo liet de snelste tijd noteren, Dekker de zevende.

Kromo kwam tot een tijd van 23,81 seconden, waarmee ze haar eerste plek wel moet delen met de Australische Bronte Campbell. Madison Kennedy uit de VS (24,07) en Dorothea Brandt uit Duitsland (24,08) bleven het dichtst bij het duo. Dekker tikte na 24,24 seconden aan en liet de zevende tijd noteren.

Mario Maker heeft twee nieuwe stijlen

Er zijn twee nieuwe grafische stijlen bekendgemaakt voor Mario Maker, de game waarin je levels met de bekende loodgieter kunt maken en hopelijk kunt delen met de rest van de Wii U-eigenaren. Dat laatste is Nintendo nog aan het overwegen.

De twee nieuwe stijlen zijn van Super Mario Bros. 3 en Super Mario World. Eerder dit jaar waren de stijlen van Super Mario Bros., en New Super Mario Bros al getoond. Later worden er nog meer stijlen onthuld, waaronder thema's uit andere games.

Mario Maker voor Wii U komt in 2015 uit.

Titanic van ijs staat in Zwolle

Op het IJsbeelden Festival, dat zaterdag in Zwolle open gaat, is een metershoge Titanic van ijs te zien. Bezoekers kunnen in het schip van ijs beleven hoe het "onzinkbare" passagiersschip in het begin van de vorige eeuw toch lek sloeg en uiteindelijk zonk. Het IJsbeelden Festival staat dit jaar in het teken van 'World in Motion'.

Veertig ijsbeeldhouwers uit de hele wereld zijn al een paar weken aan het werk in een oude loods van de NS naast het station in Zwolle. Daar is 250.000 kilo ijs en eenzelfde hoeveelheid sneeuw afgeleverd. De kunstenaars maakten er voertuigen van. Bezoekers kunnen instappen in een Formule 1-raceauto, in een vliegtuig of in een raket die naar de maan gaat. Behalve de Titanic zijn ook tal van andere schepen te bezoeken. Volgens de organisatie is bij elk kunstwerk meer te beleven dan alleen kijken.

Het IJsbeelden Festival blijft tot en met 25 januari in Zwolle staan.

Titanic van ijs staat in Zwolle
Titanic van ijs staat in Zwolle (Foto: ANP)

Advocaten nabestaanden MH17 bundelen krachten

Nabestaanden van zeker 114 slachtoffers van de ramp met MH17 hebben een advocaat in de arm genomen om namens hen te onderhandelen met de advocaten van Malaysia Airlines over schadeclaims. Deze nabestaanden worden bijgestaan door een kernteam van zes advocaten met ervaring met luchtvaartzaken, die de krachten gebundeld hebben.

"De zaken zijn in een iets rustiger vaarwater terechtgekomen", zei advocaat Veeru Mewa. Een aantal nabestaanden heeft KLM en Malaysia Airlines aansprakelijk gesteld en momenteel zijn ze druk met het regelen van de voorschotten van 50.000 dollar per slachtoffer. "Maar de kosten kunnen doorlopen, ook als de 50.000 dollar op zijn. We onderhandelen dan over extra geld voor de nabestaanden met de advocaten van Malaysia Airlines." Dat gebeurt ook als er een financiële noodsituatie ontstaat, bijvoorbeeld door hypotheekkosten voor het huis van de slachtoffers.

Peter Langstraat staat nabestaanden van 27 slachtoffers bij. Hij zegt momenteel aan te lopen tegen de vergoeding van begrafeniskosten. "De advocaten van Malaysia Airlines gaan uit van gemiddelde kosten van 8000 tot 10.000 euro per begrafenis. Maar bij jonge mensen die plotseling uit het leven zijn gerukt ligt dat natuurlijk een heel stuk hoger dan bij een negentigjarige die rustig inslaapt."

Ook advocaat Sander de Lang loopt tegen dit probleem aan. "Een grote uitvaart kost wel een stuk meer dan tienduizend euro. Ik ben benieuwd hoe de advocaten van Malaysia Airlines omgaan met een begrafenisnota van 38.000 euro." Begrafeniskosten worden volgens De Lang apart vergoed en vallen buiten het eerste voorschot van 5.000 dollar en het tweede voorschot van 50.000 dollar.

Avocaat Evert Wytema merkt op dat veel nabestaanden nog geen advocaat in de hand hebben genomen. Hij vindt het belangrijk dat dat wel gebeurt. "Maar dan moet het echt goede rechtshulp zijn, bij een advocaat die ervaring heeft met dit soort zaken. En dan preek ik niet voor eigen parochie." Volgens Wytema is het belangrijk dat advocaten de krachten bundelen. "Dat hebben we destijds na de crash van Turkish Airlines ook gedaan."

De zes advocaten benadrukken dat het van groot belang is dat de waarheid boven tafel komt over wat er nou echt gebeurd is. "Daarmee kan ook voorkomen worden dat zoiets nog eens gebeurt", hoopt Antoinette Collignon. "Een oorlog kan je nooit helemaal voorkomen, maar wel dat vliegtuigen doelwit worden van een geschil waar ze niets mee te maken hebben. Moest het luchtruim boven het gebied niet veel vroeger dicht?", vraagt Collignon zich af.

Until Dawn komt in de zomer uit

Sony heeft Until Dawn een releasewindow gegeven. De horrorgame voor PlayStation 4 komt uit ergens in de zomer. Dat wordt dus goede gordijnen kopen om in de sfeer van een horrorgame te komen.

De game zou eerst uitkomen op PlayStation 3, maar Sony besloot het uit te stellen en meteen voor de volgende console te laten ontwikkelen. De eerste trailer van Until Dawn voor PlayStation 4 laat een meid op de vlucht voor een of andere maniak met masker zien. Verstoppen onder een bed is het minst logische om te doen, dus je hoopt dat ze wat slimmer is.

Dijksma: sector moet voorbereid zijn op vogelgriep

Nederland is kwetsbaarder voor virussen zoals de vogelgriep en daar moet het land op voorbereid zijn. Het is deels aan het bedrijfsleven om te kijken hoe er beter kan worden gereageerd op een nieuwe uitbraak. Dat zegt staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (PvdA) zaterdag in De Telegraaf.

"Wat ik nu zie als er een vervoersverbod wordt afgekondigd, is dat er heel snel problemen ontstaan omdat bijvoorbeeld vrachtwagens met kleine kuikens niet meer naar de bedrijven kunnen. Dan ontstaan er welzijnsproblemen. Ik vind dat we, als de rust is wedergekeerd, moeten kijken hoe de sector daar beter op kan reageren", aldus Dijksma.

De staatssecretaris zegt in het interview verder dat de sector een eigen verantwoordelijkheid heeft 'om het systeem op orde te hebben'.

Taylor Swift ontkent lesbische kus met model

Taylor Swift en Victoria's Secret-model Karlie Kloss hebben helemaal niet met elkaar gezoend. Haar management verwijst het verhaal naar het rijk der fabelen.

Op Twitter doken foto's op van Swift (24) en Kloss (22) die donderdagavond bij een concert van de Britse band The 1975 in New York wel erg close met elkaar waren. Er werd gespeculeerd dat de zangeres met de knappe blondine aan het tongen was.

Daar klopt geen snars van, laat haar woordvoerder weten aan Us Weekly. Taylor, die vrijdag werd genomineerd voor drie Grammy's, kon haar goede vriendin simpelweg amper verstaan door de harde muziek. Daarom stonden ze zo dicht bij elkaar.

"Het is treurig dat ik dit onzinverhaal moet ontkrachten op de dag dat Taylor drie nominaties voor Shake It Off krijgt", vindt de woordvoerder.

First Person Experience Adr1ft getoond

De ontwikkelaar Three One Zero beschrijft Adr1ft als een first-person experience (FPX) dat het verhaal vertelt over een astronaute in gevaar. Je bent de enige overlevende na een ruimtestation dat vernietigd is. Je bent je geheugen kwijt en je pak is nog kapot ook. Klinkt als een rotdag en als de film Gravity. In de trailer zie je haar uit een ruimtestation vluchten terwijl haar pak zuurstof verliest.

Adr1ft komt in 2015 uit op pc, Xbox One en PlayStation 4. Het gaat ondersteuning krijgen voor VR, waaronder waarschijnlijk de gadgets Oculus Rift voor pc en Project Morpheus voor PlayStation 4.

'Gynaecologen fout met verboden down-test'

Tientallen gynaecologen en verloskundigen overtreden de wet door zwangere vrouwen een verboden bloedtest te geven waarmee het Syndroom van Down kan worden opgespoord. Dat schrijft de Volkskrant zaterdag.

De NIPT-test mag eigenlijk alleen worden gedaan bij vrouwen met een verhoogd risico op een kind met down, maar is in België toegestaan. Zeker zestig ziekenhuizen en verloskundigenpraktijken zouden daarom regelmatig bloed over de grens sturen.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg bevestigt in de krant dat er meldingen zijn binnengekomen over overtredingen. Die worden nu onderzocht, aldus een woordvoerster.

Zonder NIPT-test zijn Nederlandse vrouwen aangewezen op een vruchtwaterpunctie of een vlokkentest maar dat brengt het risico op een miskraam met zich mee. De NIPT is bovendien nauwkeuriger dan de huidige combinatietest. Die geeft alleen een kansberekening.

EA gaat indiegame van Hazelight uitgeven

Electronic Arts gaat het eerste, nog naamloze spel, van indiestudio Hazelight uitgeven. Om ons wat warm te krijgen is er een korte blik achter de schermen en een wel erg kleine, nietszeggende teaser in elkaar gezet.

De indiestudio wordt geleid door Josef Fares, schrijver van de game Brothers: A Tale of Two Sons. Wanneer de game daadwerkelijk een naam, een genre, een releasedatum of platform krijgt is onbekend.

The Order 1886 gaat de lucht in

Sony heeft een trailer onthuld waarin we meer van de PlayStation 4-exclusive The Order: 1886 zien. In deze trailer zien we het team onder andere een zeppelin kapen.

The Order: 1886 speelt zich af in een alternatief Londen. In deze tijdslijn zijn er mensen en een soort combinatie van mens en dier. De mensheid verliest de strijd in deze wereld door de dierlijke kracht van het aparte ras, totdat er een middel wordt gevonden waardoor een mens langer leeft en heel erg snel geneest van bijvoorbeeld wonden. In het industriele tijdperk komen daar nog verbeterde wapens en communicatiemiddelen bij en hier begint het spel voor de speler.

The Order: 1886 komt 20 februari uit.

Overleven in survivalgame Before

Facepunch Studios, de ontwikkelaar achter Rust, kondigde vannacht Before aan. Het is een survival-game waarin je een stam moet begeleiden in de prehistorie. Je moet niet alleen zorgen voor voedsel, maar ook de kinderen beschermen, agressieve wilde dieren verslaan en dan is er nog Moeder Natuur met al haar elementen als vuur en water. Before wordt gemaakt met de Unity-engine en komt uit voor Windows, Linux en Mac OS.

Codename S.T.E.A.M. verschijnt in maart op 3DS

Nintendo kondigde vannacht tijdens The Game Awards aan dat Code Name: S.T.E.A.M. op 13 maart zal verschijnen op 3DS. Het strategiespel ondersteunt lokale en online multiplayer.

Code Name: S.T.E.A.M. is tijdens de E3 2014 aangekondigd en wordt gemaakt door Intelligent Systems, de studio achter Fire Emblem en Advance Wars. Meer informatie over het spel is er in de eerder verschenen preview te lezen.

Kojima toont Metal Gear Online

Kiefer Sutherland en Hideo Kojima hebben tijdens The Game Awards de eerste beelden van Metal Gear Online gepresenteerd. In Metal Gear Online kun je in teams samenwerken om tegenstanders te ruimen, het liefst natuurlijk op een stealthy sneaky manier. Maar als je even je frustratie kwijt wil dan kan dat ook door op realistische wijze een robot tevoorschijn te halen om alles en iedereen neer te leggen in een kogelregen.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain met daarin Metal Gear Online komt in 2015 uit voor pc, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

Human Element van Call Of Duty-veteraan

Robert Bowling, bekend als woordvoerder van eerdere Call of Duty-spellen en vooral zijn duidelijke taal naar uitgever en pers, heeft beelden getoond van Human Element, het spel dat gemaakt wordt door zijn eigen studio Robotoki. Was je zombies al niet zat, dan kun je je hart ophalen in deze nieuwe shooter.

Het verhaal begint 35 jaar na een zombie-apocalypse. Volgens Bowling is er in Human Element naast het schieten ook resource management en strategie aanwezig.

Human Element komt uit op pc, Xbox One en PlayStation 4, ergens volgend jaar november.

Bloodborne toont nieuwe omgeving en multiplayer

Je raadt het nooit, maar tijdens The Game Awards heeft Sony nieuwe beelden laten zien van Bloodborne, de nieuwe game van FROM Software, die bekend zijn van spellen als Demon's Souls en Dark Souls.

De video laat een nieuwe omgeving zien en een vooral bloederig gevecht met een nieuw personage, de jager Gascoigne. Een klein stukje van de multiplayermogelijkheden wordt ook getoond. Bloodborne komt dit weekend nog een keer in het nieuws, want er wordt tijdens PlayStation Experience een geheel nieuwe gameplay-feature getoond.

Bloodborne komt in 25 maart uit op PlayStation 4.

No Man's Sky heeft meer manieren om te reizen

Hello Games heeft tijdens The Game Awards laten zien hoe ver ze zijn met No Man's Sky, de game waarin het gaat om verkennen van de ruimte. Deze ruimte wordt volledig gegenereerd, dus geen planeet of de flora en fauna erop is hetzelfde bij andere spelers.

In de trailer hieronder zien we vijf manieren hoe je kunt reizen naar en op de planeten. Je schrijft je eigen verhaal in No Man's Sky. In dit geval wordt er een signaal opgevangen en jij als speler gaat daar naar toe. Dit weekend komt er meer nieuws van No Man's Sky. Tijdens de PlayStation Experience is er zelfs een eigen panel georganiseerd met de makers. Deze is via Twitch te volgen, mocht je toevallig niet in Las Vegas zijn.

No Man's Sky is tot nu toe aangekondigd voor PlayStation 4 en pc. Het spel moet in 2015 verschijnen.

Eerste gameplaybeelden King's Quest

Tijdens The Game Awards zijn de eerste gameplaybeelden van de nieuwe King's Quest verschenen, die gemaakt wordt door The Odd Gentlemen. Voor de oudjes onder ons is het even slikken, het spel is namelijk geen oldschool point-and-click adventure, maar een actie-adventure.

Het enige dat we weten van het verhaal is dat het spel begint met King Graham die zijn avonturen vertelt aan zijn nieuwsgierige kleindochter Gwendolyn. Grafisch ziet het er in ieder geval een stuk beter uit dan in de jaren negentig. Roberta en Ken Williams, de oorspronkelijke stichters van het oude Sierra en makers van onder andere de oude King's Quest-games, hebben niet meegewerkt aan deze game. De nieuwe King's Quest komt in het najaar van 2015 naar PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en pc.

Twee eboladokters in Sierra Leone overleden

FREETOWN (ANP/RTR) - Twee dokters in Sierra Leone zijn vrijdag overleden aan ebola, meldden overheids- en ziekenhuisbronnen. Het aantal dokters in het West-Afrikaanse land dat door het virus is overleden komt daarmee op tien.

Het is niet duidelijk hoe de dokters besmet zijn geraakt, omdat ze niet in ebolaklinieken werkzaam waren. De autoriteiten konden niets kwijt over de namen en nationaliteiten van de twee medici. Volgens bronnen gaat het om dokter Dauda Koroma en dokter Thomas Rogers. Het zijn mogelijk buitenlanders.

In Sierra Leone zijn zeker 106 medische hulpverleners om het leven gekomen door het virus. De regering van Sierra Leone heeft beloofd nabestaanden van aan ebola overleden medische hulpverleners een schadevergoeding van omgerekend 4000 euro te betalen.

Wereldwijd zijn er bijna 6200 mensen overleden aan ebola. Vrijwel alle doden vielen in de West-Afrikaanse landen Liberia, Sierra Leone en Guinee.

Iran bombardeerde wel IS-doelen in Irak

Iran heeft wel degelijk bommen gegooid op doelen van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in buurland Irak. De luchtaanvallen waren op verzoek van de regering in Bagdad en niet gecoördineerd door de Verenigde Staten. Dat zei de Iraanse onderminister Ebrahim Rahimpour van Buitenlandse Zaken in de Britse hoofdstad Londen tegen de krant The Guardian.

Een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie had maandag al gezegd dat Iran bommen op IS heeft gegooid. Een anonieme hoge Iraanse functionaris ontkende dat woensdag, maar Rahimpour spreekt hem tegen. Televisiezender Al Jazeera heeft beelden van de bombardementen. Daarop zijn F4-straaljagers te zien waarover ook het Iraanse leger beschikt.

Rahimpour zei dat het doel van de aanvallen "de verdediging van belangen van onze vrienden in Irak" was.

Battlefield Hardline krijgt nieuwe verhaaltrailer

Er is een nieuwe trailer van Battlefield: Hardline getoond tijdens The Game Awards vannacht. De keiharde politiegame moet 17 maart uitkomen op Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en pc.

Volgens Visceral Games, de makers van Battlefield: Hardline, is het spel geïnspireerd door televisieseries. Als speler kun je de keuze maken om de wet te handhaven of juist er vol tegenin te gaan. Er zijn keuzes tijdens het verhaal te maken om zo de singleplayer op jouw manier te spelen. De multiplayer heeft modi zoals Hotwire, Heist en Blood Money, waarin er verschillende settings en doelen zijn in multiplayermappen.

Zelda en Starfox komen uit in 2015 voor Wii U

Tijdens The Game Awards vannacht werden er nieuwe beelden getoond van Zelda voor Wii U door Shigeru Miyamoto en Eiji Aonuma. Hierbij bevestigden ze dat het spel in 2015 uitkomt.

De twee laten eerst zien hoe groot de nieuwe wereld is voor deze Zelda. Door een map op de Wii U GamePad blijf je overzicht houden, zeker omdat je kunt markeren waar je naar toe wil. Natuurlijk kun je te voet reizen, maar omdat de afstanden wel erg groot zijn kun je ook met een zeil door de lucht zweven of Epona het paard gebruiken. Epona is een stuk slimmer geworden. Je hoeft haar amper te besturen en het paard zal niet tegen bomen aan botsen, want zeg nou zelf, hoeveel paarden doen dat uit zichzelf? Hierdoor kun je jezelf meer focussen om bijvoorbeeld te vechten op het paard, of te mikken met je boog. Je kunt ook van het paard af springen en in slowmotion je pijl en boog gebruiken om een vijand te verrassen.

De grote verrassing op het eind: Shigeru Miyamoto zorgt ervoor dat er een nieuwe Starfox gaat verschijnen, voordat deze nieuwe Zelda uitkomt. En weer daarvoor komt de remake van The Legend of Zelda: Majora's Mask voor 3DS uit. Concrete releasedata zijn niet genoemd, maar Nintendo heeft in ieder geval twee veelgevraagde titels voor Wii U in het verschiet voor 2015.

Henk Krol krijgt De Zak Award 2014

De Zak Award wordt dit jaar uitgereikt aan Henk Krol. Dat meldt de Stadsschouwburg Amsterdam vrijdag. De award wordt ieder jaar toegekend aan een Bekende Nederlander die zich dat jaar heeft laten leiden door hebzucht en er publiekelijk een bende van heeft gemaakt.

De 50PLUS-fractievoorzitter krijgt de prijs vanwege zijn misstappen met de pensioenafdrachten van zijn personeel, het misbruiken van overheidssubsidies en het liegen tegen mogelijke adverteerders over de oplage van de Gay Krant, laat de Stadsschouwburg Amsterdam weten. "Ondertussen blijft Krol lachen alsof er niks aan de hand is. Daarom krijgt hij van Sinterklaas, zelf ook 50+, De Zak Award."

Via de website van de schouwburg konden mensen stemmen. Andere genomineerden waren ex-directeur van de stichting ALS Eric Nolet, de directie van de Nederlandse Zorg Autoriteit en de Common Linnets.

De prijs wordt tijdens Het Eerste Sinterklaasgala voor Volwassenen aan Krol overhandigd. Het is dit jaar de achtste keer dat De Zak Award wordt uitgereikt. Eerder mochten onder anderen Dirk Scheringa, Diederik Stapel en Jack Spijkerman met de twijfelachtige eer strijken.

Ex-partijbons China formeel gearresteerd

De Chinese politie heeft zaterdagochtend lokale tijd een voormalige partijbons formeel gearresteerd. Zhou Yongkang was het hoofd van het binnenlandse veiligheidsapparaat en was in die hoedanigheid onder meer de baas over de binnenlandse inlichtingendiensten. Hij wordt beticht van het aannemen van steekpenningen, het lekken van staatsgeheimen en overspel, meldt het Chinese persbureau Xinhua.

Het onderzoek naar Zhou wegens 'ernstige disciplinaire schendingen' - een omslachtige term die meestal wordt gebruikt om corruptie te omschrijven - liep al sinds juli. Aangenomen wordt dat hij al veel eerder in hechtenis is genomen. Zhou is sinds oktober 2013 al niet meer in het openbaar gezien. Hij is het hooggeplaatste figuur tot dusver die door de anticorruptiecampagne van president Xi Jinping op de korrel wordt genomen.

"Hij misbruikte zijn macht om familieleden, minaressen en vrienden te helpen zich te verrijken, wat leidde tot ernstige verliezen voor staatsbedrijven", aldus Xinhua. Naast de arrestatie is Zhou ook formeel uit de Communistische Partij gezet. Voor Xi's aantreden als president en partijleider werd Zhou gezien als een van zijn belangrijkste rivalen. Zhou's arrestatie is dan ook tekenend voor de aanzienlijke macht die Xi inmiddels heeft weten te vergaren. Voormalige leden van het negenkoppige Permanente Comité van het Politburo, waar Zhou lid van was, werden voorheen als onaantastbaar gezien. Hen aanklagen zou de eenheid binnen de partij schaden, maar Xi heeft eerder gezegd corruptie te willen bestrijden op elk niveau.

Stompé verliest bij rentree Zuiderduin Masters

In Egmond aan Zee werden de eerste wedstrijden gespeeld in de groepsfase van de Zuiderduin Masters, de derde major van dartbond BDO. Deze editie staat in het teken van de rentree van Co Stompé en Ted Hankey. Beide darters keerden van de PDC terug naar de BDO.  

Stompé had in de wedstrijd tegen Yordi Meeuwisse weinig in te brengen. De oud-trambestuurder verloor met 3-5 van Meeuwisse. Wil Stompé nog kans maken op de volgende ronde, dan moet hij zaterdag winnen van Tony O'Shea. 

Hankey had meer succes bij zijn rentree. Hij won vrijdagavond met 5-3 van Richard Veenstra. Als hij zaterdag ook weet de winnen van Gary Robson, dan haalt hij de kwartfinale.

In groep F was Remco van Eijden in een Noord-Hollands onderonsje met 5-3 te sterk voor Jeffrey de Graaf. De geplaatste speler in de groep is de Belg Geert de Vos. Van Eijden heeft aan een overwinning genoeg. De Graaf moet met flinke cijfers van De Vos winnen om mogelijk nog door te gaan. 

Zaterdagmiddag worden de groepswedstrijden gespeeld tussen de geplaatste darters en de verliezers van de vrijdagavond. Zaterdagavond volgt dan de wedstrijden tussen de geplaatste darters en de winnaars van de vrijdagavond. Alleen de groepswinnaars gaan door naar de kwartfinale. Deze wedstrijden worden zondagmiddag gespeeld. Daarna volgen de halve finales en finale. 

Uitslagen Zuiderduin Masters - groepsfase - Speelronde I

Groep Darter Darter Uitslag*
A Willem Mandigers (NED) Darryl Fitton (ENG) 2-5
B Co Stompé (NED) Yordi Meeuwisse (NED) 2-5
C Madars Razma (LET) Jamie Hughes (ENG) 4-5
D Michel van der Horst (NED) Scott Waites (ENG) 5-4
E Ross Montgomery (SCO) Alan Norris (ENG) 5-2
F Remco van Eijden (NED) Jeffrey de Graaf (NED) 4-3
G Ted Hankey (ENG) Richard Veenstra (NED) 5-3
H James Wilson (ENG) Martin Phillips (WAL) 3-5
Dames A Sharon Prins (NED)       Fallon Sherrock (ENG) 4-3
Dames B Deta Hedman (ENG) Ann Louise Peters (DEN) 4-0
Jeugd A Niels Zonneveld (NED) Callan Rydz (ENG) 1-4
Jeugd B Mike v. Duivenbode (NED) Lorenzo Schmelcher (BEL) 4-0

*uitslagen in legs.

Klik hier voor het programma van zaterdag. 

Na 33 jaar nog steeds mijn nummer 1

Ik zou de Top2000 over langere tijd uitsmeren, zodat de echte fanaten alle songs kunnen horen. Dus zeg maar tussen 8 uur in de morgen tot middernacht. Je hebt dan een dag of drie meer nodig, maar wat geeft dat! En die keuze voor de nummers 1 t/m 10, laat maar. Vooral de vrijwel jaarlijkse nummer 1, Bohemian Rhapsody zou ik als allereerste draaien, dus op nummertje 2000, dan hebben we dat maar gehad. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.