Vonn domineert tweede wedstrijd na rentree

Lindsey Vonn heeft tijdens de World Cup-afdaling in Lake Louise ouderwets uitgehaald. In pas de tweede wedstrijd na haar rentree na lang blessureleed liet ze met een duidelijke zege zien dat de Canadese plaats niet voor niks Lake Lindsey heeft als bijnaam.

Een dag eerder deed Vonn eindelijk weer mee aan een wedstrijd, nadat ze in december vorig jaar haar tweede zware knieblessure in zeer korte tijd opliep. Haar achtste plaats op vrijdag leverde de Amerikaanse duidelijk zelfvertrouwen op, want ze stortte zich zoals vanouds naar beneden op zaterdag. 

Ze wist haar landgenote Stacey Cook van de eerste plaats te stoten met 0,49 seconden verschil, terwijl een derde Amerikaanse, Julia Mancuso, het voorlopige podium op 0,57 seconden van Vonn compleet maakte. Het afwachten was op de overige toppers, maar Tina Maze (+0,89 seconden), Anna Fenninger (+0,91), Tina Weirather (+1,16) en Lara Gut (+1,37) konden allemaal geen serieuze bedreiging vormen.

De Canadese Larisa Yurkiw leek even voor een daverende verrassing te zorgen en het podium te bedreigen, maar met 0,74 seconde achterstand strandde ze op een toch erg knappe vierde plek, haar beste resultaat ooit. Het 1-2-3'tje van de Amerikaanse dames was uniek, want nooit eerder bestond een World Cup-podium uit louter Amerikanen, man of vrouw.