Oranje op WK in groep bij thuisland Canada

Het Nederlands vrouwenelftal zal het op het WK voetbal 2015 onder meer op gaan nemen tegen thuisland Canada. Dat bleek zaterdag uit de loting in het Canadian Museum of Nature in Ottawa. Nederland zal op het WK in Canada haar debuut maken.

Nederland werd geloot in groep A, met naast Canada ook Nieuw-Zeeland en China. Het thuisland is het hoogst geklasseerde land van de groep als gekeken wordt naar de wereldranglijst: Achtste. China staat op de 14e plaats, Nederland op plek 15 en Nieuw-Zeeland neemt de 19e positie in.

Canada haalde in 2003 de beste prestatie door vierde te worden op het WK. Nieuw-Zeeland zal voor de vierde keer meedoen, maar wist nog nooit potten te breken. China deed op vijf van de vorige zes WK's mee en haalde daarin steeds minstens de kwartfinale. In 1999 verloren ze de finale.

Regerend wereldkampioen Japan lijkt het getroffen te hebben: Zij spelen tegen Zwitserland, Kameroen en Ecuador, stuk voor stuk debutanten op het WK. Groep B kent twee voormalig wereldkampioenen. Duitsland pakte de titel in 2003 en 2007, terwijl de Noorse vrouwen zich in 1995 tot kampioen lieten kronen.