Skiër Jansrud eindelijk verslagen

heywoodu

Skiër Kjetil Jansrud is er niet in geslaagd om vier World Cup-wedstrijden op rij te winnen. Tijdens de super-G in Beaver Creek wilde hij de eerste man worden die daarin slaagde sinds Hermann Maier in 1998, maar de Oostenrijker Hannes Reichelt stond hem in de weg.

Reichelt ging voor de grootste favorieten naar beneden, maar liet een sterke run zien. Topfavoriet Jansrud won een dag eerder de afdaling in Beaver Creek en een week eerder de afdaling en super-G in Lake Louise, maar dit keer lukte het niet. Aan de finish moest hij 0,52 seconden toegeven op de Oostenrijker. Reichelt boekte zo zijn eerste zege sinds de afdaling in Kitzbühel eerder dit jaar, waarna hij vanwege een rugblessure de Olympische Spelen moest laten schieten.

De grootste pechvogel van de dag was misschien wel de Fransman Alexis Pinturault. Hij ging bijna onderuit, skiedde vervolgens dwars door een poortje waardoor hij even overeind moest komen, maar gaf slechts 0,62 seconden toe op Reichelt. Ondanks zijn zeer moeilijke run wist hij zo toch het podium te halen met de derde plek, vlak voor de Italiaan Peter Fill.