Stoke troeft Arsenal af

Tot groot ongenoegen van de fans is Arsenal tot dusver in de Premier League wisselvallig. Stoke City profiteerde daarvan zaterdag door het onderlinge duel voor eigen publiek met 3-2 te winnen. Bij rust leidde de bescheiden middenmoter met 3-0 door treffers van Peter Crouch, Bojan Krkic en Jonathan Walters. De lange spits opende de score na welgeteld negentien seconden, eerder dan wie ook dit seizoen.

De stand halverwege leidde tot twitterberichtjes waarin vriendelijk om het afscheid van Arsène Wenger werd gevraagd, de Franse coach voor het leven bij de Londense club. Deze kwam halverwege de tweede helft in twee minuten tijd terug tot 3-2 door toedoen van Santi Cazorla (strafschop) en Aaron Ramsey. Daar bleef het bij. Erik Pieters maakte bij Stoke de negentig minuten vol.

Queens Park Rangers - Burnley was de enige andere om 16.00 uur Nederlandse tijd gestarte wedstrijd waarin werd gescoord. De Londense ploeg won met 2-0 en Leroy Fer scoorde de eerste goal. Hull City - West Bromwich Albion, Liverpool - Sunderland en Tottenham Hotspur - Crystal Palace eindigden alle drie in 0-0.