FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 augustus 2011

Uitslag Feyenoord - Roda JC

Om 20.45 Begon in de Kuip het duel tussen Feyenoord en Roda JC. Hieronder vind je de uitslag en karakteristieken van dit duel.

Feyenoord

3 - 0

Roda JC

 12' Cabral
 48' Fer
 54' Cabral
   
 
 Gele kaart: , Hempte, (Roda JC)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 42.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Leerdam
De Vrij
Vlaar
Ramsteijn
Fer
Clasie (v.Haaren/83)
El Ahmadi (D.Fernandez/72)
Cabral
G.Fernandez (Schaken/58)
Cissé
  Tyton
Monteyne
Wielaert
Vukovic
Hempte
Delorge (Donald/70)
Fledderus
De Beule (Pluim/65)
Sutchuin Djoum (Malki/40)
Junker
Ramzi

Somalië wil hulpkonvooien beter beschermen

De Somalische regering wil een veiligheidsdienst opzetten voor de bescherming van konvooien die voedselhulp brengen aan mensen die getroffen zijn door de hongersnood in het land. Dat heeft premier Abdiweli Mohammed Ali zaterdag gezegd, aldus de BBC.

Volgens de premier zal de dienst bestaan uit ongeveer 300 manschappen, die steun krijgen van de vredessoldaten van de Afrikaanse Unie. De verdeling van hulpgoederen in het door oorlog verscheurde Somalië verloopt zeer moeizaam.

Somalië wil hulpkonvooien beter beschermen
Somalië wil hulpkonvooien beter beschermen (Foto: ANP)

Sophie in 't Veld humanist van het jaar

Europarlementariër voor D66 Sophie in 't Veld is zaterdag in Oslo uitgeroepen tot Internationale Humanist van het Jaar. De prijs van de International Humanist and Ethical Union (IHEU) wordt een keer in de drie jaar uitgereikt. Nobelprijswinnaars Amartya Sen en Andrei Sacharov gingen haar voor.

In 't Veld die een toespraak hield voor het humanistencongres, is vereerd. "Dit is een prachtige verrassing." Het humanisme heeft volgens haar voor veel maatschappelijke problemen de goede antwoorden. Ze is voorzitter van de humanistische omroep Human.

Het publieke debat is volgens In 't Veld de laatste jaren gemonopoliseerd door mensen die de maatschappij indelen in onderling rivaliserende religieuze en culturele groeperingen. Humanisten, die de mens als individu zien, zouden zich hier volgens de politica veel assertiever in moeten mengen.

IHEU-voorzitter Sonja Eggerickx roemde de inzet van In 't Veld voor privacy, vrouwenrechten en homorechten, en haar initiatief voor de oprichting van het European Parliament Platform for Secularism in Politics. "Middels dat platform werft In 't Veld met succes vrijzinnige christenen als bondgenoten voor de scheiding van kerk en staat. In 't Veld werkt onvermoeibaar aan secularisme in Europa."

De 47-jarige In 't Veld kreeg al eerder internationale prijzen voor haar inzet voor grondrechten en de scheiding van kerk en staat.


Sophie in 't Veld humanist van het jaar (Foto: Novum)

Uitslagen Eredivisie (13/08/2011)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen en karakteristieken van deze duels:

Vitesse

4 - 0

VVV-Venlo

 5' v. Ginkel
 14' Meeuwis (e.d)
 51' Bony
 89' Chanturia
   
 
 Gele kaart: , Emenike, De Regt, (VVV-Venlo)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 15.150
Arbiter: v. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Meerits
v.d.Struijk
Kashia
Drost
Büttner
v.Ginkel
Pröpper
Hofs (Yasuda/76)
Chanturia
Bony (Darri/90)
Jenner (Tighadouini/85)
  Gentenaar
De Regt
Mei
Yoshida
Emenike (Fleuren/65)
Maguire (Uchebo/46)
Meeuwis
Cullen
Kruysen
Wildschut (Dadda/81)
Linssen

PSV

1 - 0

RKC Waalwijk

 24' Mertens
   
 
 Gele kaart: Ojo, Manolev, Marcelo, Pieters, (PSV), Duits, Auassar, Ramos, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 32.700
Arbiter: Blom
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev (Tamata/64)
Marcelo
Bouma
Pieters
Ojo
Wijnaldum (Zeefuik/74)
Strootman
Lens
Toivonen
Mertens (Labiyad/87)
  Zoet
Bandjar
Drost
Ramos
v.Peppen
Auassar (Janssen/83)
Braber (Bridji/58)
Duits
Ten Voorde
Castillion (Fachtali/70)
Meijers

Praag toneel van homo-optocht

Tsjechische homo's hebben zaterdag voor het eerst een optocht gehouden in de hoofdstad Praag. De optocht was onderdeel van een groter Gay Pride festival, dat woensdag begon.

Duizenden mensen waren op de optocht afgekomen. De politie was massaal op de been om ongeregeldheden te voorkomen. Tientallen rechtsextremisten protesteerden tegen de optocht en scholden de deelnemers uit. De oproerpolitie scheidde de twee groepen en wist een treffen te voorkomen. De conservatieve christendemocraten hielden een tegenparade voor wat zij traditionele normen en waarden noemden.

De Gay Pride zorgde eerder deze week nog voor opschudding. De Tsjechische president Vaclav Klaus haalde uit naar dertien Europese landen die in een petitie hun steun hadden uitgesproken voor het festival. Klaus weigerde zich tevens te distantiëren van Petr Hajek, een van zijn adviseurs. In een interview met een Tsjechische krant noemde Hajek homoseksualiteit een afwijking.


Praag toneel van homo-optocht (Foto: Novum)

[Upd] [Eneco] Tankink toch niet uit koers genomen

Bram Tankink is na de vijfde etappe van de Eneco Tour uit de koers genomen door de jury. De Rabobankrenner maakte een verboden fietswissel en werd daarom door de jury gediskwalificeerd.

Tankink nam een fiets aan van ploegleider Frans Maassen, die met zijn ploegleiderswagen een stuk van het parcours had afgesneden. Maassen was achterop geraakt en wachtte het peloton op nadat hij een alternatieve route had genomen.

Update 21:15 uur

Bram Tankink is toch niet uit koers genomen na een omstreden fietswissel in de vijfde etappe van de Eneco Tour. De organisatie van de Nederlands/Belgische koers heeft na overleg met de Rabobankploeg besloten dat de Nederlandse wielrenner morgen gewoon op mag stappen.

Munsterman: "Geen enkele club voor Ruiz"

Joop Munsterman ging voorafgaand aan de wedstrijd FC Twente - AZ in op de transferzaken. Bryan Ruiz en Leroy Fer kwamen aan bod.

"Wij hebben niks gehoord van welke club dan ook inzake Bryan (Ruiz, red.). Vorig jaar hebben wij hem gevraagd om nog een jaar bij ons te blijven. Dat heeft hij gedaan. Maar dan moet je ook zo netjes zijn, dat als hij weg wil, we daar ook gehoor aan geven", aldus Munsterman.

Over Fer, die in de nadrukkelijke belangstelling van Twente staat, is er nog geen duidelijkheid. "We hebben het bod substantieel verhoogd; dat wil zeggen dat we een behoorlijk hoog bod hebben gedaan", zegt de voorzitter tegenover Eredivisie Live.

Het bod werd door de Tukkers vrijdagochtend neergelegd bij Feyenoord, de huidige club van Fer. "Maar daarna hebben we nog niks gehoord. We hebben het goed overwogen om voor hem te gaan en willem hem graag hebben."

Xbox 360 binnenkort alleen in mat

De welbekende pianolak-afwerking van de huidige Xbox 360 Slim gaat verdwijnen. Over de exacte redenen van deze wijziging laat Larry Hryb de wereld in het ongewisse. De komende weken zullen de glimmende versies van de 360-consoles langzaam uit winkels verdwijnen.


Voor mensen die geen 360 slim bezitten en straks toch graag een glanzende console willen hebben rest niets anders dan nu een 250GB-versie te kopen of te wachten op de speciale StarWars of Gears of Wars-edities die uit gaan komen.

Verongelukt meisje helpt Afrika aan schoon water

De verjaardagswens van een meisje dat driehonderd dollar wilde inzamelen voor schoon water in Afrika is ruimschoots in vervulling gegaan. Donoren hebben meer dan een miljoen dollar gegeven nadat ze was overleden door een auto-ongeluk.

Rachel Beckwith had haar doel al bijna bereikt toen ze op 12 juni 9 jaar werd, dus de donatiewebsite werd gesloten. Ze raakte op 20 juli ernstig gewond bij een kettingbotsing en werd enkele dagen later van de beademing gehaald. Een dominee regelde dat de website weer online ging.

Nonprofitorganisatie Charitywater liet weten dat vrijdag al meer dan 26 duizend donaties waren binnengekomen. Zelfs mensen uit Afrika, Brazilië, Thailand and Europa hebben geld overgemaakt, aldus oprichter Scott Harrison.

Rachels moeder zei dat ze diep onder de indruk is dat de droom van haar dochter werkelijkheid is geworden.

Perry officieel presidentskandidaat VS

De Texaanse gouverneur Rick Perry heeft zich zaterdag in South Carolina officieel gekandideerd voor het Amerikaanse presidentschap. Perry's woordvoerder bracht het nieuws vrijdag al naar buiten.

Perry zei tegen het publiek in South Carolina dat hij de Republikeinse voorverkiezingen wil winnen en het daarna wil opnemen tegen president Barack Obama. "Ik geloof absoluut dat ik ga winnen", zei Perry, die vooralsnog acht serieuze tegenstrevers heeft.

De gouverneur bekritiseerde het buitenlandbeleid van Obama en zei dat hij beter zou zijn in het creëren van banen.


Perry officieel presidentskandidaat VS (Foto: Novum)

[Eneco] Boasson Hagen: "De bal ligt bij Gilbert"

Edvald Boasson Hagen verdedigde vandaag in de Eneco Tour met succes zijn leiderstrui. "De ploeg heeft de koers uitstekend gecontroleerd. Vooral in het eerste uur werd er erg hard gefietst. We hebben ervoor gezorgd dat de kopgroep nooit meer dan 3 minuten uitliep," aldus de Noor na de rit van vandaag.

Morgen is de laatste etappe. Boasson Hagen verwacht dan een aanval van de nummer twee in het algemeen klassement, Philippe Gilbert. "Ik heb de trui, Gilbert zal iets moeten verzinnen. Maar er zijn nog meer kandidaten".

Uitslag FC Twente - AZ

Vanavond om 18:45 uur stond de wedstrijd tussen FC Twente en AZ op het programma. Het duel werd voorafgegaan door een herdenking voor de slachtoffers van het stadiondrama dat zich vorige maand in de Grolsch Veste afspeelde. 

Ondanks dat het opnieuw een matige wedstrijd op de mat wist te leggen heeft FC Twente opnieuw de drie punten te pakken. Vorige week was het te sterk voor NAC Breda ditmaal was AZ niet opgewassen tegen de Tukkers.

Een sterk FC Twente kwam al na drie minuten op voorsprong door een doelpunt van Janko. De Alkmaarders leken geschrokken door de felle start van Twente maar wisten zich vrij snel te herstellen. De Alkmaarders wisten daarna zelfs nog een aantal kansen te krijgen op de gelijkmaker via onder andere Holman en Benschop maar telkens stond Mihailov in de weg.

Na de rust kwam FC Twente weer wat beter in zijn spel. Dit zorgde uiteindelijk voor een schitterend doelpunt 25 minuten voor tijd. Bryan Ruiz wipte de bal over een kanslozze Esteban. AZ was hierna de weg kwijt en FC Twente kon de wedstrijd rustig uit tikken.
 


Mark Janko kust rouwband na doelpunt (Foto: Pro Shots)

FC Twente

2 - 0

AZ

3' Janko
66' Ruiz
   
 
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.000
Arbiter: Pieter Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Cornelisse
Wisgerhof
Douglas
Tiendalli
Brama
de Jong
Janssen
Berghuis (46/ Ruiz)
Janko (67/ Landzaat)
John (82/ Rosales)
  Esteban
Marcellis
Reijnen (68/ Klavan)
Viergever
S. Poulsen
Wernbloom
Falkenburg (75/ Maher)
Elm
Gudmundsson (68/ Altidore)
Benschop
Holman

Force India heeft luxeprobleem

Het Formule 1-team Force India zegt voor het volgende seizoen een luxeprobleem te hebben. De renstal heeft met Adrian Sutil en Paul di Resta goede coureurs in huis, maar derde rijder Nico Hülkenberg maakt ook kans om zijn rentree te maken in de races.

"Het is juist een goede situatie," zei teammanager Otmar Szafnauer die blij is met de huidige stand van zaken. "Misschien moeten we maar een muntje opgooien," zegt hij grappend tegen Auto Motor und Sport. "Aan het eind van het jaar maken we een nauwkeurige analyse en op basis daarvan nemen we een beslissing."

Szafnauer vindt daarnaast dat voor Force India de samenwerking met McLaren op het gebied van versnellingsbakken en hydraulica goed uit de verf komt. "Het zijn geen onderdelen waarmee je races kunt winnen, maar je kunt ze er wel door verliezen. Op deze manier kunnen we ons voordelig op de aerodynamica richten, waar het meeste voordeel valt te behalen."

Bertens wint Nederlands onderonsje in Koksijde

Kiki Bertens heeft ten koste van Bibiane Schoofs de finale bereikt van het ITF-toernooi van Koksijde. De 19-jarige Wateringse, die als eerste is geplaatst, was haar landgenote met 3-6, 6-3 en 6-2 de baas. In de eindstrijd neemt Bertens het op tegen Elitsa Kostova uit Bulgarije, de nummer twee van de plaatsingslijst.

Voor Bertens is de finale op het Belgische graveltoernooi de eerste in een jaar. Haar laatste dateert van precies een jaar geleden, toen ze in Koksijde net naast de titel greep.

Olielek Noordzee 'onder controle'

Het olielek in de Noordzee bij Schotland is onder controle. Dat laat Shell zaterdag weten in een verklaring. De oliemaatschappij zei niet hoeveel olie er in het water terecht is gekomen, maar verwacht niet dat het de kust bereikt. Een op afstand bestuurbare onderzeeër voert controles uit en houdt de lekkage in de gaten.

Het lek bij het Gannet-Alpha-platform werd vrijdag ontdekt, waarna de onderzeese bron werd afgesloten en de druk van de pijpleiding gehaald. Hierdoor is de hoeveelheid lekkende olie 'aanzienlijk' verminderd. Het platform ligt 180 kilometer ten oosten van het Schotse Aberdeen.

Patiënten willen openheid over virussen

Ziekenhuizen moeten transparanter worden over besmettingen met gevaarlijke bacteriën en virussen. Patiënten moeten bij een uitbraak hier direct over worden geïnformeerd. Dat stelt patiëntenorganisatie NPCF zaterdag in RTL Nieuws.

De patiëntenfederatie reageert op het verhaal van een jongen die zwaar gehandicapt werd nadat hij als baby werd geïnfecteerd door het Rotavirus in het Diaconessenhuis in Utrecht.

Patiënten kunnen helpen door verpleegkundigen aan te spreken als ze sieraden dragen of hun handen niet wassen", zegt Jacqueline Baardman van de NPCF. "Dus je krijgt een verhoogde staat van alertheid waarin je met elkaar kunt proberen de situatie veiliger te maken".

De PVV sluit zich aan bij de oproep van de NPCF. "Ik vind sowieso dat patiënten of familie op de hoogte moeten zijn als er ergens een bacterie of virus heerst", zegt Kamerlid Karen Gerbrands. "Dan kunnen patiënten zelf kiezen of je daar wilt worden opgenomen, of in dit geval je kind er wilt hebben."

De ouders van de jongen vinden dat het ziekenhuis hen op de hoogte had moeten stellen van de uitbraak van het virus. "Ik had het graag willen weten, dan waren we zoals alle ouders niet akkoord gegaan met de opname", zegt zijn vader in RTL Nieuws.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg oordeelde eerder dat de hygiëne op de afdeling neonatologie van het Diaconessenhuis niet in orde was, en dat de jongen onnodig aan risico's is blootgesteld in het ziekenhuis.

Het ziekenhuis laat weten dat nadat maatregelen zijn getroffen en protocollen zijn aangepast er sinds 2009 geen uitbraken van het Rotavirus meer zijn geweest.

[Premier League] Liverpool morst punten tegen Sunderland

Liverpool is er niet in geslaagd om met een thuiszege aan het nieuwe seizoen in de Premier League te beginnen. Op Anfield bleef de ploeg van Dirk Kuijt tegen Sunderland steken op 1-1.

Oud-Ajacied Luis Suarez zette Liverpool na twaalf minuten nog wel op voorsprong, maar Sebastian Larsson maakte in de tweede helft gelijk. De Uruguayaan had The Reds al eerder op voorsprong kunnen zetten toen hij in de vijfde minuut door Kieran Richardson werd neergehaald in het strafschopgebied.

De Uruguayaan nam de penalty zelf, maar schoot de bal hoog over. Enkele minuten later maakte hij die fout goed door na een vrije trap van Charlie Adam te scoren. De gelijkmaker van Larsson gooide echter roet in het eten.

Martin Jol kreeg bij zijn competitiedebuut als coach van Fulham geen doelpunten te zien. De Londense club speelde thuis tegen Aston Villa met 0-0 gelijk. Queens Park Rangers beleefde weinig plezier aan de rentree in de Premier League. Op eigen veld werd tegen Bolton Wanderers met 4-0 verloren. Het eveneens gepromoveerde Norwich City pakte een punt bij Wigan Athletic: 1-1.


Liverpool thuis niet langs Sunderland (Foto: Novum)

Schoorel nadert hoofdschema in Cincinnati

Thomas Schoorel heeft de tweede en laatste kwalificatieronde van het toernooi in Cincinnati bereikt. De 22-jarige Amsterdammer was met 6-4, 4-6 en 7-5 te sterk voor de Fin Jarkko Nieminen, die vijftigste staat op de wereldranglijst. Schoorel, de mondiale nummer 115, moet om zich voor het hoofdschema te plaatsen Marsel Ilhan uit Turkije verslaan.

Schoorel en Nieminen deden op het Amerikaanse hardcourt weinig voor elkaar onder. De Nederlander sleepte de eerste set in de wacht door een break in de zevende game. In het tweede bedrijf trok Nieminen de stand weer recht door toe te slaan bij 5-4. Ook in de beslissende set hielden beide spelers lang gelijke tred, maar Schoorel pakte bij 5-5 de service van zijn opponent af en stelde de zege veilig.

Acht hechtingen voor Pozzato

Filippo Pozzato is gisteravond in zijn woning van de trap gevallen en daarbij hard op zijn hoofd terecht gekomen. De 29-jarige Italiaan van Katusha liep daarbij een lichte hersenschudding op en acht hechtingen.

"Als we het ongeval positief bekijken dan moet ik toegeven dat ik veel geluk heb gehad. Ik liep de trap af, gleed uit en kwam hard op mijn rug en hoofd terecht. Toen ik zag hoeveel bloed ik verloor, werd ik toch wel een beetje bang. Ik hoop nu zo snel mogelijk te herstellen. Aankomende dagen wil ik weer beginnen met de trainingen en dan zien we wel  hoe ik er voor sta met het oog op de aankomende wedstrijden."

Pozzato kwam eerder dit jaar hard ten val in de Ronde van België en liep daarbij een pols- en sleutelbeenbreuk op. Eind juli maakte hij zijn rentree in de Ronde van Polen.

Italië snijdt fors in overheidsapparaat

De Italiaanse regering heeft zaterdag beloofd dat het nieuwe bezuinigingspakket de torenhoge kosten van de bureaucratie in het land zal terugdringen. Duizenden overheidsbanen worden geschrapt en lokale verkiesbare posten verdwijnen door kleinere steden samen te voegen.

Premier Silvio Berlusconi noemde de bezuinigingen zaterdag 'buitensporig', maar zei dat ze goedgekeurd waren vanwege breedgedragen ongenoegen onder de bevolking over de extraatjes die de politieke elite in het land geniet.

Het nieuwe bezuinigingspakket ter waarde van 45 miljard euro werd vrijdagavond aangenomen. Het doel is om, in navolging van een eis van de Europese Centrale Bank (ECB), in 2013 een sluitende begroting te hebben. Daarnaast moeten het pakket, dat naast bezuinigingen ook belastingverhogingen bevat, het vertrouwen van de financiële markten in Italië herstellen.

De verwachting is dat de Italiaanse economie dit jaar met een procent groeit. De ECB begon vorige week met het opkopen van Italiaanse staatsobligaties in een poging de rente op de waardepapieren te drukken.

Minister voor vereenvoudiging Roberto Calderoli zei zaterdag dat het aantal parlementariërs in Italië wordt gehalveerd. Hiervoor moet wel de grondwet worden aangepast. Op het moment telt Italië zo'n duizend wetgevers op nationaal niveau.

Snoyl ziet af van stage bij FC Dordrecht

Ferne Snoyl gaat niet proberen om bij FC Dordrecht een contract af te dwingen. Snoyl blijkt toch geen interesse te hebben in een mogelijke deal.

FC Dordrecht was bereid om Snoyl een nieuwe kans te bieden op een profcontract, maar de oud-speler van Feyenoord ziet volgens RTV Rijnmond af van de mogelijkheid om zich opnieuw te bewijzen. Snoyl zag het niet zitten om voorlopig op amateurbasis bij Dordrecht te gaan spelen.

De verdediger annex middenvelder zit zonder club nadat zijn contract bij NAC Breda niet werd verlengd. Snoyl speelde in het verleden voor Feyenoord, N.E.C. Nijmegen, RKC Waalwijk, Aberdeen en FC Den Bosch. Zijn periode bij NAC werd afgesloten met een vervelende nasmaak voor de linkspoot.

Snoyl weigerde om afscheid te nemen van het thuispubliek omdat er in het Rat Verlegh Stadion een spandoek hing met de 'M' van fastfoodketen McDonalds met daarachter 'Snoyl two years of history'. Snoyl kon dit niet waarderen en besloot niet het veld te betreden voor een ereronde.

[Bundesliga] Drie goals Huntelaar, nipte zege Bayern

Klaas-Jan Huntelaar was vandaag goed op dreef namens Schalke 04. De Nederlandse spits trof drie keer tegen FC Köln. De club uit Gelsenkirchen won de wedstrijd uiteindelijk met 5-1.

Huntelaar bewees hiermee waarom Schalke 04 hem afgelopen zomer koste wat kost wilde behouden, ondanks dat het steenrijke Rubin Kazan hem wilde overnemen. FC Köln kwam vandaag nog wel op voorsprong, Lukas Poldolski scoorde na twaalf minuten de 0-1. Uit een penalty bracht Huntelaar vlak voor rust de stand in evenwicht. Vlak nadat de ploegen weer uit kleedkamers waren bracht Huntelaar de stand op 2-1. Dankzij Holtby en Raúl groeide de voorsprong naar 4-1, waarna wederom Huntelaar vijf minuten voor tijd de eindstand op 5-1 bepaalde.

Bayern München, dat speelde zonder de geblesseerde Arjen Robben, kwam vandaag met de schrik vrij. In de slotminuut scoorde Luis Gustavo het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij voorkwam daarmee een rampzalige seizoenstart van Der Rekordmeister, vorige week werd namelijk thuis al met 0-1 verloren van Borussia Mönchengladbach.

Borrusia Dortmund, dat vorige week nog op indrukwekkende wijze won van HSV, ging vandaag verrassend onderuit. 1899 Hoffenheim was met 1-0 te sterk.


Huntelaar trefzeker namens Schalke 04 (Foto: Pro Shots)

Politie houdt verdachte aan na waarschuwingsschot

De politie heeft zaterdagmiddag in Eindhoven een mogelijke inbreker aangehouden na het lossen van een waarschuwingsschot. Twee anderen konden wegkomen.

Een omwonende had rond 14.00 uur gemeld dat een paar mensen zich verdacht gedroegen bij een woning aan de Sint Petrus Canisiuslaan. Een van hen zou een bivakmuts dragen en over een schutting zijn geklommen.

Toen de politie arriveerde, rende een van de verdachten de brandgangetjes. Hij werd na een achtervolging en het waarschuwingsschot rond 14.30 uur aangehouden op de Kardinaal Van Rossumstraat.

Twee andere verdachten gingen er in een auto vandoor. Agenten troffen het verlaten voertuig aan bij de Hazelaar in Geldrop. De politie vraagt getuigen zich te melden.

Achilles'29 wint Super Cup amateurs

Achilles '29 heeft de Super Cup bij de amateurs gewonnen. De bekerwinnaar was met 1-2 te sterk voor landskampioen IJsselmeervogels, dat de Super Cup vorig jaar wel wist te winnen.

De Groesbekers kwamen al na elf minuten op voorsprong door een goal van Daniël van Straaten. De gelijkmaker viel nog binnen het half uur, toen Geoffrey Verweij de 1-1 aan wist te tekenen. Ook na de gelijkmaker ging het spel gelijk op tussen de clubs.

Na rust kreeg Achilles kort achter elkaar twee grote kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Tien minuten voor tijd viel alsnog de beslissing, toen Thijs Hendriks een vrije trap die op de paal kwam wist te promoveren tot een doelpunt.


Achilles'29 wint super cup amateurs (Foto: Pro Shots)

Opnieuw ongeval door fiets op wegdek A7

Voor de tweede achtereenvolgende week heeft een onbekende in de nacht van vrijdag op zaterdag een fiets op het wegdek van de A7 gelegd. Een automobilist kon de fiets niet meer ontwijken. De auto raakte beschadigd, de bestuurder bleef ongedeerd. Dat maakte de politie zaterdag bekend.

Het incident gebeurde opnieuw ter hoogte van Wieringerwerf. Een motorrijder reed vorige week op ongeveer dezelfde plaats tegen een fiets aan. Ook hij kwam er zonder verwondingen vanaf.

[Eneco] Van Hummel baalt

Kenny van Hummel had in de vijfde etappe van de Eneco Tour vandaag graag willen sprinten om de dagzege. Zijn ploeggenoten van Skil-Shimano slaagden er echter niet in om het gat naar de koplopers te dichten.

"Jammer, maar we waren in de slotfase de enigen die het nog probeerden. De Sky-ploeg had al de hele dag op kop gereden en zonder Tyler Farrar had Garmin ook geen belang meer. Verder hielp niemand ons," aldus Van Hummel die uiteindelijk als de nummer zeven over de meet kwam.

Man kookt beter: vrouw wil scheiden

Een Egyptische vrouw heeft de echtscheidingspapieren aangevraagd. Haar man kan namelijk beter koken dan zij.

Mohammed Said, die kok is in een hotel in de hoofdstad Caïro, heeft zijn familie verrast door aan het begin van de Ramadan voor hen te koken. De zonen van het echtpaar vonden echter dat papa zo goed kan koken, dat ze eisten dat hij iedere dag voor hen zou koken.

Moeder de vrouw voelt zich nu in haar eer aangetast en wil bij haar man weg. De Egyptische rechtbank wil echter nog even afwachten met de uitspraak tot de vastenmaand is afgelopen. Zij hopen dat de vrouw zich nog zal bedenken.

Fidel Castro wordt 85

De Cubaanse ex-president Fidel Castro is zaterdag 85 jaar geworden. In tegenstelling tot eerdere verjaardagen stond de bejaarde Castro zaterdag niet in het middelpunt van de belangstelling.

Er zijn geen feestelijkheden aangekondigd, hoewel vrijdagavond meer dan twintig bands en artiesten uit Latijns-Amerika een concert aan Castro opdroegen.

"Wat alle artiesten in hun liedjes zeggen is niets vergeleken bij wat Castro verdient", zei Alfredo Vera, een van de organisatoren van het concert. "Gefeliciteerd, onze geliefde en eeuwige commandant."

Castro is sinds 2006 weinig meer in het openbaar te zien. In dat jaar deed hij tijdelijk afstand van de macht, iets wat hij in 2008 definitief deed. Een darmziekte had hem bijna het leven gekost, aldus Castro zelf.

Ook zijn broer Raul, die hem opvolgde als president van Cuba, was niet aanwezig bij het concert. Vicepresident José Ramón Machado was de hoogste regeringsfunctionaris die acte de présence gaf in het Karl Marx-theater.


Fidel Castro wordt 85 (Foto: Novum)

Kinderen Michael Jackson negeren advies ooms

De kinderen van Michael Jackson hebben advies van hun ooms Jermaine en Randy in de wind geslagen. De 14-jarige Prince, 13-jarige Paris en 9-jarige Blanket zijn in oktober aanwezig bij het herdenkingsconcert voor hun vader, tot groot ongenoegen van Jermaine en Randy.

Op 8 oktober vindt in Wales het langverwachte eerbetoon aan de King of Pop plaats. "Paris, Blanket en Prince zijn gevraagd om het concert in Wales bij te wonen en ze hebben besloten om te gaan", laat een woordvoerder van de familie Jackson weten aan de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. "Ze kijken er heel erg naar uit en hopen dat het mogelijk is om een bijdrage te leveren door bijvoorbeeld een toespraak te houden."

"Jermaine en Randy zijn daar echter fel op tegen", vervolgt de woordvoerder. De twee zijn geen voorstanders van het aanstaande concert, omdat de rechtszaak rondom de dood van hun broer tegelijkertijd plaatsvindt. Ze waarderen het eerbetoon wel, maar kunnen zich 'onmogelijk' vinden in de show.

Onder anderen Christina Aguilera, Cee Lo Green en Leona Lewis treden op tijdens Michael Forever: The Tribute Concert. Eerdere pogingen een herdenkingsconcert te organiseren liepen op niets uit, onder meer omdat geen grote artiesten konden worden gestrikt.

Michael Jackson overleed twee jaar geleden aan een overdosis propofol, die zou zijn toegediend door Jacksons lijfarts Conrad Murray. Hem is dood door schuld ten laste gelegd. De zaak tegen hem gaat volgende maand van start.

Square Enix lanceert eigen magazine

Square Enix is begonnen met het maken van een gratis magazine. In dit online magazine, dat volledig over de games van het bedrijf Square Enix gaat, vinden we onder andere games als Tomb Raider en Deus Ex: Human Revolution terug.

Het digitale blad bevat dertig pagina's en is hier te bekijken. Het is nog niet duidelijk of Square Enix dit maandelijks gaat doen of dat dit een eenmalige uitgave was, maar het is zeker interessant om te zien dat steeds meer uitgevers nu hun eigen bladen maken om hun games te promoten op een informatieve manier.

ss

Guardiola: "Fàbregas is nog niet van Barcelona"

Coach Pep Guardiola van Barcelona is nog steeds in afwachting van de komst van Cesc Fàbregas. De Spaanse club en Arsenal zouden een akkoord hebben bereikt over zijn overgang, maar volgens Guardiola is het nog niet rond.

"Hij is hier nog niet. Er worden goede vorderingen gemaakt bij de onderhandelingen, maar we missen nog steeds het belangrijkste document om zijn komst te kunnen bevestigen", zei Guardiola vandaag. "Het ziet er goed uit, maar hij is nog steeds van Arsenal. Anders zou ik het bevestigen."

Guardiola: Fabregas is nog niet van Barcelona
Guardiola: Fabregas is nog niet van Barcelona (Foto: ANP)

Politie zet snelweg af voor vuurwapengevaarlijke ex

De politie heeft vrijdagavond de A2 bij het Brabantse Maarheeze geblokkeerd om twee mannen op te pakken. Omdat ze mogelijk in het bezit van vuurwapens waren, wilde de politie geen risico nemen. Het tweetal werd bij tankstation 't Haasje opgepakt voor mishandeling en bedreiging.

De verdachten zijn een 42-jarige man uit Sittard en een 41-jarige Nederlander die in Duitsland woont. De 36-jarige ex-vriendin van de laatste had de politie rond 22.00 gebeld met de mededeling dat zij en haar vriend in Eersel waren bedreigd en mishandeld door haar ex. Hij zou een vuurwapen bij zich hebben gehad.

Agenten kregen een signalement en zagen de auto met de verdachten rijden. Ze wisten de twee rond 23.00 uur bij het tankstation uit de auto te praten. Er werden geen wapens aangetroffen.

Het duo is in een cel gezet voor verder onderzoek. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging.

Verveeld meisje belt 9788 keer alarmnummer

Een 16-jarig meisje uit het Franse Meaux heeft bijna tienduizend keer het alarmnummer gebeld. Ze is vrijdag opgepakt en heeft tijdens een verhoor bekend. Als reden voor het bellen gaf ze aan dat 'ze zich verveelde'.

Zaterdag verschijnt de tiener voor de kinderrechter. Het meisje riskeert een boete van 15.000 euro en een celstraf van een jaar. Bovendien moet de tiener een psychiatrisch onderzoek ondergaan.

"Sinds 1 april belde ze 9788 keer met haar moeders mobiele telefoon naar de politie. Tijdens die telefoontjes sprak ze beledigend of  hing ze direct op," zo meldt de politie. "Iedere beller die naar het noodnummer belt, wordt duidelijk gemaakt dat het gesprek geregistreerd wordt en dat het nummer uitsluitend voor noodgevallen is."

Indonesiërs gewaarschuwd voor vulkaan

De Indonesische autoriteiten waarschuwen mensen minstens twee kilometer afstand te houden tot de vulkaan Papandayan op het eiland Java. De twee gele kraters van de Papandayan, die normaal gesproken populaire toeristenattracties zijn, spuwen gevaarlijke gassen uit als waterstofsulfide en koolstofmonoxide, zegt de Indonesische vulkanoloog Surono.

De Indonesische autoriteiten hebben het op een na hoogste waarschuwingsniveau ingesteld voor de vulkaan, die in 2002 voor het laatst uitbarstte.

Geen eindzege Poels in Tour de l'Ain

Wout Poels is er niet in geslaagd de Tour de l'Ain op zijn naam te schrijven. Op de slotklim op de La Grand Colombier moest hij David Moncoutié laten rijden, die uiteindelijk genoeg voorsprong pakte om Poels uit de leiderstrui te rijden. De ritzege ging naar Thibault Pinot.

Op de slotklim naar La Grand Colombier reed Rein Taaramäe alles op een hoop voor zijn ploeggenoot Moncoutié. Ook Poels kon diens tempo niet volgen en zag zijn mogelijk eindzege verloren gaan. Naast Moncoutié kon alleen Thibault Pinot Taaramäe volgen.

Het verschil bleef oplopen, ook toen Taaramäe het liep lopen vooraan. Op de finish was dat verschil een dikke minuut, wat ruim genoeg was voor Moncoutié om de Tour de l'Ain te winnen. De ritzege liet hij aan Pinot. Vorig jaar miste Poels (Vacansoleil) ook al de eindzege. Toen werd hij ook tweede.

Jans: "Beerens is met zijn hoofd al bij AZ"

Ron Jans doet tegen Ajax geen beroep op Roy Beerens. De aanvaller van sc Heerenveen is volgens de trainer met zijn hoofd bij AZ.

De 24-jarige Beerens verloor zijn basisplaats in Friesland door de stormachtig ontwikkeling van Luciano Narsingh en Oussama Assaidi. De enkelvoudig international wil daarom vertrekken bij de Friezen. AZ toonde interesse en heeft inmiddels een akkoord bereikt met de club van Beerens.

De transfer van de aanvaller naar Alkmaar lijkt daardoor slechts een kwestie van tijd. Beerens moet zelf nog wel tot een akkoord komen met AZ. Jans besloot gezien de ontwikkelingen rond Beerens geen gebruik te maken van de vleugelaanvaller in het uitduel met landskampioen Ajax.

"Roy is al met zijn hoofd bij AZ en de onderhandelingen", zei Jans tegen Voetbal International. Beerens gaat maandag in gesprek met de Alkmaarders. "Hij heeft nu daar zijn focus op en niet op Ajax", verklaart de trainer van Heerenveen.

Juf ramt gezicht kleuter in tafeltje

In Florida is een kleuterjuf opgepakt wegens een grof staaltje kindermishandeling. Priscilla Dale Cole uit Mims heeft een 4-jarige jongen met zijn gezicht in zijn tafeltje geslagen.

De 48-jarige vrouw is al jaren juf op een kleuterschool in Titusville. Woensdag wist een van de kleuters haar het bloed onder de nagels te halen. Ze greep hem bij zijn shirt en ramde hem met het gezicht naar beneden snoeihard in zijn bureautje.

Het kereltje liep hierbij blauwe plekken en snijwonden aan zijn lippen, een bloedneus en gekneusd tandvlees op, zo laat de politie weten. Ook werd een tand uit zijn mond weggeslagen. Sindsdien eet haar zoontje ook moeilijk, verduidelijkt zijn moeder.

De stoute kleuterjuf is gisteren in de boeien geslagen. Ze verdedigde zich door haar te zeggen dat het ventje een driftbui had, rond een tafel liep en struikelde over een stoel. Vervolgens kwam hij zelf met zijn gezicht tegen het tafeltje aan. Aan haar verhaal hecht men weinig waarde, aangezien zij vorige maand tweemaal is opgepakt wegens mishandeling. Indien zij schuldig wordt bevonden aan kindermishandeling, kan zij voor 15 jaar achter tralies belanden.

Man ontvlucht gevangenis via gracht

Een 32-jarige man is zaterdagmiddag ontsnapt uit de gevangenis in Doetinchem. Hij zwom doodleuk de gracht om de penitentiaire inrichting over. De politie heeft een zoekactie op touw gezet, laat een woordvoerder weten.

De man ontsnapte rond 13.30 uur en ging er met een nat pak te voet vandoor. Hij heeft een tatoeage in zijn gezicht en is ongeveer 1,75 meter lang.

Waarvoor hij in de gevangenis zat, weet de woordvoerder niet, maar de man kan 'onberekenbaar' zijn. De politie heeft een helikopter ingezet en roept taxibedrijven op uit te kijken naar de man. Mensen die de gedetineerde denken te zien, wordt gevraagd de politie te bellen. Voor zover bekend draagt de gevangene geen wapen bij zich.

Vermiste python weer terecht

De koningspython die leek te zijn ontsnapt uit een particulier huis in Arnemuiden, is weer terecht. Dat heeft de eigenaresse van het dier zaterdag gemeld.

De 2 jaar oude wurgslang van 60 centimeter kwam vrijdagavond uit de stereobox van zijn eigenaresse kruipen. Vermoedelijk heeft het dier daar 8 dagen gezeten. Slangen kunnen wekenlang zonder eten, aldus de bazin van Nicky.

De slang was alleen wat koud, meldt ze, maar leek verder ongedeerd door het avontuur.

Aanhouding voor oproep tot rellen Rotterdam

De politie heeft zaterdagochtend een 18-jarige Rotterdammer aangehouden voor opruiing. Hij had eerder deze week opgeroepen tot rellen in Rotterdam. De politie sluit niet uit dat meer mensen worden aangehouden.

De oproepen werden gedaan via sociale media als Twitter, maar ook door 'pingen', een middel dat ook bij de rellen in Londen werd gebruikt. Politie-onderzoek leidde naar de 18-jarige Rotterdammer. De oproepen hebben overigens niet geleid tot onrust in de Maasstad.

Het versturen van opruiende berichten is strafbaar, memoreert de politie, die dit soort berichtenverkeer actief volgt en onderzoekt.

[Eneco] Bono blijft peloton net voor

De vijfde etappe in de Eneco Tour door Matteo Bono. De Italiaan van Lampre was in Genk de sterkste van een kopgroep van drie, die het peloton net iets voor wist te blijven. Sergey Renev en Artem Ovechkin werden tweede en derde. Edvald Boasson Hagen bleef in het bezit van de leiderstrui.

Artem Ovechkin, Matteo Bono en Sergey Renev reden erg lang vooruit in de etappe. In het peloton waren wel enkele uitlooppogingen in de Ardense heuvels, maar niemand wist een gaatje te krijgen van Team Sky, dat de koers controleerde voor leider Edvald Boasson Hagen.

Omega Pharma-Lotto ging pas laat rijden om sprinter André Greipel in stelling te brengen, maar hielden ermee op toen de Duitser lek reed. Het drietal had vlak een kilometer voor de streep nog een aardige voorsprong op het door Quick-Step en Skil-Shiamo geleidde peloton.

Ze wisten de drie net niet meer bij te halen en van de koplopers was Bono van Lampre het sterkste, voor Renev. Edvald Boasson Hagen blijft de leider in de koers met alleen de rit van morgen nog voor de boeg.

Veroordeling Sudan bij VN geblokkeerd

Rusland en China hebben pogingen van de Verenigde Staten om de VN-Veiligheidsraad het geweld in de Sudanese deelstaat Zuid-Kordofan te laten veroordelen geblokkeerd. Dat hebben diplomaten bij de Verenigde Naties zaterdag gezegd.

Zuid-Kordofan ligt in Sudan, net over de grens met Zuid-Sudan. De gevechten daar tussen troepen van de Sudanese regering en strijders die loyaal zijn aan Zuid-Sudan hebben de relatie tussen de twee landen verder onder druk gezet.

De VS lieten eerder deze week een verklaring rondgaan binnen de VN die de gevechten in Zuid-Kordofan veroordeelt en oproept tot een einde aan de bombardementen in de deelstaat.

De VS trokken de verklaring echter weer in toen bleek dat Rusland en China tegen elke veroordeling van het geweld of vermelding van de bombardementen gekant zijn. Beide landen zijn bondgenoten van Sudan. China levert daarnaast ook wapens aan Sudan en heeft ook zwaar geïnvesteerd in de Sudanese olieindustrie.

"De ernstige humanitaire situatie in Zuid-Kordofan vraagt om een duidelijke en sterke reactie van de Veiligheidsraad, niet een verwaterde verklaring", zei een woordvoerder van de Amerikaanse delegatie bij de VN.

Veel inwoners van Zuid-Kordofan hebben tijdens de ruim twintig jaar durende burgeroorlog aan de kant van het zuiden gevochten. Een meerderheid van de inwoners van de deelstaat hebben daarnaast sterkere etnische banden met het zuiden dan met het noorden.

Volgens VN-woordvoerster Amanda Pitt zijn er sinds begin juni ten minste tweehonderdduizend mensen in Zuid-Kordofan gedood, verwond of op de vlucht geslagen voor het geweld.

Viergever: "We hebben veel zelfvertrouwen"

AZ hoopt vanavond ook FC Twente pijn te doen in de nog jonge competitie. Vorige week werd PSV in Alkmaar met 3-1 verslagen.

Nick Viergever was één van de doelpuntenmakers tegen PSV. De verdediger van AZ hoopt ook Twente te verrassen en weet dat het zelfvertrouwen groot is bij de ploeg van Gertjan Verbeek. "Natuurlijk zijn we goed aan de competitie begonnen, maar Twente blijft een hele sterke ploeg", zei Viergever tegen Voetbal International. Vorig seizoen won AZ zowel uit als thuis van Twente.

"Ik kan me nog herinneren dat we daar vorig seizoen een flink gedeelte van de wedstrijd weggespeeld werden. Pas na de rode kaart van Douglas kantelde het duel en wonnen we alsnog met 1-2. Ons zelfvertrouwen is groot. Wij hadden voor het eerste competitieduel al twee officiële wedstrijden in Europa achter de rug en PSV niet. Oefenduels zijn dan blijkbaar toch wat anders."

"Tegen Twente verwacht ik een open wedstrijd. Beide ploegen willen met verzorgd voetbal de aanval zoeken. Ik denk dat voor ons de kansen liggen in een snelle omschakeling. Twente speelt normaal gesproken met redelijk wat mensen voor de bal. Daar moeten we gebruik van maken. Ik zal zaterdag vooral met Marc Janko en Luuk de Jong te maken krijgen", aldus Viergever.

De jonge mandekker is beducht voor de Twente-spitsen. "Janko is een lepe spits met veel scorend vermogen en De Jong ken ik nog van Jong Oranje. Hij is hét talent van Twente en beschikt over enorm veel loopvermogen. Het maakt me niet zo gek veel uit wie van die twee mijn directe tegenstander wordt. Al is het natuurlijk altijd leuk om tegen een bekende te spelen."

Feest in Almkerk loopt uit de hand

Bij de Zomerfeesten in het Brabantse Almkerk hebben vrijdagavond meerdere vechtpartijen plaatsgevonden. Drie tieners moesten zich in het ziekenhuis laten behandelen aan hun verwondingen, meldt de politie.

In een feesttent aan de Borchgravestraat vond vrijdagavond een feest van Q-music plaats. Een 17-jarige jongen uit Hank moest naar het ziekenhuis nadat hij klappen had gekregen. Daar gedroeg hij zich zeer agressief. Hij werd aangehouden voor het bedreigen en het beledigen van agenten.

Een 17-jarige jongen uit Zuilichem werd door twee jongens het ziekenhuis in geslagen. Na een knokpartij in de Voorstraat moesten een 18-jarige man uit Babyloniënbroek en een 19-jarige Waspikker naar het ziekenhuis.

Meisje (9) verkoopt lichaam voor speelgoed

Taiwan is geschokt door de, in ieder geval voor het Aziatische land, jongste prostituee ooit. Ondanks dat ze slechts negen lentes is, had het meisje geen enkele moeite om klanten te werven. Van het verdiende geld wilde zij speelkaarten kopen.

Het kinderhoertje uit de hoofdstad Taipei had zichzelf op een site aangeboden met de woorden: "Ik ben dit jaar 9 geworden!" Al snel had ze al twintig potentiële klanten geworven. Uiteindelijk besloot ze met een 16-jarige jongen het bed in te duiken.

De hitsige puber werd bij haar thuis uitgenodigd. Voor de ogen van haar tweelingzuster gaf ze de jonge knul een blowjob. Hierna kreeg het meisje 1.000 Taiwanese dollars in haar handjes gedrukt, een kleine 25 euro.

Ondanks haar blijkbaar vroegrijpe capriolen, lijkt het erop dat het kind niet echt wist waar ze mee bezig was. Ze schepte zelfs op over haar eerste seksuele ervaring en zei tegen haar moeder: "Ik heb de kaartjes gekregen door een jongen op zijn blanke sabel te kussen."

Haar moeder reageerde vol afschuw en schakelde de politie in. Deze heeft de klant van het meisje opgepakt. Het meisje zelf is overgedragen aan de kinderbescherming. De moeder heeft de Taiwanese pers laten weten zichzelf een slechte moeder te vinden.


Uiteraard is er een mooi filmpje van gemaakt, helaas zonder ondertiteling
Voor een filmpje waarin een sexy tienermeisje een demonstratie pijpen geeft, klik hier

[MotoGP] Eerste pole in 2011 voor Pedrosa

Dani Pedrosa heeft zijn eerste pole position van 2011 te pakken. Op het circuit van Brno in Tsjechië zette hij een 1.56,591 neer, waarmee hij zijn Spaanse landgenoot Jorge Lorenzo naar de tweede plaats verwees. De derde plaats is voor Casey Stoner, die een kleine drie tienden langzamer was dan zijn ploeggenoot Pedrosa.

In de 125cc wist Jasper Iwema zich een goed uitzicht te geven voor punten in de race van zondag. De Aprillia-rijder start morgen als zestiende in de race waarin wereldkampioenschapsleider Nicolas Terol van pole vertrekt.

Schuil en Nummerdor naar laatste vier EK

Richard Schuil en Reinder Nummerdoor hebben zich bij het EK beachvolleybal in Kristiansand voor de halve finales geplaatst. Het Nederlandse duo versloeg in de kwartfinale de Duitsers David Klemperer en Eric Koreng met 15-21, 21-14 en 15-13.

In de halve eindstrijd moet het koppel het nu opnemen tegen Jonathan Erdmann/Kay Matysik. Zij versloegen de Nederlanders Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen met 21-19 en 21-17.

Omstreden predikant wil bijeenkomst in New York

Terry Jones, de omstreden predikant uit Florida bij wiens kerk eerder dit jaar een koran werd verbrand, is van plan een bijeenkomst te organiseren in New York op 10 september. Dat heeft Jones tegen Amerikaanse media gezegd.

Het is volgende maand tien jaar geleden dat terroristen twee vliegtuigen het World Trade Centre in New York invlogen. Jones wil samen met medepredikant Wayne Sapp spreken over de radicale islam en 'de gevaren in de Koran benadrukken'. Hij heeft niet gezegd waar in New York hij de bijeenkomst wil houden.

De verbranding van een koran bij de kerk van Jones eerder dit jaar zorgde voor massale gewelddadige protesten in Afghanistan. Ten minste tien mensen kwamen bij die protesten om het leven.

Franse wegen verstopt op 3e zwarte zaterdag

Op de Franse snelwegen naar het zuiden en naar de Atlantische kust is het zaterdag zeer druk. Op het hoogtepunt stond er 789 kilometer file. Daarmee is er sprake van een derde 'zwarte zaterdag' op rij en tevens de drukste.

Dat liet de ANWB zaterdag weten. De grootste problemen doen zich voor op de A7 en de A9 naar Marseille en de Spaanse grens.

Franse wegen verstopt op 3e zwarte zaterdag
Franse wegen verstopt op 3e zwarte zaterdag (Foto: ANP)

Steam start Trading Beta

Sinds kort is het in Steam mogelijk om de Steam Trading beta te gebruiken. Steam Trading is een functionaliteit in Steam die je in staat stelt om voorwerpen en cadeau-games te ruilen.

Op dit moment worden alleen voorwerpen uit Team Fortress 2 ondersteund, maar er is al aangegeven dat ook Portal 2 de functie zal krijgen en 3rd party-ontwikkelaars worden aangespoord het systeem in hun games te verwerken. Ruilen gaat gewoon via de chat, dus het kan alleen met mensen met wie je binnen Steam bevriend bent.

De Steam Trade Beta kan binnen steam aangezet worden via de beta participation-optie in Steam-> Settings. Meer uitleg over het systeem is hier te vinden.

Steam Beta

Ruim 1200 arrestaties in Londen

De politie van Londen heeft 1222 mensen gearresteerd sinds het begin van de rellen in Groot-Brittannië. Van hen zijn er 704 in staat van beschuldiging gesteld. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt.

Duizenden politieagenten waren vrijdagavond wederom op de been in Londen en andere steden. Er hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag geen grote ongeregeldheden voorgedaan. Het is het eerste weekend sinds de rellen begonnen.

Bij de rellen zijn honderden winkels leeggeroofd en gebouwen in brand gestoken. Vijf mensen zijn bij het geweld om het leven gekomen. In het hele land zijn meer dan 1700 mensen opgepakt.

HP/De Tijd: onschuld Peters niet bewezen

Het onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters heeft haar onschuld niet aangetoond. Dat zei Frank Poorthuis, hoofdredacteur van HP/De Tijd, zaterdag in een reactie. "Niets van wat wij hebben geschreven is weerlegd door Buitenlandse Zaken."

Poorthuis benadrukt dat zijn weekblad niet de intentie had Peters ten val te brengen. "Wij hebben twee zaken aan de kaak gesteld; het feit dat ze betrokken was bij de ontvoering van drie kinderen van haar partner en het overtreden van de gedragscode voor diplomaten."

HP/De Tijd: onschuld Peters niet bewezen
HP/De Tijd: onschuld Peters niet bewezen (Foto: ANP)

Joe Danger-sequel op de Gamescom

De vier vrienden die de studio Hello Games hebben opgericht hebben een vervolg op hun succesvolle game Joe Danger aangekondigd. De game gaat Joe Danger: The Movie heten en zal op het gebied van gameplay heel veel nieuwe dingen te bieden hebben. De game zal officieel aangekondigd worden op de GamesCom.

Waar Joe Danger je slechts liet stunten met een motor, zal Joe Danger: The Movie je nog veel meer stunts laten uithalen in je carrière als stuntman en waaghals. 

"I guess I would say that the entire gameplay experience of Joe Danger on PSN would be just one short scene in this new game. We've kind of gone a bit crazy in terms of ideas and scope, or at least I really hope we have," aldus studiobaas Sean Murray.

"If you liked Joe Danger, then I think it's going to rock your world. Even if you didn't like it though, this is different enough that we might just win you over. That's the idea, but like I say, no one has seen it yet."

We zullen nog enkele dagen moeten wachten voordat we weten wanneer de game uitgebracht gaat worden. Tot die tijd kunnen we genieten van een mooie theatrale poster.

Joe Danger: The Movie

Schippers loopt limiet WK op 100 meter

Bij wedstrijden in het Duitse Mannheim heeft Dafne Schippers op de 100 meter de limiet gelopen voor het WK atletiek later deze maand. Schippers bleef in de series met een tijd van 11,19 ruim onder de vereiste 11,29.

De 19-jarige Schippers verbeterde met die tijd ook haar persoonlijke record die tot vandaag op 11,39 stond.  Haar tijd van vandaag was de op twee na beste tijd van een Nederlandse atlete ooit. Nellie Coman is met 11,08 recordhouder en Els Vader liep ooit 11,17.

Schippers loopt limiet WK (Foto: Pro Shots)

Enorme wietkwekerij ontmanteld in kassencomplex

De politie heeft zaterdagochtend een grote wietkwekerij opgerold in een kassencomplex in Roelofarendsveen. Het gaat naar schatting om tien- tot vijftienduizend planten en 150 duizend stekken.

Bij de inval aan de Floraweg werden rond 10.30 uur zeven vrouwen en drie mannen aangehouden met de Bulgaarse en Turkse nationaliteit.

De kwekerij werd in het achterste gedeelte van kassen aangetroffen. De eigenaar had de kassen verhuurd en heeft volgens de politie niets met de hennepkwekerij te maken.

Van Geel: "Geen euro te besteden"

Martin van Geel harkte als technisch directeur van Feyenoord al acht miljoen euro bij elkaar aan verkopen, maar kan er geen cent van uitgeven.

Dat geld is gebruikt om schulden af te lossen, iets wat Van Geel van tevoren wist. "Mij is duidelijk verteld wat wel en niet mogelijk was. We hebben inmiddels voor meer dan acht miljoen euro aan spelers verkocht. Al dat geld is rechtstreeks naar de schuldeisers gegaan waardoor ik geen euro heb om te investeren", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad.

Onder andere Georginio Wijnaldum en Luc Castaignos vertrokken uit De Kuip. Vervangers halen kan dus niet. "Dat wist ik wel, maar het valt niet altijd mee als je in de praktijk nog eens met de neus op de feiten wordt gedrukt. Aan de andere kant kunnen we op deze manier wel heel snel onze schuld afbouwen."

Bij Roda JC had Van Geel ook al een soortgelijke situatie, en niet alleen bij de Limburgse club, benadrukt hij. "En ook bij Willem II, AZ en Ajax heb ik voor meer verkocht dan gekocht."

V. Williams meldt zich af voor Cincinnati

Venus Williams heeft afgezegd voor het WTA-toernooi van Cincinnati dat maandag begint. De Amerikaanse is nog niet hersteld van een virus waardoor ze ook al moest afzeggen voor het toernooi in Toronto.

Williams zegt dat ze verwacht dat haar deelname aan de US Open eind deze maand niet in gevaar zal komen. In de komende dagen zal ze de training hervatten. "Ik vind het jammer dat ik er niet bij kan zijn. Ik ga ook zeker vooruit, maar dit toernooi komt nog te vroeg."

PSV start onderhandelingen met Newcastle United

Newcastle United en PSV zijn de onderhandelingen voor de transfer van Erik Pieters gestart. Dit meldt Voetbal International vandaag. Voor de verdediger, die nu nog in het shirt van de Eindhovenaren speelt, ligt in Engeland een contract voor de duur van vier seizoenen klaar.

Pieters verlengde aan het begin van dit jaar zijn contract met PSV tot medio 2014. Mede daardoor wil de club uit de Lichstad een bedrag tussen de zeven en acht miljoen euro voor de verdediger ontvangen. De verwachting is dat beide partijen er komend weekend nog uit zullen komen.

In de zomer van 2008 maakte Pieters de overstap van FC Utrecht naar PSV. In de periode die daarop volgde, speelde de verdediger 75 competitiewedstrijden voor de Eindhovense formatie. Hij slaagde er echter niet in om tot scoren te komen.

Pieters is na het vertrek van de Mexicaan Francisco Rodíguez (Maza) de tweede verdediger, die PSV verlaat. Toch lijkt het vertrek van de eerstgenoemde speler enigszins opgevangen te zijn met de komst van Timothy Derijck. Hij is afkomstig van ADO Den Haag, dat eerder vandaag al een akkoord met PSV bereikte.


PSV start onderhandelingen met Newcastle United (Foto: Pro Shots)

Renshaw: "Vooral voor eigen kans rijden bij Rabobank"

Mark Renshaw wil bij zijn nieuwe werkgever Rabobank vooral voor zijn eigen kansen gaan rijden. Dit meldde de Australiër tegen Rabosport. Het grote doel van Renshaw, momenteel meesterknecht van Mark Cavendish, is het winnen van een etappe in de Giro d'Italia of de Tour de France.

"De belangrijkste reden om naar Rabobank te verhuizen is zodat ik voor mezelf kan sprinten. Ik wil resultaten voor mezelf behalen," aldus Renshaw, die ook is gehaald om Theo Bos te ondersteunen in de sprints. "Er zullen mogelijkheden zijn waarbij ik samen met Bos zal rijden, maar ik zal vooralsnog voor eigen kansen rijden. Ik hoop een rit te kunnen winnen in de Tour de France of de Giro, maar ook in wedstrijden als Parijs-Nice of de Tirreno. Ik kijk ernaar uit om te starten in de Tour Down Under en daar een etappe te winnen."


Renshaw wil vooral voor eigen kans rijden bij Rabobank (Foto: Pro Shots)

Bejaarde automobilist dood na crash met ambulance

Een 76-jarige automobilist is overleden nadat hij in het Friese Wijnjewoude door een ambulance was aangereden. De man uit Donkerbroek kwam vrijdag op de N381 in botsing met de ambulance, die op weg was naar een ongeval in Jistrum. Dat meldt de politie.

De bejaarde Fries raakte zwaargewond en overleed in het UMCG aan zijn verwondingen. De chauffeur van de ambulance bleef ongedeerd.

Luciano rekende op reserverol

Luciano da Silva was in de afgelopen seizoenen eerste doelman van FC Groningen. Sinds de start van het nieuwe voetbaljaar moet de Braziliaan Brian van Loo voor zich dulden. De 31-jarige sluitpost hield hier echter al rekening mee.

"Ik heb tegen mijn vrienden en familie al gezegd dat ik dit wel had verwacht, aangezien ik vorig jaar niet goed speelde," liet Luciano in een gesprek met RTV Noord weten.

Toch laat Luciano de moed niet zakken en blijft strijdlustig. "Ik heb in het verleden al vaker op de bank gezeten, dus ik weet hoe het voelt. Ik moet nu gewoon hard werken en wachten op mijn kans."

Antwerpen heeft meeste cocaïne in afvalwater

Geen andere Europese stad heeft meer cocaïne in het afvalwater dan Antwerpen. Zelfs het rioolwater in Amsterdam en Londen bevat een iets lagere concentratie dan de Belgische stad. Dat blijkt uit een Belgisch onderzoek, waarover Vlaamse media zaterdag berichten.

De onderzoekers hebben geen verklaring voor de recordconcentratie cocaïne in Antwerpen, maar wijzen er wel op dat het een havenstad is met drugshandel en drugsgebuikers. Zij zochten in het rioolwater van 21 Europese grote steden naar resten van cocaïne, amfetamines, xtc, heroïne en methadon.

Camacho nieuwe bondscoach China

José Antonio Camacho is de nieuwe bondscoach van China. De Spanjaard, die eerder dit jaar werd ontslagen door Osasuna, zal een contract tekenen voor drie jaar. Hij is de opvolger van de Chinees Gao Hongbo.

Camacho was eerder onder andere bondscoach van Spanje, waarmee hij geen prijzen wist te behalen. Nu zal de 56-jarige Spanjaard moeten proberen de Chinezen naar het WK van 2014 zien te loodsen.

Politiecommissaris vindt straf inbrekers te laag

De Amsterdamse politiecommissaris Leen Schaap vindt dat inbrekers veel te lage straffen krijgen. Volgens hem staan de straffen niet in verhouding met de impact van het delict. Dat zegt hij zaterdag in Het Parool.

De Amsterdamse politie doet veel om inbrekers in de kraag te vatten. "De pakkans is al klein, maar als we dan na veel kostbaar en tijdrovend recherchewerk eindelijk een inbreker veroordeeld krijgen, valt de straf enorm tegen."

Schaap wil straffen die een meer afschrikwekkend karakter hebben. Het grote aantal inbrekers dat na een paar weken celstraf weer op dezelfde voet verdergaat bewijst volgens de politiecommissaris dat de straffen te licht zijn.

'Advocatenkantoor fraudeerde voor tonnen'

Een Gronings advocatenkantoor heeft jarenlang gefraudeerd met overheidsgeld. Volgens het Dagblad van het Noorden haalde advocatenkantoor Tiebout voor honderdduizenden euro's aan overheidsgeld binnen door aanvragen voor rechtsbijstand te vervalsen.

Volgens de Raad voor Rechtsbijstand gaat het om 450 valse aanvragen voor gefinancierde rechtsbijstand. Een aanvraag is tussen de achthonderd en duizend euro waard en bestemd voor mensen die zelf geen advocaat kunnen betalen.

Er is aangifte gedaan bij de politie. Het onderzoek naar het exacte bedrag loopt nog.

Alderweireld kijkt uit naar eerste thuisduel

Ajax speelt morgenmiddag zijn eerste thuisduel van het seizoen tegen sc Heerenveen. Verdediger Toby Alderweireld kijkt uit naar de eerste competitiewedstrijd voor eigen publiek.

"Het is prettig om weer voor onze eigen supporters te spelen," liet Alderweireld op de officiële website van de Amsterdammers weten. "We hebben ze afgelopen seizoen eindelijk gegeven wat ze graag wilden hebben en ik denk dat dat de sfeer alleen maar ten goede zal komen. Bovendien hebben ze tijdens de Johan Cruijff Schaal ook een goed Ajax gezien. Daarvoor komen ze naar het stadion."

De kans is groot dat Bas Dost morgenmiddag de directe tegenstander van Alderweireld zal worden. "Hij is een goede spits. Vooral als de ballen in de zestienmeter komen is hij sterk. Daarom moeten we vooruit druk zetten, want dan komt hij weinig in het spel voor."

Tot slot blikte Alderweireld ook nog even vooruit op de Champions League, die voor Ajax op 13 of 14 september van start gaat. "Daarin kunnen we best wel iets proberen. We hoeven in elk geval niet bang te zijn, want we hebben voetballend een sterk team. Hoewel er geen slechte teams in de Champions League zijn geef ons wel kans de volgende ronde te halen. Al moeten we natuurlijk niet te hoog van de toren blazen."


Alderweireld kijkt uit naar eerste thuisduel (Foto: Pro Shots)

Israël legt mijnen langs Syrische grens

Het Israëlische leger is bezig nieuwe landmijnen te leggen langs de grens met Syrië om Syrische betogers te beletten de grens bij de Golan-hoogvlakte over te steken. Dat heeft een blad van het Israëlische leger gemeld.

Het leger besloot de nieuwe mijnen te leggen omdat oudere mijnen die er al lagen niet afgingen toen Syrische demonstranten in juni de grens bestormden. Israëlische militairen openden het vuur op de betogers, zo'n twintig van hen kwamen om.

De nieuwe mijnen maken ook deel uit van een pakket aan verscherpte veiligheidsmaatregelen van Israël. Die worden ingevoerd in de aanloop naar verwachte protesten van de Palestijnen in september. De verwachte betogingen moeten de roep om erkenning van een Palestijnse staat door de VN ondersteunen.

Israël vreest dat dergelijke protesten op geweld uit zullen lopen.

Skiër Raich terug in de sneeuw

Na een zware knieblessure is de Oostenrijkse skiër Benjamin Raich weer op de weg terug. De Oostenrijkse skibond maakte vandaag bekend dat hij woensdag in Sölden de training in de sneeuw zal gaan hervatten.

Raich hoopt in oktober, bij de start van het seizoen, weer in wedstrijdverband zijn opwachting kan maken. Tijdens de teamwedstrijd bij het WK in Garmisch-Partenkirchen eerder dit jaar scheurde Raich de voorste kruisband in zijn linkerknie af.

Skiër Raich terug in de sneeuw  (Foto: Pro Shots)

Filmpje zet hogeschool Windesheim te kijk

Hogeschool Windesheim in Zwolle gaat huisregels aanscherpen en nog eens onder de aandacht brengen van het personeel naar aanleiding van een filmpje op de Zwolse jongerensite MijnZ.nl. Volgens de site is een gebouw van de school 'zo lek is als een mandje'. De lerarenkamer bleek niet afgesloten en persoonlijke informatie van studenten lag in de prullenbak.

Albert Cornelissen, voorzitter van het college van bestuur, noemde dat zaterdag slordig en fout. ''Dat had niet mogen gebeuren. We zullen actie ondernemen.’’

Het bewuste filmpje

Amerikaan ontvoerd in Pakistan

Een Amerikaanse man is zaterdag door gewapende mannen ontvoerd uit zijn huis in de Oost-Pakistaanse stad Lahore. Dat heeft de Pakistaanse politie bevestigd.

De man, directeur van een onderaannemer van het Amerikaanse agentschap voor ontwikkelingssamenwerking, woont al zeven jaar in Pakistan.

De gewapende mannen wisten zijn huis binnen te dringen door de bewakers bij de poort eten aan te bieden. Het delen van een maaltijd is traditie tijdens ramadan, de islamitische vastenmaand. Toen de bewakers de poort openden stormden acht tot tien mannen het huis binnen.

Volgens de Pakistaanse politie is het motief voor de ontvoering nog onduidelijk. Ontvoeringen voor losgeld komen vaker voor in Pakistan, maar de slachtoffers zijn meestal Pakistaans.

Ontvoeringen worden meestal door criminele bendes uitgevoerd. Het vermoeden bestaat echter dat losgelden ook terugvloeien naar militante bewegingen. Zo claimen de Pakistaanse Taliban op het moment twee Zwitsers vast te houden die eerder deze zomer werden ontvoerd in het zuidwesten van Pakistan.

'Stevens en Been in beeld bij Racing Genk'

Huub Stevens is in beeld om trainer van Racing Genk te worden. De Belgische club zag zijn trainer onlangs kiezen voor een avontuur bij het Arabische Al-Jazira.

Stevens was in het verleden verantwoordelijk voor onder meer de selecties van Roda JC, Schalke 04, Hamburger SV, PSV en Red Bull Salzburg. De Limburgse oefenmeester is op dit moment de voornaamste kandidaat, omdat hij aan het profiel van een internationaal ervaren trainer voldoet.

Toch is het nog maar de vraag of Racing Genk aan het kostenplaatje kan voldoen. Dat is ook de reden waarom de Belgen naar andere trainers kijken. De naam van Mario Been circuleert namelijk ook in de Cristal Arena. De oefenmeester stapte vorige maand op bij Feyenoord, nadat bleek dat een groot deel van de selectie het vertrouwen in hem had opgezegd.

Man schiet zichzelf in been

Een 35-jarige man uit Coevorden heeft zichzelf vrijdagavond in zijn been geschoten. Hij zat met zijn vriendin in de auto toen het wapen dat hij in zijn broekzak had zitten plotseling afging. Daarna probeerde hij de politie met een verzonnen verhaal om de tuin te leiden.

Hij belde de politie en vertelde dat hij door een onbekende man was beschoten. De verklaring bleek uit de duim gezogen, bleek na verhoor.

Het wapen en de munitie zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, meldt de politie.

Man overleden na vechtpartij Venray

Een man is zaterdagochtend overleden na een vechtpartij in een woning in Venray. In de tuin van de woning is een 21-jarige man uit Noord-Brabant aanhouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de fatale vechtpartij, meldt de politie.

Het incident vond iets voor 07.00 uur plaats in een woning aan de Akelei. Daar werd een bloedende man aangetroffen. Hij is naar het ziekenhuis in Venlo vervoerd, waar hij enkele uren later bezweek aan zijn verwondingen.

De identiteit van het slachtoffer en de aanleiding voor de knokpartij zijn onbekend.

Istanbul doet gooi naar Spelen 2020

Istanbul heeft zich kandidaat gesteld als gaststad van de Olympische Spelen van 2020. Dat maakte een official van het Turks olympisch comité vandaag bekend. Istanbul deed vier keer eerder een poging om de Spelen naar Turkije te halen, maar viste in 2000, 2004, 2008 en 2012 achter het net.

Istanbul krijgt in september 2013, als het IOC de knoop doorhakt, in ieder geval concurrentie van Madrid, Rome en Tokyo. Mogelijk mengt ook Doha, de hoofdstad van Qatar, zich nog in de strijd.

Volgend jaar vinden de Olympische Zomerspelen plaats in Londen. Vier jaar later is het Braziliaanse Rio de Janeiro de plaats van handeling.

Sigthórsson: "Hier kan ik me ontwikkelen"

Kolbeinn Sigthórsson is uitermate blij met zijn stap naar Ajax. Bij de Amsterdamse club hoopt hij veel te leren, en vooral, veel te scoren.

Met de Amsterdamse club heeft Sigthórsson naar eigen zeggen de kans om tot een echte topspeler uit te groeien. "De mooiste club is Ajax. Hier kan ik me ontwikkelen, hier speel ik om de titel en in de Champions League. Hier kan ik me meten met de besten", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"De kans om bij Ajax te voetballen heb ik dan ook met beide handen aangepakt. Bovendien kan ik veel leren van Frank de Boer, Hennie Spijkerman en natuurlijk Dennis Bergkamp, die ook in de spits heeft gespeeld", vertelt hij enthousiast over de ervaren mensen bij Ajax.

De 21-jarige IJslander weet dat de doelpunten vanaf dit seizoen veelal van zijn voeten moeten komen, maar hij heeft geen moeite met die druk. "Ik weet het, maar die heb ik zelf ook. Ik ben niet bang voor druk of verwachtingen, ik wil grote dingen laten zien. Ik ben gebrand op prestaties en goals. Scoren is mijn leven."

Syrische leger grijpt in in Latakia

Zo'n twintig Syrische tanks en andere gepantserde voertuigen hebben zaterdag stelling ingenomen in de kuststad Latakia. Dat hebben Syrische activisten gezegd.

Volgens Rami Abdul-Rahman, het hoofd van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, trokken de gepantserde voertuigen de wijk al-Ramel binnen toen daar zaterdag schietpartijen uitbraken. Latakia is een van de brandpunten in de opstand tegen het regime van president Bashar Assad.

De Syrische regering heeft de afgelopen weken keihard ingegrepen in diverse dorpen en steden. Volgens mensenrechtengroeperingen zijn sinds het begin van de opstand in maart ten minste zeventienhonderd mensen omgekomen.

Jan Smit speelt hoofdrol in film Het Bombardement

Jan Smit maakt zijn acteerdebuut. De 25-jarige zanger heeft de hoofdrol te pakken in de film Het Bombardement, over de Duitse luchtaanval op Rotterdam in 1940. Dat onthult hij zaterdag in het AD.

Smit gaat amateurbokser Vincent de Graaf vertolken, die centraal staat in de film. Hij noemt het 'een veel te mooie kans om te laten liggen', ook al had hij in eerste instantie zijn twijfels. "Ik was ontzettend vereerd dat ze me, zonder auditie te hoeven doen, wilden hebben, maar dacht meteen: past Jan Smit als held in een oorlogsfilm? Ik vond het een gek idee", geeft de zanger toe in de krant.

Na een goed gesprek met regisseur Ate de Jong en producent Paul Ruven veranderde de Volendammer echter van gedachte. "'Kom maar op' dacht ik toen ik het prachtige script had gelezen. Ik ga het gewoon doen."

Smit moet de komende maanden, ter voorbereiding op zijn rol, veel tijd doorbrengen in de sportschool. De opnamen van Het Bombardement gaan in 2012 van start en verschijnt rond kerst van dat jaar in de bioscopen.

[Video] Samenvattingen Jupiler League

Gisterenavond stond de tweede speelronde van de Jupiler League op het programma. Een aantal verrassende uitslagen passeerde de revue. Hieronder kun je de wedstrijden bekijken.

Almere City FC - SC Veendam

SC Cambuur - FC Eindhoven

 

FC Emmen - FC Dordrecht

 

Fortuna Sittard - AGOVV Apeldoorn

 

Helmond Sport - Sparta

 

FC Volendam - MVV


 
Willem II - Go Ahead Eagles

 

FC Zwolle - FC Oss

 

ADO Den Haag en PSV akkoord over Derijck

ADO Den Haag en PSV hebben een akkoord bereikt over de overstap van Timothy Derijck naar de Eindhovense club. Dat meldt zijn management Sport-Promotion zaterdag op de website.

Dit weekeinde worden de onderhandelingen met de verdediger voortgezet. In samenspraak met ADO is besloten Derijck niet op te stellen voor de wedstrijd zondag tegen FC Groningen.


ADO en PSV akkoord over Derijck (Foto: Pro Shots)

Constanza sleept moeder Conny wellicht voor rechter

Conny Breukhoven wordt wellicht voor de rechter gesleept door haar adoptiedochter Constanza en haar partner Mohamed. Zij willen hun twee kinderen zo snel mogelijk terug hebben van Conny, die momenteel de voogdij over de kinderen heeft.

Constanza, die samen met vriend Mohamed de kluis van haar adoptievader Hans Breukhoven zou hebben leeggeroofd, bracht haar 3-jarige zoon en 4-jarige dochter onder bij hun oma omdat ze zelf nog geen vaste thuisbasis had. Conny heeft tot 3 november de voorlopige voogdij over de kinderen, maar Constanza en Mohamed willen hun kleintjes eerder terug hebben.

"Als Conny niet ingaat op dat dringende verzoek, overwegen we haar voor de rechter te slepen", zegt Mohamed zaterdag in het AD. "Want er is geen enkele reden te bedenken waarom zij onze kinderen nog langer onder haar hoede wil houden". Het is voor hem 'een groot raadsel' waarom ze hen niet wil teruggeven.

Volgens Mohamed hebben hij en Constanza weer een huis, een inkomen en reeds een school en opvang voor de kinderen geregeld. "Elke gezond denkende oma had haar kleinkinderen alweer lang en breed naar hun moeder gebracht."

Constanza werd onlangs schuldig bevonden aan het kraken van de kluis van haar adoptievader, wat haar op 240 uur werkstraf en een schadevergoeding van 61.000 euro komt te staan. Ze gaat in hoger beroep.


Constanza sleept moeder Conny wellicht voor rechter (Foto: Novum)

[Vuelta] Saxo Bank start zonder kopman

Saxo Bank zal zonder klassementsambities volgende week aan de start staan van de Vuelta à España. De formatie van Bjarne Riis zal aantreden zonder Alberto Contador, die eerder dit jaar de Giro d'Italia won en vijfde werd in de Tour de France.

In de sprints zal de Argentijn Juan Jose Haedo worden uitgespeeld, die in het voorjaar al een rit won in de Tirreno-Adriatico. De volledige selectie; Jonas Aaen Jörgensen, Mads Christensen, Nicki Sorensen, Chris Anker Sorensen, Nick Nuyens, Juan Jose Haedo, Rafal Majka, Jaroslaw Marycz en Volodymir Gustov.

Eerste gameplaybeelden Trials Evolution racen langs

Een van de grootste succestitels op Xbox Live Arcade is Trials HD. Eind dit jaar komt het vervolg op dat spel uit, Trials Evolution. Van die game zijn nu de eerste gameplaybeelden voorbij komen racen. Hierin zien we dat we eindelijk buiten mogen raggen met onze dirtbikes en dat er tevens een 4-player multiplayer in zit.

Trials Evolution komt dit jaar nog exclusief uit voor Xbox Live Arcade.

Het is Moogle Magic-tijd in Final Fantasy XIII-2

In de volgende screenshots komen we iets meer te weten over de relatie tussen Serah en Moogle van Final Fantasy XIII-2. Waarschijnlijk zal Serah de moogle in het begin van het spel tegenkomen. Naast het fluffige commentaar zal de moogle ook kunnen veranderen in een zwaard of boog, afhankelijk van hoe ver je van de vijand staat. 

Ook zal er een minigame zijn waarbij we, als we even zat zijn van de Moogle, hem kunnen werpen naar plaatsen die moeilijk te bereiken zijn om zo schatten te verzamelen. Of dit elk moment kan, of alleen op vooraf gedefineerde momenten is nog niet duidelijk.

De game moet in het voorjaar van 2012 uitkomen voor PS3 en Xbox 360.

Moogle (Final Fantasy XIII-2)

Serah en Moogle (Final Fantasy XIII-2) Moogle als boog

Serah / Mogclock (Final Fantasy XIII-2) Succesvol Moogle Clock-moment (Final Fantasy XIII-2)

Mooglehunt (Final Fantasy XIII-2) Noel Worp (Final Fantasy XIII-2)

Djokovic, Tsonga naar halve finale Montréal

Novak Djokovic en Jo-Wilfried Tsonga staan vannacht tegenover elkaar in de halve finale van het ATP Masters Seriers Toernooi van Montréal. De Fransman Tsonga was met twee keer 6-4 te sterk voor de als achtste geplaatste Spanjaard Nicolas Almagro.

Djokovic liet tegen Gaël Monfils nog maar eens zien dat hij in absolute topvorm verkeerd dit jaar. Hij versloeg de Fransman met 6-2 en 6-1 en boekte daarmee al zijn 51e zege van het jaar. Daartegenover staat slechts één nederlaag; tegen Roger Federer in de halve finales van Roland Garros.

Tsonga en Djokovic troffen elkaar op Wimbledon voor het laatst. In de halve finale was Djokovic toen in vier sets te sterk.


Djokovic en Tsonga in halve finale Montréal (Foto: Pro Shots)

Nummerdor en Schuil naar kwartfinales EK

Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben zich bij het Europees kampioenschap beachvolleybal in Kristiansand voor de kwartfinales geplaatst. De titelverdedigers wonnen met 21-16 en 21-18 van het als tweede geplaatste Poolse koppel Gregorz Fijalek/Marius Prudel.

In de kwartfinales moeten Nummerdor en Schuil het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen landgenoten Emiel Boersma en Daan Spijkers en de Duitsers David Klemperer/Eric Koreng.

Ritzege Van Garderen in Utah

Tejay van Garderen heeft de tijdrit in de Ronde van Utah op zijn naam geschreven. De Amerikaan van HTC-Highroad gaf zich daarmee een verjaardagscadeau omdat hij vandaag 23 jaar is geworden.

Van Garderen deed over het 14,5 kilometer lange parcours op Miller Motorsports Park zeventien minuten en 33 seconden. Levi Leipheimer eindigde op zes seconden achterstand als tweede en nam de leiding in het algemeen klassement over van Sergio Henao die de 39e tijd reed.

'Zeepbel kantorenmarkt volgende crisis'

Zeven miljoen vierkante meter kantoorruimte staat nu leeg, en als die zeepbel knapt zit iedereen in Nederland in de volgende crisis. Hiervoor waarschuwde vastgoedkenner Norbert ter Mors vrijdagavond in Nieuwsuur.

Op enkele bedrijfsterreinen loopt de leegstand al op tot ruim boven de 30 procent, zoals in delen van Amsterdam Zuidoost. Projectontwikkelaars, gemeenten en gebruikers gaan, ondanks de gigantische hoeveelheid aan leegstaande gebouwen, vrolijk door met het neerzetten van nieuwe kantoorkolossen. Daarmee veroordelen ze soms nog piepjonge 'oude' panden tot leegstand.

Het is voor projectontwikkelaars, gemeenten en gebruikers gekgenoeg lucratiever om een nieuw kantoorgebouw te bouwen, dan in het eigen kantoor te blijven zitten. Dit komt door regels die de -bizarre- uitwerking hebben dat speculeren en een pand leeg laten staan, aantrekkelijker kan zijn dan iets met een pand te doen. Hierdoor ontstaan hele spookbuurten van lege kantoorpanden die zeer waarschijnlijk nooit meer behuisd zullen worden.

Het meeste opmerkelijk is dat banken en pensioenfondsen, die voor vele miljarden geïnvesteerd zijn in kantoorgebouwen, vooralsnog weigeren af te boeken op de lege gebouwen. Dit terwijl de lege kantoorruimte alleen maar zal groeien de komende jaren.

Makelaar Eric de Clercq Zubli: "Als de overheid niets doet groeien wij van zeven miljoen vierkante meter leegstand binnen vijf jaar naar 10 à 15 miljoen vierkante meter. Het probleem wordt alleen maar vervelender."


'Zeepbel kantorenmarkt volgende crisis'

'Defensie niet voorbereid op reorganisatie'

Het Ministerie van Defensie is niet goed voorbereid op de aanstaande reorganisatie. Personeelsdossiers zijn niet op orde en interne controlediensten kunnen door personeelsgebrek hun taken onvoldoende uitvoeren. Dat meldt NRC Handelsblad op basis van vertrouwelijke documenten.

Hoge militairen die de cultuur op het ministerie tegen het licht hebben gehouden klagen over een gebrek aan zakelijkheid en aan kwaliteit van bestuur. De Algemene Rekenkamer maakt zich zorgen over de ontwikkelingen op het departement.

Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) moet een miljard euro bezuinigen. Duizenden militairen zullen moeten afvloeien. Hiervoor is het vereist dat de personeelsdossiers op orde zijn. Dit blijkt slechts bij 4000 van de 66.000 dossiers het geval.

Glenn Close krijgt oeuvreprijs in San Sebastian

Glenn Close krijgt een prijs voor haar gehele oeuvre tijdens het filmfestival in het Spaanse San Sebastian. Dat maakte de festivalorganisatie vrijdag bekend. Eerdere winnaars van de prijs zijn onder anderen Richard Gere, Meryl Streep en Antonio Banderas.

De nieuwe film van de 64-jarige Close, Albert Nobbs, gaat tijdens het festival in première. De Amerikaanse actrice schreef ook mee aan het scenario. De film gaat over het leven in het Ierland van de 19e eeuw en wordt geregisseerd door de Spanjaard Rodrigo García, vooral bekend van het drama Mother and Child.

Het San Sebastian Festival duurt dit jaar van 16 tot 18 september. Albert Nobbs gaat op 18 september in première.


Glenn Close krijgt oeuvreprijs in San Sebastian (Foto: Novum)

Villas-Boas: "Niet tevreden zonder titel"

André Villas-Boas lijkt de juiste man op de juiste plaats bij Chelsea. De Portugees is net zo fanatiek en ambitieus als de Londense club van hem verwacht.

Villas-Boas was voor Chelsea de gedroomde opvolger van Carlo Ancelotti. Hij won met FC Porto vier prijzen vorig seizoen en moet nu ook Chelsea zilverwaar gaan brengen. "Ik zou niet tevreden zijn als ik de Premiership niet zou winnen", zei de 33-jarige trainer dan ook tegen The Guardian.

"De landstitel heeft altijd de prioriteit. Dat moet. In de Champions League is een patroon aan het ontstaan van Manchester United en Barcelona die de finale halen, maar Chelsea komt ook vaak ver. En we zijn klaar om die twee teams uit te dagen. We lopen niet ver achter, en je hebt ook geluk nodig met de loting. Maar we komen eraan."

De jonge coach begrijpt dat de druk groot is bij een club als Chelsea. "Elke topbaan is moeilijk. De verwachting bij deze club is dat ik wedstrijden win. En er is niets dat mij meer motiveert dan wedstrijden winnen, net als de spelers en de clubleiding."

Villas-Boas is al ongeslagen sinds februari en was met FC Porto vorig seizoen onverslaanbaar, met vier prijzen als beloning. "Als ik hier vier prijzen win, dan ga ik met pensioen. Vorig seizoen dacht ik er al aan", zei de Portugees lachend.

Zorgen over inkomen door financiële crisis

70 procent van de Nederlanders vreest dat de financiële crisis invloed heeft op de hoogte van het inkomen. Vooral mensen boven de 50 jaar zijn bezorgd, blijkt uit een enquête van TNS Nipo in opdracht van het AD. Iets meer dan de helft van de respondenten heeft vertrouwen in de aanpak van het kabinet.

Zes op de tien mensen tussen de 16 en de 40 maken zich zorgen over het inkomen, bij mensen boven die 50 is dit bijna 80 procent. Dit komt mede doordat pensioenfondsen als gevolg van de kelderende beurskoersen in problemen zijn gekomen. Dat kan invloed hebben op de hoogte van het pensioen.

Door het AD geraadpleegde economen wijzen op de gevaren van het pessimisme. Dit zou invloed kunnen hebben op de bestedingen, wat weer gevolgen heeft voor de economie.

Iets minder dan de helft van de respondenten ziet Nederland graag uit de euro stappen. Een kleine meerderheid is bereid om Europa meer macht te geven om de crisis aan te kunnen pakken.

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en  andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen  plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:   

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, heb jij ook een tip? Drop jouw bijdrage maar in onze submit.

[Jupiler League] Uitslagen speelronde 2

Gisteravond is de tweede speelronde Jupiler League afgewerkt. FOK!sport houdt je ook dit seizoen wekelijks op de hoogte van de gebeurtenissen rondom deze competitie. Hieronder vind je een korte impressie, de uitslagen en de stand.

FC Eindhoven is nog altijd de koploper in de Jupiler League. Gisteren won de Brabantse formatie in Leeuwarden met een minimaal verschil van sc Cambuur.

Op slag van rust kwam FC Eindhoven op voorsprong, nadat good-old Theo Lucius een strafschop wist te verzilveren. De aanleiding hiervoor was een actie van Leon Hese, die voor deze overtreding tevens een rode kaart kreeg. Lucius hield vervolgens zijn hoofd koel en schoot het buitenkansje binnen. sc Cambuur zou het duel tegen de Brabanders met negen man afsluiten, omdat ook Oguzhan Türk een rode kaart kreeg. Hij pakte in de slotfase namelijk zijn tweede gele prent.

Fortuna Sittard ging in het eerste weekend van de Jupiler League nog met 1-0 onderuit tegen Sparta Rotterdam. Gisteravond maakten de Limburgers hun fout goed en wonnen met 5-1 van AGOVV Apeldoorn, dat vorig weekend al met 2-4 van sc Cambuur verloor.

Het vuurwerk begon pas aan het einde van de eerste helft. Eerst was het Kevin Diaz, die Fortuna op voorspron zette. Amper een minuut later trok Michel Hemmen de stand weer gelijk. Uiteindelijk zouden de Limburgers toch met een voorspron gaan rusten, omdat Wouter Scheelen vlak voor het rustsignaal nog doel trof. In de tweede helft was het snel gedaan met het verzet van de ploeg uit Apeldoorn. In het tijdsbestek van zestien minuten werd er nog drie keer gescoord. Mike van der Kooy schoot in eigen doel, waarna Henk Gommans de andere doelpunten voor zijn rekening nam.

Overige duels

Koploper FC Eindhoven wordt in de Jupiler League gevolgd door vier ploegen, die allen op vier punten staan. Willem II speelde gelijk tegen Go Ahead Eagles (1-1). Daarnaast won FC Volendam eenvoudig van MVV (2-0) en pakte FC Zwolle de volle buit tegen FC Oss (2-1).

In de kelder van de competitie zijn momenteel nog drie ploegen zonder punten. Telstar komt maandag pas in actie tegen FC Den Bosch. sc Veendam ging hard onderuit tegen Almere City FC (3-0) en ook AGOVV Apeldoorn vinden we in de onderste regionen terug.



Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Volendam MVV 2-0
Willem II Go Ahead Eagles 1-1
FC Emmen FC Dordrecht 1-1
Almere City FC SC Veendam 3-0
Fortuna Sittard AGOVV 5-1
SC Cambuur FC Eindhoven 0-1
Helmond Sport Sparta 3-2
FC Zwolle FC Oss 2-1


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Eindhoven 2 2 0 0 6 4-0
2 Willem II 2 1 1 0 4 4-2
3 FC Volendam 2 1 1 0 4 2-0
4 FC Zwolle 2 1 1 0 4 4-3
5 Go Ahead Eagles 2 1 1 0 4 2-1
6 Fortuna Sittard 2 1 0 1 3 5-2
7 Almere City FC 2 1 0 1 3 5-3
8 SC Cambuur 2 1 0 1 3 4-3
9 FC Oss 2 1 0 1 3 4-3
10 Sparta 2 1 0 1 3 3-3
11 Helmond Sport 2 1 0 1 3 4-5
12 MVV 2 1 0 1 3 3-4
13 FC Dordrecht 2 0 2 0 2 1-1
14 FC Den Bosch 1 0 1 0 1 2-2
15 FC Emmen 2 0 1 1 1 1-4
16 Telstar 1 0 0 1 0 0-1
17 SC Veendam 2 0 0 2 0 1-6
18 AGOVV 2 0 0 2 0 3-9


Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

Woods mist cut bij PGA Championship

De Amerikaanse golfer Tiger Woods heeft voortijdig afscheid moeten nemen van het PGA Championship. De 14-voudig winnaar van een major haalde de cut niet. Woods kende een dramatische start met 77 slagen. Met een tweede ronde van 73 kon hij zich daarvan niet herstellen.

"Het is absoluut een stap terug dat ik de cut niet haal en het toernooi moet verlaten, maar het is wel een grote stap voorwaarts dat ik de afgelopen twee weken fit ben gebleven", aldus Woods.

De Amerikanen Jason Dufner en Keegan Bradley gaan met 135 slagen aan de leiding.

Woods mist cut bij PGA Championship
Woods mist cut bij PGA Championship (Foto: ANP)

Files op A27 door kapotte Merwedebrug

Door een technische storing gaat de Merwedebrug niet meer dicht. Op de A27 staat zaterdagochtend tussen Breda en Gorinchem in beide richtingen een file van 5 kilometer. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst.

Verkeer richting het zuiden wordt geadviseerd op het knooppunt Everdingen de borden Den Bosch te volgen en om te rijden via de A2 en de A59, Verkeer vanuit het zuiden richting Utrecht kan op het knooppunt Hooipolder de borden Waalwijk volgen en rijden via de A59 en de A2.

Het is onduidelijk wanneer de storing verholpen is.

Fosformijn op Aruba doorzocht in onderzoek Gardner

In een fosformijn op Aruba hebben agenten en brandweermannen gezocht naar de 35-jarige Robyn Gardner die eerder deze week als vermist werd opgegeven. De autoriteiten vrezen dat de Amerikaanse toeriste niet langer in leven is. Het is niet bekend waarom de mijn vrijdag aan het einde van de dag doorzocht werd.

Journalisten zagen een brandweerman uit de mijn komen met een roze shirt en slippers, maar het is onduidelijk of dit aanwijzingen zijn voor het onderzoek. In ieder geval is er geen lichaam uit de mijn gekomen.

Het openbaar ministerie op Aruba wil het voorarrest van Gary Giordano, de man met wie Gardner naar Aruba was afgereisd, verlengen. De politie vermoedt dat hij betrokken is bij haar dood. Giordano zei eerder deze week tegen de politie dat Gardner tijdens het snorkelen door de stroming was meegevoerd. De autoriteiten twijfelen aan zijn verhaal, mede omdat de broer van Gardner eerder liet weten dat ze helemaal geen snorkeltype was.

Giordano, een 50-jarige man uit de Amerikaanse staat Maryland, wil niet meer meewerken met het onderzoek. Het OM heeft daarop besloten zijn foto vrij te geven. Justitie hoopt dat mensen hem of Gardner hebben gezien tijdens hun verblijf op het eiland.


Fosformijn op Aruba doorzocht in onderzoek Gardner (Foto: Novum)

Twintig inzittenden Duitse gondel gered

Twintig mensen zijn zaterdagochtend in het Duitse Beieren uit een gondel gered, nadat ze daar noodgedwongen de nacht hadden doorgebracht. De toeristen, onder wie vijf kinderen, zaten ruim achttien uur in de gondel van de kabelbaan naar slot Neuschwanstein op de Tegelberg.

Om 06.00 uur kon de laatste persoon per helikopter worden geëvacueerd. Ze maken het allemaal goed, melden Duitse media.

De kabelbaan moest worden stilgelegd nadat een parachutist in de kabels terecht was gekomen. Dertig passagiers van een andere gondel konden eerder worden bevrijd, maar de mensen die in een gondel zaten die boven een tachtig meter diepe afgrond hing moesten de nacht daar doorbrengen. Zij kregen eten, drinken en dekens. Er brak geen paniek uit. Zaterdagochtend werden zij met behulp van een helikopter gered.

Adriaanse: "Knap hoe AZ overeind bleef"

Hij is al zes jaar weg, maar al die tijd heeft Co Adriaanse zijn oude club AZ op de voet gevolgd, met bewondering.

Vooral de perikelen rond Dirk Scheringa volgde hij nadrukkelijk, en hij is blij met hoe AZ daarmee is omgegaan. "Ik heb nog altijd veel sympathie voor AZ. Ik vind het enorm knap hoe AZ overeind is gebleven na het wegvallen van de steun van Dirk, die AZ op de kaart heeft gezet met zijn financiële middelen en visie", zei Adriaanse tegen De Telegraaf.

"Alle sterren zijn verkocht, maar er staat nog steeds een goed team en dat is een pluim waard voor de leiding en trainer Gertjan Verbeek", sprak hij verder lovend uit over de tegenstander van zijn FC Twente van vanavond.

Adriaanse kwam in 2002 bij AZ na een jaar Ajax en daarvoor drie jaar Willem II. Bij AZ introduceerde hij veel opvallende voetbaltermen als "scorebordjournalistiek", "kaaskijkers", "woonerfvoetbal" en "avondvoetballer". Met AZ kwam Adriaanse tot de derde plaats in 2005, net als tot een halve finale in de UEFA Cup.

DVD: 102 Minutes That Changed America

Dinsdag 11 september 2001. Vrijwel iedereen weet nog wat hij of zij deed op het moment dat duidelijk werd wat er zich afspeelde in Amerika. Volgende maand is het alweer tien jaar geleden dat terroristen vliegtuigen kaapten en onder meer in de torens van het World Trade Center in New York vlogen. The History Channel zond in 2008 de documentaire 102 Minutes That Changed America uit die vier Emmy Awards won en die dit jaar op dvd is verschenen.

Rutten: "Kan transfer Pieters niet stoppen"

Erik Pieters zou naar Newcastle United kunnen gaan, als hij dat zou willen. Dat heeft PSV-trainer Fred Rutten volgens The Daily Mail gezegd.

Rutten geeft wel aan dat hij er alles aan wil doen om Pieters te behouden. "Ik zou op de weg gaan liggen om hem tegen te houden, maar ik ben bang dat ik de transfer naar Newcastle op geen enkele manier kan tegenhouden."

De PSV-trainer denkt vooral aan de toekomst van de speler en PSV. "Het is een fantastische verdediger, maar als het goed voor hem en voor de club is, kan ik geen nee zeggen", zou hij verder hebben gezegd.

Newcastle United zou zeven miljoen euro overhebben voor de vleugelverdediger van PSV en Oranje. Een vertrek van Pieters lijkt steeds meer aanstaande, nadat hij vorige week tegen AZ zelfs op de bank wordt gelaten door Rutten ten bate van de jonge Abel Tamata.

Daniel Craig valt kilo's af voor cowboyrol

Daniel Craig is flink afgevallen voor zijn nieuwe rol als cowboy. Binnenkort is de James Bond-acteur naast Harrison Ford en Olivia Wilde te zien in Cowboys and Aliens.

"Ik ben op dieet gegaan omdat ik slank wilde zijn voor de rol. Ik vind dat cowboys er niet opgepompt uit moeten zien", verklaart Craig aan de muziekwebsite Contact Music.

Voor de acteur gaat een grote droom in vervulling. "Ik wilde liever cowboy zijn dan wat dan ook. Ik had een pistool van plastic die ik gratis op de markt had gekregen."

"Het was erg leuk. En ik heb het geluk dat ik ook nog eens met Harrison Ford mocht spelen." Cowboys and Aliens is vanaf eind augustus in de bioscoop te zien.

Familie reller mogelijk uit huis gezet

Een Londense reljongere en zijn familie worden mogelijk uit hun sociale huurhuis gezet. De huurder heeft een uitzettingsbevel ontvangen omdat de zoon des huizes voor de rechter moet verschijnen voor aanklachten in verband met de rellen van vorige week.

De verhuurder, Wandsworth Council, stelt dat de huurvoorwaarden zijn geschonden. Daarin staat dat de huurder noch diens huisgenoten zich mogen inlaten met bepaalde criminele activiteiten of asociaal gedrag. Wandsworth zegt de bal nu al aan het rollen te willen brengen en daar niet mee te willen wachten tot na een eventuele veroordeling. Het uitzettingsbevel, waar de rechtbank uiteindelijk over moet oordelen, komt wel te vervallen indien de beklaagde niet wordt veroordeeld.

Het debat over huisuitzetting van zowel rellers als hun familie werd onlangs aangezwengeld, en dit betreft het eerste geval waarin dat daadwerkelijk in gang is gezet. De meningen over een dergelijke sanctie zijn verdeeld.

Sommige Britten, inclusief de oppositie en sommige slachtoffers van de rellen, zetten vraagtekens bij het straffen van de ouders van relschoppers en menen dat een veroordeling door de rechter zou moeten volstaan. Bovendien zouden uitzettingen de problemen enkel verplaatsen. Anderen, zoals premier David Cameron, benadrukken dat het de verantwoordelijkheid van ouders is om hun kroost in toom te houden, en zij dus ook de consequenties van hun gedrag zullen moeten dragen.

Afgebrande tapijthandel, Tottenham, Londen, 2011 
Londen na de rellen (bron: Flickr, foto: Alan Stanton, licentie: CC BY-SA)

Herdenking bouw Berlijnse muur begonnen

Met het voorlezen van biografieën van slachtoffers in de kapel der verzoening in het Berlijnse stadsdeel Mitte, is in de nacht van vrijdag op zaterdag de herdenking van de bouw van de Berlijnse muur begonnen.

Ongeveer vijftig mensen luisterden naar de verhalen over mensen die tijdens een ontsnappingspoging van Oost naar West de dood vonden. Meer dan 100.000 DDR-burgers probeerden tussen 1961 en 1989 te vluchten. Meer dan 136 mensen kwamen daardoor om, zoals het laatste slachtoffer voor de val van de muur, Winfried Freudenberg, die met een zelfgebouwde ballon naar West-Berlijn zweefde en dodelijk verongelukte.

In de vroege ochtend van 13 augustus 1961 begonnen gewapende eenheden van de DDR de toegangswegen naar het westen van Berlijn systematisch af te sluiten, waarna de bouw begon van het bouwwerk, dat uitgroeide uit tot het symbool van de Koude Oorlog. Ongeveer 11.500 militairen controleerden de 155 kilometer lange muur rondom West-Berlijn, 43 kilometer daarvan sneed dwars door de stad.

President Christian Wulff en bondskanselier Angela Merkel wonen zaterdagochtend een herdenking bij op de Bernauer Strasse. Het IJzeren Gordijn liep door de deze straat, die bekend werd door de vele ontsnappingen die er plaatsvonden.

Om 12.00 uur wordt in het hele land 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Berlijnse Muur.

Herdenking bouw Berlijnse muur begonnen
Herdenking bouw Berlijnse muur begonnen (Foto: ANP)

Muziek Caro Emerald in The Playboy Club

De Amerikaanse zender NBC heeft het nummer A Night Like This van Caro Emerald ontdekt. Het wordt gebruikt in een promo voor de televisieserie The Playboy Club, die dit najaar in de VS op de buis komt.

De serie speelt in het Chicago van de jaren '60, en handelt over de beginjaren van de legendarische seksclub The Playboy Club. Blijkbaar vindt NBC het nummer van Emerald goed passen bij de sfeer die de televisiereeks moet uitademen.

Het gebruik van Emeralds muziek in de VS roept de vraag op of de Nederlandse zangeres, die in steeds meer Europese landen vaste voet aan de grond krijgt, klaar is voor een Amerikaans avontuur. Emerald heeft altijd gezegd geen half werk te willen en daar enkel met de juiste partners aan te willen beginnen. Haar muziek werd weliswaar al in enkele reclames gebruikt, maar de exposure in The Playboy Club, waar veel van wordt verwacht, zou een aardige opstap kunnen zijn.

Er is overigens de nodige kritiek op de komende tv-serie. Lokale zenders die met NBC samenwerken worden door burgers verzocht de reeks niet uit te zenden omdat deze pornografie zou verheerlijken. De feministe Gloria Steinem, die undercover werkte in de club, zegt dat de serie een verkeerd beeld geeft. 'Het was de meest louche tent ter wereld en helemaal niet glamoureus.'


Promofilmpje voor The Playboy Club met 'A Night Like This'

Game of the Decade-toernooi - Dag 27

Vandaag dag 27 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty 4 was de eerste game in de serie die de overstap maakte naar de tegenwoordige tijd en zich niet meer afspeelde in de Tweede Wereldoorlog. De game speelde weg als een moderne actiefilm waardoor het een enorm succes werd en veel goede reviewcijfers wist te bemachtigen.

Guitar Hero
Dé game die de chaos der muziekgames liet ontstaan. Het concept was simpel, men neemt een zooi aan populaire liedjes, geeft men een plastic gitaar en het was tijd om te rocken! Het spel was erg innovatief en bij vele fans nog steeds erg geliefd.

Perfect Dark
Voor deze N64-game had je zelfs een extra geheugenpack nodig, het spel was namelijk zo groot en innovatief. Het was een game die het FPS-genre naar een hoger level bracht. Goed shooterwerk, geniale wapens en een interessant verhaal, een game die iedere N64-eigenaar moest hebben.

Warcraft III
Toen Warcraft nog een RTS was kwam Warcraft III uit. Dit spel wordt nog steeds gezien als een van de beste RTS-games ooit. De markt en de competitie voor deze game werd zo groot dat er tegenwoordig nog steeds Warcraft III-toernooien worden gehouden.

Mario & Luigi: Superstar Saga
Deze actie-RPG scoorde erg goed op de GBA. Met de twee Nintendo-helden Mario & Luigi was er zoals altijd een gigantisch avontuur te beleven. Met name de humor en de geweldige gameplay deed deze titel leven.

Edge of Chaos: Independence War
Een space combat-sim, ze worden niet veel gemaakt maar als ze uit komen zijn ze meestal niet zo goed als Edge of Chaos: Independence War. Heerlijk in de ruimte knallen, het was een genot voor elke fan van de serie. In 2001 had het spel ook nog eens prachtige graphics.

Scratches
In Scratches gebeuren vreemde dingen. Een man wordt verdacht van het vermoorden van zijn vrouw, maar niet veel later sterft de beste knaap. Tijd om op onderzoek te gaan. Deze pc-game zorgde voor kippenvel bij iedereen die het spel speelde.

The Black Mirror
Een verhalende point 'n click horror-game, je ziet ze niet vaak. Maar als ze zo goed zijn als The Black Mirror willen wij er graag meer van zien. Het spel bevatte meer dan vijf uur aan gesproken dialogen en zorgde voor een kleine evolutie in het genre.

Bewolking gooit roet in eten sterrenkijkers

In het noordwesten van Nederland hebben mensen in de nacht van vrijdag op zaterdag de grootste kans de sterrenregen te zien die dan wordt verwacht. In het oosten en zuidoosten kunnen liefhebbers het vergeten, zegt een woordvoerder van Meteovista.

Het hoogtepunt van de sterrenregen is tussen 03.00 en 06.00 uur. Dan is het waarschijnlijk overal in het land bewolkt, maar in het noordwesten is het wolkendek het minst dik. In het noorden en westen is het vrijdagavond wat opgeklaard. In het oosten en zuidoosten blijft het de hele nacht flink bewolkt.

De vallende sterren zijn afkomstig van de zogeheten Perseïdenzwerm. In de nacht van vrijdag op zaterdag vindt het hoogtepunt plaats en zouden bij ideale omstandigheden tot wel honderd vallende sterren per uur te zien zijn. Zaterdag is het echter ook nog eens volle maan, waardoor zwakkere meteoren ook zonder bewolking niet te zien zouden zijn, meldt de landelijke organisatie voor amateursterrenkundigen Stichting De Koepel.

Vallende sterren zijn kleine steentjes uit de ruimte die de dampkring van de aarde binnendringen. Zo'n steen heeft in de ruimte een snelheid van vele tientallen kilometers per seconde. Als het de dampkring binnenkomt, remt de lucht het af. De steen wordt dan heet en verdampt op een hoogte van ongeveer tachtig tot honderd kilometer, aldus De Koepel. "Het lichtverschijnsel, dat we een meteoor noemen, dat we zien is niet van het steentje zelf, maar van de lucht er omheen die ook sterk wordt verhit en gaat gloeien."

Een aantal keer per jaar zijn meer meteoren te zien dan normaal. De aarde kruist dan de baan van een wolk stofdeeltjes die een komeet heeft achtergelaten. In augustus kruist de aarde jaarlijks de baan van de komeet Swift-Tuttle, die een flinke hoeveelheid gruis heeft verspreid. Dit veroorzaakt de Perseïdenzwerm.

VS willen embargo op olie en gas uit Syrië

De Verenigde Staten willen een wereldwijd embargo op olie en gas uit Syrië. Dat heeft de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken Hillary Clinton vrijdag gezegd.

Volgens Clinton moeten landen die nu nog olie en gas van Syrië kopen zich 'aan de juiste zijde van de geschiedenis' voegen en het regime van president Bashar Assad niet langer op deze manier financieel ondersteunen. Clinton wil tevens een embargo op de verkoop van wapens aan Syrië.

Sommige Europese landen hebben, net als China en India, geïnvesteerd in de energiesector in Syrië. Rusland verkoopt wapens aan het regime van Assad.

Clinton liet doorschemeren dat steviger internationale actie wellicht nabij is. Assad 'is al zijn legitimiteit als leider kwijt en Syrië zou beter af zijn zonder hem', aldus Clinton.


VS willen embargo op olie en gas uit Syrië (Foto: Novum)

Peters verheugd over uitkomst onderzoek Buza

GroenLinks-Kamerlid Mariko Peters is verheugd over de uitkomst van het onderzoek van het ministerie van Buitenlandse Zaken naar haar mogelijke belangenverstrengeling. Buitenlandse Zaken concludeerde vrijdag onder meer dat het advies van Peters over een subsidieaanvraag van haar huidige partner niet is beïnvloed door haar gevoelens.

Peters raakte in opspraak omdat ze in 2005 als diplomate in Kabul een positief advies uitbracht aan het Prins Claus Fonds over een subsidieaanvraag van haar huidige levenspartner Robert Kluijver voor een cultureel project. Het ministerie deed onderzoek naar aanleiding van berichten over mogelijke belangenverstrengeling.

Peters werkte vanaf de zomer van 2004 op de ambassade. In dat jaar ontmoette ze de toen nog getrouwde Kluijver, met wie ze een relatie kreeg. Buitenlandse Zaken concludeerde daarover dat Peters eerder had moeten melden dat zij een relatie had met een man met wie zij ook professioneel te maken had.

Peters laat weten blij te zijn dat het rapport bevestigt dat er geen sprake is geweest van belangenverstrengeling. "Ik wil het ministerie bedanken voor het nauwkeurige onderzoek en de volledige openheid van zaken die hiermee gegeven kan worden."

Het Kamerlid zegt de situatie die is ontstaan door berichtgeving in de media te betreuren. "Ik begrijp dat die vragen opriepen. Ik heb gekozen voor terughoudendheid in het belang van de kinderen", aldus Peters. De kinderen op wie zij doelt zijn van Kluijver. Ook over hen werd de afgelopen tijd veel geschreven. Peters zegt vrijdag overigens altijd het gevoel te hebben gehad dat ze destijds integer heeft gehandeld.

De partijtop van GroenLinks liet vrijdagavond ook al weten verheugd te zijn dat 'de integriteit van haar gewaardeerde Kamerlid Mariko Peters is komen vast te staan'.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.