Game of the Decade-toernooi - Dag 27

Wesley Oudijk (Wessiej)

Vandaag dag 27 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Call of Duty 4: Modern Warfare
Call of Duty 4 was de eerste game in de serie die de overstap maakte naar de tegenwoordige tijd en zich niet meer afspeelde in de Tweede Wereldoorlog. De game speelde weg als een moderne actiefilm waardoor het een enorm succes werd en veel goede reviewcijfers wist te bemachtigen.

Guitar Hero
Dé game die de chaos der muziekgames liet ontstaan. Het concept was simpel, men neemt een zooi aan populaire liedjes, geeft men een plastic gitaar en het was tijd om te rocken! Het spel was erg innovatief en bij vele fans nog steeds erg geliefd.

Perfect Dark
Voor deze N64-game had je zelfs een extra geheugenpack nodig, het spel was namelijk zo groot en innovatief. Het was een game die het FPS-genre naar een hoger level bracht. Goed shooterwerk, geniale wapens en een interessant verhaal, een game die iedere N64-eigenaar moest hebben.

Warcraft III
Toen Warcraft nog een RTS was kwam Warcraft III uit. Dit spel wordt nog steeds gezien als een van de beste RTS-games ooit. De markt en de competitie voor deze game werd zo groot dat er tegenwoordig nog steeds Warcraft III-toernooien worden gehouden.

Mario & Luigi: Superstar Saga
Deze actie-RPG scoorde erg goed op de GBA. Met de twee Nintendo-helden Mario & Luigi was er zoals altijd een gigantisch avontuur te beleven. Met name de humor en de geweldige gameplay deed deze titel leven.

Edge of Chaos: Independence War
Een space combat-sim, ze worden niet veel gemaakt maar als ze uit komen zijn ze meestal niet zo goed als Edge of Chaos: Independence War. Heerlijk in de ruimte knallen, het was een genot voor elke fan van de serie. In 2001 had het spel ook nog eens prachtige graphics.

Scratches
In Scratches gebeuren vreemde dingen. Een man wordt verdacht van het vermoorden van zijn vrouw, maar niet veel later sterft de beste knaap. Tijd om op onderzoek te gaan. Deze pc-game zorgde voor kippenvel bij iedereen die het spel speelde.

The Black Mirror
Een verhalende point 'n click horror-game, je ziet ze niet vaak. Maar als ze zo goed zijn als The Black Mirror willen wij er graag meer van zien. Het spel bevatte meer dan vijf uur aan gesproken dialogen en zorgde voor een kleine evolutie in het genre.