[Bundesliga] Drie goals Huntelaar, nipte zege Bayern

Klaas-Jan Huntelaar was vandaag goed op dreef namens Schalke 04. De Nederlandse spits trof drie keer tegen FC Köln. De club uit Gelsenkirchen won de wedstrijd uiteindelijk met 5-1.

Huntelaar bewees hiermee waarom Schalke 04 hem afgelopen zomer koste wat kost wilde behouden, ondanks dat het steenrijke Rubin Kazan hem wilde overnemen. FC Köln kwam vandaag nog wel op voorsprong, Lukas Poldolski scoorde na twaalf minuten de 0-1. Uit een penalty bracht Huntelaar vlak voor rust de stand in evenwicht. Vlak nadat de ploegen weer uit kleedkamers waren bracht Huntelaar de stand op 2-1. Dankzij Holtby en Raúl groeide de voorsprong naar 4-1, waarna wederom Huntelaar vijf minuten voor tijd de eindstand op 5-1 bepaalde.

Bayern München, dat speelde zonder de geblesseerde Arjen Robben, kwam vandaag met de schrik vrij. In de slotminuut scoorde Luis Gustavo het enige doelpunt van de wedstrijd. Hij voorkwam daarmee een rampzalige seizoenstart van Der Rekordmeister, vorige week werd namelijk thuis al met 0-1 verloren van Borussia Mönchengladbach.

Borrusia Dortmund, dat vorige week nog op indrukwekkende wijze won van HSV, ging vandaag verrassend onderuit. 1899 Hoffenheim was met 1-0 te sterk.

Huntelaar trefzeker namens Schalke 04 (Foto: Pro Shots)