Constanza sleept moeder Conny wellicht voor rechter

Conny Breukhoven wordt wellicht voor de rechter gesleept door haar adoptiedochter Constanza en haar partner Mohamed. Zij willen hun twee kinderen zo snel mogelijk terug hebben van Conny, die momenteel de voogdij over de kinderen heeft.

Constanza, die samen met vriend Mohamed de kluis van haar adoptievader Hans Breukhoven zou hebben leeggeroofd, bracht haar 3-jarige zoon en 4-jarige dochter onder bij hun oma omdat ze zelf nog geen vaste thuisbasis had. Conny heeft tot 3 november de voorlopige voogdij over de kinderen, maar Constanza en Mohamed willen hun kleintjes eerder terug hebben.

"Als Conny niet ingaat op dat dringende verzoek, overwegen we haar voor de rechter te slepen", zegt Mohamed zaterdag in het AD. "Want er is geen enkele reden te bedenken waarom zij onze kinderen nog langer onder haar hoede wil houden". Het is voor hem 'een groot raadsel' waarom ze hen niet wil teruggeven.

Volgens Mohamed hebben hij en Constanza weer een huis, een inkomen en reeds een school en opvang voor de kinderen geregeld. "Elke gezond denkende oma had haar kleinkinderen alweer lang en breed naar hun moeder gebracht."

Constanza werd onlangs schuldig bevonden aan het kraken van de kluis van haar adoptievader, wat haar op 240 uur werkstraf en een schadevergoeding van 61.000 euro komt te staan. Ze gaat in hoger beroep.


Constanza sleept moeder Conny wellicht voor rechter (Foto: Novum)