Uitslag FC Twente - AZ

Vanavond om 18:45 uur stond de wedstrijd tussen FC Twente en AZ op het programma. Het duel werd voorafgegaan door een herdenking voor de slachtoffers van het stadiondrama dat zich vorige maand in de Grolsch Veste afspeelde.

Ondanks dat het opnieuw een matige wedstrijd op de mat wist te leggen heeft FC Twente opnieuw de drie punten te pakken. Vorige week was het te sterk voor NAC Breda ditmaal was AZ niet opgewassen tegen de Tukkers.

Een sterk FC Twente kwam al na drie minuten op voorsprong door een doelpunt van Janko. De Alkmaarders leken geschrokken door de felle start van Twente maar wisten zich vrij snel te herstellen. De Alkmaarders wisten daarna zelfs nog een aantal kansen te krijgen op de gelijkmaker via onder andere Holman en Benschop maar telkens stond Mihailov in de weg.

Na de rust kwam FC Twente weer wat beter in zijn spel. Dit zorgde uiteindelijk voor een schitterend doelpunt 25 minuten voor tijd. Bryan Ruiz wipte de bal over een kanslozze Esteban. AZ was hierna de weg kwijt en FC Twente kon de wedstrijd rustig uit tikken.

Mark Janko kust rouwband na doelpunt (Foto: Pro Shots)