Villas-Boas: "Niet tevreden zonder titel"

André Villas-Boas lijkt de juiste man op de juiste plaats bij Chelsea. De Portugees is net zo fanatiek en ambitieus als de Londense club van hem verwacht.

Villas-Boas was voor Chelsea de gedroomde opvolger van Carlo Ancelotti. Hij won met FC Porto vier prijzen vorig seizoen en moet nu ook Chelsea zilverwaar gaan brengen. "Ik zou niet tevreden zijn als ik de Premiership niet zou winnen", zei de 33-jarige trainer dan ook tegen The Guardian.

"De landstitel heeft altijd de prioriteit. Dat moet. In de Champions League is een patroon aan het ontstaan van Manchester United en Barcelona die de finale halen, maar Chelsea komt ook vaak ver. En we zijn klaar om die twee teams uit te dagen. We lopen niet ver achter, en je hebt ook geluk nodig met de loting. Maar we komen eraan."

De jonge coach begrijpt dat de druk groot is bij een club als Chelsea. "Elke topbaan is moeilijk. De verwachting bij deze club is dat ik wedstrijden win. En er is niets dat mij meer motiveert dan wedstrijden winnen, net als de spelers en de clubleiding."

Villas-Boas is al ongeslagen sinds februari en was met FC Porto vorig seizoen onverslaanbaar, met vier prijzen als beloning. "Als ik hier vier prijzen win, dan ga ik met pensioen. Vorig seizoen dacht ik er al aan", zei de Portugees lachend.