Viergever: "We hebben veel zelfvertrouwen"

AZ hoopt vanavond ook FC Twente pijn te doen in de nog jonge competitie. Vorige week werd PSV in Alkmaar met 3-1 verslagen.

Nick Viergever was één van de doelpuntenmakers tegen PSV. De verdediger van AZ hoopt ook Twente te verrassen en weet dat het zelfvertrouwen groot is bij de ploeg van Gertjan Verbeek. "Natuurlijk zijn we goed aan de competitie begonnen, maar Twente blijft een hele sterke ploeg", zei Viergever tegen Voetbal International. Vorig seizoen won AZ zowel uit als thuis van Twente.

"Ik kan me nog herinneren dat we daar vorig seizoen een flink gedeelte van de wedstrijd weggespeeld werden. Pas na de rode kaart van Douglas kantelde het duel en wonnen we alsnog met 1-2. Ons zelfvertrouwen is groot. Wij hadden voor het eerste competitieduel al twee officiële wedstrijden in Europa achter de rug en PSV niet. Oefenduels zijn dan blijkbaar toch wat anders."

"Tegen Twente verwacht ik een open wedstrijd. Beide ploegen willen met verzorgd voetbal de aanval zoeken. Ik denk dat voor ons de kansen liggen in een snelle omschakeling. Twente speelt normaal gesproken met redelijk wat mensen voor de bal. Daar moeten we gebruik van maken. Ik zal zaterdag vooral met Marc Janko en Luuk de Jong te maken krijgen", aldus Viergever.

De jonge mandekker is beducht voor de Twente-spitsen. "Janko is een lepe spits met veel scorend vermogen en De Jong ken ik nog van Jong Oranje. Hij is hét talent van Twente en beschikt over enorm veel loopvermogen. Het maakt me niet zo gek veel uit wie van die twee mijn directe tegenstander wordt. Al is het natuurlijk altijd leuk om tegen een bekende te spelen."