Sigthórsson: "Hier kan ik me ontwikkelen"

Olga Kroeders

Kolbeinn Sigthórsson is uitermate blij met zijn stap naar Ajax. Bij de Amsterdamse club hoopt hij veel te leren, en vooral, veel te scoren.

Met de Amsterdamse club heeft Sigthórsson naar eigen zeggen de kans om tot een echte topspeler uit te groeien. "De mooiste club is Ajax. Hier kan ik me ontwikkelen, hier speel ik om de titel en in de Champions League. Hier kan ik me meten met de besten", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

"De kans om bij Ajax te voetballen heb ik dan ook met beide handen aangepakt. Bovendien kan ik veel leren van Frank de Boer, Hennie Spijkerman en natuurlijk Dennis Bergkamp, die ook in de spits heeft gespeeld", vertelt hij enthousiast over de ervaren mensen bij Ajax.

De 21-jarige IJslander weet dat de doelpunten vanaf dit seizoen veelal van zijn voeten moeten komen, maar hij heeft geen moeite met die druk. "Ik weet het, maar die heb ik zelf ook. Ik ben niet bang voor druk of verwachtingen, ik wil grote dingen laten zien. Ik ben gebrand op prestaties en goals. Scoren is mijn leven."