[Eneco] Bono blijft peloton net voor

Frank (franklop)

De vijfde etappe in de Eneco Tour door Matteo Bono. De Italiaan van Lampre was in Genk de sterkste van een kopgroep van drie, die het peloton net iets voor wist te blijven. Sergey Renev en Artem Ovechkin werden tweede en derde. Edvald Boasson Hagen bleef in het bezit van de leiderstrui.

Artem Ovechkin, Matteo Bono en Sergey Renev reden erg lang vooruit in de etappe. In het peloton waren wel enkele uitlooppogingen in de Ardense heuvels, maar niemand wist een gaatje te krijgen van Team Sky, dat de koers controleerde voor leider Edvald Boasson Hagen.

Omega Pharma-Lotto ging pas laat rijden om sprinter André Greipel in stelling te brengen, maar hielden ermee op toen de Duitser lek reed. Het drietal had vlak een kilometer voor de streep nog een aardige voorsprong op het door Quick-Step en Skil-Shiamo geleidde peloton.

Ze wisten de drie net niet meer bij te halen en van de koplopers was Bono van Lampre het sterkste, voor Renev. Edvald Boasson Hagen blijft de leider in de koers met alleen de rit van morgen nog voor de boeg.