PSV start onderhandelingen met Newcastle United

Newcastle United en PSV zijn de onderhandelingen voor de transfer van Erik Pieters gestart. Dit meldt Voetbal International vandaag. Voor de verdediger, die nu nog in het shirt van de Eindhovenaren speelt, ligt in Engeland een contract voor de duur van vier seizoenen klaar.

Pieters verlengde aan het begin van dit jaar zijn contract met PSV tot medio 2014. Mede daardoor wil de club uit de Lichstad een bedrag tussen de zeven en acht miljoen euro voor de verdediger ontvangen. De verwachting is dat beide partijen er komend weekend nog uit zullen komen.

In de zomer van 2008 maakte Pieters de overstap van FC Utrecht naar PSV. In de periode die daarop volgde, speelde de verdediger 75 competitiewedstrijden voor de Eindhovense formatie. Hij slaagde er echter niet in om tot scoren te komen.

Pieters is na het vertrek van de Mexicaan Francisco Rodíguez (Maza) de tweede verdediger, die PSV verlaat. Toch lijkt het vertrek van de eerstgenoemde speler enigszins opgevangen te zijn met de komst van Timothy Derijck. Hij is afkomstig van ADO Den Haag, dat eerder vandaag al een akkoord met PSV bereikte.


PSV start onderhandelingen met Newcastle United (Foto: Pro Shots)