Jan Smit speelt hoofdrol in film Het Bombardement

Jan Smit maakt zijn acteerdebuut. De 25-jarige zanger heeft de hoofdrol te pakken in de film Het Bombardement, over de Duitse luchtaanval op Rotterdam in 1940. Dat onthult hij zaterdag in het AD.

Smit gaat amateurbokser Vincent de Graaf vertolken, die centraal staat in de film. Hij noemt het 'een veel te mooie kans om te laten liggen', ook al had hij in eerste instantie zijn twijfels. "Ik was ontzettend vereerd dat ze me, zonder auditie te hoeven doen, wilden hebben, maar dacht meteen: past Jan Smit als held in een oorlogsfilm? Ik vond het een gek idee", geeft de zanger toe in de krant.

Na een goed gesprek met regisseur Ate de Jong en producent Paul Ruven veranderde de Volendammer echter van gedachte. "'Kom maar op' dacht ik toen ik het prachtige script had gelezen. Ik ga het gewoon doen."

Smit moet de komende maanden, ter voorbereiding op zijn rol, veel tijd doorbrengen in de sportschool. De opnamen van Het Bombardement gaan in 2012 van start en verschijnt rond kerst van dat jaar in de bioscopen.