FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 26 september 2010

Ecclestone: "Nog twijfels over doorgaan Korea"

Formule 1-baas Bernie Ecclestone twijfelt nog steeds of hij de Grand Prix van Zuid-Korea doorgang zal moeten laten vinden. De race vindt plaats op 24 oktober maar een laatste inspectie van de baan heeft nog altijd niet plaatsgevonden, waardoor nog altijd niet zeker is of het circuit op tijd gereed zal zijn.

"Totdat het zover is zijn er altijd twijfels," zei Ecclestone. "De baan zou zes weken geleden al geïnspecteerd moeten zijn, dat is gebeurd, maar toen kwam het er niet doorheen. Normaal controleren we 90 dagen voor een race, maar dat schuiven we nu wat aan de kant. Het is gevaarlijk wat we doen, maar het is de vraag of we een race af willen gelasten of niet. Ze zeggen dat alles in orde komt en ik hoop dat ze gelijk krijgen."

De laatste inspectie stond gepland voor 21 september, maar deze datum ging voorbij omdat het een nationale feestdag in Zuid-Korea was. Volgens Autosport zal de inspectie daarom pas op 11 oktober, minder dan twee weken voor de race, gaan plaatsvinden. Begin deze maand legde Karun Chandhok voor Red Bull een demorun op de nieuwe baan af, maar het circuit bleek toen nog verre van gereed te zijn.

Antilliaanse ministers op afscheidstournee

De ministerraad van de Nederlandse Antillen neemt deze week met een tournee afscheid van de eilanden van de Nederlandse Antillen en Aruba. Zij doen dat in verband met de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 10 oktober 2010.

Op 10-10-10 worden Curaçao en Sint Maarten autonome landen binnen het Koninkrijk. Bonaire, Sint Eustatius en Saba krijgen de status van bijzondere gemeenten van Nederland. De Antillen als overkoepelend orgaan verdwijnen. Dit is het resultaat van vijf jaar onderhandelen met Nederland over een nieuwe staatkundige structuur voor de Antilliaanse eilanden.

De Antilliaanse ministerraad reist maandag naar Bonaire en vertrekt vandaar woensdag naar Aruba. Daar nemen de kabinetsleden op uitnodiging van de Arubaanse minister-president Mike Eman ook deel aan de Green Energy Conference. Oud-vicepresident van de Verenigde Staten Al Gore is er gastspreker.

Donderdag vliegt het kabinet naar Sint Maarten. Vrijdag gaan ze vervolgens naar Sint Eustatius en zaterdag naar Saba om afscheid te nemen. Zondag keren de leden van de Raad van Ministers terug naar Curaçao. Op alle Antilliaanse eilanden eren zij oud-bestuurders.

Antilliaanse ministers op afscheidstournee
Antilliaanse ministers op afscheidstournee (Foto: ANP)

Oud-minister verwart inflatie met fellatio

De voormalige Franse minister van Justitie, Rachida Dati, heeft zondag met een verspreking voor hilariteit gezorgd. In een interview over de economie verhaspelde ze inflatie met fellatio, een moeilijk woord voor het oraal bevredigen van een man.

In het Frans deelt het woord fellation lettergrepen met inflation. De verspreking had plaats tijdens een interview over buitenlandse investeringsfondsen. Dati merkte haar misstap niet op en sprak gewoon door. Ook de journalist reageerde niet op het afwijkende woord.

Later verspreidde het filmpje van het interview zich op internet en reageerde Dati op het incident. Ze zei te snel te hebben gesproken en het jammer te vinden dat dit alles was wat mensen hadden onthouden van het interview.

Dati vertrok vorig jaar uit het Franse kabinet na kritiek op haar glamoureuze leven. Ze is inmiddels Europees parlementslid.

Oud-minister verwart inflatie met fellatio
Oud-minister verwart inflatie met fellatio (Foto: ANP)

Hamilton kijkt niet meer naar kampioenschap

McLaren-coureur Lewis Hamilton behoorde in de Grand Prix van Singapore tot de uitvallers. De Brit probeerde na de herstart halverwege de race Red Bull-rijder Mark Webber buitenom in te halen, maar beide coureurs raakten elkaar, waarna Webber door kon rijden en Hamilton met schade aan de achterzijde van de bolide uitviel.

Hamilton ging twee races geleden nog aan de leiding in het kampioenschap in de Formule 1, maar twee uitvalbeurten later staat hij ver achter leider Webber. De McLaren-coureur wil de laatste vier races van het jaar genieten en gaat daarom niet meer naar de stand kijken. "Er zijn nog steeds vier races te verrijden. Ik sta twintig punten achter Mark, dat gat is redelijk, maar niet onoverbrugbaar. Ik moet er gewoon voor gaan en het beste van maken."

"Ik ga nu niet aan het wereldkampioenschap denken. Ik ga nu genieten van de rest van het seizoen en wat gebeurt dat gebeurt. Ik ga vechten tot het bittere einde en dat is wat ik moet doen," zei Hamilton die dacht dat de aanrijding met Webber een race-incident was. "Ik weet nog steeds niet wat er precies tussen Mark en mij gebeurde. Ik zag dat hij een foutje had gemaakt en vastliep op een achterblijver, waardoor ik in zijn slipstream kon komen. Ik ging bocht zeven vanaf de buitenzijde in en hij zat in de blinde hoek achter me."

"Ik dacht dat ik hem voorbij was. Ik remde, stuurde in en dacht dat ik hem aan de binnenzijde genoeg ruimte gelaten had, maar daarna werd ik geraakt, kreeg ik een klapband en moest ik opgeven. Maar zoals het gezegde is: het hoort bij het racen."

Onrust op Westoever neemt toe

Gewapende Palestijnen hebben zondag op de Westelijke Jordaanoever het vuur geopend op een Israëlisch voertuig en daarbij een automobiliste licht verwond. Het incident vond plaats enkele uren voordat de inmiddels tien maanden durende Israëlische bouwstop op de Westoever afloopt.

Ondertussen probeerden Israëlische, Palestijnse en Amerikaanse onderhandelaars zondag koortsachtig een manier te vinden om het vredesoverleg voor het Midden-Oosten te redden. De Palestijnen dreigen uit het overleg te stappen als de Israëlische bouwstop niet wordt verlengd, een eis die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu weigert in te willigen.

In nederzettingen op de Westoever hebben Israëlische kolonisten inmiddels de nodige voorbereidingen getroffen om rond middernacht het einde van de bouwstop groots te vieren, ook al riep Netanyahu hen op terughoudendheid te tonen en niet te provoceren.

Leraar voert scholiere giftig koekje

Een Japanse leraar ligt ernstig onder vuur nadat een geintje een vreemde wending heeft genomen. De 53-jarige leraar van een middelbare school in Osaka heeft een leerlinge een koekje van kakkerlakkengif gegeven.

Het meisje vroeg onlangs aan haar leraar wat al die koekjes op de grond van de lerarenkamer deden. Hij vertelde haar dat het speciale lerarenkoekjes waren en probeerde haar aandacht op iets anders te vestigen. Het meisje ontdekte echter nog meer koekjes op zijn bureau en begon spontaan op eentje te knabbelen. Ze vond het koekje wel erg smerig, vertelde ze de leraar.

Nogal wiedes, de koekjes bleken te zijn gebakken van meel en boorzuur. Hiermee wilde de school een kakkerlakkenplaag de kop indrukken. Het meisjes is direct naar het ziekenhuis overgebracht, alwaar haar maag is leeggepompt. Naar verluidt is ze herstellende.

Hoewel de hele school last heeft van kakkerlakken, geeft de directeur de leraar de schuld van het incident. Volgens hem weten leerlingen tegenwoordig niet meer wat het giftige boorzuur is, en trapte zij dan ook in de 'grap'. De leraar heeft een uitbrander gekregen, maar mag verder aanblijven.

Kovalainen: "Stoppen op de baan was veiliger"

Heikki Kovalainen zorgde in de slotronden van de Grand Prix van Singapore voor veel opschudding door met een brandende Lotus het rechte stuk bij start/finish op te rijden. De Fin bluste de auto eigenhandig en verklaarde later dat hij het veiliger vond om daar te parkeren dan de pitstraat in te gaan.

Kovalainen had met nog enkele ronden te gaan een aanrijding met de Toro Rosso van Sébastien Buemi. De Lotus liep hierbij schade op en ging in de rondte. Niet veel later vatte de groene bolide vlam, waarna Kovalainen kruipend tot stilstand kwam op het rechte stuk. "Ik denk dat het spectaculairder leek dan het was. Wanneer je vloeistof op de hete uitlaat krijgt dan zal dat altijd flink vlamvatten, terwijl ik juist een marshall met een brandblusser probeerde te vinden. Ik stopte uiteindelijk voor de pitmuur van Williams en zij gaven mij er enkele."

"Ik dacht er aan om naar de pits te gaan, maar toen dacht ik dat het vuur te groot was en het niet veilig zou zijn, omdat er ook feestvierende mensen konden zijn. Ik wist niet dat het vuur zo groot was totdat ik bij de ingang van de pits aankwam. Dus ik moest er over nadenken. Ik dacht nog om naar de rechterzijde van de baan te gaan, maar het was een te snelle bocht om het rechte stuk met zulke vlammen over te steken. De motor deed niets meer, dus het was game over."

Uitslagen België speelronde 9

In België is dit weekend de negende speelronde afgewerkt. Anderlecht wist eerder vandaag met ruime cijfers te winnen van KV Mechelen en Racing Genk won voor de achtste maal dit seizoen.

Racing Genk - Zulte Waregem

Maarliefst driekwart wedstrijd wist Zulte Waregem de thuisploeg op gelijke hoogte te houden maar toen was het toch Jelle Vossen, de topscorer van de Belgische Jupiler Pro League, die de opening wist te forceren. Het was Elianiv Barda die een voorzet gaf op Vossen die al draaiend het net wist te vinden. Daarna was het de beurt aan Barda zelf om tweemaal de bal in de touwen te schieten en zo stond na 75 minuten de eindstand van 3-0 op het scorebord.

Anderlecht - KV Mechelen.

Ondanks dat landskampioen Anderlecht niet sterk speelde won het zijn duel tegen Mechelen met ruime cijfers. Mede door twee rode kaarten voor de bezoekers wist Anderlecht uitendelijk na negentig minuten het veld af te stappen met een 5-0 overwinning. Het was Mbark Boussoufa die de score opende voor de landskampioen en daarna waren het Guillaume Gilet, Matias Suarez, Olivier Deschacht en Jonathan Legear die het net wisten te laten bollen voor de thuisploeg.

Uitslag

Thuis Uit Uitploeg
Charleroi Lierse 0-1
Eupen Lokeren 0-1
Westerlo Standard 1-2
Cercle Brugge Kortrijk 2-1
AA Gent STVV 2-0
Racing Genk Zulte Waregem 3-0
Anderlecht KV Mechelen 5-0
Germinal Beerschot Club Brugge 2-1

Ranglijst

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Racing Genk 9 8 1 0 25 29-6
2 Anderlecht 9 6 3 0 21 22-2
3 AA Gent 9 6 1 2 19 18-14
4 Standard 9 5 2 2 17 15-9
5 KV Mechelen 9 5 2 2 17 10-10
6 Club Brugge 9 4 1 4 13 20-12
7 Kortrijk 9 4 1 4 13 9-10
8 Cercle Brugge 9 3 4 2 13 13-14
9 Lokeren 9 3 3 3 12 13-16
10 Westerlo 9 3 2 4 11 9-10
11 Germinal Beerschot 9 3 2 4 11 8-12
12 Zulte Waregem 9 2 4 3 10 14-15
13 STVV 9 2 1 6 7 5-16
14 Lierse 9 1 2 6 5 7-17
15 Charleroi 9 1 2 6 5 5-18
16 Eupen 9 0 1 8 1 3-19

Programma

Datum Thuis Uit
1-10-2010 KV Mechelen Racing Genk
2-10-2010 Lierse Cercle Brugge
2-10-2010 STVV Westerlo
2-10-2010 Zulte Waregem Charleroi
2-10-2010 Lokeren Germinal Beerschot
2-10-2010 Kortrijk Eupen
3-10-2010 Club Brugge AA Gent
3-10-2010 Standard Anderlecht

Katy Perry shockeert Sesamstraat opnieuw

Hoor je normaal weinig over hem, vandaag weet Elmo maar liefst tweemaal het nieuws te halen! Is het niet een gevecht dat hij wint, dan houdt de geluksvogel wel de borsten van Katy Perry bij elkaar.

De Amerikaanse popzangeres was gisteren te gast bij televisieprogramma Saturday Night Live. De zangeres stak in het programma op geheel eigen wijze de draak met de controverse die afgelopen week rond haar en Sesamstraat is ontstaan. Gekleed in een zeer diep uitgesneden topje met de afbeelding van Elmo erop zong zij een tweetal liedjes in verschillende toonhoogten.

In de komische sketch doet Katy zich voor als zestienjarig bibliotheekhulpje tijdens een dagelijkse talkshow voor vrouwen. Terwijl ze flink met haar enorme voorgevel schudt, vraagt een van de gastvrouwen haar: "Wat is er in godsnaam met je topje gebeurd? Het lijkt erop dat de aflevering van vandaag wordt verzorgd door het getal 38 en de letters dubbel D!"

Hierop kijkt Katie naar beneden, naar haar enorme boezem en zegt: "Ik gok dat ik afgelopen zomer enorm ben gegroeid." Hierna begint ze wild op haar kauwgom te kauwen, gekke bekken te trekken en met een tienerstemmetje te praten. "De bibliotheek vertelde me wat losser zittende kleding te dragen Het is zo gênant..."

Hierop wordt haar meegedeeld vooral door te gaan waar ze mee bezig is. "Je doet wat je moet doen in de bibliotheek. De kinderen komen voor de tieten, maar blijven voor de boeken. Het is een win-winsituatie."


Elmo krijgt hier een rood hoofd van...

Castaignos baalt van gemiste kans tegen N.E.C.

De jonge spits Luc Castaignos had Feyenoord ondanks de wanprestatie tegen N.E.C, Nijmegen vanmiddag nog op het goede spoor kunnen zetten.

N.E.C. hield Feyenoord lange tijd in leven door het missen van opgelegde kansen. De Rotterdammers kregen bij een 1-0 achterstand een levensgrote kans op de gelijkmaker. Castaignos werd diepgestuurd, maar de jongeling zag zijn doelpoging langs de paal scheren. N.E.C. liep in de slotfase alsnog uit naar 3-0.

"Die bal moet er gewoon in, dan wordt het een totaal andere slotfase. Nu gaat die naast en dat neem ik mezelf wel kwalijk. Ik voel geen druk op mijn schouders. Ik houd me rustig en ga niet in op dingen die andere mensen zeggen. Ik luister naar de trainer en voer de opdrachten uit die ik moet doen", zei de spits tegen diverse media.

Castaignos kan niet verklaren waardoor Feyenoord in zeer zwaar weer terechtgekomen is. "Iedereen wil heel graag, maar het komt er gewoon niet uit. Het is moeilijk te beschrijven. We moeten veel constanter worden en de mouwen opstropen. Zo gaat het niet langer. Het komt zeker goed, dat beloof ik."

Ruiters achtste op WK reining

Nederland is bij de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Kentucky achtste geworden op het onderdeel reining. De landenwedstrijd werd zoals verwacht gewonnen door de Verenigde Staten.

Rieky Young was met haar paard Burnt Starlight de beste Nederlandse op de dertiende plaats. Daarmee plaatst ze zich rechtstreeks voor de individuele finale later deze week. "Ik heb echt een heel tevreden gevoel, we zijn de risico's aangegaan en zijn er helemaal in geslaagd om ons in de top van het klassement te rijden." aldus Youg.

Ook bondscoach Caspar de Jonge was blij. "Alle vier de combinaties scoorden boven de 70 punten. Dat was nog nooit gebeurd. We hadden twee debutanten en die hebben zeker nog mogelijkheden om beter te worden. Young heeft weer bewezen bij de wereldtop te behoren."

Van de overige Nederlanders deed Hubertus Heule het het beste met de 23e plaats. Anky van Grunsven en Fenna Elzinga deelden de 39e plek.

Vliegtuigje stort neer in Kroatië

Reddingswerkers hebben de lichamen geborgen van twee Polen die om het leven zijn gekomen toen hun vliegtuigje neerstortte in Kroatië. De Cessna was onderweg van Hongarije naar Italië, maar verdween zaterdag boven Kroatië van de radar.

Het toestel werd rond middernacht gevonden in een heuvelachtig gebied nabij Karlovac, zo'n veertig kilometer ten westen van Zagreb. Beide inzittenden bleken het ongeval niet te hebben overleefd.

Labourleider: ik ben geen 'Red Ed'

De nieuwe Britse oppositieleider Ed Miliband zal zijn Labourpartij niet naar de linkerkant van het politieke spectrum dwingen. Dat zei Miliband zondag, een dag nadat hij met steun van linkse vakbonden zijn broer David versloeg in de strijd om het leiderschap van de partij.

Miliband (40) versloeg zijn vijf jaar oudere broer en oud-minister van buitenlandse zaken zaterdag met een klein verschil van 1,3 procent van de stemmen.

Critici hebben de nieuwe Labourleider al 'Red Ed' gedoopt en beweren dat hij de bedrijfsvriendelijke middenpartij van oud-partijleiders Tony Blair en Gordon Brown zal veranderen.

Zelf ontkende Miliband zondag tegen de BBC dat hij de partij naar de politieke linkerkant zal duwen, hoewel hij wel zei dat Labour moet breken met het dogma van Blair en Brown en af moet stappen van de argumentatie achter de beslissing om in 2003 de Amerikaanse invasie van Irak te steunen.

In zijn campagne zei Miliband voorstander te zijn van de tijdelijke loonbelasting van vijftig procent voor de hoge inkomens, strengere heffingen voor banken te willen en het minimumloon te willen verhogen.


"Ik ben geen Red Ed" (Foto: Novum)

Pastoor tevreden met vechtlust verliezend Excelsior

Excelsior-trainer Alex Pastoor was ondanks de nederlaag tegen Vitesse (0-2) tevreden met het spel van de Rotterdammers.

"Wat me uitstekend bevalt is dat ze tot het laatste moment vochten. We hebben afgelopen woensdag ook al in de beker gespeeld en veel spelers hebben nog niet vaak een dubbele week meegemaakt. Dit is een goed leermoment voor ons", aldus Pastoor tegenover Eredivisie Live.

"Het mooiste zou zijn geweest dat we het niveau dat we in de eerste helft haalden, konden uitbouwen in de tweede helft. Maar wij werden wat minder werden en Vitesse wat beter. Mijn collega Bos wisselde goed, ons overwicht ebde weg en dat ging over in overwicht voor Vitesse."

"Ons overwicht in de eerste helft was erg groot. We hadden wat kleine kansjes en ik heb gehoord dat Tim Vincken ook een strafschop zou moeten krijgen. Als die er dan in gaat krijg je een boost en dan is de kans ook groter dat je dat gaat uitbouwen", besluit Pastoor.

Achtbaan Efteling gesloten na lekkage

De attractie Joris en de Draak in de Efteling is zondag gesloten nadat de draak lekte. Het beest, dat in het midden van de attractie staat en vuur spuwt, lekte een onbekende vloeistof. Volgens een woordvoerder van het attractiepark was er geen gevaar voor de bezoekers.

De attractie werd om 16.30 uur gesloten. Het is onduidelijk wanneer de houten achtbaan weer in gebruik genomen kan worden.

Bos blij met eerste succes sinds komst Jordania

Vitesse-trainer Theo Bos was na afloop van de zege bij Excelsior (0-2) tevreden over het resultaat, maar niet over het spel.

Vitesse kon met name in de eerste helft niet overtuigen op Woudestein. Excelsior was de bovenliggende partij. Maar na de pauze waren de rollen omgedraaid. Dalibor Stevanovic en Ismaïl Aissati bezorgden de Arnhemmers drie punten.

"Overwinningen voelen altijd lekker. Want het gaat uiteindelijk om de punten", aldus een gematigd tevreden Bos tegenover Omroep Gelderland. "Je kunt beter iets minder spelen en winnen, dan heel goed spelen en niet winnen."

Iran doodt verdachten bomaanslag

Iraanse leden van de Revolutionaire Garde hebben dertig verdachten gedood van een bomaanslag die vorige week aan twaalf mensen het leven kostte. Dat meldde het Iraanse persbureau ISNA zondag.

Voor hun operatie staken de troepen zaterdag de grens met Irak over. De gardisten zouden de achtervolging hebben ingezet op twee mannen die aan de hinderlaag wisten te ontsnappen. Volgens de Garde werd de groepering gesteund door Israël, de Verenigde Staten en leden van de Baath-partij, voormalige aanhangers van de afgezette Iraakse leider Saddam Hussein.

Bij een explosie tijdens een militaire parade in het Iraans-Koerdische stadje Mahabad kwamen vorige week woensdag twaalf mensen om het leven. De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd niet opgeëist, maar in het gebied zijn veel Koerdische separatisten actief.

Cavendish: "Vlak mij niet uit voor WK"

De Britse wielrenner Mark Cavendish vindt dat hij door collega-wielrenners te snel is afgeschreven voor winst op de WK in Geelong volgende week. ,,Ik kan daar winnen", aldus Cavendish in de Britse media.

Volgens kenners is het parcours in Australië te zwaar om het op een massasprint aan te laten komen en dus te zwaar voor de Britse spurter. Cavendish zelf erkent eveneens dat hij geen topfavoriet is. ",Ik ben echter deze hele maand al goed. Mijn benen voelen top. En als ik iets wil winnen dan win ik ook."

Cavendish wordt in Geelong bijgestaan door Geraint Thomas en Jeremy Hunt. De WK wielrennen worden van 29 september tot 3 oktober verreden.

Cavendish: vlak mij niet uit voor WK
Cavendish: vlak mij niet uit voor WK (Foto: ANP)

Aissati: "Ik dacht ik neem hem gewoon op de pantoffel"

Ismaïl Aissati droeg met een wonderschone treffer bij aan de eerste zege van Vitesse na de komst van eigenaar Merab Jordania. De aanvallende middenvelder, die eerder dit seizoen overkwam van Ajax, maakte tegen Excelsior van afstand de fraaie tweede treffer en gooide de wedstrijd daarmee op slot (0-2).

"Ik zag dat de keeper een beetje ver voor zijn doel stond. Ik dacht ik neem hem gewoon vol op mijn pantoffel en ik zie wel wat er gebeurt", lachte Aissati na de overwinning op Woudestein tegenover Omroep Gelderland.

De huidige vorm van Aissati is ook in Marokko opgevallen. De jongeling kwam in het verleden uit voor Jong Oranje, maar kiest nu voor de Marokkaanse nationale ploeg. "Dat is een keuze op gevoel geweest. Maar ik moet wachten op toestemming van de FIFA. Dat is een heel gedoe."

Krakers slaan hun slag in Utrecht en Amsterdam

Krakers hebben in Utrecht en in Amsterdam panden gekraakt. In Utrecht werd een al langer leegstaand universiteitsgebouw door twintig krakers betrokken, in Amsterdam namen zo'n honderd krakers hun intrek in het voormalige hoofdkantoor van de brandweer.

Het pand aan de Marburglaan in Utrecht wordt niet ontruimd, liet een woordvoerder van de politie weten. "De kraakactie voldoet aan de regels die gelden", laat hij weten.

Het brandweergebouw aan de Amsterdamse Weesperzijde stond ook al langere tijd leeg. Onlangs was het pand echter in gebruik genomen door een nieuw bedrijfje. De krakers lieten tegenover de lokale omroep AT5 weten dat ze nog in overweging nemen of ze in het pand blijven. De politie gaat ook hier vooralsnog niet tot ontruiming over.

Zaterdagavond voerden enkele honderden krakers op de Dam in Amsterdam actie tegen het kraakverbod, dat per 1 oktober ingaat. Meerdere gemeenten, onder meer de gemeente Amsterdam, heeft al aangegeven het kraakverbod niet actief te gaan handhaven.

Afhankelijke mannen gaan vaker vreemd

Hoe afhankelijker een man is van het inkomen van zijn vrouw, hoe groter de kans dat hij ontrouw is. Dat blijkt uit onderzoek van socioloog Christin L. Munsch van de Cornell Universiteit in Ithaca bij New York, meldde The New York Times zondag.

De sociologe deed onderzoek onder Amerikaanse mannen van achttien en 28 jaar. Mannen die geen eigen inkomen hadden, bleken vijf maal vaker een buitenechtelijke relatie te hebben dan mannen die evenveel verdienen als hun vrouw. Dat geldt ook voor jonge vaders die tijdelijk thuis blijven voor de kinderen.

"Ontrouw is vermoedelijk een poging om de gevoelens van onvolmaaktheid te compenseren", concludeert Munsch. Ook mannen die wezenlijk meer verdienen dan hun vrouw, neigen tot ontrouw. De 'zekerste' loonverhouding is dat de man een kwart meer verdient dan de vrouw.

Afhankelijke mannen gaan vaker vreemd
Afhankelijke mannen gaan vaker vreemd (Foto: ANP)

Kim Kardashian toont schaamlippen bij uitstappen Rolls

Kim Kardashian heeft zich onlangs weer van haar beste kant laten zien. De 29-jarige reality tv-ster heeft bij het uitstappen de pers een blik laten werpen op haar schaamlippen.

Kim wilde de bloemetjes buitenzetten in een hip restaurant in Los Angeles, Nobu. Geheel in stijl laat ze zich voorrijden in een heuse Rolls Royce. Terwijl ze zo gracieus mogelijk wil uitstappen, gaat het mis.

Haar rokje blijkt te kort, en de kijker heeft goed zicht op haar schaamlippen. Of deze lippen vrij konden ademen of ze slechts waren bedekt door een vleeskleurige panty en het hier dus slechts een zogeheten 'cameltoe' betreft, is niet duidelijk. Wel is men het er over eens dat dit niet gepast is.

Benieuwd naar de foto's? Deze zijn te bekijken in het bronartikel

Nieuwe luxe trein rijdt tussen Moskou en Nice

Een nieuwe trein heeft rijke Russen in alle luxe en comfort naar Nice gebracht. De trein arriveerde zondag 53 uur na vertrek uit Moskou in de Franse Rivièra. De nieuwe dienst is door de Russische spoorwegen geïntroduceerd en rijdt eenmaal in de week voor diegenen met tijd en geld.

In een tijdperk van hogesnelheidslijnen en vliegverkeer rijdt de nieuwe trein met een gemiddelde van nog geen 65 kilometer per uur. Op de terugweg wordt iets sneller gereden.

Kaartjes beginnen rond de driehonderd euro voor een enkeltje, een luxe coupé kost twaalfhonderd euro. Op zijn drieduizend kilometer lange reis doet de trein tal van steden en zes landen aan.

Man slapend in vernielde auto aangetroffen

Een 25-jarige man is zondagochtend in Eindhoven aangehouden toen hij lag te slapen in een auto waarvan hij de ruit had ingeslagen. De politie had een tip gekregen van een verdachte situatie aan de Lokert. Daar troffen agenten rond 06.30 uur de man slapend in een auto met een vernielde ruit. Elders in de straat werd een tweede auto met een ingeslagen ruit gevonden, meldt de politie.

Bij zijn aanhouding werd de arrestant agressief en schold de agenten uit. Hij is meegenomen naar het bureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Negentien kilometer file op A12 na ongeluk

Op de A12 van Arnhem naar Utrecht is zondagmiddag een lange file ontstaan na een aanrijding waar vier auto's bij betrokken waren. Rond 18.00 uur was de file tussen Veenendaal-West en Driebergen negentien kilometer lang. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

Na de botsing werden twee rijstroken afgesloten. Het verkeer werd via de vluchtstrook geleid, maar dit kon niet voorkomen dat er een fikse file ontstond. Op de andere rijbaan ontstond een kijkersfile van vijf kilometer.

Man gewond na val van roltrapleuning

Een man is zaterdagochtend rond zes uur gewond geraakt toen hij op treinstation Utrecht Centraal via de leuning van een roltrap naar beneden probeerde te glijden. Hij kwam daarbij lelijk ten val.

De 34-jarige Utrechter viel vanaf de roltrap enkele meters naar beneden en landde op het dak van een oud Connexxion-gebouwtje. Hij brak daarbij een vinger, raakte gewond aan zijn heup en bloedde uit zijn oor.

De vermoedelijk dronken waaghals is onmiddellijk naar het ziekenhuis overgebracht. Voor foto's van het ongeluk, zie de bron.

Ook Hülkenberg krijgt tijdstraf

De stewards van de Grand Prix van Singapore hebben na Adrian Sutil ook Nico Hülkenberg een tijdstraf van twintig seconden opgelegd. De Williams-coureur heeft een bocht afgesneden en hier oneigenlijk voordeel van gehad.

Reden voor het protest was de straf die Force India-rijder Sutil gekregen had voor het buitenom gaan in bocht zeven en daar voordeel bij hebben. Tegen deze zaak loopt nog een beroep.

Door de straf voor Hülkenberg eindigde Felipe Massa de race als achtste, voor Sutil en Hülkenberg. In de stand bij de constructeurs zorgen de straffen voor verschuivingen. Lagen Force India en Williams na de straf voor Sutil nog gedeeld zesde met 59 punten, nu is dit 60 voor Force India en 56 voor Williams.

Grootste vlieger van Europa de lucht in

De grootste vlieger van Europa is zondag op het Scheveningse strand de lucht ingegaan. De honderd meter lange en 25 meter brede vlieger steeg een klein stukje op, maar lang bleef hij niet in de lucht, daar stond te weinig wind voor. Dat meldt een woordvoerder van het Internationale Mascotte Vliegerfestival zondag.

Het evenement trok volgens de organisatie zo'n 25.000 mensen naar het strand. Honderden vliegeraars leefden zich uit. De omstandigheden waren dit weekeinde niet optimaal: zaterdag stond er een straffe wind, kracht zes, waardoor de grootste exemplaren de lucht niet in konden. Zondag was er nagenoeg geen wind. Desondanks spreekt de politie van een geslaagd evenement.

Willem II evenaart negatief record in Eredivisie

Willem II heeft ook zijn zevende wedstrijd van het seizoen verloren. In Breda ging de hekkensluiter van de Eredivisie met 2-1 onderuit tegen NAC. In totaal is het voor de Tilburgers al de veertiende nederlaag op rij op het hoogste niveau, een evenaring van het negatieve record dat sinds het seizoen 1962/63 in handen is van De Volewijckers.

Willem II had in Breda lang uitzicht op een beter resultaat. Al na zeven minuten zette Andreas Landgren de bezoekers op 0-1 en die stand bleef lang op het scorebord staan. Pas in de tweede helft zwichtte de ploeg van trainer Gert Heerkes onder de Bredase druk. Kees Luijckx knalde in de 65e minuut een vrije trap binnen, Joonas Kolkka kroonde zich tien minuten voor tijd tot matchwinner.

Uitslagen Duitsland speelronde 6

Afgelopen weekend werd de zesde speelronde uit de Duitse Bundesliga afgewerkt. Ook na dit weekend voert FSV Mainz 05 verrassend de ranglijst aan. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken.

Mainz zorgt voor sensatie in München

Het sprookje van FSV Mainz 05 blijft voortduren. Het elftal won Thomas Tuchel won ook zijn zesde wedstrijd. Bayern München werd in de Allianz Arena met 1-2 verslagen. Alle treffers werden gemaakt door spelers van Mainz. Sami Allaqui en Adam Szalai vonden het vijandelijke doel, terwijl Bo Svensson in eigen doel kopte.

Zonder de geblesseerde aanvallers Arjen Robben en Franck Ribéry was Bayern nauwelijks in staat uitgespeelde kansen te creëren. De verrassende koploper Mainz toonde weinig ontzag voor de Rekordmeister en nam brutaal het initiatief. Dat leidde ook tot de openingstreffer. Een voorzet vanaf rechts werd door Allaqui met een prachtig hakje binnengewerkt. Daarna nam de thuisploeg het heft in handen, zonder daarbij dreigend te worden. De gelijkmaker kwam niet alleen uit de lucht vallen, maar werd ook nog eens gemaakt door een speler van Mainz. Svensson kopte de bal in eigen doel.

Na de thee kabbelde de wedstrijd een beetje voort. Het overwicht op het veld wist het elftal van Louis van Gaal niet in kansen of doelpunten uit te drukken. Mainz nam een kwartier voor tijd uit het niets weer de leiding. Szalai schoot uit de draai op schitterende wijze raak. Daniel van Buyten was met een afstandsschot nog dichtbij de gelijkmaker, maar Christian Wetklo toonde zich een bekwaam doelman.

Werder Bremen verslaat Hamburger SV in Nordderby

Werder Bremen heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van Hamburger SV. In de 93e Nordderby in de Bundesliga kwam thuisploeg Werder Bremen voor rust op 2-0, maar HSV kwam mede via een doelpunt van Ruud van Nistelrooy terug. In de slotfase greep Werder alsnog de zege. In Italië won AC Milan met 1-0 van Genoa. Zlatan Ibrahimovic scoorde vlak na rust.

In Bremen was de thuisploeg voor rust de betere in de topper tegen HSV. Toch kwam het pas na 25 minuten met een gelukje op voorsprong. Guy Demel blokkeerde een voorzet van Marko Marin maar half, waarna de bal over de verraste HSV-doelman Frank Rost vloog. Drie minuten later was het al 2-0. Nu scoorde Hugo Almeida.

Al voor rust werkte HSV hard om de aansluitingstreffer te maken, maar die kwam pas een kwartier in de tweede helft toen Van Nistelrooy door Ze Roberto bediend werd. 'Van the Man' hakte de bal via de rug van de meegegleden Per Mertesacker binnen. Ook nu volgde snel nog een goal. Jonathan Pitroipa schoot van de rand van het zestienmetergebied kruislings in.

Daarna gingen beide ploegen op zoek naar de zege en die werd gevonden door de thuisploeg. Almeida schoot in de 85e minuut zijn tweede van de avond binnen. Daarna kreeg HSV via Van Nistelrooy en Joris Mathijsen nog goede kansen op de gelijkmaker.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
1. FC Köln 1899 Hoffenheim 1-1
Bayern München FSV Mainz 05 1-2
Schalke 04 M'gladbach 2-2
VfB Stuttgart Bayer Leverkusen 1-4
Eintracht Frankfurt 1. FC Nürnberg 2-0
FC Sankt Pauli Borussia Dortmund 1-3
Werder Bremen Hamburger SV 3-2
VfL Wolfsburg SC Freiburg 2-1
FC Kaiserslautern Hannover 96 0-1

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FSV Mainz 05 6 6 0 0 18 14-5
2 Borussia Dortmund 6 5 0 1 15 16-5
3 Hannover 96 6 4 1 1 13 11-7
4 1899 Hoffenheim 6 3 2 1 11 11-6
5 Bayer Leverkusen 6 3 2 1 11 13-10
6 VfL Wolfsburg 6 3 0 3 9 11-10
7 SC Freiburg 6 3 0 3 9 8-9
8 Hamburger SV 6 2 2 2 8 10-10
9 Bayern München 6 2 2 2 8 5-6
10 FC Sankt Pauli 6 2 1 3 7 7-8
11 FC Kaiserslautern 6 2 1 3 7 8-11
12 Werder Bremen 6 2 1 3 7 9-14
13 Eintracht Frankfurt 6 2 0 4 6 9-8
14 1. FC Nürnberg 6 1 3 2 6 5-7
15 1. FC Köln 6 1 2 3 5 5-10
16 M'gladbach 6 1 2 3 5 10-19
17 Schalke 04 6 1 1 4 4 7-12
18 VfB Stuttgart 6 1 0 5 3 11-13

Klik hier om meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

Been: "Een keer komt de ommekeer"

Tegen NEC beleefde Feyenoord een rampzalige middag (3-0). Toch zakt bij coach Mario Been de moed nog niet in de schoenen.

Been denkt absoluut niet aan opstappen. "Zoiets zou ik alleen overwegen als de spelers niet meer met me verder willen", zo meldt de Rotterdammer aan ANP. Ondanks de nederlaag was Been niet helemaal ontevreden over het optreden van zijn spelers.

"In de tweede helft was het ook niet goed, maar toen speelden we wel beter. Dit doet ongelooflijk pijn. Ik ben niet alleen trainer, maar ook supporter van Feyenoord. We moeten nu dicht bij elkaar blijven en elkaar helpen. Dan komt een keer een ommekeer."

"Als club krijgen we klap op klap. In de kleedkamer zat een heel aangeslagen jonge spelersgroep, maar we moeten verder. Het is mijn taak al die jonge gasten weer op weg te helpen naar de volgende wedstrijd, komend weekeinde tegen De Graafschap", aldus Been.

United moet Giggs enige tijd missen

Manchester United zal het enige tijd moeten stellen zonder Ryan Giggs. De 36-jarige aanvaller raakte in het duel met Bolton Wanderers (2-2) geblesseerd aan zijn hamstring en is zeker enkele weken uitgeschakeld.

Ook Wayne Rooney werd vanwege een blessure door Sir Alex Ferguson voortijdig naar de kant gehaald. De spits zal echter over enkele dagen in het Champions League-duel tegen Valencia weer kunnen spelen.

Fernandez snelste in Ronde van de Vendee

Koldo Fernandez heeft vandaag de 39e editie van de Ronde van de Vendee gewonnen. De Spanjaard was in Frankrijk na 206 kilometer de snelste in de massasprint.

De renner van Euskaltel bleef de Italiaan Davide Appolonio en de Fransman Jonathan Hivert voor. Voor Fernandez is dit dit zijn tweede grote zege van het jaar. Eerder schreef hij al een etappe in de Ronde van Burgos op zijn naam.

Benatti toont sprintersbenen in Toscane

Daniele Benatti heeft zijn sprintersbenen getoond in de Ronde van Toscane. De Italiaan was na 196 kilometer de snelste in de massasprint. Vacansoleil-renner Marco Marcato werd tweede.

Benatti, die volgend seizoen uitkomt voor de geformeerde ploeg rondom de broertjes Schleck, won de koers eerder al in 2005. De rappe sprinter is echter niet geselecteerd voor het WK op de weg in het Australische Geelong.

Tijdstraf voor Sutil in Singapore

De stewards van de Grand Prix van Singapore hebben Adrian Sutil een tijdstraf van twintig seconden opgelegd. De Force India-coureur zou in de eerste ronde van de Formule 1-race in bocht zeven buitenom zijn gegaan en hierbij oneigenlijk voordeel hebben gehad.

Door de straf schuift Nico Hülkenberg op naar plaats acht, voor Felipe Massa. Sutil zelf werd hierdoor als tiende geklasseerd, omdat de als elfde rijdende Vitaly Petrov op een ronde werd gezet.

Force India heeft inmiddels bekendgemaakt in beroep te gaan tegen de straf van twintig seconden. Daarnaast klaagt de Indiase renstal Nico Hülkenberg aan omdat deze een bocht afgesneden heeft en hier voordeel bij had. Opvallend is dat Williams en Force India na de straf in de stand bij de constructeurs nu gedeeld zesde staan met 59 punten.

Nys zegeviert in Neerpelt

Sven Nys heeft vanmiddag een internationale veldrit in Neerpelt op zijn naam geschreven. De Belg was de beste van een kopgroep van vier man.

Samen met Klaas Vantornout, Bart Aernouts en Kevin Pauwels reed Nys lang aan de leiding. Door een valaprtij moest Bart Wellens in de achtervolging op de koplopers. Nys plaatste op de laatste zandstrook een versnelling en liet daarmee zijn medevluchters achter zich.

Uitslagen Eredivisie speelronde 7

Dit weekend werd in de Eredivisie de zevende speelronde afgewerkt. De gehele top 4 speelde in onderlinge duels gelijk, FC Twente tegen Ajax werd 2-2, PSV tegen FC Groningen werd 1-1.

FC Groningen heeft PSV zaterdagavond op het nippertje twee punten door de neus geboord. In Eindhoven werd het 1-1. PSV was overduidelijk de betere ploeg maar verzuimde om dat uit te drukken in doelpunten. Koevermans, als vervanger van de geschorste Berg, Afellay en Dzsudzsák hadden al in de eerste helft meerdere kansen op een doelpunt, maar faalden allen. In de tweede helft werd het veldoverwicht van PSV wat minder, en juist toen kwam de formatie van Fred Rutten op voorsprong, Toivonen maakte met een mooi afstandsschot de 1-0. PSV leek af te stevenen op een magere overwinning, want FC Groningen kwam er nauwelijk aan te pas. Tot de 88e minuut, uit een ingooi kopte Engelaar namens PSV de bal weg, maar vanaf de rand 16 nam García de bal in één keer uit de lucht en verdween de bal in de bovenhoek van het Eindhovense doel: 1-1. Ondanks verwoede pogingen van PSV om er alsnog een overwinning uit te slepen bleef het bij het gelijkspel.

Rasmus Elm heeft zijn ploeg AZ zaterdagavond een 1-0 zege op FC Utrecht bezorgd. Het doelpunt viel in de 43e minuut uit een vrije trap. Daarvoor had AZ al enkele kansen gehad maar die werden of gepakt door Utrecht-keeper Vorm, of slecht afgewerkt. In de tweede helft was het duel matig van beide kanten en werd er niet meer gescoord. Voor AZ was het pas de tweede zege van het seizoen, na de 1-0 zege op N.E.C. vorige week. Door de zege passeert het nu FC Utrecht, beide ploegen hebben negen punten, maar AZ heeft een beter doelsaldo (-1) dan Utrecht (-2).

Het zit Feyenoord niet mee, nadat het afgelopen woensdag in de KNVB beker vroegtijdig werd uitgeschakeld door Roda JC Kerkrade door penalties, werd er vandaag voor de derde maal op rij in de Eredivisie verloren. N.E.C., het oude team van Feyenoord-trainer Mario Been, was in De Goffert met 3-0 te sterk. N.E.C. was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar wist voor rust slechts eenmaal te scoren: Schöne maakte in de 19e minuut de 1-0. Na rust werd Feyenoord iets sterker, maar toch bleven de betere kansen voor N.E.C. Feyenoord-keeper Van Dijk bracht een aantal maal goed redding, maar in de slotfase kon hij niet voorkomen dat Ten Voorde en Nuytinck de 2-0 en 3-0 aantekenden. Feyenoord is door de nederlaag gezakt naar de dertiende plaats.

ADO Den Haag versloeg gisteravond Heracles Almelo met 3-2 en steeg daardoor naar de zesde plaats. Vitesse wist voor het eerst sinds de komst van Merab Jordania een wedstrijd in de Eredivisie te winnen, Excelsior werd met 0-2 verslagen. Willem II verloor voor de zevende maal deze competitie, en staat met nul uit zeven troosteloos onderaan. De Tilburgers evenaarden een negatief Eredivisie-record, ze verloren nu al veertien maal op rij (met zeven van vorig seizoen) in de Eredivisie, net als De Volewijckers in 1962/1963. In een heuse zespuntenwedstrijd versloeg VVV-Venlo De Graafschap met 1-0

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Excelsior Vitesse 0-2
VVV-Venlo De Graafschap 1-0
NAC Breda Willem II 2-1
NEC Feyenoord 3-0
FC Twente Ajax 2-2
SC Heerenveen Roda JC Kerkrade 2-2
ADO Den Haag Heracles Almelo 3-2
PSV FC Groningen 1-1
AZ FC Utrecht 1-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Ajax 7 5 2 0 17 20 - 7
2 PSV 7 4 3 0 15 18 - 6
3 FC Groningen 7 4 3 0 15 12 - 5
4 FC Twente 7 3 4 0 13 11 - 3
5 Roda JC 7 3 3 1 12 11 - 9
6 ADO Den Haag 7 3 2 2 11 16 - 16
7 NEC 7 3 1 3 10 14 - 13
8 NAC Breda 7 3 2 2 10 9 - 8
9 Excelsior 7 3 1 3 10 10 - 13
10 SC Heerenveen 7 2 3 2 9 12 - 12
11 AZ 7 2 3 2 9 7 - 8
12 FC Utrecht 7 3 0 4 9 10 - 12
13 Feyenoord 7 2 1 4 7 11 - 12
14 Vitesse 7 2 1 4 7 8 - 14
15 De Graafschap 6 2 1 4 7 9 - 18
16 VVV-Venlo 6 2 0 5 6 7 - 11
17 Heracles Almelo 7 1 2 4 5 9 - 11
18 Willem II 7 0 0 7 0 6 - 22

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Biaggi pakt wereldtitel superbike

Max Biaggi heeft de wereldtitel superbike veroverd. De Italiaanse motorcoureur zag zijn Britse concurrent Leon Haslam uitvallen bij de tweede race op het circuit van Imola. Biaggi had aan de vijfde plaats genoeg om zich te verzekeren van de eindzege.

Biaggi (39) won vier wereldtitels in de 250cc. De laatste was dertien jaar geleden. Zijn team Aprilia is de voornaamste kandidaat om de constructeurstitel te pakken.

Biaggi pakt wereldtitel superbike
Biaggi pakt wereldtitel superbike (Foto: ANP)

Elmo wint gevecht met belager

Elmo is gisteren vanuit het niets aangevallen door een agressieve man. Gelukkig heeft de populaire Sesamstraat-figuur het hierop ontstane gevecht gewonnen.

Een winkelcentrum in het Amerikaanse Winter Park heeft gisteren een man ingehuurd om, verkleed als Elmo, festiviteiten aldaar op te leuken. Tijdens zijn pauze liep Elmo rond drie uur even een muziekwinkel, toen hij ineens vanuit het niets werd aangevallen. "Hij liep juist de Guitar Center binnen om wat instrumenten te bekijken", laat de politie weten. Ineens werd Elmo vanuit het niets aangevallen door een man die zei zich bedreigd te voelen door het rode karakter.

Volgens de politie daagde de man Elmo uit. "Hij dacht direct dat Elmo een bedreiging was en viel hem aan. Hierop volgde een fysiek gevecht, waarin meerdere klappen werden uitgedeeld." Elmo heeft zich echter kranig verweerd. Hij wist zelfs twee vingers te breken van zijn belager, aldus de politie.

De politie heeft de aanvaller overgebracht naar een ziekenhuis. Hier zal hij langer worden vastgehouden totdat de uitslag van zijn psychiatrisch onderzoek binnen is. Elmo bleek gelukkig ongedeerd te zijn.


Elmo, totaal niet bedreigend...

Uitslag VVV-Venlo - De Graafschap

Om half vijf begon de competitiewedstrijd tussen VVV-Venlo en De Graafschap. Hieronder vind je de uitslag.

VVV-Venlo

1 - 0

De Graafschap

 42' Boymans
 
 
 Gele kaart: Chula, Paauwe, (VVV-Venlo), Saeijs, Meijer, Rose, Nalbantoglu, De Ridder, (De Graafschap)
 Rode kaart: , Wormgoor (64) (De Graafschap)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.000
Arbiter: Winter
Bijzonderheden: In de zestiende minuut mist Paauwe (VVV) een strafschop.
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
Timisela
v.Kouwen (De Regt/81)
Paauwe
Fleuren
Leemans
Linssen (Josué/21)
Tóth
Chula (Verbeek/73)
Boymans
Ahahaoui
  Waterman
Nalbantoglu
Saeijs
Wormgoor
J.Buijs
Bargas
Meijer
Rose
Jungschläger (Overgoor/56)
Hersi (De Ridder/56)
Poepon

Alleen verhaal af van Sonic 4: Episode 2

Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 komt dit jaar nog uit. Hoewel we nog niet eens zeker zijn van de prijs van deel een, lijkt Sega al een stuk verder te zijn. Ze zijn namelijk al bezig te zijn met deel twee. Ze weten alleen nog niet precies wat ze gaan doen.

Blijkbaar is alleen het verhaal van Episode 2 af. De ontwikkelaars weten nog niet precies of ze dezelfde physics engine zullen gebruiken. Ze zouden bijvoorbeeld de elementen van Episode 1 kunnen verwerken in het vervolg. Eventueel zou Episode 2 ook een rechtstreeks vervolg kunnen zijn wat graphics en engine betreft.

Can't confirm anything on Episode II until we begin to work on it - we only have the story written. [...]
Not sure yet; we have to evaluate these things. Remember these decisions come with a cost associated to them; so it's not so cut & dry. But we are hearing you're [sic] guys concerns. - Ken Balough

Pechtold: Nederland op tweesprong

D66-leider Alexander Pechtold waarschuwt voor polarisatie en pleit voor toenadering en inlevingsvermogen. Bij de twintigste editie van de Abel Herzberglezing die zondagmiddag plaatsvond in De Rode Hoed in Amsterdam zette hij zich fel af tegen de tweedeling in de samenleving.

"Zeilen we gemakzuchtig mee op de golven van het wantrouwen en populisme? Of sturen we aan op herstel van vertrouwen?", vroeg Pechtold zich hardop af in zijn toespraak met de titel Eerst nadenken. Hij liet weten dat hij een beleid dat gebaseerd is op wantrouwen, wantrouwt. "En dat is waar we vandaag de dag mee te maken hebben. De polarisatie is weer helemaal terug."

Pechtold verwees meerdere malen impliciet naar Geert Wilders en naar het mogelijke nieuwe kabinet van VVD, CDA en PVV. "Wie met de helft plus een wil gaan regeren mag zijn goddelijke gang gaan." Hij vreest echter dat, 'onder het mom van vrijheid van meningsuiting', stigmatisering, uitsluiting, verruwing en vergroving de samenleving zal splijten.

Inlevingsvermogen en analyse, het verplaatsen in de ander, is volgens hem het antwoord. "Wanneer jongeren antisemitische spreekkoren inzetten, moeten we dan altijd meteen van het ergste uitgaan? Gaat het om antisemitisme dat met lokjoden moet worden bestreden? Of om opgeschoten jongeren met een teveel aan testosteron?"

Begrip in de beide uitersten is volgens Pechtold vereist. "Als gematigden die een brug willen slaan, moeten we op twee fronten strijd leveren. Met de rechtse en xenofobe Hollanders maar evengoed met fanatieke moslims."

Geert Wilders liet zondag weten dat D66 volgens hem 'volledig de weg kwijt is'. "Pechtold relativeert - dronken van onzinnig multicultigebrabbel - antisemitische spreekkoren", reageerde de PVV-voorman op Twitter.


D66-leider Alexander Pechtold waarschuwt voor polarisatie en populisme

Final Fantasy Legends met eerste trailer

Het team dat Final Fantasy IV: The After Years ontwikkelde is bezig met een splinternieuwe Final Fantasy-game. Net als Final Fantasy IV: The After Years zal deze game ook in de stijl van 16-bit-games gemaakt worden.

Het spel is geen sequel of prequel, maar een op zichzelf staande game. De game zal verkrijbaar zijn voor de mobiele telefoon. Of Final Fantasy Legends ooit een release buiten Japan krijgt, is niet bekend.

Werkt de bovenstaande trailer niet? Geen zorgen, klik hier om hem te bekijken!

 

 

'De Baron' van Bassie & Adriaan duikt op

'De Baron' uit Bassie en Adriaan is weer opgedoken. Zaterdagavond kwam de Nederlandse bandiet plots langs in het high society-programma Bij ons in de PC (KRO) van presentator Jort Kelder. Hierbij probeerde De Baron een massagestoel uit van de verkoopdames Anja en Syl.

De Baron bleek door de wilde avonturen vroeger met Bassie en Adriaan flink aan de alcohol te zijn geraakt. "En een neut graag", vroeg De Baron direct aan de verkoopdames toen hij op de massagestoel zat.

Verkoopster Anja verklapte later dat De Baron de massagestoel inderdaad gekocht had. Waarschijnlijk moet de oude boef nog steeds bijkomen van de strubbelingen uit het verleden met de bekende clown en acrobaat.


'De Baron' duikt op in het high society-programma Bij ons in de PC

Gratis banaan bij Donkey Kong Country pre-order

Retro Studios is druk bezig met het ontwikkelen van Donkey Kong Country Returns. Het lang verwachte vervolg komt dit jaar nog uit in Europa. De Amerikanen hebben al een release-dag gekregen, namelijk 21 november.

Mensen die een pre-order bij GameStop plaatsen krijgen een exclusieve bananenzak waar een WiiMote in past. Of deze actie ook naar Nederland zal komen is nog niet bekend.

Nieuwe baan voor Wouter Bos

Voormalig minister Wouter Bos heeft een nieuwe baan. Hij gaat begin oktober aan de slag als partner bij KPMG. Dat maakte de accountants- en adviesorganisatie zondag bekend. Bos wordt bij KPMG verantwoordelijk voor de adviespraktijk voor de Publieke Sector en Gezondheidszorg en zal ook als adviseur betrokken zijn bij de adviespraktijk voor de financiële sector.

Bos zal vier dagen per week in zijn nieuwe functie werkzaam zijn. "Dat KPMG mij de mogelijkheid geeft op dit niveau voor vier dagen in de week aan de slag te gaan, heb ik als een mooi voorbeeld van modern werkgeverschap ervaren", zo gaf hij aan in een gesprek met het ANP. Bos maakte op 12 maart 2010 bekend zich terug te trekken uit de actieve politiek, om meer tijd aan zijn gezin te besteden.

Daarvoor was hij vice-premier en minister van Financiën namens de PvdA. Ook was hij fractieleider en politiek leider van deze partij. Welke dag hij bij KPMG aan zijn gezin gaat besteden "is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk vrijdag", aldus Bos.

"Iedereen die mij kent weet ook dat de gezondheidszorg mij al langer boeit. Daar gaat de komende jaren heel veel gebeuren. De budgetten van de zorg staan onder druk, terwijl vergrijzing en technologie ook zo hun invloed hebben op zorgvraag en -aanbod'', zo beschrijft hij zijn interesse in zijn nieuwe rol. "Dat ik ook op het gebied van financiële dienstverlening mijn kennis en ervaring met mijn nieuwe collega's deel, lijkt me logisch. Als het ooit in de financiële sector belangrijk was dat het wederzijds begrip groeit tussen de private sector en politiek en toezichthouders, dan is het nu wel. Ik hoop daar mijn bijdrage aan te kunnen leveren."

Bos heeft de afgelopen tijd met meerdere partijen gesproken over een nieuwe baan. "Maar dit is de enige optie die ik met volle overtuiging kies. Ik wil nu weer gewoon aan het werk." Een functie bij De Nederlandsche Bank (DNB) als opvolger van Nout Wellink, waarvoor de naam Bos ook de ronde deed, was 'nu niet aan de orde'. Wel heeft hij nog een paar keer gesproken met Wellink sinds zijn vertrek uit politiek Den Haag. "We hebben de laatste jaren veel met elkaar te maken gehad, dus daar is een band ontstaan."

Bos verwacht 'voor lange tijd' niet terug te keren in de politiek, hoewel hij een terugkeer niet uitsloot. "Niets is zeker. Maar ik ben nu weg uit de politiek en heb een baan in het bedrijfsleven", benadrukte hij. Bij KPMG gaat hij meer verdienen dan de Balkenendenorm van 181.000 euro per jaar. "Die geldt niet voor de private sector. Maar we zijn er op een nette manier uitgekomen. Er is geen gouden handdruk bij voortijdig vertrek en ik krijg wel winstdeling maar geen bonus", zo gaf hij aan.

Bestuursvoorzitter Herman Dijkhuizen zegt 'heel verheugd' te zijn met de komst van Bos naar KPMG. Volgens de topman was er vanaf de eerste ontmoeting sprake van de 'juiste chemie'. "Ook met een meer anonieme achtergrond zou Wouter voor KPMG een geweldige aanwinst zijn."

Nieuwe baan voor Wouter Bos
Nieuwe baan voor Wouter Bos (Foto: ANP)

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag stond de zevende speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs op het programma. Koploper FC Oss leed op eigen veld puntverlies tegen het Amsterdamse AFC. Het werd 1-1 in Oss. De achtervolgers profiteerden echter nauwelijks. Achilles '29 speelde gelijk en Baronie verloor. Alleen Quick '20 won en staat nu tweede achter FC Oss, nog altijd op vier punten.

Onderin pakte Haaglandia een punt bij Hilversum, terwijl Dijkse Boys door de dikke nederlaag bij Quick '20 nog altijd in de staart van de ranglijst blijft hangen.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Achilles '29 JVC Cuijk 1-1
Argon Baronie 1-0
EVV Hollandia 1-3
Gemert De Treffers 0-1
FC Hilversum Haaglandia / Sir Winston 0-0
FC Lienden VVSB 1-0
FC Oss AFC 1-1
Quick '20 Dijkse Boys 4-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 7 5 2 0 17 11 - 5
2 Quick '20 7 4 1 2 13 14 - 9
3 De Treffers 7 3 3 1 12 14 - 10
4 FC Lienden 7 4 0 3 12 11 - 11
5 Achilles '29 7 3 2 2 11 11 - 6
6 AFC 7 3 2 2 11 14 - 10
7 Baronie 7 3 1 3 10 11 - 10
8 Hollandia 7 3 1 3 10 7 - 6
9 Argon 7 3 1 3 10 6 - 9
10 JVC Cuijk 7 2 2 3 8 11 - 11
11 VVSB 7 2 2 3 8 8 - 9
12 FC Hilversum 7 2 2 3 8 8 - 10
13 Gemert 7 2 1 4 7 4 - 7
14 EVV 7 2 1 4 7 5 - 10
15 Haaglandia / W. 7 1 3 3 6 7 - 10
16 Dijkse Boys 7 2 0 5 6 8 - 17

Aardman Animations bezig met Raving Rabbids-show

We weten dat de Raving Rabbids bizarre beesten zijn. De ene keer gooien ze je dood met mini-games, de andere keer gaan ze terug in de tijd naar het Wilde Westen. Nu gaan ze zelfs onze TV's onveilig maken.

Aardman Animations en Ubi Soft zagen wel wat potentie in de konijntjes, dus hebben ze besloten een show omtrent de beesten te maken. Aardman Animations is vooral bekend van Wallace & Gromit en Chicken Run. Het is nog niet bekend wat voor show het wordt. Wij zijn in ieder geval wel benieuwd!

Boek: Jeffery Deaver - Spanningsveld

Elektriciteit, het bevindt zich overal, in elk huis, openbaar gebouw en op straat. Onzichtbaar maar o zo dodelijk wanneer het in contact komt met levende wezens. En voeg daarbij de feiten dat ons leven afhankelijk is geworden van elektriciteit; alle luxe en noodzakelijke apparaten functioneren op elektriciteit. Wat zou er wel niet gebeuren wanneer een drukke stad zonder stroom komt te staan voor een dag? Juist ja... chaos in het verkeer, verloren gegevens van belangrijke systemen en doden door falende levenssystemen. Een perfect wapen voor een terrorist. In het boek Spanningsveld van Jeffery Deaver komen deze hypotheses tot werkelijkheid en met alle gevolgen van dien. FOK! heeft de kans gekregen om met Jeffery Deaver  een interview te houden met onthullende informatie over zijn motivaties als schrijver en zijn toekomstige James Bond-boek wat in 2011 in de schappen ligt.

Spanningsveld

 

Simon de sterkste in finale Metz

Gilles Simon heeft het ATP-toernooi van Metz gewonnen. In de finale was de Fransman te sterk voor de Duitser Mischa Zverev met 6-3, 6-2. Voor Simon is het zijn eerste titel dit jaar en de zevende in zijn carrière. Zverev stond nooit eerder in de eindstrijd van een ATP-toernooi.

Simon, die de mondiale nummer 41 is, was in de tweede ronde nog te sterk voor de Nederlander Igor Sijsling. In de halve finale rekende de thuisspeler af met Duitser Philipp Kohlschreiber (6-3, 6-2). Zverev (155) bereikte eenvoudig de finale, omdat Richard Gasquet zich ziek afmeldde.

Uitslag AGOVV Apeldoorn - FC Dordrecht

Vanmiddag was er in de Jupiler League slechts één wedstrijd. AGOVV Apeldoorn ontving thuis FC Dordrecht, hieronder vind je de uitslag van dit duel.

FC Dordrecht behaalde bij AGOVV Apeldoorn een eenvoudige overwinning (0-3). Een zege waar de ploeg van Henny Lee zeer bij gebaat is. FC Dordrecht behoorde namelijk tot de ploegen die aan de start van het nieuwe seizoen in de Jupiler League met punten in mindering begon. Vervolgens leden De Schapenkoppen ook nog eens vijf nederlagen. De winst op AGOVV is de tweede overwinning van het huidige seizoen. Na zeventien minuten spelen wist Beugelsdijk de score te openen. De Zuid-Hollanders bleken in staat om nog voor het rustsignaal de zege veilig te stellen. In de 31e minuut wist Quekel namelijk de voorsprong te vergroten en met een benutte strafschop van Lopes in de 40e minuut leek de wedstrijd gespeeld. Het doelpunt van Lopes bleek de beslissing te zijn. In de tweede helft was geen van beide ploegen nog in staat om het publiek te verblijden met een treffer.

Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

Sonic 4 kost 1500 Wii Points?

Er wordt al jaren gewacht op het vierde deel van de Sonic-serie. Maar na jaren en jaren wachten is het dan zo ver: de game is in ontwikkeling en komt dit jaar nog uit. De game zal te downloaden zijn via PlayStation Network, Xbox Live Arcade, WiiWare en de App Store.

In de onderstaande scan van de meest recente Nintendo Power staat aangegeven dat de game 1500 Wii Points (€15) zal kosten. De prijzen voor de andere platforms zijn nog niet bekend. Wel zullen deze komende week bekend worden gemaakt.

Oud-hoofdkantoor brandweer Amsterdam gekraakt

Een groep krakers heeft zondagmiddag het oude hoofdkantoor van de brandweer op de Weesperzijde in Amsterdam gekraakt. Een zegsman van de politie bevestigde een bericht van de lokale Amsterdamse zender AT5 hierover.

De politie wilde niet zeggen of er actie wordt ondernomen.

Een grote groep krakers hield in de nacht van zaterdag op zondag nog een slaapactie op de Dam in Amsterdam om te protesteren tegen de antikraakwet die op 1 oktober van kracht wordt. Die 'Damslaapactie' verliep zonder noemenswaardige incidenten.

Oud-hoofdkantoor brandweer Amsterdam gekraakt (foto: AT5.NL)

Politie pakt 23 mensen op na winkeloverval

De politie heeft afgelopen week in verband met een overval op een telefoonzaak in Enkhuizen verspreid over het land 23 mannen en vrouwen opgepakt. Dat maakte de politie zondag bekend.

Volgens de politie gaat het voornamelijk om helers. Vier personen die worden verdacht van een groter aandeel bij de overval zitten voorlopig nog vast. Zij zijn in de leeftijd van 20 tot 54 jaar en komen uit Zaandam en Monnickendam. Onder hen zijn twee vrouwen.

Ondanks de grote groep aanhoudingen is de overvaller zelf nog spoorloos. Hij liep in februari tegen sluitingstijd de winkel binnen en dwong de eigenaar van de telefoonwinkel onder bedreiging van een vuurwapen kasgeld en telefoons in een zak te doen. Vervolgens moest de man de overvaller met zijn eigen auto in de omgeving afzetten. Daar stond een handlanger gereed in een andere auto.

Politie pakt 23 mensen op na winkeloverval
Politie pakt 23 mensen op na winkeloverval (Foto: ANP)

Nederland wint Holland Handbal Toernooi

De Nederlandse handbalvrouwen hebben ook de derde wedstrijd op het Holland Handbal Toernooi gewonnen en is daarmee de ongeslagen kampioen van het toernooi. Tegen Montenegro werd het 29-24 voor Nederland.

"We hebben een prachtig toernooi gespeeld. Vrijdag begonnen we al goed. Gisteren was het hard knokken, maar wisten we de wedstrijd ook naar onze hand te zetten. En vandaag was natuurlijk een prachtige afsluiting", zegt bondscoach Henk Groener. "We hebben een groep die sprankelt van jong tot oud en nog verder kan groeien op weg naar het EK 2010."

In de eerste wedstrijd van de dag won Brazilië met 24-17 van IJsland. Brazilië werd daarmee tweede. Montenegro is teleurstellend derde geworden en IJsland sluit de rij op de vierde plaats.

Ernstig ongeval bij openingsceremonie Wereldruiterspelen

De openingsceremonie van de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Kentucky zijn overschaduwd door een ernstig ongeval. Één van de deelnemers kwam aan het slot van de ceremonie zwaar ten val.

Bij de val van zijn paard liep de nog onbekende man ernstig letsel op. De organisatie heeft laten weten dat zijn toestand stabiel is. Door het ongeval werd het laatste onderdeel van de ceremonie geschrapt. Eerder op de avond werd het evenement officieel geopend door prinses Haya van Jordanië, voorzitter van de internationale paardensportfederatie FEI.

"Kentucky heeft het paard in haar hart gesloten", aldus de prinses. "Kentucky ademt paarden en daarom is het goed dat deze wereldkampioenschappen in acht hippische disciplines voor het eerst de oceaan zijn overgegaan."

Uitslagen Eredivisie (26/09/2010)

 Om half drie begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

NAC Breda

2 - 1

Willem II

 65' Luijckx
 80' Kolkka
   7' Landgren
 
 Gele kaart: Penders, (NAC Breda), Lasnik, v.d. Heijden, Halilovic, (Willem II)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 18.350
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Feher
Penders
Horvath
Schilder
Gudelj (Boussaboun/62)
Luijckx
Gorter (Koenders/82)
Leonardo
Amoah
Kolkka
  Verhulst
Lampi
Halilovic
Swinkels
Pereira
Livramento (Hutten/74)
Landgren (Vossebelt/46)
v.d. Heijden (Jaga/84)
Levchenko
Lasnik
Rigters

Excelsior

0 - 2

Vitesse


   50' Stefanovic
 62' Aissati
 
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Verbis (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Paauwe
Bovenberg
Nieveld
v.Steensel
Nelom
Clasie (Gudde/71)
Wattamaleo
Koolwijk
Baltes
Bergkamp (Fillecia/59)
Vincken (Lagouireh/66)
  Room
Kashia
Sprockel
Rajkovic
Büttner
Barazite (v.Ginkel/83)
Pröpper
Aissati
Matic
Nilsson (Jenner/46)
Pluim (Stevanovic/46)

N.E.C. Nijmegen

3 - 0

Feyenoord

 19' Schöne
 83' Ten Voorde
 90+2' Nuytinck
 
 
 Gele kaart: Sibum, Vleminckx, (N.E.C. Nijmegen), Cabral, Leerdam, (Feyenoord)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.400
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Will
v.Eijden
Zomer
Amieux (Nuytinck/46)
Schöne
Sibum
Fejzullahu (Otten/81)
Zimling
Davids
Vleminckx (Ten Voorde/80)
  v.Dijk
Leerdam (v.Haaren/82)
De Vrij
Bahia
De Cler
Fer
Bruins
Mokotjo
Cabral (Schaken/46)
Castaignos
Wijnaldum (Biseswar/46)

Reddingscapsule arriveert bij Chileense mijn

De eerste van drie speciaal gebouwde reddingscapsules is zaterdag aangekomen bij de Chileense mijn waar sinds begin augustus 33 kompels ondergronds vastzitten. De andere twee capsules worden naar verwachting volgende week geleverd.

De capsules worden gebruikt om de mijnwerkers één voor één omhoog te takelen door drie geboorde reddingsgangen. Dat moet als alles meezit nog voor begin november gebeuren.

De capsule is van buiten drie meter lang. Binnenin is de hoogte 1,9 meter en 53 centimeter breed, groot genoeg voor één persoon. Onder de capsules worden tanks met perslucht bevestigd, genoeg om negentig minuten te ademen. Dat moet voldoende zijn, het omhoog takelen duurt vijftien tot twintig minuten.

Mocht de capsule vast komen te zitten, dan kan de binnenkant worden losgemaakt en, met kompel, weer naar beneden worden getakeld.

Reddingscapsule arriveert bij Chileense mijn (foto: Novum)

Chela wint ATP-toernooi Boekarest

Juan Ignacio Chela heeft zondag het ATP-toernooi van Boekarest gewonnen. De als vierde geplaatste Argentijn was in de finale duidelijk te sterk voor de Spanjaard Pablo Andujar: 7-5 6-1.

Voor Andujar was het de eerste keer dat hij in de finale van een groot toernooi stond. In de eerste set kon hij het spel van zijn veel hoger geklasseerde opponent nog bijhouden, maar in de tweede set kwam de 24-jarige nummer 105 van de wereld duidelijk te kort. Het was voor de 31-jarige Chela zijn tweede ATP-titel van het jaar en zijn zesde in totaal. Eerder was hij in 2010 de sterkste in Houston.

[F1] Uitslag Grand Prix van Singapore

Fernando Alonso heeft de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef met zijn Ferrari in de nachtrace Red Bull-rijder Sebastian Vettel voor. De derde plaats was voor Mark Webber die hiermee zijn leiding in het kampioenschap verstevigde, omdat nummer twee Lewis Hamilton uitviel.

Fernando Alonso begon op het Marina Bay Circuit van poleposition. De Spanjaard bleef in de kwalificatie Sebastian Vettel en Lewis Hamilton voor. Jenson Button startte als vierde, voor kampioenschapsleider Mark Webber. Ferrari-coureur Felipe Massa vertrok van de 24e plaats, terwijl Jaime Alguersuari vanwege een waterlekkage de wedstrijd vanuit de pitstraat aan moest vangen.

De beste start was voor Alonso die Vettel, Hamilton, Button en Webber voorbleef. Massa pakte in het achterveld meteen al enkele plaatsen. Voor Sauber-rijder Nick Heidfeld verliep de eerste ronde dramatisch, want de Duitser liep een lekke band op en moest langzaam terug naar de pits. Massa ging ondanks de goede start meteen naar binnen voor nieuwe banden, zodat hij de hele race door kon rijden. Bij Sauber verliep de pitstop niet goed, waardoor Heidfeld nog meer tijd verloor.

De eerste opgever was Force India-rijder Vitantonio Liuzzi die problemen met de vering had en zijn bolide aan de kant van de baan parkeerde. Omdat de Italiaan bij bocht tien stond, kwam de safety car naar buiten. Vele rijders, waaronder Mark Webber en het hele middenveld grepen de gelegenheid aan om de pits te bezoeken. Massa profiteerde door op te klimmen naar de vijftiende plaats achter Sutil, terwijl Webber elfde lag, net achter Virgin-rijder Timo Glock.

Uit de eerste herhaling van de beelden bleek dat Heidfeld en Liuzzi in de eerste ronde enkele malen contact hadden, waardoor de Force India-rijder op moest geven en de Sauber-coureur veel tijd verloor.

Na het zwaaien van de groene vlag wist Webber al snel Glock en Kamui Kobayashi in te halen, waardoor de Australiër alweer negende lag. Jarno Trulli viel terug naar de laatste plaats door een lekke linkerachterband. Vitaly Petrov en Nico Hülkenberg maakten in de strijd om plaats twaalf contact, waardoor Adrian Sutil de twaalfde positie pakte, voor Hülkenberg en Massa.

Webber wist in de elfde ronde Michael Schumacher in te halen voor plaats acht, omdat de Mercedes-coureur een foutje maakte, waardoor de Australiër jacht kon gaan maken op Rubens Barrichello. Ondertussen reed Glock nog steeds op plaats elf. Alonso zette vooraan de snelste rondetijden neer, terwijl Vettel om de remmen van zijn Red Bull moest denken.

Sutil wist na vijftien ronden eindelijk Glock te passeren, waardoor de Force India-rijder opschoof naar plaats elf, terwijl Hülkenberg en Massa, Petrov en beide Toro Rosso's hetzelfde deden. De gok van Red Bull om Webber vroeg te laten stoppen leek halverwege de race volledig mislukt te zijn, omdat de Australiër klem zat achter Barrichello en per ronde enkele seconden verloor de rijders die voor hem reden.

Halverwege de race had Alonso een voorsprong van drie seconden op Vettel en ruim twintig seconden op Hamilton die net als teamgenoot Button leek te worstelen met de banden. Hierdoor wist Webber ondanks dat hij op plaats acht achter Barrichello zat toch tijd te winnen op de McLarens. Voor Trulli was de race na 29 ronden voorbij.

De eerste van de toppers die binnenkwam was Hamilton van plaats drie, maar de Brit kwam achter Webber als achtste terug op de baan. Een ronde later kwamen Alonso en Vettel, waarbij Alonso iets sneller weg was dan Vettel en zo de leiding eenvoudig behield. Ook Button kwam binnen waardoor hij als achtste net voor de deur van Schumacher terug op het asfalt kwam.

Terwijl Vettel de druk op de leider opvoerde kwamen ook de andere rijders binnen. Rosberg viel terug naar plaats acht, terwijl teamgenoot Schumacher een aanvaring had met Kobayashi en de muur raakte. De Duitser viel ver terug en kwam slechts als zestiende terug op het asfalt. Christian Klien moest in de pits met problemen opgeven, waardoor binnen twee ronden beide HRT's uit de strijd waren.

In de 32e ronde knalde Kobayashi in de muur waarna Senna niet oplette en de bolide van de Japanner raakte. Voor beiden was de race voorbij, terwijl de andere rijders hen net wisten te ontwijken. De safety car kwam naar buiten, omdat de auto's op een gevaarlijke plaats stonden. Hierdoor schoof het hele veld ineen.

Alonso leidde, voor Vettel, Webber, Hamilton en Button, terwijl de andere voorlopige punten voor Rosberg, Kubica, Barrichello, Sutil en Hülkenberg waren. Doordat de safety car voor de tweede maal in de baan was, leek de race niet de volledige 61 ronden te gaan duren, maar de maximale twee uren.

Alonso kende geen goede herstart, maar wist de eerste plaats voor Vettel te houden. Achter dit duo reden de Virgins van Di Grassi en Glock, waar Hamilton van leek te profiteren door zijn bolide naast die van Webber te zetten. De Australiër raakte de McLaren, waardoor Hamilton voor de tweede maal op rij uitviel. De stewards wilden het incident nog tijdens de race onderzoeken. Ook Schumacher kende problemen en reed met een deel afgebroken voorvleugel rond. Dit gebeurde na twee botsingen met Nick Heidfeld die hierdoor uitviel.

Vettel voerde met twintig ronden te gaan de druk op Alonso op door de snelste rondes van de race te rijden. Webber kon bij dit duo niet aanhaken en moest zorgen dat hij Button voorbleef. Opvallend was dat de als zesde rijdende Kubica nog een keer naar binnen moest voor nieuwe banden. De Pool viel hierdoor terug naar de dertiende plaats, nog achter Alguersuari. Hierdoor moest de Renault-rijder aansluiten bij het gevecht voor plaats zeven, de positie die Sutil bekleedde.

Kubica haalde al snel Alguersuari in en na lang aandringen ook Buemi, waardoor hij op plaats elf achter Petrov terechtkwam. De Rus maakte snel plaats voor zijn teamgenoot, waardoor Kubica nu jacht kon maken op Massa. Hülkenberg voerde met negen ronden te gaan de druk op Sutil op. Kubica had echter andere plannen en haalde al snel Massa, Hülkenberg en Sutil in, waardoor hij weer zevende lag.

Vooraan zorgden achterblijvers ervoor dat Vettel dichterbij Alonso kon komen en met nog vier ronden te gaan de druk bij de Spanjaard vol opvoerde. De Ferrari trok echter weer een klein gaatje, waardoor hij nog niets hoefde te vrezen. Met nog twee ronden te gaan moest Kovalainen met een brandende Lotus op het rechte stuk opgeven. De coureur stond zelf zijn hevig brandende bolide te blussen.

In de laatste ronde zat Vettel op de achtervleugel van Alonso en probeerde de Spanjaard aan te vallen, terwijl voor het duo verkeer reed. Alonso wist nipt te winnen, voor Vettel en Webber. De overige punten waren voor Webber, Button, Rosberg, Barrichello, Kubica, Sutil, Hülkenberg en Massa.

Uitslag Race

Pos. Coureur Team Tijd
1 Fernando Alonso Ferrari Winnaar
2 Sebastian Vettel RBR-Renault + 0.293
3 Mark Webber RBR-Renault + 29.141
4 Jenson Button McLaren-Mercedes + 30.384
5 Nico Rosberg Mercedes GP + 49.394
6 Rubens Barrichello Williams-Cosworth + 56.101
7 Robert Kubica Renault + 1:26.559
8 Adrian Sutil Force India-Mercedes + 1:52.416
9 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth + 1:52.791
10 Felipe Massa Ferrari + 1:53.297
11 Vitaly Petrov Renault + 1 Ronde
12 Jaime Alguersuari STR-Ferrari + 1 Ronde
13 Michael Schumacher Mercedes GP + 1 Ronde
14 Sebastien Buemi STR-Ferrari + 1 Ronde
15 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth + 2 Ronden
16 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth + 3 Ronden
DNF Timo Glock Virgin-Cosworth + 12 Ronden
DNF Nick Heidfeld BMW Sauber-Ferrari + 25 Ronden
DNF Lewis Hamilton McLaren-Mercedes + 26 Ronden
DNF Christian Klien HRT-Cosworth + 30 Ronden
DNF Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari + 31 Ronden
DNF Bruno Senna HRT-Cosworth + 32 Ronden
DNF Jarno Trulli Lotus-Cosworth + 34 Ronden
DNF Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes + 60 Ronden


Voorlopige stand bij de coureurs

Pos. Coureur Team Punten
1 Mark Webber RBR-Renault 202
2 Fernando Alonso Ferrari 191
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 182
4 Sebastian Vettel RBR-Renault 181
5 Jenson Button McLaren-Mercedes 177
6 Felipe Massa Ferrari 125
7 Nico Rosberg Mercedes GP 122
8 Robert Kubica Renault 114
9 Adrian Sutil Force India-Mercedes 49
10 Michael Schumacher Mercedes GP 46
11 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 39
12 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 21
13 Vitaly Petrov Renault 19
14 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 18
15 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 13
16 Sebastien Buemi STR-Ferrari 7
17 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 6
18 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 3
19 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 0
20 Karun Chandhok HRT-Cosworth 0
21 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 0
22 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 0
23 Bruno Senna HRT-Cosworth 0
24 Timo Glock Virgin-Cosworth 0
25 Sakon Yamamoto HRT-Cosworth 0
26 Nick Heidfeld BMW Sauber-Ferrari 0


Voorlopige stand bij de constructeurs

Pos. Team Punten
1 RBR-Renault 383
2 McLaren-Mercedes 359
3 Ferrari 316
4 Mercedes GP 168
5 Renault 133
6 Force India-Mercedes 62
7 Williams-Cosworth 57
8 BMW Sauber-Ferrari 27
9 STR-Ferrari 10
10 Lotus-Cosworth 0
11 HRT-Cosworth 0
12 Virgin-Cosworth 0

Recordtoeloop naar Oktoberfest München

Het Oktoberfest in München, het grootste volksfeest op aarde, beleeft een recordtoeloop bezoekers. Halverwege het feest zijn al 3,5 miljoen gasten toegestroomd, meldde feestleider Gabriele Weishäupl zondag.

Het feest, dat zeventien dagen duurt, bestaat deze maand tweehonderd jaar. Het biedt daarom dit keer ook bier naar historisch recept en paardenrennen, om aan de oorsprong van het feest te herinneren. Het Oktoberfest ontstond uit de luisterrijke bruiloft van kroonprins Ludwig van Beieren met prinses Therese von Sachsen-Hildburghausen in oktober 1810. De bruiloft eindigde toen met paardenrennen.

Normaal komen totaal zo'n zes miljoen bezoekers uit de hele wereld naar het festivalterrein. Het record is 7,1 miljoen bezoekers, in 1985. Het feest staat bekend om de traditioneel geklede serveersters in 'dirndl', vele dronkenschappen en massale vechtpartijen.

Recordtoeloop naar Oktoberfest München
Recordtoeloop naar Oktoberfest München (Foto: ANP)

Halo: Reach DLC op komst?

Halo: Reach kwam anderhalve week geleden uit en had in totaal 49 achievements om te verzamelen. Net zoals in elk Xbox 360 spel was het totaal aantal punten 1000. Maar nu is er bij sommige mensen iets aan de hand, hun versie van Halo Reach heeft na een update namelijk 1250 punten om te verdienen.

Dit duidt meestal op downloadable content, en het lijkt er dus ook zeker op dat er binnenkort DLC voor Halo: Reach gaat komen. Het zal in totaal tien nieuwe achievements bevatten. Bungie heeft nog niets bevestigd, dus het is nog even wachten op hun antwoord over deze kwestie.

HALO REACH

Oant moarn!

Af en toe moeten we reclame maken voor ons mooie Forum!. En deze keer gaat het om een topic in ONZ? En wel eentje over onze grote nationale (en regelmatig nogal aangeschoten) volksheld: Piet Paulusma! Piet is een dankbaar onderwerp om te bewerken met Paint.  Heb je geen zin hebben om het topic door te spitten, dan heeft HeaN82 een compilatie van al deze plaatjes op youtube gezet:  

Met dank aan ToT voor de submit.

'Gerrard blijft aanvoerder van Engeland'

Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard werd voor het WK ook aanvoerder van Engeland. Wellicht zal hij captain van The Three Lions blijven.

Gerrard kreeg de Engelse aanvoerdersband, nadat Rio Ferdinand geblesseerd afhaakte voor het toernooi in Zuid-Afrika. Voorheen was Ferdinand de aanvoerder. Bondscoach Fabio Capello gaf eerder te kennen dat Ferdinand na het WK gewoon weer in zijn rol als aanvoerder voor de dag zou komen.

The Mirror beweert echter dat Gerrard de vaste aanvoerder van The Three Lions zal blijven. In tegenstelling tot Ferdinand is de middenvelder van Liverpool vaak beschikbaar voor de Engelse selectie. Voor zijn vaderland is hij tevens al regelmatig erg waardevol gebleken.

Ferdinand is al sinds de zomer geblesseerd. Voor United is de verdediger echter al weer in actie gekomen, maar hij heeft al maanden geen interland meer gespeeld. Vanwege zijn frequente afwezigheid heeft hij ook bij zijn club al de aanvoerdersband afgestaan. Nemanja Vidic is nu de captain van The Red Devils.

Nepvoet in sloot houdt politie uren bezig

De politie in Ter Apel is zaterdag zeker twee uur bezig geweest met een lugubere vondst. Wandelaars dachten op een afgehakte voet te zijn gestuit, maar na uitvoerig onderzoek bleek het om een nepvoet te gaan, zegt een woordvoerder van de politie zondagmiddag.

De voet werd gevonden in een bosperceel aan de Sellingerstraat in de Groningse plaats. Agenten die ter plaatste kwamen zagen ook niet dat het om een nepvoet ging. Vervolgens werd de 'plaats delict' afgezet, kwamen forensische experts ter plaatse, gevolgd door rechercheurs. Toen de voet uit het water werd gehaald, werd duidelijk hoe het echt zat.

Of het om een prothese gaat of bijvoorbeeld een voet van een paspop is onduidelijk. Ook de herkomst van de voet is niet bekend. "Wij doen daar ook geen onderzoek meer naar. Misschien is Madame Tussauds een voet kwijt. Hiermee is de kous voor ons af."

Cissé haakt opnieuw af bij Feyenoord

Feyenoord moet het tegen NEC stellen zonder Sekou Cissé. De spits heeft opnieuw teveel last van zijn grote teen. "Een grote teleurstelling,’’ zei trainer Mario Been voor aanvang van de wedstrijd. "Niet alleen voor hem, want hij wil graag spelen, maar ook voor de ploeg.’’

Feyenoord onderzoekt komende week welke stappen moeten worden genomen om Cissé definitief van zijn ongemak, dat nu al maanden duurt, af te helpen. "We zijn er klaar mee,’’ aldus Been. "We gaan bekijken wat we nu verder kunnen doen. Desnoods opereren, want zo kunnen we niet verder gaan.’’

Door de absentie van Cissé keert Diego Biseswar terug in de selectie. De aanvaller, die bij Feyenoord min of meer op dood spoor zat, begint op de bank.

[NBA] Lakers beginnen seizoen zonder Bynum

Los Angeles Lakers mist de eerste weken van het nieuwe NBA-seizoen center Andrey Bynum. Eind juli onderging de 22-jarige Amerikaan een operatie aan zijn knie en hij heeft nog zeker twee maanden nodig om daarvan te herstellen.

Bynum stelde de operatie overigens enkele weken uit omdat hij het WK voetbal in Zuid-Afrika wilde bezoeken. Dit kost hem nu dus de start van het nieuwe seizoen.

Foto's: Elf Fantasy Fair Arcen

Eenmaal per jaar worden de kasteeltuinen in Arcen omgedoopt tot Elfia, een land dat zelfs haar eigen volkslied heeft. Tijdens deze dagen vindt de Elf Fantasy Fair (EFF) plaats: een tweedaags muziekfestival met (pagan of celtic) folk bands, middeleeuwse bands, gothic bands; op een van de twee podia of als rondlopende act. Daarnaast is de EFF ook een evenement met heel veel shows: riddersteekspelen, veldslagen, vuurshows, paardenshows en parades.

Tijdens de Elf Fantasy Fair kruipen de mooiste, vreemste en lelijkste wezens uit hun schulp om zich aan de buitenwereld te laten zien. Bezoekers transformeren zichzelf in een orc, een magiër, een vampier, een elf, een manga comic held, of een combinatie van dit alles. Denk aan het carnaval van Venetië, maar dan met nog creatievere en uitbundigere kostuums.

FOK!fotografe Mirjam Ravensbergen maakte voor ons deze reportage.

Elf Fantasy Fair Arcen door Mirjam Ravensbergen

Sonic keert terug in Sonic Colours

Hoewel Sonic in de laatste jaren steeds in mindere games voor is gekomen en hierdoor de icoonstatus van deze blauwe egels ook iets naar beneden is gegaan, probeert SEGA het met Sonic Colours allemaal op te lossen. Met deze DS/Wii game komt Sonic weer helemaal terug in zijn oude gloriedagen.

In Sonic Colours draait het zoals altijd weer om het verslaan van Dr. Eggman en zodoende de Gems te verzamelen. Dit doe je met veel snelheid en bizarre parcours. Hieronder is een gameplay trailer te zien van Sonic Colours, of de game echt zo goed wordt als SEGA zegt moeten wij nog even wachten, het spel ligt in november in de winkel voor de Nintendo DS en de Nintendo Wii.

Spelers Barcelona hebben geen oordeel over rode kaarten

Na afloop konden Barça-spelers Sergio Busquets en Dani Alves niets zinnigs over zeggen over de rode kaarten in het duel met Athletic Bilbao.

Zowel Fernando Amorebieta als David Villa werd met een rode prent naar de kleedkamer gestuurd. "Het was een moeilijke wedstrijd, zoals altijd in San Mames. Na de verwijdering van Amorebieta ging het beter. Ik kon het incident vanaf mijn positie niet zien, dus ik weet niet of hij (Amorebieta, red.) voor de bal ging of niet", aldus Busquets na afloop tegenover de pers.

Dani Alves was tevreden over het resultaat tegen de Basken. "We speelden geweldig en hebben een uitstekend resultaat behaald. We zullen leven en we zullen sterven met de filosofie die wij nastreven, we hebben het heel goed gedaan", aldus de Braziliaan.

Seydou Keita is van mening dat de rode  kaart van Villa ook van invloed is geweest op de wedstrijd, maar de Malinees geeft geen ordeel over de beslissing. "Het was een belangrijk moment, de tackle was hard, maar we zijn blij dat we in Bilbao hebben gewonnen. En dit doen we ook nog zonder Leo (Messi, red.)".

Man koopt goudvis en slikt hem levend door

Het zou een typische FOK!grap zijn. Loop een dierenwinkel binnen, koop een goudvis, eet deze op en zeg: "Haha, ik had hem toch gekocht!" In Engeland blijkt iemand deze grap echt te hebben uitgevoerd.

Chris Caswell uit Newton Aycliffe ging vorig jaar naar de dierenwinkel en kocht daar voor nog geen knaak een goudvis. In plaats van het visje in een plastic waterzak te doen, vroeg Chris of de goudvis in zijn meegebrachte glas mocht omdat hij toch op de hoek van de straat woonde. De verkoper zag er geen kwaad in en gaf de goudvis mee.

Even later kon de dierenwinkelverkoper zichzelf wel voor zijn kop slaan. Chris sloeg het glas in een teug achterover en slikte de zojuist aangeschafte vis door. De vriendenclub barstte in lachen uit en liep de winkel uit.

De hele actie blijkt te zijn gefilmd en belandde op internet. De politie kreeg lucht van het filmpje en deed een inval in het huis van Chris. Ondanks alles ontkent hij een dierenbeul te zijn. "Het is al meer dan een jaar geleden, en we hadden gedronken tijdens een feestje. Ik herinner me zelfs niet veel van het voorval. Ik hou van dieren, ik heb zelfs net een puppy gekocht."

De politie is er nog niet zo zeker van en is een onderzoek gestart. Indien Chris wordt veroordeeld, kan hij een boete verwachten die kan oplopen tot 24.000 euro en daarbij nog eens een halfjaar cel. Het is overigens niet bekend of Chris de puppy inmiddels ook heeft opgegeten.


'Haha, ik heb hem toch gekocht!'

Vechtpartijtje met gevolgen...

Als dochterlief (of zoonlief) ruzie heeft, moet je volgens mij als goede ouder proberen om de ruzie te sussen. En dan moet je niet jouw dochter aanmoedigen om maar vooral door te gaan. Ergens in een weiland in Florida ontstond een vechtpartij tussen twee tienermeisjes. En dat liep aardig uit de hand! Maar dan nog maakt het denk ik niet uit wat de reden van de ruzie, aanmoedigen om door te gaan dat doe je niet..

"And when her daughter appears to ease up from the exertion of grappling on the ground she yells:"Don't fucking stop!""

Het volledige filmpje van de vechtpartij zonder nieuwscommentaar staat achter dit linkje!

Grappenmaker verft poesje roze

Een flauwe grappenmaker is ongetwijfeld een groot fan van de Pink Panther. Een Britse zwerfkat is namelijk van top tot teen knalroze geverfd.

De van origine witte kat is in het Engelse Swindon in een roze verfbad gedoopt. Helaas voor de poes, die door hulpverleners toepasselijk 'Pink' is gedoopt, zal het nog wel enige tijd duren voor ze weer helemaal wit is. Een tot anderhalf jaar, om precies te zijn.

"Wassen is zinloos, en zorgt er juist voor dat Pink in de stress schiet", laat dierenarts Penny Gillespie weten. "De kleur moet er gewoon uitgroeien."

De dader is overigens zeer zorgvuldig te werk gegaan met de kleine Pink Panther. "Hij of zij heeft ervoor gezorgd dat er geen verf in haar ogen of mond kwam."

pink panther
Iedereen die info kan verschaffen, wordt verzocht de politie te bellen

Belg jogt met blote voeten op snelweg

Een joggende Belg heeft vrijdagochtend voor veel opschudding gezorgd. De beste man jogde op de vluchtstrook van snelweg E19. Met blote voeten, welteverstaan.

Het regende vrijdagochtend telefoontjes bij de Belgische politie. Tientallen automobilisten belden verschrikt op dat de ze een jogger hadden ingehaald ter hoogte van Mechelen. Daarnaast zou de 47-jarige Belg hebben geprobeerd de snelweg over te steken.

Rond half tien slaagde de politie erin de jogger in de kraag te vatten. Volgens de politie kwam de man nogal verward over. De Mechelse jogger zei op weg te zijn naar Willebroek.

Rutten: "Er zit wat bitterheid in"

PSV speelde goed tegen FC Groningen, maar zag toch twee punten verloren gaan (1-1). Coach Fred Rutten spreekt van een bittere pil.

"De intentie en de uitvoering waren uitstekend, het eindresultaat niet. Heel frustrerend dat Groningen zo vlak voor tijd nog scoort. Het zal wel even duren om dit uit de hoofden te krijgen. Er zit wel wat bitterheid in, puur vanwege het eindresultaat", aldus Rutten tegenover de pers.

Jonathan Reis en Otman Bakkal behoorden niet tot de selectie die tegen FC Groningen aantrad. De eerstgenoemde behaalde vorige week op negatieve wijze het nieuws vanwege rijden onder invloed van alcohol. Rutten wilde niet veel kwijt over de Braziliaan. "Het past niet binnen het proces waarin hij zit, verder kan ik er niet over uitweiden."

Het ontbreken van Bakkal was verbazingwekkender. "In de top heb je te maken met veel onderlinge concurrentie. Dan moet je keuzes maken, daarbij bekijk je alle facetten. Dat vergt een hoop acceptatie in de kleedkamer", aldus de uitleg van Rutten.

Een neonazi van Joodse afkomst

Pavel lijkt een gewone, joodse bezoeker van de synagoge te zijn, maar heeft een achtergrond die hij niet met iedereen in het gebedscentrum zal delen. Hoewel al een tijd getrouwd en vader van twee kinderen, was Pavel vroeger een rasechte neonazi.

Pavel ontmoette op zijn twaalfde zijn huidige vrouw Olga, en terwijl de jaren voortgleden kwamen ze langzamerhand allebei in de neonazi-scene terecht. Het koppel trouwde op hun achttiende, maar een paar jaar later werd Olga herinnerd aan een gesprek met haar moeder - iets over een Joodse afkomst.

Olga zocht het uit in het Joods Historisch Istituut, waar meer dan tien eeuwen Joodse geschiedenis wordt bewaard. Wat bleek? Niet alleen Olga, maar ook Pavel zijn beiden hartstikke Joods. Olga: "Het was een schok. Ik had nooit verwacht een Joodse echtgenoot te hebben. Ik hield van hem, ook al was hij een skinhead, ook al sloeg hij mensen in elkaar."

Er waren zo'n 350.000 Joden in Polen na de Tweede Wereldoorlog, waarvan het grootste deel onder het Sovjetbewind het land verliet, uit angst voor vervolging. Zij die bleven werden vaak niet verteld dat ze een Joodse afkomst hadden. Het was de voedingsbodem voor een cultuur van antisemitisme in de betonnen huizenblokken in Warschau, waarin Olga en Pavel opgroeide en waarin ze nu als neonazi geconfronteerd werden met een Joodse achtergrond.

Nadat Olga Pavel had verteld over zijn achtergrond, moesten zijn ouders hem het familiegeheim wel vertellen. Pavel: "Ik was een honderd procent nationalist, die geloofde dat Polen alleen voor de Polen was. Joden waren de grootste plaag en het ergste kwaad in de wereld. Toen ik erachter kwam dat ik Joods was, vroeg ik me af of het ik moest vertellen. Ik was boos, verdrietig, bang en onzeker."

Maar dat werd minder naarmate de tijd vorderde en Pavel besloot de hoogste rabbijn van Polen, Michael Schudrich, te benaderen: "Wie ben ik? Help me, anders verlies ik mijn verstand. Ik haatte mezelf als ik in de spiegel keek." Pavel sloot vriendschap met de rabbijn, die een mentor voor hem is geweest.

Pavel, nu drieëndertig jaar oud, voelt zich niet schuldig, al heeft hij wel spijt van dingen. "Ik hem medelijden met hen die ik in elkaar heb geslagen, maar voel geen wrok." Pavel en Olga werken nu allebei in de Joodse gemeenschap. Rabbijn Schudrich: "Dat ze skinheads waren vergroot alleen maar mijn respect voor hen. Ze zijn niet weggelopen van wie ze zijn. De mens heeft altijd de mogelijkheid te veranderen."

Doden door busongeluk bij Berlijn

Door een busongeluk vlakbij Berlijn zijn zondag zeker zes doden gevallen. Daarnaast raakten dertig personen gewond, van wie zestien ernstig. Dat heeft de Duitse politie laten weten. Een vermoedelijk uit Polen afkomstige touringcar botste bij de plaats Rangsdorf ten zuidoosten van de Duitse hoofdstad op een personenauto.

Volgens de regionale omroep Rundfunk Berlin-Brandenburg gebeurde het ongeluk toen de personenauto wilde invoegen op de Berliner Ring, de bijna 200 kilometer lange buitenring van snelwegen rond de metropool. De auto kwam bij die manoeuvre in botsing met de bus. Die botste daardoor tegen een brugpilaar. De personenauto eindigde in de greppel naast de snelweg.

In de bus met 47 inzittenden zaten voornamelijk jongeren.

Doden door busongeluk bij Berlijn
Doden door busongeluk bij Berlijn (Foto: ANP)

Massa: "Geen kans meer op de titel"

Felipe Massa heeft na de desastreus verlopen kwalificatie in Singapore de hoop op de titel in de Formule 1 opgegeven. De Braziliaan kwam door een probleem met de versnellingsbak gisteren niet verder dan de laatste startplaats en concludeerde dat hij nu te ver weg staat om überhaupt zijn titelaspiraties levend te kunnen houden.

Massa staat in het kampioenschap zesde met 124 punten. Hij staat ruim achter Mark Webber die 187 punten verzameld heeft. Na afloop van de kwalificatie in Singapore kreeg hij van de media de vraag of hij nog kans op de titel had. "Wat denk je zelf? Soms stellen jullie vragen die makkelijk te beantwoorden zijn. Ik ben niet dom. Ik weet hoe deze sport werkt. Het is dus redelijk duidelijk dat mijn kansen over zijn," zei Massa.

Lindsay Lohan met 'heroïnespuit' gefotografeerd

Lindsay Lohan is voor de zoveelste keer in opspraak geraakt. Nog geen dag nadat de actrice werd vrijgelaten uit de gevangenis is er een foto opgedoken waarop Lindsay een drugsspuit in haar hand heeft. De foto zou in 2007 zijn gemaakt.

De foto werd zaterdag op internet geplaatst door de Amerikaanse entertainmentwebsite X17 Online, maar werd kort daarna weer verwijderd. Op de foto is te zien hoe Lindsay haar onderarm heeft afgebonden met een tourniquet en een injectienaald richting haar arm brengt, een gebruikelijke methode voor het toedienen van heroïne. De actrice kijkt recht de camera in.

Op een ander foto lijkt te zien hoe een andere persoon Lindsay iets toedient door een naald in de aderen in haar linkerpols te prikken. Dezelfde serie bevat een foto waarop is te zien hoe Lohan innig zoent met Paris Hilton. Volgens de Britse Daily Mail werden de foto's gemaakt op een feestje in Hollywood in 2007.

Lohan werd vrijdag tijdelijk gevangen genomen, omdat ze tijdens twee drugscontroles positief werd getest op cocaïne en Adderall, een medicijn tegen ADHD. De 24-jarige actrice bevindt zich nog in haar proeftijd wegens rijden onder invloed en riskeert nu opnieuw gevangenisstraf. Lohan moet 22 oktober voorkomen.

Lindsay in vrijetijdskleding (foto: Novum)

Enoh: "Met Ajax moet je altijd winnen"

Eyong Enoh scoorde in het duel met FC Twente (2-2). De middenvelder had meer gewild, maar is blij met het behaalde punt.

"In principe kunnen wij hier nooit tevreden mee zijn, want met Ajax moet je altijd winnen. Dat is ons doel. Maar we moeten tevreden zijn met hetgeen dat we op dit moment hebben", zo verklaart Enoh tegenover Ajax TV.

De Kameroense middenvelder vermoedt dat zijn treffer misschien van grote waarde kan zijn. "Dit ene punt kan het verschil maken aan het einde van dit seizoen, want we stonden toch met 1-0 achter. Uiteindelijk spelen we dan 2-2 en krijgen we nog een grote kans aan het einde van de wedstrijd om het karwei af te maken."

Toch vindt Enoh dat ook Twente een goede wedstrijd heeft gespeeld. "Zij hebben ook behoorlijke kansen gehad, dat zag je wel aan de reddingen van Stekelenburg. Het had dus ook anders kunnen aflopen, daarom zijn we blij met een punt op dit moment."

Heerenveen mogelijk tijdje zonder Svec

Trainer Ron Jans van Heerenveen vreest dat hij Michal Svec voorlopig moet missen. De middenvelder viel in het thuisduel tegen Roda JC (2-2) na een uur spelen uit met hamstringklachten. De Tsjech stond voor het eerst dit seizoen in een competitieduel in de basis.

"Ik ben bang dat hij er even uit ligt", liet Jans weten op de website van Heerenveen. "Hij voelde echt een verkramping in zijn hamstring en dat is vaak geen goed teken." Het is het derde duel op rij dat de Friezen een speler voortijdig zien afhaken. Ook Filip Djuricic en en Oussama Assaidi haalden in eerdere wedstrijden het laatste fluitsignaal niet.

Van Vliet: "Hoogerland niet goed bezig"

Voor bondscoach Leo van Vliet is het duidelijk waarom hij Johnny Hoogerland niet aangewezen heeft voor het WK wielrennen in Melbourne dat komende week van start gaat. Hij vindt dat de renner van Vacansoleil zijn seizoen beter in moet delen.

"Johnny moet eens goed nadenken over wat hij aan het doen is. Ik zie geen beleid in zijn wedstrijdkeuze," zei Van Vliet die de revelatie van vorig jaar na het wegvallen van Laurens ten Dam passeerde en Wout Poels aanwees.

"Ik vond Wout met alles wat ik gezien en gehoord heb een stabielere factor in de ploeg. Ik vind dat er op dit moment gewoon genoeg betere renners zijn dan Johnny. Het verschil tussen vorig jaar en dit jaar bij hem is wel erg groot." Destijds reed Hoogerland een goede Ronde van Spanje en eindigde bij het WK in Mendrisio als veertiende.

Van Vliet vindt het jammer dat Robert Gesink er in Australië niet bij is. "Misschien zegt Robert later: was ik er maar bij geweest. Als je de hoogtekaarten van vorig jaar en dit jaar naast elkaar legt is het gewoon een zwaar parkoers. Alleen ligt de zwaarste helling verder van de finish en is die klim niet zwaar genoeg voor Robert om het verschil te maken. Maar hij zou ook niet gelost worden."

Toch kan Van Vliet de keuze van de Rabobank-renner die in Montréal won ook wel begrijpen. "Wat hij daar deed, was voor iedereen een verrassing. Robert is nog steeds met een ontdekkingsreis bezig. Ik snap ook dat hij na die koers niet heeft besloten het WK alsnog te rijden. Hij wil goed zijn in Lombardije. Verander je nu opeens nog je programma, dan loop je de kans dat het in beide koersen niks wordt."

Pozzato toont vorm voor WK

Filippo Pozzato heeft laten zien dat het met zijn vorm voor het komende WK wielrennen op de weg wel goed zit. De Italiaan won de World Cycling Classic Ballarat, een ingelaste wedstrijd met het oog op de titelstrijd in Geelong.

Pozzato versloeg zijn medevluchters de Pool Maciej Bodnar, de verrassende Chileen Carlos Guinez en Fabian Cancellara.

Op vijftig meter van de finish week de Italiaan van zijn lijn af. De wedstrijdjury gaf hem een waarschuwing maar vond het verdict te zwaar om hem ook te diskwalificeren.

Win het respect van je vijanden in Civilization V trailer

Het is alweer 5 jaar geleden dat de turn-based strategy game Civilization 4 op de markt kwam, en overladen werd met goede reviews. Nu hoopt Firaxis dit succes te evenaren met Civilization V.

Om de launch van het spel te vieren heet 2K Games een trailer van het spel online gezet die je hieronder kan bekijken. Civilization V is vanaf eergisteren verkrijgbaar voor de PC.

Man overleeft crash van 300 meter

Een 28-jarige Oostenrijker is zaterdag in Brixen im Thale, vlakbij Kitzbühel, met zijn auto driehonderd meter naar beneden gestort. De man heeft alle geluk van de wereld gehad, aangezien hij 'slechts' een aantal onbekende verwondingen heeft opgelopen.

Om nog onbekende oorzaak raakte de man zaterdagmiddag van de weg en stortte 300 meter naar beneden. Omwonenden zagen de auto uiteindelijk op het dak tot stilstand komen en waarschuwden de reddingsdiensten. De man is vervolgens uit het autowrak bevrijd en naar het ziekenhuis overgebracht.

Een andere 28-jarige Oostenrijker raakte elders in het land ook van de weg en stortte dertig meter naar beneden en ook hij overleefde de crash. De oorzaak was hier wel duidelijk, hij zat namelijk te sms'en en lette daardoor niet goed op.

Nachtelijke sponsorloop voor Congo brengt ton op

Zo'n vierhonderd mensen hebben met een nachtelijke wandeltocht van Rotterdam naar Den Haag ruim 95.000 euro opgehaald voor Congo. Het geld gaat naar medische en psychische hulp voor slachtoffers van seksueel geweld in het Afrikaanse land.

De lopers vertrokken om middernacht vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam voor de wandeling van veertig kilometer. Het startschot werd gegeven door Youp van 't Hek. Naar verwachting komen de laatste wandelaars rond het middaguur over de finish op het Malieveld.

In Congo wordt al jaren gevochten tussen lokale milities, buitenlandse gewapende groepen en het Congolese leger. De strijdende partijen maken zich schuldig aan verminkingen en verkrachtingen.

Geen verhaal in Need For Speed: Hot Pursuit

Er zit geen verhaal in Need For Speed: Hot Pursuit. De hergeboorte van de populaire kat-en-muis racegame zal genoeg te bieden hebben voor de solospeler, maar volgens maker Criterion zonder diepgaand narratief. Criterion kan het weten, want in hun Burnout games zat ook niet veel verhaal.

"We vonden het niet echt nodig om een verhaal erin te stoppen." aldus Senior Producer Matt Webster tegenover VG247. "Als politie moet je carrière maken door een hogere rang te krijgen, en racers moeten de hoogste rang ooit bereiken." Gelukkig hebben we geen verhaal nodig om plezier te hebben in het ontwijken van spijkermatten.

Webster benadrukte dat er nog genoeg te doen is in de singleplayer. "De careermode zit vol met Events. Je hebt Races, Time trial, en Hot Pursuits. Als politie heb je Interceptors, Rapid Response en ook Hot Pursuits."

In plaats van het verhaal focust Criterion zijn aandacht op sociale gameplay en een gigantische speelwereld, waarvan wordt gezegd dat die vier keer zo groot is als Burnout Paradise. En dat is groot. Héél groot. Tegen het einde van de maand mogen we een demo verwachten, en een maand (medio/eind november) daarop komt de game uit.

NFS : HP

Jermaine Jackson is blut

Jermaine Jackson heeft geen cent meer te makken en kan de alimentatie voor zijn kinderen daarom niet meer betalen. Dat heeft de broer van Michael Jackson aan de rechter in Los Angeles kenbaar gemaakt. Jermaine wil daarom de alimentatie van drieduizend dollar per maand terugbrengen naar 215 dollar.

Jermaine Jackson was dertien jaar lang getrouwd met Alejandra Genevieve Oaziazia. Ze kregen twee zoons, Jaafar (14) en Jermajesty (9). In 2008 werd hun scheiding officieel. Sindsdien betaalt Jermaine maandelijks drieduizend dollar (2200 euro) alimentatie, weet de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

De zangcarrière van Jermaine zou in het slop zitten. De zanger verdient naar eigen zeggen nog maar 1100 dollar per maand. Hij zou twee jaar lang hebben geleefd van de 450.000 dollar (330.000 euro) die hij kreeg voor zijn deelname aan de Britse Big Brother voor beroemdheden.

Volgens Jermaine verdient zijn ex-vrouw een stuk meer dan hij. Bovendien krijgen zij en haar kinderen onderdak in het huis van Jermaines moeder Katherine. Wanneer de rechter zich over de zaak buigt is niet bekend.

'Don't Stop 'Til You Get Enough' (foto: Novum)

Venezuela kiest nieuw parlement

Ongeveer zeventien miljoen inwoners van Venezuela zijn opgeroepen om zondag een nieuw parlement te kiezen. Tientallen oppositiepartijen hebben hun krachten gebundeld om president Hugo Chávez af te houden van een grote zege in de stembusgang.

De oppositie hoopt te voorkomen dat het blok van de 56-jarige Chávez twee derde van de 165 zetels in de Nationale Assemblee, het parlement, krijgt. Met 110 of meer zetels in de volksvertegenwoordiging kan Chávez namelijk grondwetswijzigingen doorvoeren en zijn greep op de samenleving verstevigen.

De oppositie heeft geleerd van de parlementsverkiezingen van 2005. De meeste partijen weigerden toen deel te nemen aan de stembusgang, omdat ze vreesden dat die oneerlijk zou verlopen. Het gevolg van de boycot was dat in het parlement vooral partijen en onafhankelijke kandidaten werden gekozen die op de hand van Chávez waren.

Venezuela kiest nieuw parlement
Venezuela kiest nieuw parlement (Foto: ANP)

Makau en Kabede de snelsten in Berlijn

Patrick Makau heeft de 37e editie van de marathon van Berlijn gewonnen. De 25-jarige Keniaan bleef met een tijd van 2.05,08 uur zijn landgenoot Geoffey Mutai voor. De Ethiopiër Bazu Worku finishte als derde.

Makau wilde in Berlijn het wereldrecord van 2.03, 59 verbeteren. Door de regenval was die missie echter niet haalbaar. In de finale bleek hij wel een snellere eindsprint te hebben dan Mutai. Eerder dit jaar won Makau ook al de marathon van Rotterdam. Zijn tijd daar van 2.04,48 blijft de snelste seizoenstijd tot nu toe.

Bij de vrouwen ging de zege naar de Ethiopische Aberu Kabede in een tijd van 2.23,57. Ook zij was in april de snelste in Rotterdam. Landgenote Bezunesh Bekele werd tweede voor de Japanse Tomo Morimoto.

Respawn zoekt mensen voor nieuwe game

Respawn, de studio die ontstaan is nadat oprichters Vince Zampella en Jason West waren ontslagen bij Infinity Ward, onder druk van Activision, is op zoek naar nieuw bloed. Tijdens hun exodus hebben Zampella en West nog minimaal zeven mensen extra gekaapt van Activision om bij Respawn te komen werken, maar blijkbaar is het nog steeds niet genoeg.

Natuurlijk is dit niet voor niks. Volgens een Gamasutra-advertentie zijn ze van plan een game te maken die op PlayStation 3, Xbox 360 en PC zou moeten uitkomen. Ze zijn op zoek naar een Audio Lead en een Art Lead. Geen kleine posities; het kan betekenen hoe de game uiteindelijk eruit zal zien of klinken.

West n Zampella

FIA deelt boetes uit in Singapore

De stewards van de FIA hebben in Singapore alweer verschillende boetes uitgedeeld. De hoogste boete was voor Sauber dat Nick Heidfeld tijdens de kwalificatie niet veilig wegstuurde en Michael Schumacher hinderde. Hiervoor mag het team 20.000 dollar betalen.

Ook de Hispania-coureur Christian Klien en Bruno Senna mogen gaan betalen. Klien reed tweemaal te hard door de pitstraat en mag 6.600 en 5.800 euro gaan betalen. Senna mag 7.600 euro aan de FIA overmaken, terwijl ook Timo Glock de autosportfederatie 3.400 euro verschuldigd is.

Bloedstollende actie in Quantum Theory trailer

Quantum Theory is een Third Person Shooter voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De fans hebben het spel ongetwijfeld al thuis liggen, want de game is vanaf eergisteren in de winkelrekken te vinden.

In het spel speel je als Syd, die samen met Filena een kwaadaardige "Living Tower" probeert neer te halen. Tecmo heeft onlangs een trailer van het spel online gezet die hieronder te bekijken is. Quantum Theory is verkrijgbaar voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

PvdA en CDA blijven zetels inleveren

De PvdA en het CDA zijn nog altijd bezig met een vrije val in de peilingen. Het CDA beleefde tijdens de verkiezingen een dieptepunt met slechts 21 zetels, maar heeft er nu nog maar veertien. De PvdA raakte de afgelopen week ook een zetel kwijt en staat nu op 22. De twee partijen hebben samen nog nooit zo weinig zetels gehad als de 36 nu.

De VVD wint in de peiling van Maurice de Hond twee zetels en heeft er 31. Het gat met de PVV van Geert Wilders is nog maar één zetel. Het rechtse kabinet dat nu in de maak is, is momenteel goed voor 77 zetels. Dat is er eentje meer dan bij de verkiezingen op 9 juni.

De SP zit de PvdA op de hielen. De partij van Emile Roemer krijgt er weer een zetel bij en heeft er met achttien nog maar vier minder dan de PvdA. D66 wint ook een zetel (nu dertien) GroenLinks verliest er eentje (twaalf). ChristenUnie (vijf), SGP (twee) en de Partij voor de Dieren (één) blijven gelijk.

Schotse rallyrijder verongelukt

Jimmy Girvan, tweevoudig Schots rallykampioen, is gisteren om het leven gekomen tijdens een crash in de Colin McRae Rally.

Het ongeluk gebeurde in het Schotse Aberfield. De wagen van Girvan raakte een steen en botste vervolgens tegen een boom. Girvan (56) overleed ter plekke. Zijn co-piloot werd naar het ziekenhuis in Dundee overgebracht maar zijn verwondingen vielen mee.

Na het ongeluk werd de rally stilgelegd. 

Rampen omvangrijker door verstedelijking

Een combinatie van verstedelijking en opwarming van de aarde veroorzaakt steeds meer en steeds omvangrijkere rampen in de wereld. Dat is de stellige overtuiging van het Rode Kruis dat vorige week het rampenrapport 2009 naar buiten bracht.

Uit die rapportage blijkt weliswaar dat 2009 een 'relatief mild' rampenjaar was, maar dat de zorgen voor de komende jaren niet minder worden. Zeker niet wat betreft catastrofes als gevolg van klimaatveranderingen. Die zorgen volgens het Rode Kruis voor extremere weertypes en dat vergroot het risico op rampen voor stadsbewoners.

Door de verstedelijking wonen voor het eerst meer mensen in grote steden dan op het platteland, stelt het Rode Kruis: 3,5 miljard stedelingen tegenover 3,4 miljard plattelanders. Van hen wonen 2,6 miljard stedelingen in arme landen en één miljard van hen woont illegaal in sloppenwijken, berekende de hulporganisatie.

Haïti is volgens het Rode Kruis het voorbeeld van wat de armste landen mogelijk staat te wachten. "De Haïtiaanse hoofdstad Port au Prince was berekend op 250.000 inwoners, maar telde er op het moment van de aardbeving in januari 2 miljoen, van wie 90 procent in de sloppenwijken woont. Deze inwoners zijn veel kwetsbaarder voor rampen, door de slechte infrastructuur, gebrek aan sanitair, goed drinkwater en door hun onzekere status als sloppenwijkbewoner", weet Cees Breederveld, algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis.

Hij denkt dat de armste miljoenensteden in geval van een ramp dezelfde risico’s lopen als Port-au-Prince in geval van een ramp. "Zelfs zonder rampen ligt de kindersterfte in bijvoorbeeld Kenia zestien keer hoger dan in Australië. En de verstedelijking neemt nog spectaculair toe. Zestig jaar geleden waren er nog maar 75 steden met een miljoen inwoners. Inmiddels zijn dat er bijna 450."

Breederveld stelt vast dat de klimaatverandering een steeds grotere rol speelt bij rampen: "Het aantal catastrofes als gevolg van natuurlijke oorzaken (aardbevingen, stormen en vulkaanuitbarstingen) of als gevolg van epidemieën blijft volgens hem nagenoeg constant, maar het aantal als gevolg van de opwarming van de aarde steeg de afgelopen vijftien jaar met sprongen." Klimaatgerelateerde rampen veroorzaken volgens het Wereld Rampen Rapport nu al het leeuwendeel van de slachtoffers.

Rampen omvangrijker door verstedelijking
Rampen omvangrijker door verstedelijking (Foto: ANP)

Jol: "Niet tégen Demy, maar vóór Rasmus"

Ajax speelde gelijk in de Grolsch Veste (2-2). Opvallend was dat Rasmus Lindgren weer op de positie van Demy de Zeeuw speelde.

"Toch had ik graag iets meer gehad. Gezien ons spel in de eerste helft hadden we ook kunnen winnen. We deden eigenlijk alles goed en dat bij een zeer sterke tegenstander. Helaas stond het bij de rust 1-1, waar wij toch duidelijk op voorsprong hadden kunnen staan", aldus Jol na afloop tegenover de pers.

De coach van de Amsterdammers zag dat thuisploeg in de tweede helft sterker werd. "FC Twente deed wat aanpassingen en wij slaagden er niet meer in de tegenstander onder druk te zetten. Er was een periode dat de thuisclub beter was. Het laatste deel ging weer gelijk op, vond ik. De 2-2 is niet slecht, maar er had meer ingezeten."

Lindgren stond wederom op de plaats die eerder door De Zeeuw werd bezet. "Demy kan deze rol ook heel goed aan. Hij is een belangrijke speler voor Ajax. Ik heb ook niet tégen hem gekozen, maar ik vóór Rasmus gekozen. Dat kan de volgende wedstrijd echter anders zijn."

Eerste sneeuw in Italië

In Italië is voor het eerst deze herfst sneeuw gevallen. Op de Mont Blanc, de hoogste berg van het Zuid-Europese land, daalden de temperaturen tot min 10 graden. Dit meldde persbureau ANSA zondagochtend.

De sneeuw viel vooral in de regio's Aostadal en Trentino-Zuid-Tirol. Bergpassen zijn gesloten. In lager gelegen gebied was er sprake van overvloedige regenval. De provincies Venetië en Vicenza zijn getroffen door overstromingen.

In het zuiden van Italië is de zee onstuimig door de sterke wind. Veerboten van Sicilië naar eilandjes in de buurt zijn uit de vaart genomen.

Man dreigt met jachtgeweer om geweigerde sigaret

Een 25-jarige man heeft zondagochtend in Rotterdam gedreigd met een dubbelloops jachtgeweer toen iemand hem een sigaret weigerde. De man zonder vaste woon- of verblijfplaats vroeg uitgaanspubliek om een sigaret en draaide volgens de politie door toen hij die niet kreeg. Hij is aangehouden.

De woeste man bedreigde meerdere mensen op de Dordtselaan in Rotterdam-Zuid. Een getuige belde de politie, die de man verderop in de straat aantrof. De bedreiger nam de benen, maar bleef staan toen agenten een waarschuwingsschot losten.

De agenten troffen het wapen, een afgezaagd dubbelloops jachtgeweer, aan in de mouw van de verdachte. Het geweer was geladen met hagelpatronen. De man zit nog vast.

Dronken zeeman verdronken

Een 30-jarige zeeman is zaterdagnacht dronken in de Nieuwe Maas gevallen en verdronken. Een collega liep met de man mee om hem naar een schip aan de Parkkade te brengen, maar het slachtoffer raakte toch te water. Duikers haalden de man in zorgwekkende toestand uit het water. Hij overleed in het ziekenhuis, meldt de politie.

Agenten zagen de man eerder die nacht lopen op de Willemskade. De collega gaf aan dat hij zich om zijn zichtbaar dronken maat ontfermde. Kort nadat de agenten verder liepen, zagen ze nog maar één man op de kade. De andere bleek door onbekende oorzaak in het water te zijn gevallen.

Volgens de politie was er snel hulp ter plaatse. Duikers van de brandweer vonden de man niet ver van waar hij te water was geraakt.

De collega is meegenomen naar het politiebureau. Hij is gehoord als getuige. Vooralsnog wordt hem niets ten laste gelegd.

DVD: UFC Rampage greatest hits

MMA is de hype voorbij en deze mix van verschillende vechtsporten hoort er tegenwoordig helemaal bij. Of het nu één van de organisaties in de USA is of in Japan, MMA is overal megapopulair. Natuurlijk zijn er ook al vele dvd’s van uitgebracht van onder andere de live evenementen. Daarnaast zijn er ook dvd’s over afzonderlijke sporters. Van deze dvd’s heeft FOK! de versie mogen ontvangen die over Quinton “Rampage” Jackson gaat.

 

Dost: "Waardeloos, hoe is het mogelijk"

Sc Heerenveen speelde gelijk tegen Roda JC (2-2). Geen uiterst slecht resultaat, maar voor Heerenveen-aanvaller Bas Dost waren de druiven behoorlijk zuur.

"In de rust dacht ik: deze wedstrijd is voorbij. Maar dan geef je het toch nog weg. Dit is waardeloos, hoe is het mogelijk...", zo baalde de voormalige spits van Heracles na afloop van de wedstrijd. Toen het duel een half uur onderweg was, leek het erop dat de Friezen de overwinning min of meer al op zak hadden.

De ploeg van Ron Jans stond met 2-0 voor, maar na rust sloegen de Kerkraders terug. Op het moment dat de Friese voorsprong 2-1 bedroeg, schoot Dost op de paal. Een halve minuut later scoorde Roda de gelijkmaker. "We hadden meteen na rust de derde kunnen en moeten maken, dan was het klaar geweest", zo vindt Dost volgens Leeuwarder Courant.

Coach Ron Jans zit met de aanvaller op één lijn. "We hadden de zege natuurlijk hier moeten houden. Tegen De Graafschap scoorden we twee keer, nu weer: dat had meer punten moeten opleveren. We hebben vanavond met 2-2 verloren."

Aanhoudingen bij kraakactie op de Dam

De actie op de Dam tegen het kraakverbod is rustig verlopen. De enkele honderden krakers die de nacht doorbrachten op het plein in Amsterdam hebben geen problemen veroorzaakt. De krakers laten zelf via de linkse activistensite Indymedia weten dat er drie demonstranten zijn aangehouden voor onder meer wildplassen.

De politie kan de aanhoudingen nog niet bevestigen. "Wildplassen is ook niet echt noemenswaardig", zegt een woordvoerder. Volgens de politie waren er op het hoogtepunt van de actie ongeveer tweehonderd krakers op de Dam verzameld. De schattingen van de krakers lopen op tot tweeduizend deelnemers.

Op Indymedia laten twee krakers weten tijdens de actie te zijn vertrokken omdat zich ergerden aan dronken demonstranten. "Ik ben vertrokken toen bleek dat voor veel mensen het Damslapen een excuus was om op straat stomdronken te worden. Mensen die krakers in een kwaad daglicht willen stellen, zouden likkebaarden als ze zien hoe sommige krakers of sympathisanten zich gedragen bij evenementen als dit."

De actie was gericht tegen het kraakverbod dat op 1 oktober, komende vrijdag, ingaat. Onder meer de gemeente Amsterdam heeft eerder echter al aangegeven het kraakverbod niet actief te gaan handhaven.

Kleybanova wint toernooi Seoul

Alisa Kleybanova heeft het WTA-toernooi van Seoul op haar naam geschreven. De als vijfde geplaatste Russin was in de finale Klara Zakopalova met 6-1 en 6-3 de baas.

Kleybanova liep in de eerste set in korte tijd uit naar een voorsprong van 5-0. De Tsjechische wist toen pas een game te pakken, maar Kleybanova pakte vervolgend de set.

Zakopalova leek in de tweede set even haar ritme te hebben gevonden. Ze wist haar tegenstandster te breken en kwam op 3-1. Kleybanova schakelde toen echter een tandje bij en daardoor was het duel beslist.

Kleybanova won eerder dit jaar overigens al het toernooi in Kuala Lumpur.

Engels als 2e taal op Vlaamse scholen bepleit

De Vlaamse minister van Onderwijs Pascal Smet wil op de Vlaamse scholen het Frans als tweede taal vervangen door het Engels. Dat stelt de minister in de zondageditie van de krant De Gentenaar.

Bang dat hij met zijn voorstel de Franstaligen in België voor het hoofd zal stoten, is Smet niet. Hij wijst erop dat zelfs in China het Engels als tweede taal in het onderwijs wordt gepromoot.

Verder stelt de bewindsman van de socialistische sp.a voor vakken als aardrijkskunde of geschiedenis in een vreemde taal te doceren. Smet denkt dat dit scholieren helpt bij het onder de knie krijgen van andere talen.

Afellay: "Een mentale mokerslag"

PSV-middenvelder Ibrahim Afellay spreekt van een zware teleurstelling tegen FC Groningen (1-1 gelijkspel).

Voor de aanvallende middenvelder van de Eindhovenaren kwam het mislopen van de drie punten hard aan. "Je bent de hele wedstrijd heer en meester. Als je dan zo laat een doelpunt tegen krijgt, is dat een mentale mokerslag", zo meldt Afellay tegenover De Telegraaf.

Volgens de Oranje-international ontbrak het de PSV'ers aan de juiste afronding. "Als je zulke kansen krijgt en je maakt ze niet, dan kun je er niks beters van maken. We missen gewoon de 'final touch'. Dit is gewoon een enorme teleustelling", aldus de creatieve middenvelder.

In eigen huis wist de ploeg van Fred Rutten de voorsprong af te dwingen. Ola Toivonen wist de score te openen. FC Groningen vocht terug en in de slotfase bracht een doelpunt van Gonzalo Garcia-Garcia de ploeg van Pieter Huistra op gelijke hoogte.

Vliegtuig terug wegens onhandelbare passagier

Een Amerikaans vliegtuig dat van Seattle op weg was naar Schiphol heeft een half uur na vertrek moeten terugkeren wegens een onhandelbare passagier. De reiziger werd in de Amerikaanse stad van boord gehaald. Dat meldde een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij zondag.

Het vliegtuig van Delta Air Lines was zaterdag aan het eind van de middag (plaatselijke tijd) vertrokken toen er beroering was onder de passagiers. Wat er precies gebeurde en welke nationaliteit de amokmaker heeft, is niet bekendgemaakt.

Vliegtuig terug wegens onhandelbare passagier
Vliegtuig terug wegens onhandelbare passagier (Foto: ANP)

'Tipgever had appel met bomverdachte te schillen'

De vrouw die waarschuwde voor een 'terrorist' met explosieven in een vliegtuig op weg van Canada naar Pakistan had mogelijk een appeltje met hem te schillen. Dat heeft een woordvoerder van de Canadese politie gezegd.

Nadat een anonieme vrouw de Canadese politie twee keer had gebeld om te waarschuwen voor een terrorist aan boord van het vliegtuig, werd de Boeing 777 van Pakistan International Airlines omgeleid naar Stockholm. De eerste keer dat de vrouw belde, gaf ze alleen vage informatie. Ze zei dat iemand op de vlucht explosieven bij zich had. Bij het tweede belletje gaf ze meer informatie over de identiteit van deze persoon.

Zodra het vliegtuig op de Zweedse hoofdstad Stockholm was geland, werden de 273 inzittenden geëvacueerd. Tijdens de evacuatie werd de verdachte die de vrouw had beschreven door een arrestatieteam aangehouden. Hij verzette zich niet tegen de arrestatie en werkte mee aan het onderzoek.

De man, een 25-jarige Canadees, bleek geen explosieven bij zich te hebben. Ook in het vliegtuig werd niks gevonden. De Canadees is inmiddels door de Zweedse politie vrijgelaten. Eerder werd gemeld dat hij van Pakistaanse afkomst is, maar nu is onduidelijk of dit klopt.

De Canadese politie onderzoekt of de vrouw de boel in de maling heeft genomen. Als dat zo is, kan ze worden aangeklaagd voor misleiding.

De passagiers van het vliegtuig mochten negen uur na de landing in Stockholm weer aan boord gaan om hun reis voort te zetten. De 25-jarige Canadees echter niet. De politie hoopt hem zaterdagavond of zondagochtend weer op weg te helpen. "Hij was kalm, maar wel geïrriteerd", zei een woordvoerder van de Zweedse politie.

Hodgson: "We moeten Torres en Kuyt prijzen"

Liverpool kwam tegen Sunderland niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Toch is coach Roy Hodgson in het bijzonder te spreken over zijn spitsen.

Fernando Torres anticipeerde op een spelhervatting, die door beide partijen verschillend werd geïnterpreteerd. Uiteindelijk wist Dirk Kuyt een controversieel doelpunt te scoren. Hodgson vond dat zijn aanvallers dit goed voor elkaar hebben gekregen.

"Door het snelle denken wisten we ietwat gelukkig vroeg op voorsprong te komen. Verder denk ik dat we in de eerste helft niet erg goed speelden. We kregen de gelijkmaker tegen en later kwamen we ook nog op achterstand. We kwamen niet echt lekker op dreef", aldus de Liverpool-coach na afloop van de wedstrijd tegenover de pers.

"Het was een terugspeelbal, een pass naar achteren. Er werd geklaagd dat we de keeper een vrije trap hadden moeten laten nemen vanaf een punt waarop hij die vrije trap wilde nemen. Maar ik moet mijn twee spelers, Torres en Kuyt, prijzen vanwege hun reactie en het doelpunt", zo verwijst Hodgson nog eens naar het discutabele moment.

Veiling Lehman levert 9 miljoen euro op

De veiling van kunstwerken uit de collectie van de failliete Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers heeft zaterdag bij Sotheby's in New York 12,3 miljoen dollar (9 miljoen euro) opgeleverd.

Onder de verkochte werken is een schilderij van de Ethiopische kunstenares Julie Mehretu. Dat bracht ruim 1 miljoen dollar op. Een olieverfschilderij van de Chinese Liu Ye ging voor iets minder dan 1 miljoen dollar van de hand. Bij Christie's in Londen worden woensdag werken uit de Europese collectie van Lehman geveild.

Lehman Brothers viel op het hoogtepunt van de financiële crisis in 2008 om. De opbrengsten van de veilingen worden gebruikt voor het betalen van schuldeisers.

Kunstveiling Lehman levert 9 miljoen euro op
Kunstveiling Lehman levert 9 miljoen euro op (Foto: ANP)

Bouwstop Israël op Jordaanoever loopt af

De bouwstop in Israëlische nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever loopt zondag af. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu had het verbod op bouwactiviteiten tien maanden gelden afgekondigd onder zware Amerikaanse druk.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas eist een verlenging van de bouwstop. Abbas wil het onlangs hervatte vredesoverleg met Israël staken als de bouwactiviteiten worden hervat.

Ook de Amerikaanse president Barack Obama heeft Netanyahu opgeroepen de bouwstop te verlengen. In New York is dit weekeinde druk overleg tussen Israëlische en Palestijnse functionarissen en Amerikaanse diplomaten over de kwestie.

Bouwstop Israël op Jordaanoever loopt af
Bouwstop Israël op Jordaanoever loopt af (Foto: ANP)

Dode en gewonden na ontploffing België

Een persoon is om het leven gekomen door een zware ontploffing in een woning in de Brusselse deelgemeente Schaarbeek. Het huis en twee aanpalende woningen stortten in door de kracht van de explosie. Zeventien mensen raakten gewond.

Dat heeft de kabinetschef van burgemeester Cécile Jodogne van Schaarbeek zondagmorgen laten weten. De toestand van een van de gewonden is kritiek, maar stabiel. Hulpverleners zoeken in het puin van de ingestorte gebouwen naar vermisten.

De explosie deed zich zaterdag omstreeks 23.00 uur voor in een woning in Schaarbeek ten noorden van het Noordstation. De politie heeft tot na middernacht mensen onder het puin vandaan gehaald. Onder hen waren twee kinderen. In de loop van zondag verwacht de politie met een definitieve balans van het aantal slachtoffers te komen, aldus Belgische media. In een schoolgebouw in de buurt van de ingestorte huizen is een opvangcentrum ingericht voor omwonenden en gedupeerden.

De politie stelde dat de oorzaak van de explosie niet bekend is. Volgens enkele Belgische media is de ontploffing mogelijk te wijten aan een gaslek. Na de explosie zette de politie de omgeving van de ingestorte huizen af, omdat mogelijk meer panden zouden kunnen instortten.

Begin dit jaar kwamen in Luik veertien mensen om het leven nadat een huis was ingestort, vermoedelijk als gevolg van een gasontploffing. Eind juni werden drie personen gedood door een gasexplosie in Soumagne, een plaats ten oosten van Luik.

Dode en gewonden na ontploffing België
Dode en gewonden na ontploffing België (Foto: ANP)

Newcastle-coach Hughton verdedigt sterspeler Ben Arfa

Hatem Ben Arfa vertrok op een vervelende manier bij Olympique Marseille. Zijn huidige coach, Chris Hughton, neemt het voor de Fransman op.

"Natuurlijk ben ik me bewust van de dingen die over hem zijn gezegd, maar deze club is een prachtige mogelijkheid voor die jongen", aldus Hughton tegenover de pers. "Daarbij liet hij zien hoe graag hij hier naartoe wilde gaan. Je moet ervoor zorgen dat hij in een omgeving terechtkomt die zo gezond en uitdagend mogelijk is."

"Je kunt alleen met een situatie omgaan op de manier waarop die situatie zich voordoet. Daar ben ik me echt heel bewust van, maar deze jongen is hier al populair vanaf het moment dat hij binnenstapte. Ik weet zeker dat ik geen problemen hoef te verwachte", zo vervolgde de oefenmeester.

"Zoals het met alle getalenteerde spelers gaat, is het vooral belangrijk dat je ze op de juiste manier in het team laat spelen, de inzet die ze tonen en wat ze op het veld kunnen presteren. Eén ding verandert echter niet: de ploeg is altijd het belangrijkste."

Het lelijkste meisje van de klas

Volgens mij zou het veel interessanter zijn om juist de andere kant te laten zien. Juist. ‘Het lelijkste meisje van de klas’. Zoals ik. Ken je die reclame? Van die jongen die het uitmaakt met zijn meisje omdat ze een beugel in haar mond heeft? En dat ze een paar jaar later wordt gekroond tot Miss Nederland? Volgens mij gaat die reclame om een of andere loterij, en deze jongen heeft het lot uit de loterij aan zijn neus voorbij laten gaan, volgens die reclame dan.

Ancelotti: "City heeft voldoende kwaliteiten voor titelstrijd"

Manchester City was gistermiddag te sterk voor regerend landskampioen Chelsea (1-0). Carlo Ancelotti zag City terecht zegevieren in eigen huis.

"We hebben niet het spel gespeeld, wat we vooraf gepland hadden. We wisten onze kwaliteiten niet te benutten. Dat kwam ook doordat Manchester City goed speelde", aldus Ancelotti na de wedstrijd tegen Engelse media.

"City stond goed op het middenveld en boekte een verdiende overwinning", vervolgt de verliezende coach van Chelsea. De Italiaanse oefenmeester zag zijn landgenoot en collega Roberto Mancini zegevieren door een doelpunt van Carlos Tevez.

Ancelotti ziet Manchester City nog ver komen in de titelstrijd. "De selectie van City heeft voldoende kwaliteit om lang mee te strijden om het kampioenschap", besluit de trainer van The Blues.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.